Cum să cumpărați ciocolată bună

Majoritatea chocolatierilor încearcă să creeze ciocolată care este unică de la alte mărci. Cu o gamă de ciocolată disponibilă la magazinele, piețele și magazinele de specialitate, sunteți sigur că veți întâlni o mulțime de dezamăgiri pe căutarea de ciocolată superioară. Când cumpărați ciocolată, evaluați unele dintre caracteristicile mărcii și detaliile ciocolatei pe care doriți să le cumpărați. Ciocolata ar trebui să aibă cacao ca ingredient principal și ar fi trebuit să fie fabricat recent, în plus față de o textură netedă, lucioasă și un miros de ciocolată notabilă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Examinarea ambalajului de ciocolată
  1. Imagine intitulată Cumpărați o bună ciocolată Pasul 1
1. Confirmați că produsele alimentare din cacao sunt ingredientele de top. Ciocolata bună va avea solide de cacao (ciocolată reală) și untul de cacao (crema ciocolatei) ca ingrediente de top. Ciocolata neagra de inalta calitate constă pur și simplu din solide de cacao, unt de cacao și, eventual, vanilie, lecitină (un ingredient care păstrează ciocolata de separare) și zahăr.
  • Dacă răsfoiți lista de ingrediente și vedeți multe ingrediente pe care nu le recunoașteți, luați în considerare achiziționarea unei ciocolată diferită.
  • Laptele sau laptele solide pot fi un ingredient în lapte și ciocolată albă. Evitați ciocolatele care au zahăr ca ingredient superior sau includ grăsimi suplimentare sau cacao olandeză.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas bun de ciocolată 2
    2. Cumpărați ciocolată care a fost făcută recent. Verificați data la care a fost făcută ciocolata: cu atât mai recent a fost făcută ciocolata, Fresher va fi. Ciocolata de vârstă va pierde o parte din calitatea și gustul său. Ciocolata închisă ar trebui să fie consumată în termen de 1 an după cumpărare, iar ambart lapte și ciocolată albă ar trebui să fie consumate în termen de 6 luni de la cumpărare.
  • Data producției este un factor mai mare pentru ciocolată de retail care se așteaptă să aibă o durată mai lungă de valabilitate decât de ciocolată manuală sau de specialitate.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas de ciocolată bună 3
    3. Așteptați să plătiți mai mult pentru ciocolata de înaltă calitate. Ciocolata bună va costa mai mult decât ciocolata comercială, așa cum ar trebui. Dacă sunteți în căutarea de ciocolată de calitate superioară, așteptați să plătiți mai mult pentru calitatea. Dacă cumpărați o bară bine făcută de ciocolată neagră, de exemplu, veți plăti probabil trei sau patru ori ceea ce ați fi pentru o bară de ciocolată de lapte produsă în masă.
  • Un preț ridicat nu garantează ciocolata de înaltă calitate, totuși. Unii vânzători pot încerca să vândă ciocolată de clasă comercială la un preț mai mare. Inflația prețurilor poate fi deosebit de răspândită dacă ciocolele sunt "frumoase", cum ar fi bomboanele sau trufele.
  • Imagine intitulată Cumpărați o bună ciocolată Pasul 4
    4. Nu cumpărați ciocolată care a fost "."Dacă ciocolata a suferit" Oprirea ", boabele crude de cacao au fost procesate cu alcalii. Tratamentul cu alcaline are ca rezultat o ciocolată de calitate inferioară, pe care ar trebui să o evitați să achiziționați.
  • Tratarea ciocolatei cu alcalii își reduce substanțial beneficiile sale de sănătate. Procesul elimină mulți dintre compușii din ciocolată (în special Flavanol) care sunt bune pentru inima ta.
  • Imagine intitulată Cumpărați o bună ciocolată Pasul 5
    5. Cumpărați semisweet sau ciocolată nesănătoasă pentru nevoile de coacere. Dacă achiziționați ciocolată pentru a pune în produsele de coacere sau batter tort de ciocolată - cel mai probabil aveți nevoie de o ciocolată neagră de semisweet sau neagră. Ciocolata de copt este de obicei vândută în baruri și va avea un procent foarte ridicat de cacao, adesea peste 70% cacao. Urmați instrucțiunile rețetei și cumpărați o varietate de ciocolată de coacere care corespunde cu procentul de cacao sugerat.
  • Coacerea de ciocolată va fi localizată în secțiunea de coacere a oricărui magazin alimentar. Dacă doriți să găsiți un brand organic sau natural, verificați secțiunea organică sau vizitați un magazin alimentar pentru sănătate.
  • În funcție de rețeta pe care o urmați, puteți, de asemenea, coaceți cu chips-uri de ciocolată semi-dulce, napolitane sau pudră de cacao.
  • Metoda 2 din 3:
    Manipularea ciocolatei
    1. Imagine intitulată Cumpărați o bună ciocolată Pasul 6
    1. Miroase ciocolata. Ciocolata de înaltă calitate va avea o aromă puternică și plăcută. Lipsa mirosului discertabil indică ciocolată veche sau slabă. Ciocolata care miroase orice altceva înseamnă că nu a fost stocată bine. Ciocolata absoarbe mirosul și aroma mediului său, astfel încât să acorde o atenție la orice este afișat în apropiere.
    • În unele unități de ciocolată de înaltă calitate, proprietarul vă poate permite să deschideți un bar sau un pachet de ciocolată pe care doriți să le cumpărați astfel încât să puteți evalua ciocolata. În majoritatea magazinelor, desigur, deschiderea de ciocolată înainte de a le cumpăra este descurajată.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas de ciocolată bună 7
    2. Evaluați suprafața ciocolatei. Ciocolata bună va avea o suprafață lucioasă. Suprafața ar trebui să fie, de asemenea, în concordanță cu nimeni. Dacă suprafața ciocolatei pe care o inspectați pare inegală sau fulgeră, probabil că uitați la o confecție de calitate scăzută.
  • Dacă un înveliș vă împiedică capacitatea de a vedea suprafața ciocolatei, va trebui să utilizați unul dintre celelalte sfaturi despre cumpărarea de ciocolată bună pentru a vă ajuta să determinați calitatea ciocolatei.
  • Imagine intitulată Cumpărați o lovitură de ciocolată bună 8
    3. Ascultați și urmăriți cum se rupe ciocolata. Pentru a determina dacă ciocolata este de înaltă calitate, trebuie să o spargi în jumătate. Acțiunea va duce la un sunet curat într-o ciocolată de înaltă calitate. Ciocolata ar trebui, de asemenea, să spargă curată și într-o linie dreaptă.
  • Dacă ciocolata se îndoaie sau se destramă atunci când îl rupeți, calitatea este inferioară.
  • De lapte sau ciocolată albă se va îndoi, de asemenea, mai degrabă decât să se fixeze, când se exercită presiunea.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas de ciocolată bună 9
    4. Gustați ciocolata pentru o aromă amară. O ciocolată întunecată de înaltă calitate va avea un gust puternic, amar, deoarece nu a fost diluat de lapte sau de add-in-uri inutile. Dincolo de gust, bomboane de înaltă calitate vor începe să se topească imediat în gură. Textura ar trebui să fie cremoasă și netedă.
  • Preferința personală vine, de asemenea, în acest moment. Calitatea aici poate fi decisă numai prin degustarea ciocolatei pentru a vedea dacă este de la varietatea pe care o căutați. Unii oameni ca o ciocolată foarte întunecată și amară (peste 80% cacao), în timp ce alții ca o ciocolată întunecată mai blândă.
  • Ciocolata care este inferioară va gusta puțin sau se simt granulată în gură.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea unui magazin de ciocolată de înaltă calitate
    1. Imagine intitulată Cumpărați o bună ciocolată Pasul 10
    1. Căutați un magazin de alimente gourmet sau chocolatier. Ambele tipuri de unități se vor concentra pe vânzarea exclusiv de înaltă calitate întunecată (și posibil lapte) ciocolată. Proprietarii sau managerii vor ști multe despre unde sunt provenite fasolele, cum este produsă ciocolata și ce ingrediente conține. Adesea, aceste magazine sunt deținute la nivel local și operate, deci este puțin probabil să găsească un lanț de ciocolată.
    • Magazinele de alimente gourmet importă probabil ciocolata lor din întreaga lume, oferindu-vă acces la o mare varietate de produse de înaltă calitate. Check out Cost Plus Market Mondial, dacă există unul în zona dvs.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas de ciocolată bună 11
    2. Magazin la un magazin de alimente naturale. Magazinele de alimente naturale sau alimentele din domeniul sănătății sunt mai susceptibile de a stoca bomboane de înaltă calitate, cacao, non-igodată. Majoritatea acestor bomboane vor fi probabil vândute ca bare ambalate individual care au fost făcute cu ingrediente comerciale echitabile. Check out magazine precum comerciantul Joe, alimentele întregi, cabana de vitamina sau ovăzul sălbatic.
  • Supermarket-ul local, pe de altă parte, va actri în primul rând de ciocolată de calitate scăzută, cu o calitate scăzută în toate soiurile.
  • Cu toate acestea, unele lanțuri supermarketuri stochează mai multe alimente naturale, de înaltă calitate incluse cu ciocolată. Dacă magazinul alimentar are o secțiune "naturală", căutați bomboane bune aici.
  • Imagine intitulată Cumpărați o bună ciocolată Pasul 12
    3. Comandă specială de la un supermarket sau online. Dacă sunteți un cumpărător de ciocolată mai experimentat și aveți o idee despre ceea ce doriți să încercați - sau dacă începeți și doriți să faceți o duzină de branduri diferite de comenzi speciale de ciocolată întunecată, poate fi cea mai bună opțiune. Cele mai multe supermarketuri și magazine de alimente naturale vor fi bucuroase să vă adapteze solicitările.
  • De asemenea, puteți găsi o mulțime de vânzători de ciocolată bună online. Verificați magazinele online, cum ar fi ciocolata mondială, chocosfera sau chiar Amazon.
  • sfaturi

    Chiar și ciocolata de la un ciocolator reputat poate fi inferioară dacă nu este manipulată corect. Temperatura ridicată, umiditatea, mediul de depozitare și vârsta sunt câțiva dintre factorii care pot afecta negativ calitatea celor mai bune bomboane de ciocolată.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar