Cum să ai grijă de câini de sanie

Îngrijirea câinilor de sanie este o parte importantă a cursei de câini.Asigurați-vă că vă hrăniți câinilor o dietă sănătoasă cu multă apă și găzduiți-le într-o canisa confortabilă.Păstrați un ochi pentru probleme de sănătate - în special leziuni în comun și picioare - atât pe și pe traseu.Și în timp ce câinii de sanie sunt crescuți pentru a tolera temperaturi intense la rece, chiar și ei au limitele lor.Aveți grijă să vă protejați picioarele și pielea când temperaturile sunt prea reci și le aduceți înăuntru, dacă este posibil atunci când temperaturile scade.

Pași

Metoda 1 din 4:
Întâlnirea de nevoi de bază
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 1
1. Hrăniți-vă câinii în mod adecvat.Câinii dvs. ar trebui să mănânce un amestec de alimente uscate și umede de înaltă calitate (conservate) cu niveluri ridicate de grăsime și proteine.Conținutul de proteine ​​și grăsimi din alimente oferă câinilor dvs. cu energia de care au nevoie pentru a rula distanțe lungi.Indiferent ce vă hrăniți câinii, ar trebui să ia în jur de 10.000 de calorii în fiecare zi când sunt pe traseu.
  • Unii piersici se amestecă o ceașcă sau două de apă în mâncare pentru a ajuta câinii să digere mai ușor alimentele și pentru a preveni deshidratarea.Adăugarea de apă este, de asemenea, necesară atunci când dezghețarea alimentelor congelate pe traseu.
  • Mulți câini de sanie, de asemenea, ca peștele.Asigurați-vă că îl gătiți bine și scoateți oasele înainte de a-l hrăni cu câinii dvs.
  • Hrănirea unui câine de sanie poate fi costisitoare, cu costuri în valoare totală de până la 500 USD pe an.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 2
    2. Asigurați-vă că câinii dvs. au suficient pentru a bea.Câinii de sanie au nevoie de acces la apă în orice moment pentru a se asigura că nu devin deshidratate.Plasați apă într-o tigaie sau un castron care nu se va scurge.Un castron de apă ceramic adânc este cel mai bun, de atunci, spre deosebire de bolurile de metal sau din plastic, sunt mai puțin susceptibile de a fi bătut.
  • Goliți vasul în fiecare zi și umpleți-l cu apă proaspătă.
  • Curățați panoul sau castronul cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni construirea reziduurilor de alimente și a bacteriilor.
  • Asigurați-vă întotdeauna că câinii dvs. au avut destule băuturi înainte de a merge pe o alergare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 3
    3. Protejați pielea câinilor tăi.Câinii de câini sunt crescuți pentru temperaturi scăzute.Cu toate acestea, chiar câinii cei mai delicioși au limitele lor.Temperatura unui câine poate mânui confortabil variază în funcție de vârsta, stratul și sănătatea generală și nu există o temperatură absolută la care câinii trebuie păstrați din elemente.Cu toate acestea, rămâneți atenți la comportamentul și atitudinea câinilor dvs. și căutați schimbări care ar putea apărea în vremea extremă.Dacă câinii tăi se tremură, se îndoaie în zăpadă și nu se mișcă sau se angajează în alt comportament care indică faptul că nu sunt în măsură să tolereze temperatura, nu le forțați să continue să funcționeze.
  • Câinii pot obține Frostbite, astfel încât să folosiți întotdeauna prudență dacă bănuiți că câinii tăi sunt în pericol.
  • În vremea extremă, îmbrăcați câinii în haine speciale și pături pentru a le oferi un strat suplimentar de protecție împotriva frigului.
  • Spălați câinii cel puțin o dată pe lună.Utilizați un săpun sau șampon ușor conceput pentru câini care nu își vor usca pielea.Șampoanele speciale de câine sunt disponibile la magazinele de animale de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 4
    4. Nu împingeți câinii dincolo de ceea ce pot suporta.Viteză excesivă atunci când săniușul poate duce la răniri, deshidratare și stres.Aveți grijă să urmăriți un comportament care indică câinele dvs. se luptă sau în durere, inclusiv respirația muncită, strigând, o incapacitate de a ține pasul cu alți câini și / sau labele sau amprentele sângeroase.
  • Știți când să vă retrageți câinii de sanie.Majoritatea câinilor pot fugi decât până la vârsta de 10 ani.Niciun câine nu ar trebui să intre dincolo de vârsta de 15 ani.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 5
    5. Ia-ți câinii la veterinar în mod regulat.Multe rase necesită ca câinii tăi să fie la curent cu fotografiile și vaccinurile lor.Când vă apropiați de fotografii, veterinarul dvs. ar trebui să examineze, de asemenea, câinii pentru alte boli sau probleme.Câinii de câini sunt mai susceptibili de a avea probleme comune, atunci câini obișnuiți, deci dacă prindeți problema devreme, ar putea salva câinele dvs. o mulțime de durere mai târziu și păstrați echipa ta puternică.
  • Email Asociația medicală veterinară internațională de câine la ISDVMA @ ISDVMA.org pentru a găsi un câine de sanie veterinar lângă tine.
  • Metoda 2 din 4:
    Îngrijirea picioarelor câinilor tăi
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 6
    1. Inspectați în mod regulat fundul picioarelor câinelui.Dacă vedeți orice piele crăpată, uscăciune, blistere sau cicatrizare, consultați un medic veterinar.Verificați și unghiile.Unghiile trebuie să fie menținute într-o zonă îngustă "Goldilocks", unde nu sunt nici prea mult (ceea ce le poate determina să rămână și să se descompună), nici prea scurt (ceea ce va diminua capacitatea lor de a prinde gheața atunci când rulează).Verificați deplasarea între degetele de la picioare pentru orice roșeață, iritare sau umflare.
    • Câinele dvs. vă va informa, de obicei, dacă are labele iritate prin limpezire, lins sau lovind piciorul iritat.S-ar putea, de asemenea, să iasă când ridicați laba pentru ao examina.
    • Întotdeauna să fii blând când manipulați labele câinilor de sanie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 7
    2. Investiți în papucii de câine.Există mai multe situații în care ar putea fi necesar ca câinii tăi să don booties.Unul este extrem de rece.Cealaltă este atunci când alerga în zăpadă adâncă.În cele din urmă, ați putea dori, de asemenea, să vă îmbrăcați câinele în booties dacă și-a rănit laba și nu puteți schimba câinele pentru altul.
  • Cainii de sanie au straturi groase si au evoluat sa prospere in medii meteorologice rece si pot tolera temperaturile la fel de scazute ca -55 grade Fahrenheit (-48 grade Celsius).Cu toate acestea, câinii de sanie au limitele lor.Verificați frecvent labele câinelui dvs. pentru plăcuțele crăpate, sângeroase și le puneți în cizme dacă vedeți oricare dintre aceste condiții.
  • Diferiți câini au diferite niveluri de toleranță pentru temperatură.Vârsta și sănătatea câinelui sunt cei mai importanți factori care determină cât de rece poate obține picioarele unui câine înainte ca temperatura să înceapă să aibă un impact negativ.
  • Diferitele pâini sunt recomandate pentru diferite terenuri.De exemplu, ați putea obține o bootie care funcționează cel mai bine pe gheață sau una care funcționează cel mai bine pe zăpadă.Alte papisuri sunt proiectate pentru practica în afara sezonului pe piste de murdărie sau pietriș.
  • Booties vin, de asemenea, în diferite dimensiuni.Asigurați-vă că ați cumpărat unul care este potrivit pentru dvs. și pentru câinii dvs.
  • Booties pentru câini de câine sunt disponibili ușor online sau la anumite magazine de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 8
    3. Utilizați unguente de vindecare pe labele câinilor tăi.Există o varietate de uleiuri, linii și loțiuni disponibile pentru a vindeca labele deteriorate.Alegeți unul care este potrivit pentru nevoile câinelui dvs.Cele mai multe unguente necesită pur și simplu masarea produsului ușor în laba câinelui.Utilizați întotdeauna loțiuni și unguente conform instrucțiunilor.
  • Linimentele cu uleiul EMU sunt bune la limitarea inflamației și prevenirea infecției.Uleiul EMU poate restabili elasticitatea și substanțele nutritive la piele.
  • Unguentele cu oxid de zinc sunt excelente pentru vindecarea fisurilor și fisuri pe tampoanele câinelui și între degetele de la picioare. Fii atent, totuși, să nu lași câinele tău să lingă unguentul oxid de zinc.
  • Unguentele realizate cu lanolină și glicerină sunt utile pentru prevenirea zgomotului de gheață pe picioarele și gleznele câinelui.Aceste ingrediente pot ajuta la menținerea plăcuțelor câinelui și a pielii sănătoase.
  • Metoda 3 din 4:
    Oferind ca câinii tăi să trăiască și să se joace
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 9
    1. Dați câinii tăi timp să se joace.Cainii de sanie muncesc din greu.Arătați-vă aprecierea, oferindu-le timp să vă relaxați când nu sunt în ham.
    • Oferiți o curte mare pentru ca câinii dvs. să joace.Acest lucru oferă câinilor un spațiu în care pot fi activi în afara regimului lor de sanie.Asigurați-vă că curtea este împrejmuită, astfel încât acestea să nu poată fugi.
    • Câinii tăi ar trebui să li se permită să se joace unul cu celălalt, dar ar trebui să te joci și cu ei.Ar putea să-l prindă o minge, Frisbee sau să-i bată și să-l aducă înapoi.
    • Curățați-vă în mod regulat curtea.În funcție de câți câini aveți, este posibil să trebuiască să faceți "Patrula Poop" de două sau trei ori pe zi.
    • Curtea dvs. ar trebui să fie la nivel și fără apă de a pune în comun în cazul în care bacteriile pot colecta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 10
    2. Țineți câinii tăi din afară.Când câinii tăi nu sunt în curte, puneți-le în canisa lor.Canisa ar trebui să aibă un aranjament semi-deschis care să permită fiecărui câine să se apropie de vecinul său pentru a juca și socializa când este legat, dar ar trebui să dea și câine opțiunea de a sta singur, fără posibilitatea întreruperii de la alți câini.
  • Experimentați cu distanța pentru a afla cât timp ar trebui să fie legătura dvs. și cât de departe, fiecare câine ar trebui să fie dispărut din cartierul său.
  • Utilizați paie pentru așternut.Amestecați niște șuvoi de pin în paie dacă sunteți îngrijorat de canisa acumulează umiditate.Schimbați așternutul la fiecare două până la trei săptămâni sau când este vizibil murdar.
  • Dimensiunea canisei depinde de câți câini de sanie aveți.Fiecare câine ar trebui să aibă cel puțin 35 de metri pătrați în sine.
  • Puii ar trebui să fie ținute în canisa, dar nu trebuie legată.Asigurați un stilou separat și mai mic pentru ca ei să socializeze împreună.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 11
    3. Au spațiu în interior pentru câinii tăi.Dacă regiunea dvs. din țară devine foarte rece, ar trebui să vă aduceți câinii înăuntru.Temperaturile de -30 grade Fahrenheit sau mai jos se califică, de obicei, ca un punct de referință rezonabil pentru a vă aduce câinii înăuntru.
  • Faceți o "cutie de câine" - o serie de rafturi de lemn adânci care pot găzdui un corp de câine de sanie - în hambar sau subsol.Liniați cutiile de câine cu pături moi sau prosoape atunci când sunt utilizate.
  • De asemenea, ar trebui să-ți aduci câinii înăuntru dacă plouă și canisa dvs. nu este bine protejată de ploaie și zăpadă.
  • Deși câinii de sanie sunt crescuți pentru temperaturi scăzute, când nu rulează, au un timp mai greu să rămână cald.
  • Metoda 4 din 4:
    Alegerea câinilor tăi
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 12
    1. Gândiți-vă la ceea ce prețuiți.Nu există nici o formulă pentru a determina ce câine de sanie este potrivit pentru echipa ta.Un câine bun de sanie va demonstra o combinație de rezistență, viteză, capacitate de tragere și perseverență.Câinii de sanie ar trebui, de asemenea, să aibă un anumit nivel de inteligență - o abilitate de a asculta și asculta comenzi, evită în mod activ obstacolele și să aibă grijă de ei înșiși.O haină groasă este o necesitate pentru câini care rulează sanii de lungă distanță în vreme rece.În cele din urmă, câinele dvs. ar trebui să fie sănătos și să se potrivească pentru a îndura pregătirea intensă și distanțele necesare pentru câinii de sanie.
    • Câinii tăi de sanie nu trebuie să fie de doar o rasă, dar toți trebuie să poată lucra împreună fără conflicte.Câinii care provoacă conflicte cu alții ar trebui să fie eliminate din echipă.
    • Dacă câinele dvs. pulovează o sanie peste o distanță mai scurtă (două ore sau mai puțin), nu este nevoie să aibă o astfel de haină atât de groasă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 13
    2. Alegeți un Husky Alaskan.Alaskan Huskies (numit și câini indieni) sunt câinii cei mai obișnuiți din cursele de câine.Această "rasă" este de fapt o mutt - o cruce între Huskies Siberian și o altă rasă, care variază.Unele Huskies din Alaska au strămoșii de lupi, alții au o Greyhound, Pointer German Shorthair, Hound sau Terrier Blood.
  • Amestecurile de câine cu Wolf pot fi imprevizibile și greu de antrenat.Utilizați prudență dacă achiziționați sau angajați un husky cu un strămoș de lupi strâns.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 14
    3. Alegeți un malamut.Malamutele sunt câini de sanie excelenți și sunt crescuți pentru puterea brută.O varietate populară de malamute, câinele de marfă, are o rezistență ridicată și excelează la călătorii lungi, deși nu este foarte rapid.De obicei cântăresc 80-120 de lire sterline.
  • Depictele populare ale raselor de sanie de câini au de obicei dealte sau huskies.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 15
    4. Alegeți un husky siberian.Huskies sunt mai mici decât malamutele (de obicei cântărind 40-60 de lire sterline) și au niveluri mai scăzute de anduranță.Pe o perioadă scurtă de timp, totuși, Huskies poate trage mai mult decât malamutes.Purebred Huskies Siberian sunt în mare parte crescute pentru aspect, nu trage capacitatea și, de obicei, fac câini de săraci săraci.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinii de sanie Pasul 16
    5. Alegeți un câine de eschian canadian.Ca și alți câini de sanie, câinele canadian eskimo este muscular și construit pentru tragere.Acesta poate acoperi 15 până la 70 de mile pe zi și este capabil să tragă până la 80 de kilograme.
  • Nu confunda câinele canadian Eskimo cu câinele american Eskimo, care are un strat scurt, alb și dens.
  • sfaturi

    Întotdeauna faceți tragerea unei sfaturi o experiență pozitivă pentru câinii dvs.
  • Întotdeauna asigurați-vă că dați câinii de sanie exercițiu și amintiți-vă că câinii nu ar trebui să fie lăsați legați toată ziua.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar