Cum să rucsați în ploaie

Backpacking-ul în ploaie poate fi o preocupare pentru orice backpacker. Indiferent dacă ați ales să faceți trek într-o zonă foarte ploioasă sau să vă prindeți într-o furtună, știind cum să rămână în siguranță în timp ce backpacking-ul în ploaie este esențial pentru oricine a fost mușcat de bug-ul de bordă. Odată ce sunteți pregătit pentru vremea ploioasă, veți putea să vă bucurați de o altă parte a naturii pe drumeții dvs. Dacă veți fi backpacking în ploaie, știți cum să vă ocupați de o furtună bruscă, planificați o trek într-un mediu ploios și să rămâneți în siguranță pe trasee ploioase.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se ocupă de o furtună bruscă
  1. Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 1
1. Puneți pe orice unelte de protecție pe care le-ați adus. Toți șoferii ar trebui să transporte unelte de ploaie ușoare sau cel puțin un poncho în caz de ploaie. Dacă nu aveți aceste articole, încercați să utilizați ceea ce aveți, cum ar fi un gunoi suplimentar înapoi pe care l-ați purtat doar în cazul sau o prelată.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 2
    2. Păstrați corpul în mișcare. Chiar dacă încercați să stați din ploaie, mutați-vă în timp ce așteptați astfel încât corpul să rămână mai cald. De exemplu, martie în loc sau în partea pasiunii. Hipotermia poate seta cu ușurință dacă te simți prea rece, deci generați cât mai multă căldură a corpului după cum puteți.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 3
    3. Cauta adapost. Uită-te în jurul tău pentru un loc pentru a ieși din ploaie, cum ar fi un baldachin copac, o peșteră, o cabină sau chiar cortul tău. Dacă intenționați la camping și aveți un cort impermeabil, este posibil să găsiți că se stabilind mai devreme și de a călători furtuna este cea mai bună soluție.
  • Dacă auziți Thunder, căutați un adăpost imediat. Rămânând în afara unei furtuni tunete este periculoasă.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 4
    4. Urmăriți modificările din teren. Ploaia poate provoca inundații, diapozitive de noroi, diapozitive de rocă și trasee alunecoase, toate acestea pot fi foarte periculoase. Căutați semne, cum ar fi apă curgătoare, linii de maree ridicate, schimbarea solului și un strălucire pe suprafața traseului. Când aveți îndoieli, mergeți departe de terenul discutabil.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 5
    5. Stați departe de câmpurile deschise, zonele ridicate și apă. Dacă sunteți prinși într-o furtună de fulgere, cele mai periculoase locuri care trebuie incluse zone deschise, dealuri, munți, copaci, stânci și căi navigabile. Fulgerul este cel mai probabil să lovească aceste zone, deci evitați-le.
  • Dacă sunteți în pădure, încercați să găsiți o groapă mică de copaci înconjurați de alți copaci mai înalți. Vă puneți în locul cel mai mic pe care îl puteți găsi.
  • Dacă sunteți blocat într-o zonă deschisă, căutați cel mai mic loc, coborâți și păstrați cea mai mare parte a corpului să atingeți terenul. În mod ideal, doar tălpile picioarelor tale vor contacta cu solul.
  • Dacă aveți acces la un vehicul, rămâneți în interiorul acesteia, dar încercați să nu atingeți părțile laterale ale mașinii.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 6
    6. Puneți-vă stâlpii de trekking sau alte obiecte lungi. Într-o furtună de fulgere, stâlpi de trekking și obiecte lungi și puncte fac un mare dirijor pentru fulgere și, prin urmare, sunt foarte periculoase. Protejați-vă prin așezarea acestor elemente la sol de la dvs.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 7
    7. Acordați atenție schimbării vremii. Verificați prognoza înainte și în timpul călătoriei dvs. și urmăriți semnele unei furtuni viitoare. Dacă vântul se ridică și cerul devine acoperit, luați în considerare schimbarea rutei dvs., astfel încât să puteți ajunge la siguranță înainte de furtună. Este mai bine să vă tăiați scurtele scurte și să treceți furtuna, mai degrabă decât să fiți prinși în vreme periculoasă.
  • Metoda 2 din 3:
    Planificați o trek într-un mediu ploios
    1. Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 8
    1. Alegeți izolația potrivită pentru vremea ploioasă. Dacă purtați izolatoare naturale ca în jos sau îmbrăcăminte din bumbac, apa se învârte în țesătură și ia căldura. Aceste țesături pot trage căldura din corpul vostru. Lana, fleece, si sintetica stau cald chiar intr-un inundant, asa ca acestea sunt o optiune mai buna daca stii vremea va fi ploioasa.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 9
    2. Rochie în straturi. Rămâneți cald prin purtarea unei latei cu mâneci lungi, poliester sau îmbrăcăminte de microfibră sub uneltele de ploaie. Dacă vremea va fi, de asemenea, mai rece, adăugați mai multe straturi. Hainele tale vor fi încă udate sub uneltele de ploaie, dar țesăturile cum ar fi lâna și fleece pot rămâne calde. Pe de altă parte, poate doriți să căutați elemente care se usucă cu ușurință, cum ar fi poliesterul.
  • Alegeți elemente care se vor simți confortabil și flexibile sub impermeabilul greu.
  • Evitați bumbacul, care va ține apa și va scurge căldura.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 10
    3. Purtați o coajă tare și pantaloni de ploaie. Un impermeabil greu de coajă va ține mai bine decât un impermeabil de coajă moale într-o furtună susținută. Puteți să vă protejați picioarele cu pantaloni de ploaie sau pantaloni ventilați, în funcție de temperatura zonei și de preferința dvs. ca un drum.
  • Pantalonii ventilați vor fi mai puțin izolați, dar se usucă repede.
  • Pantalonii de ploaie pot ajuta la menținerea căldurii și respinge apa, dar în cele din urmă vor ceda la atacul apei.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 11
    4. Alegeți pantofii potriviți. Pentru călătorii mai scurte de backpacking, cizmele impermeabile și ghetree sunt cel mai bun pariu, în timp ce călătoriile mai lungi sunt cele mai bine realizate cu alergători de traseu respirabil. Dacă sunteți în ploaie pentru perioade lungi de timp, picioarele voastre vor fi umede indiferent de pantoful pe care îl purtați. Runnerii de traseu sunt mai ușor pe picioare și se usucă mai repede decât alte opțiuni.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 12
    5. Purta o pălărie. Cea mai slabă legătură de a rămâne cald este capul tău. Chiar și cu o capotă, căldura va scăpa de capul tău. Ține-ți capul cald, purtând o pălărie. Dacă alegeți o pălărie care are o brimă, puteți păstra și o parte din ploaia de pe față.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 13
    6. Utilizați o pungă impermeabilă sau utilizați un capac de ambalaj. În timp ce sunt scumpe, pungi impermeabile îndepărtate de ambalaj acoperă în păstrarea angrenajului. Un capac de ambalaj poate fi ușor compromis de o ramură Wayward, care poate trage capacul. În plus, apa poate încă intra în spatele sacului neprotejat al sacului. În timp ce un pachet impermeabil este preferabil, un capac de ambalaj este mai bun decât nimic.
  • Linia interioară a sacului dvs. cu o pungă de gunoi greu.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 14
    7. Protejați-vă uneltele în saci de plastic. Protejați elementele care trebuie să rămână uscate, cum ar fi produsele alimentare, electronice, harta dvs., sursa dvs. de lumină etc. în saci de ziplock plastic, pungi de gunoi greu sau pungi uscate realizate pentru backpackers. Dacă purtați o pungă de dormit, cort sau alte elemente conexe, asigurați-vă că sunt protejate și ele.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 15
    8. Împachetați un set de haine uscate. Dacă faceți camping, asigurați-vă că aveți un set de haine uscate pentru a dormi astfel încât să vă puteți schimba din viteza umedă peste noapte. Nu numai că veți fi mai confortabil, dar vă va ajuta să vă păstrați reglementarea temperaturii corpului. Păstrați hainele uscate în plastic cu alte unelte uscate.
  • Metoda 3 din 3:
    Stați în siguranță pe trasee ploioase
    1. Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 16
    1. Alegeți o potecă bună. Dacă știți că vremea va fi ploioasă, alegeți o zonă pe care vă puteți bucura în ploaie, cum ar fi o trek prin pădure. Luați în considerare vizibilitatea și siguranța, deoarece căile navigabile pot inunda și rocile pot deveni alunecoase. Când aveți îndoieli, intenționați să vă păstrați drumeții scurți și la culcare devreme.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 17
    2. Evitați deschiderea pachetului. De fiecare dată când deschideți apa de ambalaj pornește. Chiar dacă este doar o cantitate mică de apă, ea vă poate compromite rapid pachetul. Apa va rămâne în pachetul dvs. impermeabil pentru întreaga trek, deci nu riscă să luăm în jurul valorii de greutatea inutilă.
  • Depozitați articole frecvent necesare și gustări în buzunare sau în saci uscați atașați la exteriorul ambalajului.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 18
    3. Asigurați-vă că harta dvs. rămâne uscată. Dacă nu aveți o hartă impermeabilă, asigurați-vă că harta dvs. nu se udă niciodată. În mod ideal, ar trebui să fie asigurată într-o pungă de plastic. Încercați să nu o eliminați când este expus la ploaie.
  • Imagine intitulată rucsac în ploaie Pasul 19
    4. Gustare de multe ori. Munching-ul regulat pe gustări vă va ajuta să vă păstrați calitatea corpului, ceea ce este important atunci când vă umezi. Ploaia poate provoca hipotermie dacă ajungeți prea cool, deci intenționați să mâncați mai des decât pe o excursie uscată.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 20
    5. Aplicați uleiurile în picioare. Umezeală de la șosete vă poate freca uleiurile naturale de piele, ceea ce cauzează blistere. Aplicarea unei salve ușoare la picioarele dvs. poate ajuta la prevenirea acestui lucru. Purtați o salvată și lăsați-o pe picioare când vă stabiliți în noapte.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 21
    6. Stai hidratat. Când plouă, unii excursioniști uită să-și bea apa. Chiar dacă nu vă simțiți sete, asigurați-vă că vă sorbiți pe apă pentru a vă menține hidratat. Deshidratarea poate deveni rapid o problemă.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 22
    7. Luați pauze scurte. Vremea ploioasă face pauze mai puțin de dorit, deoarece permite corpului tău să se răcească, făcând să fii rece și incomod. Aveți, de asemenea, stimulentul pentru a continua să mergeți până când ajungeți la destinație și puteți ieși din ploaie. Cu toate acestea, nu luați pauze poate fi ușor să vă plictisiți. Rămâneți energizați prin luarea unor pauze mai scurte decât în ​​mod normal, dar mai des.
  • De exemplu, dacă ați lua în mod normal o pauză de 15 minute după drumeții pentru o oră și jumătate, faceți o pauză de cinci minute la fiecare 30 de minute.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 23
    8. Evitați plasarea uneltelor umede în cortul dvs. Când vă opriți la tabără, păstrați obiectele umede separate de elementele uscate. Purtând unelte umede în cortul dvs. poate duce cu ușurință la tot ceea ce este umed. În schimb, acoperiți-vă uneltele și lăsați-o în afara cortului.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 24
    9. Dă-ți picioarele o șansă să se usuce. Când vă opriți la tabără sau pentru a lua o pauză extinsă, scoateți-vă pantofii astfel încât picioarele să aibă șansa de a se usca. Dacă aveți șosete uscate, puneți-le pe. În caz contrar, lăsați-vă picioarele goale. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți pielea sănătoasă și să evitați blisterele.
  • Imagine intitulată rucsac în pasul de ploaie 25
    10. Urmăriți semnele de hipotermie. Ploaia poate duce la hipotermie, chiar dacă nu este foarte rece. Rămâi în siguranță prin monitorizarea pentru semne de hipotermie. Dacă observați orice, luați pași pentru a vă încălzi, cum ar fi tabăra de pithing și schimbarea hainelor umede pentru cele uscate.
  • Simptomele hipotermiei ușoare includ tremurând, vorbire, oboseală, pielea rece sau palidă și respirația superficială.
  • Simptomele hipotermiei moderate includ confuzie, somnolență, oboseală, respirație superficială, piele rece sau palidă, încetarea de șindring, și vărsarea hainelor în ciuda răului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Transporta o mulțime de gustări de traseu cum ar fi nuci, bare de proteine ​​și amestec de traseu.
  • Purtați întotdeauna unelte de ploaie de urgență când mergeți înapoi.
  • Amintiți-vă de ce ați vrut să mergeți înapoi. O mare atitudine poate face o lume de diferență.
  • Aduceți șosete extra uscate pentru camping.
  • Transporta pungi de gunoi foarte greu pentru a ajuta elementele uscate.
  • Avertizări

    Evitați să intrați în interiorul conductelor, a canalelor și a altor conducte de apă realizate umane sau naturale în timpul furtunilor de ploaie. Ați putea fi prinși de creșterea nivelului apei.
  • Stați departe de căile navigabile în timpul unei furtuni, deoarece se pot umfla cu ușurință și pot atrage fulgerul.
  • Stați departe de îmbrăcămintea de bumbac, deoarece deține apă și vă absoarbe căldura.
  • Amintiți-vă că uneltele de ploaie vă poate determina să deveniți transpirați, așa că așteptați umezeală de la transpirație.
  • Niciodată la tabără într-un albastru uscat, deoarece o furtună bruscă poate inunda asta.
  • Dacă locuiți în condiții răcoroase și foarte vântoase (e.G. deasupra treeinei) fiind umede poate duce la hipotermie periculoasă chiar și în temperaturi de vară relativ moderată.Evitând expunerea directă a pielii la frig și vântul este esențială.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar