Cum să fii un geniu de calculator

Dacă sunteți pasionat de învățarea unor lucruri noi, fascinate de computere și bucurați-vă de rezolvarea problemelor, puteți deveni un geniu de calculator. Și nu vă faceți griji dacă nu puteți urmări o diplomă de informatică. Puteți construi o măiestrie de calculator prin combinarea unei înțelegeri solide a fundamentelor de calculator cu experiența hands-on, abilitățile de depanare și știind cum să găsiți informații utile.

Pași

Metoda 1 din 6:
Învățarea bazei de hardware
  1. Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 1
1. Găsiți (și citiți) o carte pentru un începător. Chiar dacă nu sunteți brand nou pentru a utiliza un computer, obținerea unei cărți pentru începători este o modalitate excelentă de a umple golurile în cunoștințele dvs. Adresați-vă bibliotecarului dvs. să vă arate cărți pentru utilizatorii de calculatoare, căutați site-ul dvs. preferat Bookseller pentru "Computere pentru începători" sau încercați unul dintre acestea:
  • Orice carte legată de calculator în seria "Pentru Dummies", cum ar fi PC-uri pentru manechine sau Mac-uri pentru manechine.
  • Cum funcționează computerele de Ron White
  • Actualizarea și repararea PC-urilor de Scott Mueller
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 2
    2. Aflați numele hardware-ului din computerul dvs. Pentru a deveni un geniu de calculator, va trebui să înțelegeți cum diferitele părți ale unui computer funcționează unul cu celălalt.
  • Totul din interiorul computerului este conectat la placa de bază, inclusiv CPU, care acționează ca "creierul calculatorului."
  • RAM stochează date care sunt în prezent utilizate. Să se familiarizeze cu modul în care funcționează și se conectează la placa de bază.
  • Cardurile periferice adaugă funcții la computer. Aflați despre Sound, Networking și carduri video.
  • Unitățile de stocare și discuri sunt locuri pentru stocarea datelor. Drivere de cercetare de cercetare, unități CD / DVD-ROM și medii amovibile, cum ar fi unitățile flash USB și cardurile SD.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 3
    3. Mergeți la un magazin de calculatoare și încercați cele mai recente tehnologii. Specificațiile hardware ale fiecărui computer ar trebui să fie vizibile pe o etichetă sau un semn în apropierea unității. Observați diferitele cantități de memorie RAM, diferite branduri și viteze ale CPU și diferite rezoluții ale ecranului.
  • Încercați să deschideți același program pe diferite computere și să observați diferențe de viteză.
  • Adresați-vă unui vânzător care computere recomandă pentru diverse sarcini. De exemplu, "Care dintre aceste unități este bun pentru jocuri?"Sau" care ați recomanda unei persoane care trebuie doar să scrie ziare pentru colegiu?"Apoi, observați diferența în specificațiile dintre diferitele computere.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 4
    4. Urmăriți videoclipurile YouTube de oameni care își deschid computerele. Uita-te la alte genii de calculator Instalați RAM sau înlocuiți hard disk-urile moarte pentru a obține un sentiment de ceea ce implică aceste sarcini. Ascultați cu atenție, deoarece persoana descrie ceea ce fac.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 5
    5. Deschideți computerul și localizați fiecare componentă hardware. Dacă vă simțiți încrezători, Uită-te în interiorul computerului Pentru a vedea cum diferitele componente hardware se conectează unul la altul.
  • Dacă vă simțiți îngrijorați, întrebați pe cineva care știe mai multe despre computere pentru a vă plimba prin proces.
  • Nu deschideți niciodată un computer decât dacă mașina nu se află pe o suprafață robustă și sunteți întemeiat corect.
  • Sfat de experți
    Luigi Oppido

    Luigi Oppido

    Computer & Tech SpecialistLuigi Oppido este proprietarul și operatorul de computere punct de agrement din Santa Cruz, California. Luigi are peste 25 de ani de experiență în domeniul reparațiilor informatice, recuperarea datelor, îndepărtarea virușilor și actualizarea. El este, de asemenea, gazda spectacolului de om! difuzate pe KSQD care acoperă California Centrală de peste doi ani.
    Luigi Oppido
    Luigi Oppido
    Computer & Tech Specialist

    Încercați să luați computere rupte pentru a vedea cum funcționează. Dacă doriți să deveniți un expert IT, cumpărați dispozitive sparte și încercați să le reparați. Toată lumea are un computer spart - puteți verifica magazinele de reparații de calculatoare sau puteți chiar să vă întrebați prietenilor dacă au dispozitive sparte la îndemână. Pe măsură ce le scoateți, veți afla ce faceți prin proces și eroare.

    Metoda 2 din 6:
    Utilizarea diferitelor sisteme de operare și software
    1. Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 6
    1. Aflați diferențele dintre diferitele sisteme de operare. Există pro și contra pentru a utiliza Windows, Mac OS X, Linux, Chrome OS etc. Vizitați site-ul web al sistemului de operare pentru a vă familiariza cu caracteristicile sale. Apoi, căutați pe web pentru bloguri care satisfac în mod specific utilizatorilor acelor sisteme de operare. Citirea blogurilor utilizatorului este o modalitate excelentă de a descoperi modul în care oamenii își folosesc computerele.
    • Windows este preinstalat pe majoritatea PC-urilor și este utilizat de întreprinderi ca și servere și stații de lucru. Windows este, de asemenea, popular cu utilizatorii de acasă și jucătorii care iubesc tinkering cu hardware.
    • Mac OSX este cunoscut ca fiind elegant și plăcut estetic. Populați de artiști, Mac OSX aproape întotdeauna rulează pe hardware-ul Apple (deși poate fi instalat pe desktop-uri moderne) și are un design familiar care câștigă în popularitate.
    • Linux este o aromă liberă (de obicei) a "Unix" utilizată de mai mulți utilizatori de calculatoare avansate. Este foarte personalizabil, sigur, poate fi folosit în principiu orice tip de hardware pentru a efectua orice tip de funcție.
    • Chrome OS este un sistem simplu de operare găsit pe Google Chromebooks. Este orientat spre oameni care sunt mai interesați de utilizarea Web (și a aplicațiilor web) decât orice altceva.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 7
    2. Utilizați fiecare ocazie de a juca cu sistemele de operare, altele decât cele pe care le utilizați. Pentru a fi un geniu de calculator bine rotunjit, ar trebui să aveți experiență folosind toate sistemele de operare și o mare varietate de software.
  • Puteți găsi PC-uri la bibliotecile publice. Cele mai multe campusuri de colegiu au atât PC-uri, cât și Macs disponibile pentru utilizarea studenților. Alternativ, puteți cere unui prieten sau unei rude dacă puteți încerca să utilizați computerul.
  • Încercați să faceți același tip de sarcină (cum ar fi navigarea pe web) pe un computer Windows, Linux sau Mac și observați diferențele.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 8Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 6
    3. Explorați sistemul de operare pe care îl utilizați pe propriul computer. Atât Mac-urile, cât și Windows au panouri de sistem încorporate care oferă detalii despre computer.Încercați să explorați o nouă zonă a panoului de control (Windows) sau preferințele sistemului (Mac) în fiecare zi. Doar trăgând și făcând clic pentru a vizualiza diferitele opțiuni vor adăuga informații necesare creierului de geniu.
  • Pentru a deschide panoul de control în Windows, apăsați ⊞ câștig+S Pentru a lansa căutarea, apoi tastați panou de control. Faceți clic pe "Panou de control" în rezultatele căutării, apoi răsfoiți prin intermediul diferitelor panouri.
  • Pentru a vizualiza preferințele sistemului pe Mac: Faceți clic pe meniul Apple din colțul din stânga sus al ecranului, apoi faceți clic pe "Preferințe de sistem."
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 9
    4. Instalați un nou software. Dacă este prima dată, începeți cu ceva ușor, ca un nou browser web. Dacă sunteți la un nivel mai avansat, încercați Instalarea Linux. Linux este un sistem de operare gratuit popular cu geeks (echipa ta!) care pot fi instalate pe o mulțime de configurații hardware diferite.
  • Deoarece Linux este atât de popular cu oamenii care iubesc computerele, există o întreagă comunitate de utilizatori Linux activi pe chat-uri și forumuri. Învățarea Linux este obligată să vă facă prieteni noi, poate chiar un mentor.
  • Metoda 3 din 6:
    Câștigând abilități avansate
    1. Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 10
    1. Limbi de programare de studiu, cum ar fi Java, SQL, Ruby pe șine sau PHP. Odată ce ați prins elementele de bază, aventurați-vă în teritoriul avansat. Știind cum să cod separa geniile computerului de la utilizatorii casual. Cercetați ce fac diferite limbi de programare și selectați unul pentru a studia.
    • Obțineți o carte despre limba. Începând cu cartea începătorului, va construi o bază excelentă pentru studiul dvs. avansat.
    • Uită-te în clase care oferă o experiență de codificare hands-on. Va trebui să plătiți pentru unele dintre cele mai prestigioase cursuri disponibile prin academiile de codificare, dar veți găsi Clasa Ocazistă gratuită prin Cursuri și Academia Khan.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 11
    2. Configurați o rețea. Obținerea unui computer pe Internet este simplă, dar cum rămâne cu configurarea unei întregi rețele de computere? Provocați-vă pentru a afla diferite modalități de a conecta computerele la Internet, partajați fișierele între sisteme și configurați firewall-uri.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 12
    3. Aflați despre (și protejați-vă de) amenințările la calculatoarele, codul și rețelele dvs. Știind cum să se stabilească lucrurile este un început minunat, dar protejarea lucrărilor de la amenințările de securitate este o lume cu totul nouă. Cercetați lucruri precum refuzul atacurilor de servicii, vulnerabilitățile de cod, hack-urile de bază de date și virușii vierme pentru a vă pregăti pentru ceea ce este posibil.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 13
    4. Rețea cu alți entuziaști de calculator. Având o comunitate de genii de calculator (sau cei care sunt încă în etapa aspiră) vă va permite să întrebați și să răspundeți la întrebări, precum și să aflați despre noua tehnologie care ar putea să vă intereseze.
  • Cercetați grupurile de întâlniri locale din zona dvs.
  • Descoperiți camerele de chat și forumurile pline de utilizatori de calculatoare care sunt accesibili 24/7.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 14
    5. Să se angajeze într-o viață de învățare. A deveni un geniu de calculator nu se va întâmpla peste noapte. Este nevoie de muncă grea, dedicație, abilități ascuțite de rezolvare a problemelor și o adevărată pasiune pentru informații.
  • Tehnologia este întotdeauna în evoluție, deci va trebui să stați curent. Informațiile pe care le cunoașteți acum pot fi învechite anul viitor. Citiți revistele de calculatoare, urmați blogurile populare de calcul și rămâneți familiarizați cu cele mai recente tehnologii de software.
  • Upgrade la cele mai noi sisteme de operare atunci când sunt eliberate.
  • Alăturați-vă grupurilor de testare beta pentru diferite sisteme de operare și aplicații, astfel încât să puteți fi printre primii pentru a obține experiența practică.
  • Metoda 4 din 6:
    Devenind un instrument de depanare expert
    1. Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 15
    1. Defineste problema. Când se apropie de ea, modul în care veți putea să vă arătați abilitățile de calculator geniu este prin rezolvarea problemelor. Depanarea este una dintre cele mai importante abilități de a avea în industria IT.Când vă confruntați cu o problemă de calculator, începeți să vă imaginați exact ce se întâmplă.
    • Definirea problemei ca "mouse-ul nu funcționează" este prea larg în jos până la comportamentul precis sau mesajul de eroare, cum ar fi "Când conectează mouse-ul la portul USB, văd un mesaj care spune" Acest IRQ este Alocat la tastatură."
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 16
    2. Ascuți abilitățile Google. Una dintre cele mai importante abilități Un geniu-în-făcând trebuie să învețe este cum să găsești informații. Există o artă pentru a obține informații exacte despre problemele de calculator cu Google.
  • Utilizați citate (") în jurul cuvintelor și fraze exacte ("Acest IRQ este atribuit tastaturii" in loc de IRQ alocat la tastatură) pentru a vă asigura că rezultatele dvs. se potrivesc cu ceea ce căutați.
  • Utilizarea Google pentru a căuta un singur site. Dacă sunteți în căutarea de informații despre rețeaua wireless și preferați rezultatele dvs. să fie de la Microsoft.COM, Tipul Probleme de șoarece Site: Microsoft.COM in loc de Probleme de mouse Microsoft.
  • Filtrul de rezultate după dată (adesea relevante, deoarece computerele se schimbă întotdeauna) făcând clic pe "Instrumente de căutare" din partea de sus a rezultatelor căutării, apoi schimbați "oricând" într-un alt interval de timp.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 17
    3. Citiți cu atenție rezultatele căutării și nu doar prima pagină. În timp ce paginile de produs ale producătorului pot fi printre primele rezultate de căutare, unele dintre cele mai bune informații despre depanare vor veni de la forumurile utilizatorilor.
  • Nu vă va duce mult timp să vă dați seama ce site-uri revin rezultate bune de căutare și care ar trebui evitate. Dacă căutarea dvs. de informații vă aduce la o pagină care aparent nu are nimic de-a face cu ceea ce ați căutat, această sursă nu vă va fi utilă pentru dvs.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 18
    4. Alăturați-vă forumurilor pentru a obține o perspectivă asupra problemelor experimentate de utilizatori ca tine. Nu vă fie frică să puneți întrebări - dar înainte de a face acest lucru, încercați să utilizați caracteristica "Căutare" a forumului pentru a reduce posibilitatea duplicării unui fir deja rezolvat.
  • Multe forumuri online nu vă vor permite să căutați conținutul până când vă înregistrați pentru un cont.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 19
    5. Fixați computerele prietenilor și familiei. Acum că ați practicat abilitățile dvs. de depanare, găsiți oportunități pentru a obține experiență practică. Cereți oamenilor pe care îi știi dacă au probleme cu computerele lor și apoi oferă pentru a le repara. Utilizați noile abilități pentru a găsi alte persoane online care au experimentat probleme similare și încercați să implementați remedierile sugerate.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 20
    6. Configurați un computer de testare. Genii de calculator Aflați cum să depanați prin ruperea lucrurilor. Mai degrabă decât să vă încurcați cu computerul pe care îl utilizați în fiecare zi, obțineți-vă un computer de testare (sau chiar mai bine - un laborator de testare cu mai multe tipuri de computere), astfel încât să puteți obține cu adevărat mâinile murdare.
  • Metoda 5 din 6:
    Actualizarea computerului (de către dvs.)
    1. Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 21
    1. Rulați actualizări de sistem. Asigurați-vă că utilizați cea mai recentă și cea mai mare versiune a sistemului de operare, verificând actualizările de sistem.
    • Actualizarea software-ului sistemului de operare poate determina ruperea aplicațiilor mai vechi. Frustrant! Cu toate acestea, găsirea de soluții pentru astfel de probleme este excelentă pentru îmbunătățirea abilităților dvs. de depanare!
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 22
    2. Gândiți-vă la ceea ce ați putea adăuga la computer pentru ao face mai bine. Pune-ți câteva întrebări: Ce mă frustrează despre calculatorul meu? Ce pot să nu fac cu computerul pe care alții îl pot face cu a lor? Odată ce aveți răspunsuri, ar trebui să puteți determina ce fel de hardware sau software vă va îmbunătăți experiența.
  • Imaginea intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 23
    3. Răsfoiți forumurile pentru tipul dvs. specific de calculator pentru a vedea ce fel de upgrade-uri fac alții. Chiar dacă decideți să nu faceți niciun fel de upgrade, veți afla în continuare multe despre diferitele configurații posibile pentru computerul dvs.
  • Metoda 6 din 6:
    Învățați tot ce puteți aproximativ un subiect de computer
    1. Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 24
    1. Alegeți ceva despre computerele care vă interesează. Este design web? Videoclipuri excelente? Programare în Python? A deveni un expert pe un singur subiect este o modalitate excelentă de a vă afirma ca un geniu de calculator.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 25
    2. Citiți articole despre subiectul dvs. online. Utilizați noul dvs Wizardry de căutare Google Pentru a găsi articole actualizate despre subiectul care vă interesează. De asemenea, trebuie:
  • Găsiți (și urmați) bloguri care sunt dedicate acestui subiect.
  • Alăturați-vă forumurilor pentru utilizatorii care vă împărtășesc interesul față de acest subiect.
  • Imagine intitulată Fii un geniu de calculator Pasul 26
    3. Urmăriți videoclipurile instructive YouTube despre subiectul dvs. Interesați de învățarea modului de configurare a WordPress? Fixarea componentelor plăcii de bază sparte? Veți găsi o mulțime de videoclipuri instructive pentru aproape orice pe YouTube.
  • Imagine intitulată Fi un geniu de calculator Pasul 27
    4. Uită-te în clase care se concentrează pe subiectul tău. Dacă sunteți înscris în colegiu, verificați dacă sunt oferite clase pe acest subiect. Nu uitați colegiile comunității - oferă o mare varietate de cursuri la o rată mai ieftină decât o universitate.
  • Dacă preferați să învățați mai degrabă de la domiciliu, există o mulțime de cursuri online disponibile într-o mare varietate de subiecte.
  • Unele cursuri sunt chiar disponibile gratuit pe site-uri precum Academia Khan și Cursuri. Puteți găsi chiar și un curs pe YouTube.
  • sfaturi

    Bookmark site-uri web cu informații excelente, astfel încât să le puteți găsi din nou ușor în viitor.
  • Setați obiective, cum ar fi crearea unei pagini web sau scrierea unui program mic, util. Nu renunța la până nu v-ați cunoscut obiectivele.
  • Căutați oportunități de voluntariat care vă vor ajuta să obțineți experiență practică. Uită-te la programele de reciclare a calculatorului, înființarea de stații de lucru pentru clasă, chiar și voluntariatul la biblioteca locală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar