Cum de a garniza alimentele

Știind cum să garnizeze alimentele pot fi confuze pentru oricine care nu a încercat-o în trecut. Un garnitură este adesea cel mai bun ca un ingredient simplu, plin de culoare, deci nu simți că trebuie să înveți o rețetă cu totul nouă pentru a asocia cu masa ta. Dacă sunteți în căutarea unor idei mai implicate, există o mulțime de opțiuni creative pentru a încerca orice tip de entrée sau desert.

Pași

Metoda 1 din 4:
Selectarea unui garnitură
  1. Imagine intitulată Garnish Food Pasul 1
1. Utilizați garniturile comestibile ori de câte ori este posibil. Garniturile nu sunt doar pentru decorațiuni - pot adăuga noi arome și texturi la masă, de asemenea. Utilizarea garniturii comestibile, de asemenea, evită hassle de a fi de a elimina garnitura înainte de a mânca.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 2
    2. Face toate garniturile necorespunzătoare ușor de identificat și detașabil. Umbrele de cocktail și lumanari de ziua de naștere sunt exemple comune de garnituri necorespunzătoare care sunt greu de înlocuit cu materiale comestibile. Cu toate acestea, aceste elemente sunt, evident, necorespunzătoare și ușor de îndepărtat din alimente, deci există puține șanse de a le mânca. Asigurați-vă că orice alte ingrediente necorespunzătoare pe care le utilizați împărtășesc aceste caracteristici.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 3
    3. Decideți dacă să utilizați arome puternice sau cele slabe. Mâncărurile bland pot apela pentru garnituri stropite cu ierburi sau mirodenii, dar fiecare garnitură nu trebuie să aibă un gust puternic. Dacă mâncarea are deja o aromă complexă, este de obicei o idee bună să evitați garniturile aromatice care ar putea conflica cu alte ingrediente.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 4
    4. Variază culoarea și textura. Alegeți o culoare care contrastează cu culoarea vasului, astfel încât garnitura este mai vizibilă și atrăgătoare. În mod similar, o mică bucată de legume crocante adaugă varietate și interes pentru un fel de mâncare moale.
  • Garniturile cu două ingrediente pot fi așezate în straturi alternante pe o farfurie, creând un contrast între două culori. Încercați felii de roșii și castraveți sau două culori diferite de cuburi de gelatină.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 5
    5. Aranja garnitura pe vas. Garnița poate prinde ochiul de mese mai ușor pe un fundal contrastant. Dacă mâncarea în sine conține mai multe culori, puneți garnitura direct pe placă sau castron. Cele mai multe garnituri arată bine pe tacâmuri albe, dar garniturile de culoare strălucitoare pot funcționa bine și pe o farfurie ceramică întunecată.
  • Amintiți-vă că garnitura este, de obicei, acolo pentru a accentua vasul principal, nu a devenit un proiect de artă la sine. Două sau trei bucăți de garnituri aranjate la intervale pot fi mai atractive decât o margine continuă sau o grămadă mare.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 6
    6. Țineți temperatura în minte. Garniturile înghețate se pot topi dacă sunt plasate lângă alimentele fierbinți. Chiar dacă nu în pericol de a-și pierde forma, un garnitură mare, rece poate fi neplăcut să mănânce cu o supă fierbinte și un garnitură fierbinte probabil nu se va pereche bine cu un desert rece.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 4:
    Garnitură cu fructe
    1. Imagine intitulată Garnish Food Pasul 7
    1. Aflați când să utilizați fructe garnishes. Cele mai multe fructe sunt dulci și folosite cel mai bine pentru a decora deserturi sau salate atunci când sunt utilizate în cantități mici. Citricele, cum ar fi lămâi și limes, sunt excelente pentru adăugarea de culori și aromă la feluri de mâncare care conțin pește și carne ușor aromată, precum și alte fructe și deserturi.
    • Citrice fructele pot fi făcute în garnitură atractivă pur și simplu prin tăierea lor în cercuri subțiri, pene sau răsturnări. Vedeți mai jos pentru sfaturi privind pregătirea altor fructe.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 8
    2. Tăiați pătrate de fructe simple. Alegeți un fruct ferm cu segmente sau un aspect intern variat, cum ar fi un portocaliu sau kiwi. Tăiați un bloc dreptunghiular din centrul fructului, apoi tăiați acest lucru în pătrate plane.
  • Utilizați mai multe fructe de diferite culori pentru varietate. Unele dintre acestea pot fi fructe cu un aspect de închidere, cum ar fi cantaloupe sau mango, tăiate în pătrate sau scoopate în sfere cu un baller de pepene galben.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 9
    3
    Creați un fan de căpșuni. Spălați și uscați o căpșună. Folosind un cuțit de paring, faceți patru sau cinci felii de la vârful căpșunii spre partea superioară, dar lăsați o bucată mică în jurul tulpinii intacte. Fanați ușor felii de căpșuni pe placa pe care doriți să o decorați.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 10
    4. Tăiați o cireșă maraschino într-o formă de flori. Tăiați o cireșă de două treimi din calea prin fructe. Întoarceți cireșul și faceți încă două tăieturi, împărțind cireșul în șase "petale" fără a le tăia unul de celălalt. Răspândiți petalele cu atenție și apăsați-le plat.
  • Opțional, adăugați o bucată mică de fructe confiate sau alte materiale comestibile la centru și plasați una sau două frunze de menta sub ea.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 11
    5. Creați garnituri de fructe sudate. Spălați orice fruct ferm, apoi blot uscat cu un prosop de hârtie. Separați un alb de ou într-un castron și bate-l până când devine spumos. Periați albul de ou pe fructe într-o haină subțire, chiar, apoi se presară cu zahăr alb granulat pentru un aspect marcat.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 12
    6
    Face o lebădă de mere. Dacă aveți un pic mai mult timp și un cuțit ascuțit, încercați să faceți un design de lebădă dintr-un măr, așa cum este descris în Articolul legat. Picioare mari sau alte fructe sau legume mari, mari pot fi utilizate în schimb.
  • Alte modele complexe pot servi ca centre centrale sau garnituri pentru ocazii speciale. Puteți găsi multe dintre acestea online, căutând instrucțiuni de sculptură de fructe thailandeze sau pentru "Alimentație Art."
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 4:
    Garnitură cu legume, flori și ierburi
    1. Imagine intitulată Garnish Food Pasul 13
    1. Utilizați aceste ingrediente pentru mâncăruri savuroase. Legumele și florile fac garnituri excelente pentru salată, carne, mâncăruri vegetale, paste și orez. Dacă nu sunteți sigur ce legume sau flori să folosiți, alegeți unul care a fost folosit ca ingredient în alimente sau mergeți cu o legume degustare ușoară, cum ar fi castravetele sau radioul Daikon.
  • Imagine cu denumirea Garnish Food Pasul 14
    2. Creați o floare dintr-un morcov sau castraveți. Spălați jumătate de castraveți sau morcov și îndepărtați orice piele murdară sau bumpoasă. Utilizați un cuțit de paring pentru a tăia o bandă în jos lungimea legumelor, dar nu o taie în întregime. Repetați pentru a forma o serie de "petale" în jurul morcovului sau castravetului. Dacă există loc, faceți un al doilea strat interior de petale în același mod. Scoateți porțiunea interioară groasă și îndoiți ușor petalele spre exterior.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 15
    3. Ambarcațiuni un trandafir de roșii. Peel o piele de roșii într-o bandă spirală lungă, de la un capăt la altul, făcând banda mai îngustă și mai îngustă pe măsură ce mergeți. Curbați această bandă de piele într-o curbură strânsă, apoi eliberați-o pentru a forma o formă de flori. Este posibil să trebuiască să trageți capătul îngust între două pliuri de spirală pentru ao păstra în poziție sau pentru a folosi o scobitoare pentru a le fixa mai ferm.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 16
    4. Liniați un lanț de inele de legume. Ceapă albă, toți ardeiul de clopot, și chiar castraveții golici pot fi tăiate cu ușurință în inele. Fă-i pe acești crescători prin tăierea unei tăieri în fiecare inel și formând un lanț de interblocare pentru a plasa pe partea superioară a alimentelor sau în jurul vasului de servire.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 17
    5. Utilizați colorarea alimentelor pentru a crea un garnitură de ceapă. Tăiați o ceapă albă în segmente, dar lăsați rădăcina la bază pentru a le păstra împreună. Îndepărtați ceapa în apă fierbinte pentru a face ferm și reduceți mirosul de ceapă, apoi înmuiați-l în colorarea alimentelor timp de douăzeci sau treizeci de minute, astfel încât să dezvolte o culoare atractivă și dezactivată.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 18
    6
    Alegeți flori comestibile. Violete, trandafiri, geraniumuri, gălbenele și nasturții sunt toate exemple de flori comestibile, dar căutați alte flori înainte de a le adăuga la mâncare, deoarece unele flori sunt toxice. Nu mâncați niciodată flori cultivate lângă drumuri sau alte surse de poluare, flori care au avut pesticide utilizate pe ele sau flori de specii neidentificate. Doar câteva flori sunt comestibile și chiar și acestea ar trebui utilizate cu ușurință pentru a evita provocarea unor probleme digestive. Tot ceea ce a spus că o floare de flori este simultan una dintre cele mai ușoare și mai atractive garnituri disponibile.
  • Gustul unei flori se poate schimba cu varietatea, timpul anului și mediul în care a fost plantat. Gustați o petală înainte de ao folosi ca garnitură, chiar dacă ați mâncat acea specie de flori înainte.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 19
    7. Utilizați o sprig de ierburi. Una dintre cele mai simple și cele mai frecvente garnishes este o sprig de patrunjel. Aceasta este o mare adăugare la feluri de mâncare cu arome bogate, de carne sau grele, deoarece echilibrează-o cu un ingredient mai ușor, mai natural. De asemenea, puteți utiliza frunze de rozmarin, menta sau alte ierburi, dar nu uitați să eliminați mai întâi tulpinile necorespunzătoare.
  • Uneori, o presare de ierburi sau mirodenii solului este toate nevoile de mâncare. Paprika, pulbere de chili și turmeric sunt suficient de colorate pentru a servi ca garnituri de la sine.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 4 din 4:
    Garnitură cu ingrediente de desert
    1. Imagine intitulată Garnish Food Pasul 20
    1. Utilizați ciocolata plină de a face forme. Puteți îngropa Zig Zags direct pe deserturi sau plăci, folosind ciocolată topită sau sirop de ciocolată. Pentru modele mai complicate, încercați să conducți ciocolată topită pe o foaie de coacere căptușită cu hârtie cerată. Transferați cu atenție foaia la frigider sau congelator timp de aproximativ zece minute sau până când ciocolata este rece și solidificată. Propa aceste modele vertical în înghețată sau le puneți pe orice desert rece, imediat înainte de servire.
    • Utilizați ciocolată întunecată, albă și lapte pentru a crea un aspect variat.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 21
    2
    Fructe în ciocolată. Căpșunile, strugurii sau cuburile oricăror fructe pot fi înmuiate în ciocolată și răcite pentru a întări într-un desert delicios în dreapta lor. Lipiți-le pe frigeri și aranjați-le într-o formă de ventilator prin lipirea celuilalt capăt al fracțiunii într-un pepene galben care conține salată de fructe sau un alt desert.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 22
    3
    Strat de zahăr flori comestibile. Utilizați o floare comestibilă cultivată fără pesticide, de preferință una cu un miros plăcut. Biciuiți un alb de ou până la spume, apoi utilizați o perie pentru a acoperi floarea. Se presara zahăr alb granulat peste floare și se utilizează cu ușurință ca un topping pentru budincă de orez sau alte deserturi.
  • Imagine intitulată Garnish Food Pasul 23
    4. Utilizați gelatină colorată în matrițe. Orice lichid aromat poate fi amestecat cu pulbere de gelatină, de la ceai din plante la suc de fructe. Se încălzește conform instrucțiunilor de pe ambalajul de gelatină, apoi se toarnă în matrițe și se răcește până când se fixează gelatina. Dacă nu aveți matrițe decorative, tăiați gelatina manuală în cuburi, diamante sau alte forme.
  • Puteți utiliza chiar și acțiuni de supa sau ierburi savuroase în apă pentru a crea gelatină savuroasă.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Achiziționați un set de cuțite de înaltă calitate dacă intenționați să vă garniți în mod regulat alimentele și să le păstrați ascuțite. Astfel de cuțite vă vor da o tăietură mai curată pe garnitură.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar