Cum de a schimba anvelopa camioanelor

Ca și cu orice alt vehicul, anvelopele camionului dvs. se vor purta în timp. Schimbarea unui anvelopă de camion este o abilitate relativ simplă, dar valoroasă de a învăța. Camioanele mari au anvelope mari care necesită instrumente grele. Pentru a gestiona greutatea camionului, luați măsuri de siguranță adecvate prin parcare pe o suprafață plană și stabilă. Odată parcat în siguranță, asigurați-l cu un jack și jack. Scoaterea anvelopei este dreaptă, atâta timp cât aveți un instrument capabil să slăbiți piulițele. Schimbați anvelopa veche cu una nouă pentru a vă întoarce camionul pe drum.

Pași

Partea 1 din 3:
Ridicarea camionului
  1. Imagine intitulată Schimbarea anvelopei camioane 1
1. Parcați vehiculul pe o suprafață greu, nivel. Un garaj, o cale de acces sau o parcare liniștită sunt câteva opțiuni. Nivelul, solul stabil împiedică mișcarea vehiculului în timp ce lucrați la anvelopă. De asemenea, alegeți un loc retras unde nu veți fi deranjați de alte vehicule.
  • Suprafețele dure sunt întotdeauna mai bune decât cele moi. Solul moale, de exemplu, poate să nu fie capabil să susțină greutatea camionului, făcându-l să cadă de pe un cric.
  • Spotul pe care îl alegeți este o parte importantă a schimbării unei anvelope în condiții de siguranță. Dacă nu vă simțiți în siguranță în cazul în care vă aflați, sunteți mai bine să apelați la un camion de remorcare.
  • Imagine intitulată Schimbarea anvelopei camionului 2
    2. Așezați chipurile în jurul roților pentru a preveni deplasarea camionului. Chocks sunt mici blocuri de cauciuc pe care le puteți lăsa sub fiecare roată. Plasați un choc în fața și în spatele fiecărei anvelope, altul decât cel pe care doriți să-l schimbați. Dacă nu aveți șocuri, utilizați cărămizi sau plăci din lemn în schimb. Asigurați-vă că sunt ferm înclinate sub fiecare roată, astfel încât să nu se poată roti deloc.
  • Magazinele automate ale pieselor vinde șocuri, dar le puteți obține online. Ele sunt ieftine, dar foarte eficiente de a vă menține în siguranță în timp ce lucrați la un camion.
  • De asemenea, puteți angaja frâna de mână a camionului pentru o siguranță suplimentară.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui camion Pasul 3
    3. Utilizați o șurubelniță pentru a opri hubcap dacă utilajul de transport uzinal are unul. Majoritatea roților de camioane au un capac metalic peste piulițele. Dacă nu vedeți piulițe expuse, atunci aveți o acoperire pentru a elimina. Alunecați vârful unei șurubelnițe cu cap plat între capacul metalic și anvelopa de cauciuc. Apoi, împrăștiați capacul spre tine în câteva locuri diferite pentru a ieși din roată.
  • Unele hubcaps sunt ținute în poziție cu piulițe. Folosind o cheie de lupă, slăbiți toate piulițele treptat și uniform până când le puteți elimina.
  • Cele mai multe camioane de preluare și de gradina au hubcaps. Vehicule mai mari, inclusiv semi-camioane, au adesea un amestec de roți acoperite și neacoperite.
  • Imagine intitulată Schimbarea anvelopei camioane Pasul 4
    4. Întoarceți piulițele în sensul de ceasornic cu o cheie de lupă pentru a le slăbi. Se potrivesc capătul deschis al cheii de lupă peste nuci unul câte unul pentru a începe să le îndepărtezi. Ele pot fi greu de mutat la început, dar continuați să încercați până când nu mai simți nici o rezistență. Este posibil să aveți nevoie să mergeți pe cheie sau să aruncați greutatea corporală în ea pentru a sparge piulița. Odată ce simți că se va pierde, nu mai porniți-l și lăsați-l pe roată.
  • Dacă aveți un timp greu să obțineți piulițe de ieșire încăpățânat pentru a vă întoarce, pulverizați un lubrifiant de rugină ca WD-40 pe ele.
  • Lupii de lup sunt bine pentru pickup-uri și flaguri, dar cel mai probabil veți avea nevoie de ceva mai puternic pentru vehicule mai mari. Încercați să utilizați un bara de întrerupere dacă îl faceți manual.
  • Pentru o modalitate mai ușoară de a detașa piulițele, obțineți un 1 în (2.5 cm) Cheie de impact fără fir. Este un instrument portabil similar cu exercitarea, dar are un capăt deschis destinat să se potrivească cu piulițe.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui anvelopă de camion Pasul 5
    5. Ridicați utilajul de transport uzinal prin montarea unei cricuri sub ea. Selectați o mufă care este suficient de puternică pentru a susține greutatea camionului, cum ar fi o mufă de sticlă hidraulică. Multe vehicule au crestături lângă godeurile roții care indică un loc sigur pentru a plasa jack-ul. Când utilizați o mufă de sticlă, pompează mânerul în sus și în jos pentru a ridica camionul. Ridicați-o astfel încât roata este de aproximativ 6 în (15 cm) de pe sol.
  • Pentru siguranță, poziționați mufa de-a lungul unei părți metalice a cadrului, mai degrabă decât exteriorul din plastic. Verificați manualul proprietarului dacă nu puteți localiza punctul Jack doar prin căutarea la camion.
  • Pentru a ridica camioanele mai grele, inclusiv camioanele de basculante și transportatori similari, utilizați în schimb un lift hidraulic. Parcați utilajul de transport uzinal pe lift, apoi pompa mânerul pentru ao ridica. Cele mai mari ascensoare sunt capabile să susțină greutatea suplimentară.
  • Camioanele cu adevărat mari ca semisul de multe ori nu trebuie să fie ridicate. Celelalte roți sunt capabile să susțină greutatea camionului.
  • Imagine intitulată Schimbarea anvelopei camioane Pasul 6
    6. Fit Jack se află sub camionul de lângă Jack. Trageți mufa se ridică, astfel încât să ajungă la fundul camionului. Apoi, glisați-le în poziție, asigurându-vă că sprijină cadrul metal al camionului. Jack suportă greutatea camionului, astfel încât să nu poată cădea de pe cric. Utilizați cel puțin 2 jack-uri pentru a ține camionul și împiedicați să cadă de pe mufa.
  • Luați în considerare utilizarea 4 sau mai multor Jack, mai ales atunci când se ocupă cu ceva mai greu decât un camion standard de preluare.
  • Partea 2 din 3:
    Înlocuirea anvelopei
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui pneu Truck Pasul 7
    1. Scoateți piulițele de lupă prin rotirea lor în sens invers acelor de ceasornic cu mâna. Acum că aveți anvelopa de pe pământ, sunteți gata să începeți să o trageți de pe camion. Piulițele de protecție sunt mai întâi și ar trebui să fie ușor de îndepărtat de când le-ați slăbit mai devreme. Răsuciți-le cât de mult puteți cu mâna. Dacă nu sunteți în măsură să le eliminați pe tot parcursul drumului, terminați lucrarea cu o cheie de lupă sau o bară de întrerupătoare.
    • Spray un lubrifiant ca WD-40, după cum este necesar pentru a slăbi piulițele încăpățânate. Cel mai probabil nu va trebui să utilizați oricare odată ce nucile sunt libere, dar au o sticlă pe mână doar în caz.
    • Având o cheie de impact face ca procesul de îndepărtare să fie mult mai ușor, deși nu veți avea nevoie de ea decât dacă nucile sunt într-adevăr blocate.
  • Imagine intitulată Schimbarea anvelopei camioane Pasul 8
    2. Trageți roata de pe camion și fixați-o pe sol. Roțile sunt grele, în special pentru camioanele mai mari, deci luați-vă timpul. Odată ce nuci de buzunar sunt oprite, ar trebui să puteți trage anvelopa spre dvs. Prindeți partea superioară și inferioară a roții, apoi trageți-o spre dvs. Purtați mănuși pentru a vă menține mâinile curățate și mențineți o prindere mai fermă pe roată.
  • Unele camioane, inclusiv semis și unele pickups, au roți duble. Dacă aveți nevoie să accesați o anvelopă interioară, trageți-o după scoaterea anvelopei exterioare. Este posibil să aveți nevoie să vă duceți pe spate și să mergeți sub mașină pentru a anula piulițele.
  • Imagine intitulată Schimbarea anvelopei camionului 9
    3. Montați noua anvelopă pe șuruburile lubrifiantului camionului. Aliniați găurile din roată cu șuruburile cu șuruburile din roți bine. După glisarea roții pe șuruburi, împingeți-l înapoi cât poți. Dacă înlocuiți o roată dublă, potriviți ambele roți pe șuruburile. Glisați spatele roții interioare, sub camion, înainte de a împinge roata exterioară în godeaua roții.
  • Poziționarea anvelopei noi poate fi dificilă, mai ales cu camioane mai mari. Luați în considerare cererea pe cineva să vă ajute să ridicați anvelopa pe axă.
  • Imagine intitulată Schimbarea anvelopei camioane Pasul 10
    4. Reintroduceți piulițele și strângeți-le cu mâna. Nu le strângeți tot ce este încă. Transformați-le cât mai mult în sensul acelor de ceasornic, cât puteți cu mâna. Acest lucru va asigura roțile la camion, astfel încât să puteți începe să scoateți mufa și mufa.
  • Asigurați-vă că piulițele de protecție sunt securizate, astfel încât anvelopa să nu cadă în timp ce coborâți camionul înapoi la sol.
  • Partea 3 din 3:
    Coborârea și asigurarea anvelopei
    1. Imagine intitulată Schimbarea anvelopei camionului 11
    1. Trageți mufa se evidențiază de sub camion. Utilizați mufa pentru a ridica camionul cu 1 în (2.5 cm). Acest lucru vă va oferi o cameră pentru a ajunge sub camion și glisați că Jack se îndreaptă spre dvs. Restrângeți-l pe Jack, astfel încât acestea să fie mai ușor de stocat.
    • Asigurați-vă că utilajul de transport uzinal este stabil pe cric, înainte de a încerca să ajungă sub ea.
  • Imagine intitulată Schimbați un anvelopă de camion Pasul 12
    2. Coborâți utilajul de transport uzinal prin operarea cricului. Dacă utilizați o mufă de sticlă, scoateți mânerul și atașați-l la supapa de metal lângă baza lui Jack. Pompa mânerul pentru a aduce treptat jack-ul în jos până când anvelopele camionului ating solul. Pentru un lift hidraulic, coborâți-l până când utilajul de transport uzinal se întoarce pe sol.
  • Nu scoateți încă mufa. Așteptați până când ați terminat strângerea piulițelor cu o cheie de lupă sau o bară de întrerupere pentru a vă asigura că noua anvelopă este sigură.
  • Imagine intitulată Schimbați un anvelopă de camion Pasul 13
    3. Strângeți piulițele de lupă prin rotirea lor în sensul acelor de ceasornic cu o cheie de lug. Odată ce anvelopa nouă este pe sol solid, terminați fixarea tuturor piulițelor. Strângeți-le până când nu mai pot fi mutați. Testați piulițele prin încercarea de a le elimina cu mâna. Dacă sunteți în stare să le transformați, atunci nu le-ați strâns suficient.
  • Utilizați piciorul sau greutatea corporală, după cum este necesar pentru a ajuta la transformarea nuci dificile. Treceți la o bară de întrerupere sau o cheie de impact dacă nu lucrați la un camion de preluare.
  • Amintiți-vă că camioanele mai mari pot avea până la 10 nuci. Asigurați-vă că le obțineți pe toți!
  • Imagine intitulată Schimbați un anvelopă de camion Pasul 14
    4. Înlocuiți hubcap dacă roata a avut unul. Multe roți Hubcap se potrivesc direct pe partea laterală a roții și nu necesită unelte speciale care să înlocuiască. Aliniați crestătura de pe hubcap cu tija supapei, apoi împingeți butucul pe roată. Începeți cu marginea inferioară, montați-o pe marginea inferioară a anvelopei. Apoi, potriviți partea superioară a anvelopei, atingeți-o în poziție cu un ciocan de cauciuc sau o parte moale a unui instrument de îndepărtare a butucului.
  • Unele șuruburi din hubcaps în poziție. Dacă aveți acest tip, potriviți-l peste șuruburile urechilor înainte de a pune spatele piulițelor. Păstrați mufa sub mașină până când ați terminat cu instalarea.
  • sfaturi

    Din punct de vedere tehnic, o anvelopă este suprafața de rulare din cauciuc se potrivește în jurul unei jante metalice. Dacă janta este în stare bună, puteți opriți anvelopa, înlocuiți-l și Reutilizați janta.
  • Modificați întotdeauna anvelopele vechi pentru cele noi, cu aceeași viteză și capacitatea de încărcare. Un mecanic profesionist vă poate ajuta să vă dați seama dacă nu sunteți sigur ce fel de anvelopă aveți nevoie.
  • Transportați un sculptor de rezervă și schimbarea necesară cu dvs. pe drum. Multe camioane de pasageri au o ascunsă ascunsă sub trunchi.
  • Avertizări

    Lucrul sub un camion este foarte periculos, deci asigurați-vă că luați toate măsurile de precauție posibile. Aceasta include alegerea pământului stabil și punerea panourilor de pe camion înainte de a scoate piulițele.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Anvelopă nouă
    • Jack hidraulic sau ridicare
    • Roata
    • Cheie de piuliță sau bară de întrerupător
    • Mănuși
    • 1 în (2.5 cm) cheie de impact
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar