Cum să curățați mobilierul de antic

Mobilierul antic valoros va avea un strat de murdărie pe suprafața sa de la ani de expunere la praf, murdărie și fum. Dacă doriți să curățați mobilierul antic, fiți blând. Nu doriți să deteriorați mobilierul utilizând curățătorii chimici dur. Asigurați-vă că vă mențineți mobilierul după curățarea acestuia prin pulverizare și lustruiți-o în mod regulat.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea mobilierului
  1. Imagine intitulată Mobilier curat antic Pasul 1
1. Alegeți un dispozitiv de curățare ușoară. Pentru a începe, alegeți un ușor de curățat. Așa cum doriți să păstrați mobilierul antic ca fiind posibil, cât mai greu, substanțele chimice dure reprezintă o idee rea. Un săpun blând diluat în apă este o alegere sigură pentru majoritatea antichităților. Utilizați săpunul de mâncare destinat mâncărurilor de spălare a mâinilor. Săpunul pe care l-ați folosi într-o mașină de spălat vase este mai acidă.
  • Dacă săpunul de mâncare nu elimină cu succes murdăria, este bine să optați pentru un ușor mai puternic de curățare. Ceva de genul uleiului lui Murphy ar funcționa, dar folosește doar o cantitate mică. Nu trebuie să utilizați o abundență de produse uleioase pe mobilier mai vechi.
  • Unii experți simt ceară de mobilier, pe care o puteți găsi la cele mai multe magazine hardware sau magazine, este o opțiune mai bună pentru curățarea antichităților decât petrolul.
  • Imagine intitulată Deschiderea mobilierului de antichitate Pasul 2
    2. Frecați suprafața în jos cu o cârpă moale și cu cea mai curată aleasă. Pentru a începe, umeziți o cârpă cu o cantitate ușoară de curățenie aleasă. Frecați ușor suprafața mobilierului. Continuați să ștergeți suprafața cu aceeași cârpă până când ragul nu mai ridică murdărie nouă sau resturi.
  • Evitați curățarea, deoarece acest lucru poate deteriora finisajul de mobilier vechi. Utilizați mișcări de ștergere blândă în schimb.
  • Deplasați cârpa în direcția bobului din lemn.
  • Imagine intitulată Mobilă de antichitate curată Pasul 3
    3. Scoateți blocat pe pete cu vată de oțel. Unele zone pot fi blocate pe pete sau pe murdărie. Puteți folosi vată de oțel pentru a elimina aceste pete atâta timp cât utilizați lână # 0000 și lucrați la pete folosind mișcări blânde.
  • Frecați în direcția cerealelor de lemn. Păstrați frecarea până când murdăria și resturile nedorite au dispărut.
  • Asigurați-vă că nu utilizați prea multă forță. Acest lucru poate deteriora finisajul.
  • Imagine intitulată Mobilă de antichitate curată Pasul 4
    4. Utilizați o periuță de dinți în locurile greu accesibile. Unele zone din mobilier, cum ar fi colțurile sau curbele, pot fi greu de atins cu o cârpă. Pentru aceste zone, utilizați o periuță de dinți. Îndepărtați o periuță de dinți în soluția de curățare. Urmând cerealele, curățați zonele greu accesibile până când murdăria și murdăria au dispărut.
  • Imagine intitulată Mobilier curat antic Pasul 5
    5. Ștergeți mobilierul și lăsați-l să se usuce. Odată ce ați terminat curățenia, puteți șterge mobilierul cu o cârpă uscată. Utilizați mișcări blânde pentru a apela cea mai mare parte a lichidului până când mobilierul este relativ uscat la atingere. Permiteți mobilierul să se usuce un pic înainte de a continua procesul de curățare.
  • Imagine intitulată Mobilier curat antic Pasul 6
    6. Lustruiți mobilierul când ați terminat. Odată ce mobilierul este uscat, adăugați un strat de poloneză. Acest lucru va face ca finisajul să strălucească și să dai mobilierului un aspect frumos. Pentru a lustrui, pur și simplu luați o cârpă curată și bucurați-vă de mobilier până când acesta strălucește. Lustrurile de mobilier, în special lustrurile pe bază de silicon, sunt cel mai bine evitate pe antichități.
  • Partea 2 din 3:
    Menținerea mobilierului de antichitate
    1. Imagine intitulată Mobilă de antichitate curată Pasul 7
    1. Praf Mobilier de antichitate în mod regulat. Pentru a preveni acumularea de murdărie, praful în mod regulat. Când faceți praf de rutină în casa ta, luați o cârpă și praf de pe orice resturi construite pe mobilierul de antic.
    • Dacă utilizați spray-uri de praf, du-te pentru un spray blând sau fără spray deloc pe antichități.
  • Imagine intitulată Mobilă de antichitate curată Pasul 8
    2. Păstrați mobilierul antic din lumina soarelui. Lumina UV este foarte dăunătoare pentru antichități. Prin urmare, este o idee rea să permiteți antichitățile dvs. să fie expuse la lumina soarelui.
  • Nu lăsați antichități în afara, în special în zonele umbrite.
  • Nu depozitați antichități în apropierea unei ferestre, unde pot fi expuse la lumina soarelui de la în aer liber.
  • Imagine intitulată Deschiderea mobilierului de antichitate Pasul 9
    3. Utilizați un umidificator într-un mediu uscat. Mobilierul antic este afectat de umiditate în aer. Schimbările de umiditate pot provoca lemnul și crack. Păstrați un umidificator în camera în care vă stocați antichitățile. Acest lucru va păstra umiditatea stabilă, minimizând efectele negative ale schimbării umidității în aer.
  • Imagine intitulată Mobilier curat antic Pasul 10
    4. Îndepărtați mobilierul de antichitate imediat dacă suspectați o infestare a dăunătorilor. Mobilierul antic poate fi foarte valoros. Prin urmare, este o idee proastă de a permite să fie expusă dăunătorilor. Anumite tipuri de bug-uri, cum ar fi gândaci, precum și șobolani și șoareci vor mesteca mobilierul de antic. În cazul în care observați o infestare dăunătoare în casa dvs., eliminați mobilierul antic. Depozitați mobilierul în altă parte până când infestarea este rezolvată.
  • Verificați pentru orice biți liberi sau deteriorați înainte de a vă deplasa mobilierul antic. Nu trebuie să transportați mobilier în zone care sunt rătăcite sau dislocate.
  • Transportați scaune de șinele scaunului. Transporta mese de către șorț sau picioare. Trageți întotdeauna mobilierul, în special mobilierul mare, pe podea, în loc să-l trageți.
  • Partea 3 din 3:
    Evitând capcanele cu curățarea și îngrijirea
    1. Imagine intitulată Mobilă de anticură curată Pasul 11
    1. Consultați un expert antichități înainte de a încerca să restabiliți sau să modificați mobilierul vechi. Dacă aveți un antic, care este un element de colectare sau colector, nu încercați să îl restaurați pe cont propriu. Discutați cu un dealer local de antichități și cereți sfaturi sau sfaturi. Dacă nu sunteți familiarizat cu restaurarea mobilierului, este posibil să doriți să angajați un profesionist în loc să încercați să restaurați un antic pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Mobilier curat antic Pasul 12
    2. Testați-vă mai curat pe o mică parte din mobilier mai întâi. Doriți să vă asigurați că agenții de curățare aleși nu vă va face rău antichităților. Testați o cantitate mică într-o zonă mică a mobilierului care nu este ușor de văzut, cum ar fi sub scaunul unui scaun. Așteptați câteva ore și verificați. Dacă nu observați niciun fel de daune sau decolorare la mobilier, acest aparat de curățare este probabil sigur de utilizat.
  • Imagine intitulată Mobilă de anticură curată Pasul 13
    3. Evitați utilizarea uleiurilor pe mobilier foarte vechi. Uleiul lui Murphy, când este diluat, este de obicei sigur să se utilizeze pe antichități. Cu toate acestea, cu mobilier de lemn foarte vechi, optați pentru ceară pe produse pe bază de ulei. Curățenii pe bază de ceară reprezintă o opțiune mai bună, deoarece ceara va servi la protejarea lemnului, precum și curățarea acesteia.
  • Imagine intitulată Mobilă de antichitate curată Pasul 14
    4. Lăsați vopseaua pe mobilier singur. Este obișnuit să observăm vopsea veche sau chipping pe antichități. Primul impuls poate fi acela de a elimina astfel de decolorări. Cu toate acestea, aceasta este o idee proastă și poate afecta negativ valoarea mobilierului dvs.
  • Colectorii doresc, de obicei, antichități cât mai aproape de original, inclusiv orice vopsea crăpată sau colorată. Dacă intenționați într-o ziVindem mobilierul dvs. antic, Ar trebui să evitați în special modificarea vopselei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Când utilizați chimice dur, cum ar fi vopsitorul, faceți-l într-o cameră bine ventilată, purtând mănuși de protecție și o mască de față.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar