Cum să obțineți părul sănătos, puternic

Realizarea părului sănătos și puternic ia dedicarea. Consumând alimente întărirea părului, evitând deteriorarea practicilor de îngrijire și răsfățați-vă tresesele cu șampoane și balsamuri de înaltă calitate, puteți revitaliza părul. Dar înainte de a vă descurca, realizați că este o parte naturală a ciclului de creștere a părului pentru a pierde cât mai multe 100-150 de fire în fiecare zi.

Pași

Partea 1 din 3:
Răsfățați-vă părul
  1. Imaginea intitulată decide între tăierea părului sau nu pasul 16
1. Clip capetele deteriorate. Dacă părul dvs. este foarte deteriorat, luați în considerare tăierea părților cele mai deteriorate. Scoaterea daunelor de la părul dvs. va face imediat părul să pară mai sănătos - acesta va preveni, de asemenea, capetele împărțite să creeze lungimile părului.
  • Unii stilisti recomanda sa obtina o decupare la fiecare 5 saptamani pentru parul sanatos, in timp ce altele sugereaza o decupare la fiecare 6 pana la 8 saptamani, in functie de faptul ca incerci sa te measi sau sa creasca parul, respectiv.Este important atunci când tăiați că ați îndepărtat părul plictisitor și dur.
  • Imagine intitulată Tăiați părul scurt Pasul 2
    2. Cunoașteți tipul de păr. Când știți ce tip de păr aveți, sunteți mai bine capabili să o păstrați sănătoși prin satisfacerea nevoilor sale. Puteți descoperi tipul de păr prin măsurarea densității, texturii și puterii.
  • Densitate: Uită-te la un pat de păr pe partea de sus a capului tău. Dacă abia poți vedea scalpul tău prin părul tău, ai păr gros de densitate - dacă părul este mai distanțat, este de o densitate fină - și dacă este undeva în mijloc, părul tău are o densitate medie. De asemenea, linia dvs. mai subțire, cu atât este mai mare densitatea.
  • Textură: Observați o catenă individuală a părului. Cât de groasă sau subțire este firul în raport cu părul altor persoane pe care le cunoașteți? De asemenea, puteți măsura cât de groasă sau frumoasă este părul dvs. prin trasarea pe ea - părul grosizat va fi mai puternic / mai puțin probabil să se rupă decât părul texturat fin. Părul fin se simte mai flexibil și poate avea dificultăți în menținerea volumului, în timp ce părul mai gros este tind să fie încăpățânat și plin.
  • Forța: Forța de păr este măsurată prin porozitate și elasticitate. Spălați-vă și prosop-usura-vă părul, apoi simțiți-vă: Dacă părul dvs. se simte destul de umed, este mai deteriorat / poros - dacă se simte destul de uscat, este mai sănătos / mai puțin poros. Cu cât vă puteți întinde părul fără să se rupă, cu atât este mai elastică și mai sănătoasă.
  • Imaginea intitulată Creați o bună rutină de îngrijire a părului (pentru bărbați) Pasul 1
    3. Utilizați un șampon de înaltă calitate și balsam proiectat pentru tipul de păr. Dacă aveți părul fin, puteți utiliza șampoane și balsamuri volumizante sau îngroșate - dacă aveți păr gros sau uleios, este posibil să doriți să utilizați un șampon de curățare profundă și un balsam de lumină.
  • Există nenumărate produse pentru a alege - trebuie doar să alegeți ceva care vă convine părul. În general, brandurile salonului sunt considerate a fi de o calitate superioară decât brandurile de droguri.
  • Căutați șampon fără sulfate, deoarece sulfații vă pot deteriora părul.
  • Imagine intitulată Fix Tangled Pasul 5
    4. Masați-vă în mod regulat scalpul. Masarea scalpului crește fluxul de sânge la foliculii de păr, condiționează scalpul și ajută la ameliorarea stresului. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să vă păstrați părul sănătos, poate chiar să ajute la reducerea și / sau căderea părului inversă.
  • Vă puteți da un masaj de scalp blând în timp ce șamponați părul.
  • Imagine intitulată Fixul părului înclinat Pasul 1
    5
    Condiție profundă părul tău in mod regulat. Puteți face acest lucru folosind un balsam cumpărat de magazin sau unul de casă. Dacă cumpărați un tratament profund de condiționare, optați pentru un brand salon, deoarece brandurile de droguri vor conține probabil ingrediente de calitate inferioară.
  • Cât de des vă stați adânc părul dvs. va depinde de cât de sănătos este: dacă părul tău este foarte deteriorat, o condiție profundă o dată pe săptămână.
  • Acordați o atenție deosebită instrucțiunilor de pe sticlă. Un balsam bazat pe proteine, de exemplu, vă va întări părul, dar îl poate face fragil dacă este lăsat prea mult timp.
  • Imaginea intitulată Obțineți părul matasos dacă sunteți un tip de tip 9
    6. Asigurați-vă propriile tratamente de păr de înaltă condiționare la domiciliu. Dacă nu vă puteți permite să cumpărați tratamente scumpe de condiționare a salonului și preferați să nu utilizați branduri de droguri, vă puteți răsfăța părul la domiciliu cu următorul tratament:
  • Masați scalpul și capetele părului cu un ulei cald. Opțiunile pentru ulei includ nucleu, măsline și migdale dulci, printre altele.
  • Ce ulei pe care îl utilizați va depinde de tipul de păr și de preferințele personale. Uleiul Jojoba este un pariu sigur pentru toate tipurile de păr.
  • Înfășurați un prosop fierbinte, umed în jurul capului. Acest lucru va ajuta uleiul să pătrundă părul. Asigurați-vă că nu este prea fierbinte!
  • Aplicați o mască de păr în părul dvs. Tipul de masca va depinde de tipul de păr. Pentru părul uscat, aplicați o pastă de 1 sau 2 albuși de ou și miere la părul dvs. - pentru părul gras, aplicați o pastă de gel de aloe vera, pulbere Amla și apă la părul tău.
  • Partea 2 din 3:
    Prevenirea deteriorării părului
    1. Imagine intitulată Dye Bleached Pasul 23
    1. Evitați spălarea părului. Spălați-vă părul prea adesea, vă rotiți părul și scalpul uleiurilor naturale și uscați părul. Spălarea părului prea viguros poate provoca deteriorarea, așa că fii blând.
    • Cât de des vă spălați părul, depinde de părul dvs. individual. Unii oameni găsesc că trebuie să-și spele părul în fiecare zi sau două pentru ao menține de la obținerea prea uleioasă - alții pot să-și spele părul o dată sau de două ori pe săptămână.
    • Când vă spălați părul, fiți blând: masați șamponul în rădăcini și apoi lăsați-l să se deplaseze în jos prin restul părului - nu-l frecați în păr, deoarece acest lucru poate provoca daune.
  • Imagine intitulată Fix Tanglled Pasul 2
    2. Fi blând cu părul tău când este umed. Când părul tău este umed, este mai fragil și predispus la rupere. După spălarea părului, uscați-l ușor prin împachetarea sau strângeți-o cu un prosop, mai degrabă decât să-l frecați viguros cu unul.
  • Așteptați ca părul să se usuce un pic înainte de ao peria - când o periați, utilizați un pieptene de dinți.
  • Imaginea intitulată are părul sănătos, strălucitor de păr moale 11
    3. Nu vă supraîncărcați părul. Sfatul popular al "100 de lovituri pe zi" este greșit. Periajul părului prea mult poate provoca capetele și ruperea împărțită.
  • De asemenea, trebuie să fiți atenți la ce fel de perie utilizați. Placile dintelui largi sunt recomandate în mod obișnuit de către stilisti ca fiind cea mai blândă opțiune.
  • Perii de perie de păr poate fi excepția de la această regulă, deoarece acestea sunt mult mai ușor pe păr și vă pot ajuta să vă distribuiți și uleiurile naturale ale părului.
  • Imaginea intitulată are frumos părul relaxat African American Pasul 4
    4. Evitați stilul de căldură părul. Aceasta include plină de călcare / îndreptare, uscare prin suflare și curling părul tău. Aceste lucruri vă pot face părul să pară plictisitor - cu utilizare regulată în timp, pot provoca daune permanente.
  • Dacă trebuie să vă încălziți părul, asigurați-vă că vă acoperiți părul într-un spray protector sau balsam înainte de a aplica căldură. Cele mai multe tipuri de păr ar trebui să utilizeze numai setările joase sau medii și să fie sigur doar la stilul fiecărei secțiuni o dată. Dacă curling, rotiți părul în sus și clipul în timp ce se răcește. De asemenea, puteți crea bucle cu tehnici de setare setate, cum ar fi rolele sau buclele de știft.
  • Imaginea intitulată Creșteți părul cu pasul lung
    5. Evitați să vă puneți părul în ponei sau în panglici. Acest lucru poate provoca ruperea părului, mai ales dacă vă trageți părul prea strâns în timp ce îl coaceți. În cazuri mai extreme, părul poate chiar să cadă: aceasta se numește alopecia de tracțiune.
  • Dacă vă puneți părul într-o utilizare de coadă de coadă acoperită elastica și niciodată din cauciuc.
  • Fiți deosebit de atenți la punerea părului într-o coadă de coadă sau în panglică atunci când este umedă și mai predispusă la deteriorare.
  • Același lucru este valabil și pentru extensii și țesături, care vă pot trage părul. Dacă aveți disconfort sau durere în scalpul dvs., părul dvs. este probabil să provoace prea multă presiune asupra rădăcinilor dvs.
  • Imaginea intitulată tratați arsurile solare pe fața 13
    6. Protejați-vă părul împotriva elementelor. Razele UV ale soarelui vă pot înălța părul, făcându-l să devină uscat și fragil. Nu ești mult mai sigur în ploaie, care poate depune substanțe chimice dăunătoare în părul tău.
  • Pentru a vă proteja părul la soare, purtați o pălărie sau spritz cu un spray protectic UV. Unele climatizoare de frunze oferă, de asemenea, protecție UV.
  • Pentru a vă proteja părul în ploaie, utilizați o umbrelă sau o pălărie sau purtați o jachetă impermeabilă cu o capotă.
  • Imagine intitulată Restaurarea părului deteriorat Pasul 15
    7. Protejați-vă părul la piscină. Clorul în bazine vă poate irita pielea și scalpul și vă poate face părul uscat și fragil. Înainte de a intra în apă, scoateți-vă părul umed, strângeți un produs de protecție și acoperiți-l cu un capac de înot.
  • Produsele recomandate pentru protejarea părului de la clor includ cei care conțin ulei și / sau silicon sau, pentru o opțiune mai naturală, ulei de nucă de cocos.
  • Dacă înotați în mod regulat, puteți dori, de asemenea, să investiți într-un curățitor de păr care este special conceput pentru a spăla clorul.
  • Imaginea intitulată Preveniți pierderea părului prin tratamentul homeopatic Pasul 13
    8. Evitați utilizarea prea multor produse de păr. Rezista nevoii de a-ți îmblânzi încuietorile deteriorate cu o tonă de produse de condiționare și reducătoare, care vă pot lăsa părul caută cântărit și uleios.
  • Când utilizați produse de păr, mai puțin este mai mult. Începeți mici și adăugați un produs suplimentar după cum este necesar. Un mic dab de cremă / gel anti-frizz este adesea suficient pentru a îmblânzi zbura fără a face părul să arate uleios.
  • Imagine intitulată Restaurarea părului deteriorat Pasul 1
    9. Nu puneți substanțe chimice dure pe părul tău. Părul care a fost vopsit, permeabil, îndreptat și / sau relaxat este mai probabil să fie subțire, plictisitor și predispus la rupere.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând alegeri sănătoase
    1. Imaginea intitulată face ca părul să crească înapoi Pasul 19
    1. Mănâncă pentru păr puternic. În general, o dietă sănătoasă constă în o mulțime de fructe și legume, proteine ​​slabe, grăsimi sănătoase și evitarea alimentelor prelucrate. Iată câteva alimente cheie pentru a mânca pentru părul sănătos:
    • Pește, cum ar fi somonul, sardinele și macroul, conțin acizi grași omega-3, care vă protejează de boală și ajută corpul să crească și să mențină părul sănătos și strălucitor.
    • Iaurtul grec conține proteine ​​și vitamina B5 (cunoscută și sub numele de acid pantotenic), care sunt atât esențiale pentru creșterea părului sănătoasă. Dacă nu obțineți suficientă proteină în dieta dvs., tarale de creștere a părului.
    • Verzii cu frunze întunecate, cum ar fi spanacul și kale conțin vitamina A, fier, beta caroten, folat și vitamina C, care sunt utile în menținerea unui scalp și păr sănătos. Vitamina C În special este foarte utilă în prevenirea ruperii.
    • Cartofi dulci și alte fructe și legume portocalii, cum ar fi morcovi, dovleci, cantaloupe și mango, conțin antioxidant beta-caroten, care ajută la menținerea părului hidratat și strălucitor.
    • Scorțișoară și alte mirodenii își sporesc circulația, ajutând la livrarea oxigenului și a nutrienților la foliculii de păr. Spritați condimentele de stimulare a sângelui în diferite mese și băuturi.
    • Ouăle sunt o mare sursă de proteine, fier și biotină - vitamină B care ajută la creșterea părului.
  • Imaginea intitulată Obțineți părul matasos dacă sunteți un tip de tip 15
    2. Asigurați-vă că obțineți suficient fier. În plus față de a vă face obosiți, nefocalizați și deprimați, o deficit de fier poate provoca pierderea părului.
  • Dacă credeți că nu puteți obține suficient fier în dieta dvs., încercați să consumați cereale, boabe și paste fortificate fortificate.
  • De asemenea, puteți găsi fierul în soia, linte, crustacee, verde cu frunze întunecate, carne de vită și carne de organe ca ficat.
  • Imagine intitulată Evitați acnee adulți Pasul 16
    3. Beți suficientă apă. Dacă sunteți deshidratat, este posibil să aveți un scalp uscat și un păr plictisitor, uscat. Scopul de a bea aproximativ jumătate din greutatea corporală (în kilograme) în uncii de apă în fiecare zi.
  • Exemplu: O femeie de 150 de kilograme ar bea cel puțin 75 de uncii de apă în fiecare zi - mai mult dacă ar fi activă sau trăiește într-un climat fierbinte (i.E. Dacă transpiră).
  • Imagine intitulată Faceți-vă relaxați pasul 3
    4. Reduce stresul. Stresul poate duce la pierderea părului. Pentru a ajuta la reducerea stresului, lucrați la exerciții regulate, dormind cel puțin 7 ore în fiecare noapte (8.5 ore dacă sunteți adolescent), și faceți lucruri care vă ajută să vă relaxați.
  • Unele lucruri care vă pot ajuta să vă relaxați includ meditația, socializarea cu oamenii care vă fac să vă simțiți bine, luați băi sau luați un hobby distractiv (e.G., Club Club, Muzică, Dance, Sporturi de agrement).
  • Imaginea intitulată Creșteți părul în pasul 12
    5. Exercițiu. În plus față de a fi bun pentru tine, în general, antrenamentele sunt, de asemenea, bune pentru părul tău. Exercitarea poate ajuta la creșterea circulației, eliberarea sebumului de protecție din scalp, iar transpirația poate ajuta la eliberarea murdăriei sau orice piele moartă care ar putea să vă înfundă foliculii.
  • Imagine intitulată Test pentru demența Pasul 1
    6. A se vedea un medic. Dacă părul tău diluează sau deteriorat altfel, și nu există niciun motiv evident pentru el (i.E. Nu vă înălțați în mod regulat părul sau în mod constant cu unelte de styling de căldură), consultați un medic pentru a exclude orice probleme potențiale de sănătate. Unele probleme de sănătate care pot duce la pierderea / daunele părului:
  • Tiroidă hiperactivă sau subactivă
  • Alte probleme hormonale
  • Anemie / Deficitul de fier
  • Expunerea la substanțele chimice dăunătoare
  • Infecții severe
  • Efectele secundare ale anumitor medicamente
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Multe farmacii și magazine de aprovizionare de frumusețe poartă produse de calitate pentru salon la prețuri reduse: Dacă sunteți la un buget, verificați acestea înainte de a merge la un salon.

    Avertizări

    Unii oameni susțin că vă puteți întări părul trăgând-o și răsuciți-l. Există o cercetare limitată disponibilă pentru a sugera că răsucirea sau legarea părului va întări prin stimularea mușchiului arrectorului Pili. Mulți specialiști susțin că tragerea în mod consecvent a părului poate duce la căderea părului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar