Cum se curăță după tratamentul cu iod radioactiv

Dacă sunteți tratați pentru hipertiroidism sau cancer tiroidian, este posibil să fiți iod radioactiv sau iod radioactiv. Cu acest tratament, este posibil să contamineze pe alții cu radiații, chiar dacă cantitatea de radiații pe care ați primit-o este destul de mică. Din acest motiv, luați măsuri de precauție pentru a curăța după tine, în special în baie și bucătărie și pentru a izola articole pe care le utilizați de la alte articole de uz casnic. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cât timp să mențineți această perioadă de precauție - de obicei, este de 3 până la 7 zile de la tratamentul dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Practicând o igienă de baie bună
  1. Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv pas 1
1. Spit și aruncați țesuturile uzate în toaletă. Când folosiți un țesut, puneți-l în toaletă pentru a spăla. În mod similar, când vă periați dinții, scuipa în castronul de toaletă. În ambele ocazii, spălați toaleta de două ori după utilizare.
  • Fluidele dvs. corporale vor vărsa materiale radioactive. Eliminarea acestora în acest fel ajută la menținerea altora în siguranță.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv Pasul 2
    2. Spălați toaleta de două ori când utilizați baie. Puneți capacul în jos pentru a spăla. Spălarea toaletei de două ori ajută la asigurarea scurgerii radioalului în loc de a rămâne în castron.
  • Dacă sunteți bărbat, stați jos pentru a urina, astfel încât să nu splasați.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv pas 3
    3. Ștergeți toaleta după ce ați folosit-o. Ștergeți orice urină de pe scaunul de toaletă după ce mergeți la baie, mai ales dacă splash. Dacă vărsați urina sau voma, curățați zona cu hârtie igienică și o curățare a gospodăriei.
  • Cu scurgeri, contactați întotdeauna clinica de radiații pentru a afla dacă trebuie să faceți mai mult pentru a le curăța.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv Pasul 4
    4. Curățați-vă bine mâinile de fiecare dată când utilizați baie. După ce du-te la baie, săpun în sus și să vă curățați bine mâinile, așa cum veți trece cele mai ramiodine din urină. Curățați timp de cel puțin 20 de secunde înainte de clătire.
  • Dacă doriți să fiți siguri că spălați destul de mult, încercați să umblați "La multi ani" cântec în timp ce vă curățați.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv Pasul 5
    5. Duș o dată pe zi. Dușul ajută la spălarea a ceea ce aruncarea corpului dumneavoastră în fiecare zi în radioaloc. Cu toate acestea, săriți băile, așa cum ați fi înmuiere în ramioodină. În plus, aveți mai multe șanse să lăsați radiologia în urmă în cadă.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv Pasul 6
    6. Clătiți cadă și chiuveta după ce le folosiți. Veți transpira radiologia, precum și trecerea acestuia în alte fluide corporale. Utilizați apă pentru a curăța chiuveta și cada după ce le folosiți pentru a tăia ceea ce vă lăsați în urmă.
  • Un cap de duș detașabil funcționează bine pentru acest scop în cadă.
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea restului casei
    1. Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv pas 7
    1. Spălați-vă lenjeria și hainele separat de restul gospodăriei. Spălați întotdeauna prosoapele, foile și hainele într-o sarcină diferită de alte obiecte de uz casnic. Ei pot răspândi particule radioactive la alte elemente din casă dacă nu luați această precauție.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv Pasul 8
    2. Spălați-vă mâncărurile separat de restul felurilor de mâncare. Rezervați mâncăruri și ustensile pentru tine că numai tu folosești, păstrat departe de alte feluri de mâncare și ustensile. De asemenea, spălați aceste elemente separat de alte feluri de mâncare de uz casnic, astfel încât să nu răspândiți particule radioactive la alte elemente. Puteți folosi mașina de spălat vase, atâta timp cât spălați încărcături separate pentru feluri de mâncare.
  • Alternativ, utilizați ustensile de unică folosință.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv pas 9
    3. Ștergeți telefonul după ce ați folosit-o. Dacă utilizați un telefon comun, utilizați un ștergător de dezinfectare pentru ao curăța după fiecare dată când îl utilizați. Utilizați unul nou de fiecare dată, astfel încât să nu frecați radioodine înapoi pe telefon.
  • Ștergeți orice alte elemente partajate, cum ar fi telecomanda televizorului.
  • Metoda 3 din 4:
    Păstrarea altora în siguranță
    1. Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv pas cu pasul 10
    1. Păstrați un prosop, prosop de mână și prosopul pentru utilizarea dvs. numai. Nu împărtășiți cu nimeni altcineva, deoarece puteți răspândi particulele radioactive pentru ei. De fapt, este mai bine să desemnați o baie separată pentru dvs. în acest timp, dacă este posibil.
    • Nu împărțiți prosoape de mână în bucătărie.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv Pasul 11
    2. Somn singur. Chiar și în apropierea unei persoane poate transfera radiații de la dvs., deci trebuie să evitați contactul cât mai mult posibil. Dormi într-un dormitor de unul singur și nu lăsa pe nimeni să folosească patul chiar și atunci când nu ești în el.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv pas cu pasul 12
    3. Menține distanța de la alte persoane. În timp ce sunteți încă o sursă de radiație, rămâneți la cel puțin 3 picioare (0.91 m) departe de alți oameni în orice moment. Ei ar trebui să se apropie de perioade foarte scurte, cum ar fi un minut sau două dacă este absolut necesar. Stau la 6 picioare (1.8 m) sau mai departe este chiar mai bună, în special cu copiii și femeile însărcinate.
  • Cel mai bine este să fii într-o altă casă departe de copii și femei însărcinate, dacă este posibil. De fapt, evitarea contactului cu femeile însărcinate timp de 20 de zile este cea mai bună, în timp ce nu trebuie să vă apropiați de 6 picioare (1.8 m) la un copil în primele 3 zile.
  • Limitați plimbările cu alte persoane cu alte persoane. Dacă aveți nevoie de un driver, stați pe scaunul din spate în colțul opus de la șofer.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv pas 13
    4. Evitați să rămâneți într-un hotel. Stați într-un hotel pune pe alții, cum ar fi personalul de curățenie, la risc, deoarece nu știu că manipulează materiale radioactive. Ei vor spăla, de asemenea, lenjeria cu celelalte lenjerie de oaspeți, potențial puneți și alți oaspeți la risc, de asemenea.
  • Dacă aveți nevoie să vă separați, aveți alți membri ai gospodăriei în loc.
  • Metoda 4 din 4:
    Curățarea după timpul de precauție este în sus
    1. Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv pas 14
    1. Spălați-vă lenjeria și hainele de două ori pe ei înșiși. Odată ce timpul de precauție sa încheiat, puneți lenjeria prin 2 cicluri complete de spălare. După aceea, oricine le poate folosi din nou. De asemenea, spălați-vă hainele de două ori înainte de a le purta din nou.
    • Procesul de spălare a hainei vă ajută să eliminați particulele radioactive.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv pas cu pasul 15
    2. Curățați bine baia. După ce perioada de precauție este în sus, ștergeți baia cu șervețele de dezinfectare. Purtați mănuși pentru proces și apoi așezați șervețele și mănușile într-o geantă de gunoi desemnată.
  • Imagine intitulată curată după tratamentul cu iod radioactiv Pasul 16
    3. Plasați toate elementele contaminate de unică folosință într-o pungă separată de gunoi. Facilitatea în care aveți tratamentul dvs. vă poate oferi o pungă specială pentru gunoi. Orice folosiți de unică folosință, cum ar fi plăcile de alimente, ustensilele, șervețele de curățare non-flux și mănuși, ar trebui să fie plasate în sacul respectiv.
  • Punga ar trebui să fie de scurgere. Ar trebui să-l puteți închide strâns.
  • Păstrați sacul la îndemâna animalelor sau a copiilor. De asemenea, separați-l de celelalte pungi de gunoi din casă.
  • Adesea, vi se va cere să vă întoarceți sacul de gunoi cu gunoiul din el înapoi la instalație. În unele cazuri, însă, vi se poate cere să așteptați 3 luni și apoi să o aruncați în mod normal.
  • Punga pe care ați primit-o ar trebui să aibă o etanșare strânsă pentru ao păstra de la mirositoare. Dacă începe să miroasă, sunați la eliminarea deșeurilor periculoase locale pentru a vedea dacă o vor lua.
  • sfaturi

    Radiocodul nu va rămâne în jur pentru totdeauna. Are o durată de timp de jumătate de zi de 8 zile, ceea ce înseamnă că suma rămasă este la jumătate la fiecare 8 zile.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar