Cum se dezvoltă un interes în codificare

În societatea noastră de înaltă tehnologie, știind cum să codul vă poate ateriza o treabă excelentă sau să vină la îndemână ca un hobby. Dar linii de cod de cod poate suna intimidant sau chiar plictisitor. Gândirea de a codifica ca o ieșire pentru creativitate, o modalitate de a săpa mai adânc în interesele dvs. actuale sau o modalitate de a obține un scop specific vă poate ajuta să vă interesați. Sărind și să încerce o codificare într-un grup de codare sau pe cont propriu cu software sau site-uri web, vă poate ajuta să vă dezvoltați un interes în codificare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Refigurarea modului în care vă gândiți la codarea
  1. Imaginea intitulată Dezvoltarea unui interes în codificarea pasului 1
1. Utilizați-l ca o priză pentru creativitate. Puteți crea ceva cu liniile potrivite de cod - desene animate, site-uri web și programe software sunt doar cele mai frecvente. S-ar putea, de asemenea, să puteți crea ceva pe care nimeni nu l-a văzut vreodată înainte. Dacă vă gândiți la codarea ca o ieșire pentru creativitatea dvs. - în același mod în care sunt pictura sau scrierea - ați putea deveni mai interesați să codificați în sine.
  • De exemplu, ați putea învăța jаvascript pentru a crea desene animate sau animații bazate pe o poveste scrisă.
  • De asemenea, ați putea utiliza CSS (foi de stil cascading) pentru a crea orice tip de site - pentru o companie, un produs sau chiar pentru propriul dvs. blog.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui interes în codarea pasului 2
    2. Codarea legăturii la alte interese. Dacă vă place să citiți, puteți utiliza codificarea pentru a construi un site web pentru a scrie propriile recenzii sau bloguri despre cărțile pe care le iubiți. Dacă vă place desene animate, puteți codifica propria animație. Gândiți-vă la pasiunile dvs. și apoi veniți cu căi în care codificarea vă poate ajuta să le urmăriți.
  • Dacă vă place muzica, de exemplu, puteți învăța codarea site-ului care vă permite să creați un site web în care vă puteți examina muzica preferată. Cu limba de codificare corectă, puteți încorpora mostre muzicale sau linkuri la site-urile dvs. de benzi preferate,
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un interes în codarea pasului 3
    3. Ține un scop în minte. Dacă ați stabilit să învățați codarea doar pentru a învăța cum să codificați, este posibil să nu vă interesați de ea. În schimb, aveți un obiectiv specific pentru codarea pe care doriți să o faceți. Spuneți-vă că veți face o pagină a unui site web sau câteva cadre sau un desen animat. Având un scop vă poate ajuta să vă concentrați și să învățați să învățați să vă simțiți mai puțin copleșitoare.
  • Metoda 2 din 3:
    Pornind de la cod
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un interes în codarea pasului 4
    1. Formează un grup de codificare cu alte persoane. Poate fi greu de menținut un interes în ceva pe care îl faci singur, deci este probabil mai ușor să rămâi interesat dacă o faci împreună cu alte persoane. Adresați-vă prietenilor dacă doresc să învețe să codifice cu dvs. - poate face să pară mai mult ca o activitate socială și mai distractivă. De asemenea, vă oferă câteva resurse dacă aveți probleme.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un interes în codarea pasului 5
    2. Încercați software-ul de codare, site-uri web sau aplicații. Uneori, cel mai bun mod de a vă interesa de ceva este să-l încercați singur, și există atât de multe modalități gratuite sau destul de ieftine de a încerca codarea.
  • Site-urile de codare gratuite includ codecademy, tabără de cod gratuit, coduri de code și EDX.
  • Jocurile de codare gratuite includ zero, prin intermediul site-ului MIT.
  • Robomind este o aplicație disponibilă pentru sistemele de operare Windows, Mac și Linus. Cargobot este un joc de codificare care vizează o audiență mai mică.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un interes în codificarea pasului 6
    3. Exemplu diferite tipuri de codare. Dacă ați încercat să codificați înainte, dar tocmai nu ați putut fi încântați de asta, ar putea fi că limba de codificare pe care o utilizați nu a funcționat pentru dvs. Există atât de multe limbi de codificare și toți lucrează puțin diferit. HTML și jаvascript sunt utilizate pentru site-uri web. C sau C ++ vă poate ajuta să vă programați sistemul de operare al computerului. Încercați ceva nou și vedeți dacă vă interesează mai mult.
  • Python este un tip de codare pe care le puteți utiliza pe o mulțime de platforme diferite. Este, de asemenea, destul de ușor de utilizat, deci ar putea fi un loc bun pentru a începe.
  • Limba de interogare structurată (SQL) este utilizată pe site-uri web pentru a crea, a stoca, edita sau șterge orice fel de conținut de site-ul pe care îl puteți gândi. Aceasta este o alegere bună dacă vă gândiți să creați un site web care va avea nevoie de o mulțime de actualizare.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un interes în codarea pasului 7
    4. Fii răbdător. O mulțime de oameni își pierd interesul în ceva pentru că nu sunt bune la ea imediat. O mulțime de coderi nu sunt foarte buni când încep, și asta e în regulă! S-ar putea să nu fiți cel mai mare coder imediat, sau ați putea să vă încurcați. Fiți răbdători cu dvs. și să vă oferiți o șansă de a obține bine.
  • Metoda 3 din 3:
    Stau interesat și motivat
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un interes în codificarea pasului 8
    1. Aflați mai întâi elementele de bază. Dacă încercați să sari și să începeți imediat proiectele de codare, ați putea găsi că loviți o mulțime de scopuri de moarte pentru că nu știți ce să faceți. În schimb, aflați elementele de bază ale limbajului de codare pe care sunteți interesat mai întâi. Astfel știți ce face fiecare comandă și unde ar putea fi utilă.
    • De exemplu, dacă doriți să utilizați abilitățile de codare pentru a crea animații, ar trebui să înveți mai întâi elementele de bază ale jаvascript. Aflați de ce începeți o comandă "G." și în ce ordine ar trebui să fie listate comenzile dvs. Odată ce știți aceste elemente de bază, folosindu-le pentru a codifica mai multe și mai multe proiecte complicate pot fi puțin mai ușoare.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un interes în codarea pasului 9
    2. Începeți mici. Dacă primul dvs. proiect de codare este un proiect mare cu o mulțime de pași diferiți, s-ar putea să vă simțiți copleșiți și pierdeți interesul pentru codare. Dacă începeți cu un mic proiect personal, puteți vedea mai repede rezultatele muncii dvs. Făcându-l un proiect personal vă împiedică să simțiți presiunea de la persoana pe care o codificați.
  • De exemplu, ați putea începe cu o animație foarte scurtă, unde personajul tău de desene animate face doar un lucru - cum ar fi flutura.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui interes în codificarea pasului 10
    3. Păstrați un portofoliu. Pe măsură ce învățați să codificați, păstrați o listă a proiectelor pe care le-ați finalizat. Dacă vă simțiți vreodată descurajați sau că nu ați realizat prea mult, puteți privi înapoi la portofoliul dvs. Veți putea vedea cât de mult ați făcut și cum ați reușit să completați proiecte mai greu și mai grele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar