Fertilizarea unui copac de citrice: ce lună, cât de mult, și cel mai bun raport

Ați vrut vreodată să crească o lămâie sau un copac portocaliu la domiciliu? Aceste plante sunt destul de ușor de îngrijit, dar au nevoie de multă îngrășământ, astfel încât să poată crește puternic și sănătos. Să nu vă faceți griji - am răspuns la toate întrebările frecvente, astfel încât să puteți pune cel mai bun picior înainte în următorul sezon de creștere!

Pași

Întrebarea 1 din 6:
Cât de des ar trebui să fertilizați copacii citrice?
  1. Imagine intitulată Fertilizează un pas de citrice Pasul 1
1. Fertilizați-vă copacul pe tot parcursul anului când îl plantați mai întâi. Hrăniți copacul o dată la 1-2 luni când arborele este în creștere activ. Când copacul tău trece printr-o perioadă latentă sau un timp când se oprește în creștere, fertiliza o dată la 3 luni.
  • 2. Hrăniți copacul pe tot parcursul sezonului de creștere când începe să producă fructe. Din păcate, nu există o recomandare de o singură dimensiune - toată recomandarea pentru copacii citrice - cu adevărat depinde de când locuiți. Majoritatea experților sunt de acord că trebuie să vă hrăniți copacul de citrice de mai multe ori în timpul sezonului de creștere, deci obține o mulțime de substanțe nutritive.
  • "Sezonul de creștere" este ori de câte ori copacul dvs. de citrice produce fructe.
  • Într-un climat uscat, fierbinte, fertilizați copacul dvs. de citrice în Ziua Îndrăgostiților (14 februarie), Ziua Mamei (a doua duminică în mai) și Ziua Tatălui (a treia duminică în iunie).
  • Dacă creșteți citricul în interior, fertilizați-l între mijlocul primăverii și sfârșitul verii / toamna anticipată.
  • Întrebarea 2 din 6:
    Care este cel mai bun îngrășământ pentru copacii citrice?
    1. Imagine intitulată Fertilizează un copac de citrice Pasul 3
    1. Ia un test de sol pentru a vedea ce sunt nevoile copacului tău. Din păcate, nu există o recomandare universală de îngrășăminte pentru citrice, deoarece citrice pot fi cultivate în diferite climate. Conduce un test de sol Pentru a vedea ce nutrienți ar trebui copacul tău.
    • Puteți cumpăra un test de sol online sau dintr-un magazin de îmbunătățire la domiciliu.
  • 2. Alegeți un îngrășământ bazat pe recomandarea NPK din rezultatele testului. Raportul dvs. NPK sau raportul de azot-fosfat-potash, descrie ce procent din fiecare nutrient ar trebui să aibă solul dvs. Alegeți un îngrășământ care se potrivește cu acest raport, astfel încât copacii dvs. să obțină o mulțime de hrană.
  • De exemplu, dacă recomandarea dvs. NPK este de 15-5-10, ați folosi un îngrășământ cu un raport de 15-5-10 NPK pentru instalația dvs.
  • Unii experți recomandă utilizarea unui îngrășământ conceput pentru plantele iubitoare cu acid. Alți experți din climă caldă și uscată sugerează utilizarea unui îngrășământ de 13-13-13 sau 15-5-10. Depinde într-adevăr de locul în care locuiți!
  • Întrebarea 3 din 6:
    Ce îngrășământ este cel mai bun pentru copacii de citrici?
    1. Imagine intitulată Fertilizează un copac de citrice Pasul 5
    1. Alegeți un îngrășământ cu eliberare lentă. Citrice trebuie să fie udați destul de des - din păcate, acest lucru poate spăla rapid substanțele nutritive. Pentru a contracara acest lucru, alegeți un îngrășământ cu eliberare lentă, astfel încât arborele dvs. primește treptat nutrienți.
  • 2. Epsom Salt este o altă opțiune bună. Citrice prosperă în sol acid care se află undeva între 5 ani.5 și 6.5 Ph. Din fericire, produsele precum Sarele Epsom sau Gypsul Agricol pot păstra copacul dvs. de citrice sănătoși și bine hrăniți, mai ales dacă nutrienții copacului se spală.
  • Întrebarea 4 din 6:
    Ce este un îngrășământ natural pentru copacii citrice?
    1. Imagine intitulată Fertilizează un copac de citrice Pasul 7
    1. Îngrășământul organic este o opțiune posibilă. Unele îngrășăminte sunt etichetate ca fiind "organice", ceea ce înseamnă că sunt făcute cu ingrediente naturale, cum ar fi gunoi de grajd, compost și turnare de râuri. Căutați un îngrășământ organic la magazinul dvs. de îmbunătățire la domiciliu sau orice loc care vinde consumabile de grădinărit.
    Întrebarea 5 din 6:
    Cât de mult îngrășământ au nevoie de citrice?
    1. Imagine intitulată Fertilizează un copac de citrice Pasul 8
    1. Copacii maturi au nevoie de cel puțin 1 lb (0.45 kg) de îngrășământ pe an de viață. Pentru referință, un copac vechi de 4 ani are nevoie de 4 până la 6 lb (1.8 la 2.7 kg) de îngrășământ, un copac vechi de 5 ani are nevoie de 5 până la 7/2 lb (2.3 până la 3 ani.4 kg), un copac vechi de 6 ani are nevoie de 6 până la 9 lb (2.7 la 4.1 kg), un copac vechi de 7 ani are nevoie de 7 până la 10/2 lb (3.2 până la 4.8 kg), și așa mai departe. Dacă arborele dvs. are 12 ani sau mai mult, utilizați între 12 și 18 lb (5.4 până la 8.2 kg) de îngrășământ.
    • Nu dați copacul dvs. de citrice toate aceste îngrășăminte simultan! Răspândiți această sumă totală peste sezonul de creștere.
    • Aceste măsurători se aplică îngrășămintelor chimice.
  • 2. Copiii tineri au nevoie de mai multă îngrășământ decât copacii maturi. În primul an, aplicați /2 lb (0.23 kg) de îngrășământ în copac în fiecare lună între februarie și octombrie. În timpul celui de-al doilea an, răspândirea 1 lb (0.45 kg) de îngrășământ peste copac în fiecare lună. Odată ce al treilea an se rostogolește, răspândit 2 lb (0.91 kg) de îngrășământ în jurul copacului.
  • Pentru aceste măsurători particulare, utilizați un îngrășământ cu un conținut de azot de 8-13%. Dacă îngrășământul dvs. are un conținut de azot de 17-21%, împărțiți aceste măsurători în jumătate.
  • Dacă utilizați un îngrășământ echilibrat (cum ar fi 13-13-13), experții recomandă utilizarea a cel puțin 1 lb (0.45 kg) de îngrășământ pe copacii de 1 an, 2 lb (0.91 kg) pe copacii de 2 ani și 3 lb (1.4 kg) pe copacii de 3 ani.
  • Întrebarea 6 din 6:
    Cum aplicați îngrășămintele de citrice?
    1. Imagine intitulată fertilizează un copac de citrice Pasul 10
    1. Aplicați îngrășăminte de-a lungul bazei copacului. Dacă creșteți un copac în aer liber, răspândiți îngrășământul la fel de larg ca baldachinul copacului, astfel încât planta dvs. obține o mulțime de substanțe nutritive. Pentru a fi în siguranță, întotdeauna verificați eticheta de îngrășământ pentru a vă asigura că o aplicați corect.
    • Unele îngrășăminte lichide ar putea fi pulverizate pe frunzele copacului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar