Cum să curățați rapid baia

Cu toții încercăm să păstrăm casele noastre cât mai curate, dar unele camere pot fi o provocare. Baia este cu siguranță una dintre cele mai grele camere pentru a păstra, deoarece se folosește atât de des și este predispus la o mulțime de mese, cum ar fi spuma de săpun sau mucegai. Dacă aveți probleme cu păstrarea băii curate și aveți oaspeții care vin în scurt timp, aveți nevoie de un plan rapid de atac pentru a-l scoate din nou. Concentrați-vă pe câteva domenii-cheie ale spațiului care va avea un impact mare - și încearcă să dezvolte un program mai consistent de curățare înainte.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea pe loc
  1. Imagine intitulată Curățați rapitul de baie Pasul 1
1. Adună orice gunoi. Dacă coșul dvs. de gunoi este plin sau vanitatea este plină de țesuturi crude, baia dvs. este cu siguranță să arate murdar. Scăparea gunoiului poate face instantaneu spațiul să apară mai curat. Începeți prin golirea coșului de gunoi într-o pungă de gunoi din plastic și aruncați în orice alt gunoi care ar putea fi în cameră. Este o idee bună să părăsiți sacul de gunoi atârnând pe ușa băii, astfel încât să puteți adăuga orice coș de gunoi suplimentar pe care l-ați putea întâlni.
  • Pentru a facilita scăderea gunoiului în baie, luați în considerare căptușirea coșului de gunoi cu o pungă de plastic, astfel încât să puteți goli ușor atunci când este plin.
  • Poate doriți să investiți într-o cutie de gunoi acoperită sau închisă pentru baie. În acest fel, chiar dacă există gunoi în ea, oaspeții nu o vor vedea, astfel încât camera va apărea Tidier.
  • Când adunați gunoi, asigurați-vă că ați pus toate elementele care ar putea fi culcau pe vanitate sau blaturi, cum ar fi pasta de dinți, elementele de machiaj sau rasorii.
  • Imagine intitulată Curățați rapid pasul 2
    2. Aplicați Cleanser în cele mai murdare zone și lăsați să stea. Zonele de baie care sunt cele mai murdare vor necesita probabil ceva timp pentru a fi curat. Alegeți dispozitivul (e) de baie preferat și aplicați-l în zone precum dușul, toaleta și chiuveta și lăsați-o să stea până la sfârșitul curățării. Care va da produselor de curățare timp pentru a pătrunde într-adevăr și a descompune murdăria și murdăria. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile de curățare.
  • Când vine să curățe dușul, cada și chiuveta, este mai bine să alegeți un curățitor care va elimina mucegaiul și spuma de săpun.
  • Pentru a vă asigura că toaleta dvs. este cât mai proaspătă și curată posibil, probabil că doriți să utilizați un dispozitiv de curățare vizată a toaletei vizate.
  • Cu cât îi permiteți să stea mai curat, cu atât mai bine - dar asigurați-vă că așteptați cel puțin cinci minute.
  • Nu uitați ușa sau căptușeala atunci când aplicați mai curățitor la duș.
  • Curățenii de baie conține, de obicei, substanțe chimice puternice, deci verificați dacă spațiul este ventilat corespunzător pentru a evita orice efecte ale fumului.
  • Imagine intitulată Curățați rapitul de baie Pasul 3
    3. Ștergeți alte suprafețe. Pot exista alte suprafețe în baia dvs. care au nevoie de curățare, dar nu sunt la fel de murdare ca chiuveta, dușul și toaleta. Utilizați un dispozitiv de curățare a sticlei pe orice oglinzi și ferestre și ștergeți blaturile și alte suprafețe cu o cârpă umezită cu apă caldă cu săpun. Asigurați-vă că clătiți bine pentru a elimina orice film de săpun.
  • Utilizați o cârpă fără scame pentru a șterge oglinzile și ferestrele, astfel încât să nu vă întoarceți cu fibre pe suprafețe.
  • Dacă blaturile dvs. de baie sunt plăci, este mai bine să evitați curățarea cu săpun sau detergent deoarece acestea pot provoca un film. În schimb, creați o soluție de apă egală cu apă și oțet alb și să utilizați acest lucru pentru a șterge suprafețele cu gresie.
  • Imagine intitulată Curățați rapitul de baie Pasul 4
    4. Scuturați covorașul de baie. Dacă aveți timp să aspirați sau să aruncați covoare de baie lavabile sau covoare în mașină de spălat, poate ajuta camera să arate mult mai curat. Cu toate acestea, atunci când sunteți într-o grămadă, luați doar covorașii și scuturați-le în afara poate ajuta la îndepărtarea oricăror prăjituri, murdărie sau alte resturi și alunecă-le astfel încât acestea să apară ca și cum ar fi proaspăt aspirat.
  • Dacă nu aveți covorașe sau mochetă în baie, executați o cârpă umedă de-a lungul podelei pentru a ridica orice murdărie și resturi.
  • Imagine intitulată Curățați rapitul dvs. rapid Pasul 5
    5. Clătiți cele mai murdare zone. Odată ce ați făcut aproape curățenie, iar curățarea din zonele cele mai murdare au stat timp de 10 minute, este timpul să clătiți suprafețele curate. Ștergeți chiuveta și robinetele cu o cârpă umedă. Apoi, curățați exteriorul toaletei, inclusiv partea superioară a rezervorului și a fundului vasului, înainte de a se deplasa pe scaun, sub scaun și în interiorul castronului. Utilizați o perie sau un burete de curățare pentru a curăța dușul, cada și ușa și clătiți cu capul de duș.
  • Nu uitați să ștergeți partea superioară a capacului scaunului când curățați toaleta.
  • Dacă aveți timp, ștergeți pereții de duș și cada cu o cârpă curată și uscată.
  • Imagine intitulată Curățați rapitul de baie Pasul 6
    6. Curățați colțurile camerei. Indiferent cât de curat vă păstrați baia, praful, murdăria și alte resturi vor colecta în mod inevitabil în colțurile camerei. Chiar dacă nu aveți timp să aspirați sau să mopați podeaua de baie, să faceți timp pentru a șterge aceste zone cu un prosop de hârtie umed pentru a îndepărta murdăria.
  • Dacă există niște murdărie și resturi pe care nu le puteți îndepărta din colțurile camerei, puteți dori să utilizați un vid mic portabil pentru a curăța rapid aceste pete.
  • Imagine intitulată Curățați rapid pasul 7
    7. Puneți prosoape proaspete. Ca mulți oameni, probabil vă uscați prosopul de baie uzat în baie. Nu trebuie să le eliminați pentru a face ca spațiul să arate curat. Doar puneți un nou set de prosoape de mână, deoarece acestea sunt singurele pe care oaspeții o vor folosi. Aranjați-le frumos pe rack-ul prosopului și să le dați un puf rapid, așa că arată curat.
  • Nu trebuie să eliminați prosoapele de baie umedă. Doar plasați prosoapele proaspete de mână peste ele pe bar, deși iau timp pentru a vă asigura că sunt drepte.
  • Metoda 2 din 3:
    Pornirea obiceiurilor de curățare rapidă
    1. Imagine intitulată Curățați-vă rapitul de baie Pasul 8
    1. Curățați dușul și cada după ce îl utilizați. Dușul sau cada dvs. este una dintre zonele din baia care se murdărește cu cea mai rapidă. Dacă puteți obține obiceiul de a le curăța pe măsură ce îl utilizați, veți avea mult mai puțină muncă când curățați întreaga baie. Dacă există un inel de film în jurul cada sau orice note pe pereții de duș sau pe ușă, utilizați prosopul și apă caldă și cu săpun pentru ao scoate și clătiți cu apă din robinet. Nu ieși din cadă sau duș, fără a scăpa de acel inel.
    • Poate doriți să lăsați un burete sau o perie de frecare pe un raft în duș sau cadă pentru a vă ajuta cu orice pete încăpățânate care pot apărea.
    Sfat de experți
    Fabrico Ferraz

    Fabrico Ferraz

    Curățarea casei profesionaleFabrico Ferraz este co-proprietarul și operatorul de închiriere a unei curățenii. Închiriarea unei curățină este o afacere de familie și o afacere acționată, care a servit casele din San Francisco, California de peste 10 ani.
    Fabrico Ferraz
    Fabrico Ferraz
    Curățenie Curățenie profesională

    Expertul nostru este de acord: De fiecare dată când luați un duș, faceți un minut pentru a șterge gresiele cu un prosop de cârpă sau hârtie. Dacă doriți, puteți chiar să le pulverizați cu un detergent zilnic înainte de a le șterge. Care va scăpa de praf și bacterii care se pot construi pe gresie.

  • Imagine intitulată Curățați rapitul de baie Pasul 9
    2. Puneți lucrurile departe pe măsură ce le folosiți. Poate părea simplu, dar punerea articolelor pe care le utilizați în baie după ce ați terminat cu ei, vă poate ajuta să păstrați spațiul în căutarea lui Tidier. Suprafețele goale apar mai puțin aglomerate și facilitează curățarea. De exemplu, când ați terminat să vă spălați dinții, puneți periuța de dinți înapoi în suportul său și plasați tubul de pastă de dinți înapoi în dulap sau sertar.
  • Poate doriți să adăugați unele opțiuni de stocare în baie pentru a ușura plasarea articolelor departe. De exemplu, poate doriți să puneți un organizator de remiză în sertarul vanității pentru a sorta cosmetica sau pentru a pune un caddy în cabinet sub chiuvetă pentru a stoca produse de coafură de păr.
  • Imagine intitulată Curățați rapitul de baie Pasul 10
    3. Goliți coșul de gunoi la sfârșitul fiecărei zile. Așa cum probabil că goliți gunoiul din bucătăria dvs. în fiecare noapte, încercați să stabiliți obiceiul de a vă curăța coșul de gunoi de baie zilnic. În acest fel, probabil că nu va fi revărsat când oaspeții vin să viziteze, iar baia dvs. va arăta în general neater.
  • Pentru a vă asigura că vă amintiți că goliți coșul de gunoi de baie, încercați să faceți acest lucru la fel încât vă scoateți coșul de bucătărie pentru a stabili o rutină setată.
  • Metoda 3 din 3:
    Păstrarea băii curată
    1. Imagine intitulată Curățați rapitul de baie Pasul 11
    1. Păstrați șervețele de curățare pre-umezite lângă chiuvetă. Dacă sunteți cu adevărat angajați să vă păstrați băiatul curat, vă ajută să faceți cât mai ușor posibil. De aceea, ar trebui să păstrați un pachet de șervețele de curățare pre-umezite de lângă chiuvetă, astfel încât să puteți șterge orice pastă de dinți errant sau alte mese de la chiuvetă. Șervețele vor veni, de asemenea, la îndemână pentru ștergerea toaletei exterioare, cada sau țiglă în grabă.
    • Pentru a vă asigura că baia dvs. este curată și sigură, alegeți șervețele antibacteriene care nu numai că vor curăța, dar ajută la uciderea unor bacterii care pot fi ascunse în baie.
  • Imagine intitulată Curățați rapitul de baie Pasul 12
    2. Aveți pregătirea consumabilelor de curățare. Cel mai bun pentru a vă asigura că baia rămâne curată este să păstreze toate produsele și elementele pe care trebuie să le curățați la REACH. Poate doriți să plasați o găleată într-una din dulapurile care deține toate consumabilele dvs., astfel încât acestea sunt întotdeauna gata să meargă când aveți nevoie de ele. Pentru kitul de curățare a băii de bază, este posibil să doriți să adăugați elemente cum ar fi:
  • Perii de curățare, inclusiv o perie de toaletă, spongiile și cârpe de curățare grele
  • Spray de curățare a sticlei
  • Un curățător puternic multifuncțional
  • Toaletă Bowl Cleaner
  • O pene duster sau falsă
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să utilizați o mătură, praf și vid pentru a face o curățare completă a băii, deci asigurați-vă că sunt în apropiere.
  • Imagine intitulată Curățați rapitul de baie Pasul 13
    3. Creați un program de curățare a băii. Ca și în cele mai multe lucruri, cea mai bună modalitate de a vă asigura că păstrați-vă baie curată este să creați un program de curățare. Pot exista unele treburi pe care doriți să le faceți zilnic, altele pe care le veți face săptămânal și câteva locuri de muncă intensive pe care le veți face numai la fiecare câteva luni. Faceți o listă și rupeți-le până când le veți face - apoi luați în considerare postarea în interiorul unui dulap de baie, astfel încât să vă reamintiți de ceea ce trebuie făcut.
  • În fiecare zi, poate doriți să faceți un efort pentru a șterge chiuveta, scaunul de toaletă și jantă, iar oglinda și robinetele. De asemenea, puteți rula o perie prin castronul de toaletă și puteți rata ușa dușului dacă aveți timp.
  • În mod săptămânal, încercați să curățați cadă sau pereți de duș, curățați adânc toaleta, ștergeți podeaua și ștergeți-vă pe ușă, ușă, plăci de comutare și panouri de bază.
  • O dată la câteva luni, treceți prin cabinetul dvs. de medicamente și sertarele de vanitate pentru a arunca obiecte vechi sau inutile. Dacă aveți o perdea de duș, spălați-l în conformitate cu instrucțiunile de îngrijire.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cheia este de a vă menține baia curată zilnic. În acest fel, depozitele de săpun și minerale nu au șansa de a construi.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Vechile cârpe sau cârpe
    • Cleaner multifuncțional cu funcționare greu
    • Curatator de toalete
    • Curățitor sticlă
    • Perie sau burete de frecare
    • Perie de castron de toaletă
    • Șervețele de curățare premoistened
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar