Cum se codifică

Deoarece tehnologia devine din ce în ce mai accesibilă, nevoia de programatori este întotdeauna în creștere. Codificarea este o abilitate învățată și perfecționată în timp, dar toată lumea trebuie să înceapă undeva. Există o varietate de limbi care sunt perfecte pentru începători, indiferent de domeniul care vă interesează (ex. jаvascript, etc. jаvascript este destul de avansat, deci începeți cu HTML sau CSS). Vedeți pasul 1 de mai jos pentru a afla cum.

Pași

Metoda 1 din 2:
Învățând o limbă
  1. Imagine intitulată Pasul 1
1. Nu vă faceți griji prea mult despre limba pe care o alegeți. Mulți codificatori de început se luptă cu ce limbă să aleagă când încep să învețe. (Pentru că nu știu de unde să înceapă cu primul lor cod).Limba reală pe care o începeți să învățați nu face o mare diferență atunci când vine vorba de învățarea despre structurile de date și logica. Acestea sunt abilitățile care contează cel mai mult și pot fi onorate cu orice limbă.
  • Când selectați o limbă, concentrați-vă doar pe ce fel de dezvoltare doriți să începeți și să alegeți un limbaj introductiv de acolo. De exemplu, dacă doriți să învățați dezvoltarea web, începeți cu HTML5, suplimentat cu Css, jаvascript, și Php. Dacă doriți să doriți să faceți aplicații desktop, începeți cu C sau un alt limbaj de programare de bază.
  • Dacă faceți codarea unei cariere, veți găsi că nu puteți folosi niciodată limba pe care ați învățat-o pentru prima dată de cod. În schimb, veți învăța limbi pe măsură ce treceți prin documentație și experimentare.
  • Imagine intitulată Pasul 2
    2. Găsiți resurse gratuite online pentru limba pe care o alegeți. Internetul este un comori trove de tutoriale gratuite, clase și videoclipuri, toate personalizate spre limba la alegere. Puteți începe să obțineți o înțelegere de bază a oricărui limbaj introductiv într-o zi.
  • Site-urile populare includ Bento, CodeCademy, cod.org, HTML.Net, Academia Khan, Udacitate, W3Schools, Școala de cod și multe altele.
  • Există o varietate de ghiduri de pornire specifice limbajului disponibile aici pe .
  • Puteți găsi cum să ghideze pentru aproape orice scenariu de programare pe YouTube.
  • Stack Exchange este unul dintre cele mai populare site-uri Q & A pentru orice programare întrebări pe care le puteți avea.
  • Sfat de experți
    Archana Ramamoathy, MS

    Archana Ramamoathy, MS

    Chief Technology Officer, Workdayarchana Ramamoathy este șeful de tehnologie, America de Nord la zi, este un produs Ninja, Avocatul de Securitate și într-o căutare pentru a permite o mai mare includere în industria tehnică. Archana a primit BS de la Universitatea SRM și MS de la Universitatea Duke și lucrează în managementul produselor de peste 8 ani.
    Archana Ramamoathy, MS
    Archana Ramamoathy, MS
    Ofițer de tehnologie, zi de lucru

    Povestea experților noștri: "Am venit să codifice cu zero fundal în design de calculator, fie în programare. Când am vrut să învăț să codifice, am început să citesc cărți Java și să folosesc informații online. În lumea de astăzi, există atât de multe resurse disponibile, deci este foarte ușor să învățăm noi abilități!"

  • Imagine intitulată Pasul 3
    3. Descărcați un editor de text bun. Multe limbi de programare vă permit să utilizați editori de text extern când vă scrieți codul. Găsiți un editor de text care vă va permite să vedeți indentări și marcaj de cod.
  • Programele populare includ Notepad++ (Windows), TextWrangler (OS X), Jedit, sau Codul Visual Studio.
  • Imagine intitulată Pasul 4
    4. Descărcați compilatoarele necesare. Unele limbi de programare necesită un compilator pentru a rula codul pe care îl creați. Compilatoarele traduce codul pe care îl scrieți într-un limbaj inferior pe care mașina îl poate procesa. Multe compilatoare sunt deschise și libere de utilizat. Limbile care necesită compilatoare includ:
  • C
  • C++
  • C #
  • Java
  • DE BAZĂ
  • FORTRAN
  • Imagine intitulată Pasul 5
    5. Porniți primul proiect. Alegeți un proiect introductiv bun care vă va ajuta să vă lăsați picioarele umede. Există o varietate de sugestii și tutoriale online, dar unele locuri de început sunt Site-uri de bază pentru HTML, de bază Baza de date și formează funcții cu PHP, sau Programe simple cu oricare dintre limbile compilatorului.
  • Imagine intitulată Pasul 6
    6. Comentariu toate codurile dvs. Toate limbile de programare au o caracteristică de comentarii care vă permite să introduceți text care este ignorat de compilator. Acest lucru vă permite să adăugați comentarii la codul dvs. Aceste comentarii sunt cruciale, atât pentru a lăsa pe alții să știe cum funcționează codul dvs. și pentru a vă aminti ce face codul dvs.
  • De asemenea, puteți utiliza funcția de comentariu pentru a elimina rapid codul din programul dvs. în scopuri de testare. Puneți comentariile în jurul codului pe care doriți să le excludeți și apoi să eliminați etichetele de comentarii pentru a returna codul.
  • Imagine intitulată Pasul 7
    7. Alegeți alte programe sau proiecte web. Când învățați când mergeți, nu vă fie rușine să arătați lucrurile și să vedeți cum alții au abordat aceleași sarcini. Ia timp pentru a înțelege de ce codul face ceea ce face.
  • Vedea Acest ghid Pentru detalii despre modul de vizualizare a codului sursă al site-urilor web.
  • Metoda 2 din 2:
    Extinderea cunoștințelor dvs
    1. Imagine intitulată Pasul 8
    1. A luat cursuri. Colegiile comunitare, școlile tehnice și programele online oferă certificări și clase care vă vor ajuta să obțineți un loc de muncă, precum și să vă învățați programarea. Un grad avansat precum informatica nu este întotdeauna necesar, dar ar putea ajuta la obținerea unui loc de muncă de programare cu normă întreagă.
    • (Se poate spune multe pentru a avea un singur moment cu un profesor sau un expert de programare, ceva care nu este întotdeauna disponibil cu sursele online.)
    • Clasele pot deveni scumpe, astfel încât să cântărească beneficiile. Dacă programarea este doar un hobby, clasele ar putea să nu merite timp și bani. Dacă doriți să transformați programarea într-o carieră, clasele vă pot oferi un mare impuls (dar din nou, este departe de a fi necesar dacă aveți talentul).
  • Imagine intitulată Pasul 9
    2. Extindeți-vă cunoștințele. Dincolo de a învăța simple limbi de programare, veți beneficia de multe dintre clasele logice și matematice, deoarece acestea sunt adesea necesare pentru programarea avansată. Nu aveți nevoie neapărat să aflați acest lucru la școală, dar setările din clasă pot ajuta.
  • Programarea care implică calcule fizice și alte simulări necesită o înțelegere puternică a algoritmilor și a modelelor.
  • Logica este baza fundamentală a programării, deci logica și procesele de înțelegere vă vor ajuta să rezolvați problema atunci când codificați.
  • Cunoașterea matematicii avansate nu este necesară pentru majoritatea programului, dar cunoștințele pot duce la beneficii și optimizări.
  • Imagine intitulată Pasul 10
    3. Aflați mai multe limbi. Odată ce ați primit o înțelegere bună în limba dvs. inițială, puteți începe să filiați. Găsiți o altă limbă care completează pe cea pe care o cunoașteți sau alegeți o limbă pentru un loc de muncă specific care vă interesează. Limbi complementare, cum ar fi HTML și CSS, sunt adesea cele mai ușor de învățat.
  • Java este una dintre cele mai populare limbi și există adesea o mulțime de oportunități pentru dezvoltatorii Java. Java poate rula pe o mare varietate de sisteme și are nenumăratele aplicații. Java este folosit pentru aplicații Android, una dintre cele mai rapide piețe în creștere.
  • C ++ este foarte recomandat pentru Dezvoltarea jocurilor video. Învățând cum să codificați în unitate (un motor de joc pe scară largă, cu costuri low-cost) și UDK (codul pentru motorul italian popular) poate ajuta la deschiderea unor uși, deși nu sunt la fel de utile în afara industriei jocurilor video.
  • Dacă doriți să faceți aplicații iPhone, Xcode și obiectiv-c vor fi instrumentele dvs. principale. De asemenea, veți avea nevoie de un Mac, deoarece XCode poate compila numai pe un Mac.
  • Piton este un limbaj de scripting de server care este una dintre limbile mai ușoare de învățat. Python este folosit pentru servicii web, cum ar fi Pinterest și Instagram, și este suficient de simplu pentru a afla elementele de bază în doar câteva zile.
  • Imagine intitulată Pasul 11
    4. Fii răbdător. Veți fi adesea confruntați cu provocări în timpul programării, mai ales atunci când vine vorba de vânătoare pentru bug-uri sau de a implementa o idee nouă. Va trebui să învățați să fiți mulțumiți de obținerea unor rezultate mici, mai degrabă decât să rezolvați un întreg puzzle simultan. Răbdarea duce la un cod mai eficient, ceea ce va duce la programe mai bune și la colegii mai fericiți.
  • Imagine intitulată Pasul 12
    5
    Învață să lucrezi cu alții.Dacă aveți mai mulți oameni care lucrează la un proiect, primiți mai multe puncte de vedere despre cum să mergeți. Lucrul la echipe este practic inevitabil în lumea afacerilor, deci dacă intenționați să dezvoltați totul în mod independent, fiți pregătiți să lucrați cu alții.
  • Imagine intitulată Pasul 13
    6. Obțineți un loc de muncă în care vă puteți practica abilitățile de codificare. Lucrați ca site-uri de proiectare voluntară sau scrierea de aplicații desktop. Un loc de muncă cu jumătate de normă cu o companie mică poate duce la oportunități de a scrie cod pentru site-uri web sau aplicații simple.
  • Imagine intitulată Pasul 14
    7. Conectează-te cu alți programatori. Există nenumărate comunități și adunări ale dezvoltatorilor care vă pot ajuta să vă sprijiniți și să vă inspire. Căutați convențiile de programare locale, participați la un Jam Hack-A-Thon sau joc (evenimente temporizate cu o temă comună) și înscrieți-vă pe unele forumuri de programare pentru a începe să vă extindeți expunerea și rețeaua.
  • Imagine intitulată Pasul 15
    8. Practică, practică, practică. Se estimează că durează aproximativ 15.000 de ore înainte de a putea fi considerat expert în programarea calculatorului. Aceasta este anii de practică aplicată. Adevărata stăpânire a programului va veni numai după ce ați pus timpul să practicați și să deveniți competenți.
  • Încercați să petreceți programarea timpului în fiecare zi, chiar și atunci când nu lucrați. Programarea în timpul dvs. liber poate duce la descoperiri și idei noi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar