Cum se copiază diapozitivele fotografice într-un computer

Mulți oameni care s-au mutat la fotografia digitală vor avea o serie de imagini prețuite în format vechi de imprimare sau diapozitiv. Din fericire, este relativ ușor să obțineți aceste imagini mai vechi în domeniul digital. Există două moduri principale în care acest lucru se poate face: cu un scaner sau cu o cameră digitală. Acest lucru va acoperi scanarea.

Pași

  1. Imagine intitulată Copiați diapozitivele fotografice în computerul meu Pasul 1
1. Decideți ce metodă este cea mai bună pentru dvs. Scanerele platforme sunt foarte ieftine (puteți achiziționa unul bun pentru sub $ 100) și majoritatea vor avea capacitatea de a scana fotografii și diapozitive. Dacă sunteți interesat în primul rând de scanarea diapozitivelor, căutați unul cu un atașament de scanare cu diapozitive.
  • Imagine intitulată Copiați diapozitivele fotografice în computerul meu Pasul 2
    2. Asigurați-vă că scanerul va funcționa cu PC-ul dvs. Dacă utilizați un Mac, asigurați-vă că scanerul este compatibil Mac - de asemenea, cu un PC care rulează Microsoft Windows sau Linux.
  • Imagine intitulată copiați diapozitivele fotografice în computerul meu Pasul 3
    3. Dacă scanerul vine cu software, atunci ar trebui să puteți începe să scanați imediat, altfel va trebui să obțineți software de scanare. Unul dintre cele mai bune, și la prețuri rezonabile, este Vosescan. Acest lucru funcționează cu Mac și Windows.
  • Imagine intitulată Copiați diapozitivele fotografice în computerul meu Pasul 4
    4. Înainte de a începe scanarea, faceți timp pentru a calibra scanerul. Unele scanere vin cu o foaie de calibrare, dacă nu acestea pot fi achiziționate pentru un preț rezonabil. Deși nu sunt absolut esențiale, calibrarea ecranului și a scanerului va face pentru un produs final mult mai precis. Mai ales dacă originalele se pierd sau deteriorate.
  • Imagine intitulată Copiați diapozitivele fotografice în computerul meu Pasul 5
    5. Face unele scanări practice. Testați scanerul cu diferite imagini de control. Utilizați imagini alb-negru pentru a vă asigura că obțineți întreaga gamă și că negrii sunt negri, nu gri și că albii sunt cu adevărat albi, și nu de alb, sau mai rău, colorați cu o culoare.
  • Imagine intitulată Copiați diapozitivele fotografice în computerul meu Pasul 6
    6. Acum, în momentul în care ați așteptat. Scanarea reală. Organizația este cea mai importantă parte aici. Creați o structură de arbori director unde veți plasa datele scanate. Gândindu-vă că acest lucru înainte de a începe, veți fi capabili să vă asigurați că scanările dvs. vor fi mai ușor de localizat la o dată ulterioară. Cum le organizați depinde de dvs., dar alegeți o schemă care are sens pentru dvs. Le-ai putea organiza pe an, apoi prin subiect sau ați putea alege să le organizați prin subiect, apoi anul. Cu toate acestea, o faci, va fi mai bine decât să le dați doar într-un singur director mare.
  • Imagine intitulată Copiați diapozitivele fotografice în computerul meu Pasul 7
    7. Când veniți să scanați imaginea, va trebui să setați unii parametri de bază pentru a spune software-ul de scanare ce tip de imagine pe care îl scanați. Cele mai importante dintre acestea vor fi de culoare sau negru / alb, și ce rezoluție doriți să scanați la. Culoarea sau b / w este destul de evidentă. Nu veți beneficia de scanarea imaginii B / W în culoare. Va funcționa, dar de obicei rezultă într-o dimensiune mult mai mare a fișierului fără beneficii. Cel mai bine pentru a alege o scanare de greoaie. Cu o imagine de culoare, opțiunile sunt adesea mai complicate și se rotesc în jurul valorii de cantitatea de detalii de culoare pe care doriți să o conservați. Multe scanere vor fi capabile să scaneze de la 256 de culori la câteva milioane. În practică, ochiul are un timp greu diferențiat mai mult de câteva mii de niveluri de culoare, dar, ca o regulă generală, cu atât mai bine. Care este partea inferioară a utilizării mai multor culori? Este dimensiunea fișierului. Cu cât mai multe culori, cu atât mai mare este fișierul. Cu toate acestea, cu computerele moderne care vin cu discuri dure de sute de gigabytes, acest lucru nu este într-adevăr un brainer.
  • Imagine intitulată Copiați diapozitivele fotografice în computerul meu Pasul 8
    8. După ce ați scanat imaginea în dvs., atunci trebuie să o salvați pe hard disk. Aici trebuie făcută o altă decizie, deoarece există o serie de formate diferite în care imaginea poate fi stocată pe disc. Cele două tipuri principale sunt pierdute și pierdute. Lossless este ceea ce implică. Datele de imagine sunt stocate exact așa cum a fost scanat, nimic nu este modificat sau pierdut. Dacă reîncărcați imaginea de pe disc, acesta va fi exact așa cum a fost scanat. Cealaltă metodă, metoda pierdută, va stoca imaginea, dar dacă o reîncărcați, nu va fi exact așa cum a fost atunci când a fost scanată. De ce ai face asta? Ei bine, răspunsul este de a salva spațiul pe disc. Prin comprimarea imaginii, este posibil să tranzacționați un pic (sau o mulțime) de detalii ale imaginii pentru o dimensiune mai mică a fișierului. Aceasta înseamnă că puteți obține mai multe imagini pe un disc dat atunci când este comprimat decât atunci când este necomprimat. Cea mai comună formă de compresie este JPEG (sau JPG), care realizează cantități fenomenale de comprimare, pierzând doar o cantitate mică de detaliu.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar