Cum să calmezi o pisică în căldură

O pisică de sex feminin ne-spayată va intra în căldură, adică că este gata să se împerecheze, la fiecare trei până la patru săptămâni. De obicei, aceasta implică urle, scânteile, zgomotarea și încercările de a atrage sau de a fugi cu pisici masculine. Calmarea pisicii în jos este greu și, mai important, este doar temporar. Acest lucru este un comportament natural, normal pentru o pisică în căldură, indiferent cât de enervant este proprietarilor. Dacă este prea mult de manevrat, căutați o soluție pe termen lung în loc de o fixare rapidă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Calmarea unei pisici în căldură
  1. Imagine intitulată Calm o pisică în căldura Pasul 1
1. Recunoașteți că pisica dvs. este in caldura. Asigurați-vă că comportamentul pe care pisica ta îl exprimă de fapt înseamnă că este în căldură și nu este bolnavă. O pisică neperformată în căldură va vocaliza foarte mult, fi neliniștită, frecați împotriva oamenilor și a obiectelor și se rostogolește pe podea. Dacă vă loviți de spatele inferior, va răspunde prin ridicarea pelvisului și va schimba coada într-o parte.
  • Sezonul normal de reproducere pentru pisici este între primăvară și vara târzie. Ea va intra probabil în căldură în această perioadă a anului.
  • Decideți dacă pisica dvs. este în căldură sau bolnav. Dacă ea acționează neliniștită, dar nu se freacă de tot și să-și ridice coada în lateral, ea poate fi în durere. Ia-o la veterinar pentru a afla ce se întâmplă.
  • Imagine intitulată Calm o pisică în căldura Pasul 2
    2. Izola de la pisici masculine. Când ea este în căldură, pisica ta va crește și mai excitabilă în prezența bărbaților. Nu lăsați-o afară și închideți toate ferestrele și închideți toate ușile, inclusiv clapele de companie. Pentru a-și păstra calmul (și împiedicați-o să rămână însărcinată), trebuie să o țineți departe de toate pisicile de sex masculin. Izolarea va păstra, de asemenea, sigură - ea poate încerca să scape de casa ta dacă simte un bărbat afară.
  • Dacă aveți o pisică de sex masculin în aceeași casă, găsiți un prieten sau închiriați o pisică sitter să-l ducă în câteva săptămâni. Dacă cele două pisici stau în aceeași zonă, ei vor acționa în sălbăticie, cât și cu siguranță se termină împerecherea.
  • Dacă pisicile de sex masculin sunt vizibile printr-o fereastră, acoperiți fereastra cu perdele sau o bucată de carton.
  • Imagine intitulată Calm o pisică în căldura Pasul 3
    3. Dați pisicii dvs. ceva cald pentru a sta pe. Deși succesul nu este garantat, unii oameni găsesc că dând pisica un pachet de căldură sau un prosop cald, umed pentru a se așeza liniștit și calm. Un pachet de căldură cu microunde poate fi cea mai ușoară opțiune, deoarece vă puteți reînnoi rapid, odată ce pisica începe să acționeze din nou. Un tampon electric de căldură / pătură este, de asemenea, o alegere bună.
  • Imagine intitulată Calm o pisică în căldura Pasul 4
    4
    Utilizați Catnip numai dacă vă calmează pisica în jos. Pisicile răspund foarte diferit la catnip. Unii se relaxează și se liniștează când sunt administrați catnip, dar alții devin energici și agresivi. Dacă nu știți cum pisica dvs. răspunde la catnip, evitați această metodă. Este posibil ca situația să fie și mai gravă.
  • Rețineți că aceasta este doar o soluție temporară, dar ar putea să vă cumpere o oră sau două de pace.
  • Imagine intitulată Calm o pisică în căldura Pasul 5
    5. Testați dacă remediile pe bază de plante sunt eficiente. Există multe remedii pe bază de plante pe piață destinate să calmeze pisicile. Unii proprietari de pisici raportează succesul, dar nu există un singur remediu care funcționează pe fiecare pisică. În plus, pisica dvs. nu poate răspunde la niciunul dintre aceste produse. Cumpărați o colecție de mostre mici și încercați mai multe remedii diferite. Odată ce ați găsit un produs care funcționează pentru pisica dvs., cumpărați-o în cantități mai mari.
  • Urmați instrucțiunile de pe etichete. Ei vă pot spune să adăugați remedierea la apa pisicii, frecați câteva picături în blana pisicii sau utilizați ca o forță de protecție a aerului.
  • Nu utilizați produse destinate oamenilor, care utilizează probabil doze mai mari.
  • Imagine intitulată Calm o pisică în căldura Pasul 6
    6. Utilizați Feliway în casa ta. Feliway este o feromon sintetic de pisică care are un efect calmant, calmant asupra pisicilor. Este nevoie de câteva săptămâni de expunere pentru a începe ca pisicile calme, totuși, deci nu este o reparație imediată. Dacă știți că pisica dvs. este dezamăgită, ați putea lua în considerare conectarea la difuzorul Feliway la începutul sezonului de reproducere (primăvară). În acest fel, ori de câte ori merge în căldură, Feliway va fi deja construit în sistemul ei.
  • Imagine intitulată Calmă o pisică în căldura Pasul 7
    7. Păstrați cutia de gunoi curată. Pisicile adesea marchează cu urină pentru a atrage bărbați atunci când sunt în căldură. Păstrați cutia de gunoi curată în orice moment, ați putea încuraja să o folosească în loc de mirosul care marchează casa. Dacă ea mirosește oricum, curățați și dezmembrați zona imediat. Lăsând mirosul de urină în urmă, o va conduce doar să o facă să o facă.
  • Nu utilizați produse de curățare cu amoniac. Amoniacul se găsește, de asemenea, în mod natural în urină, iar mirosul îl va încuraja să marcheze din nou acel loc.
  • Imagine intitulată Calmul unei pisici în căldura Pasul 8
    8. Jucați cu pisica voastră. Se joacă cu pisica ta o poate distrage temporar, dar ea va merge adesea drept înapoi la urlă după ce ai terminat. Puita, zgârierea sau periajul spatelui inferior poate fi mai eficientă, dacă pisica dvs. este deja destul de liniștită pentru a vă permite să faceți acest lucru.
  • Metoda 2 din 2:
    Spaying și alte soluții pe termen lung
    1. Imagine intitulată Cumpărați o pisică Pasul 5
    1. Spay Cat. Spaying o pisică își îndepărtează ovarele și împiedică apariția ciclului de căldură. Îi împiedică să rămână gravidă și reduce riscul unor cancere și alte boli.
    • Dacă nu vă puteți permite operația, căutați servicii de spay cu costuri reduse. Multe clinici oferă acest serviciu la un preț redus, deoarece reduce populația de pisici stricate.
    • Căutați zona dvs. în bazele de date listate pe site-ul USDA.
    • Există o mică șansă de țesut ovarian rămase care trimite pisica în căldură chiar și după operație. Dacă se întâmplă acest lucru, consultați un medic veterinar.
  • Imagine intitulată Calmă o pisică în căldura Pasul 10
    2. Luați în considerare așteptarea până când căldura se termină înainte de spaying. Un veterinar poate efectua procedura de spargere în orice moment al ciclului hormonal al pisicii dvs. - chiar și atunci când este în căldură. Cu toate acestea, există riscul creșterii pierderilor de sânge la acel moment. Procedura este posibilă, dar consultați un medic veterinar cu experiență pentru sfaturi.
  • Imagine intitulată Calm o pisică în etapa de căldură 11
    3. Utilizați terapia hormonală ca o ultimă soluție. Hormonii prostaglandină și estrogen pot fi utilizați pentru a opri ciclul de căldură al pisicii - totuși, acest tratament are efecte secundare grave, incluzând infecția cu uterină și tumorile. Din cauza riscurilor, luați acest pas numai atunci când Spaying nu este o opțiune. Consultați întotdeauna în detaliu cu un veterinar, care va trebui să prescrie hormonii și să explice cum să le folosiți în mod corespunzător. Chiar dacă pisica nu poate fi spartă din motive medicale, riscurile ar putea să nu merite comportamentul calm.
  • sfaturi

    Dacă spionarea pisicii este prea scumpă, căutați nonprofituri spay / neutrice care pot oferi asistență financiară.
  • Dacă ați căuta un articol despre pisica dvs., literalmente fiind prea caldă decât procesul de reproducere "in caldura," Apoi încercați articolul la: Cum să vă răciți pisica în vreme caldă
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar