Cum să colorați substratul părului

Vopsite doar partea inferioară a părului tău este o modalitate excelentă de a încerca o nouă culoare fără să comită tot drumul. În plus, puteți crea unele efecte foarte răcoroase prin împerecherea de culori diferite, cum ar fi vopsirea inferioară a părului negru dacă este blondă de platină sau adăugând un pop luminos de o nuanță de culoare curcubeu. Procesul este la fel ca vopsirea întregului păr, cu excepția faptului că veți crea o parte și separați partea superioară a părului.

Pași

Partea 1 din 2:
Pregătiți-vă părul și spațiul de lucru
  1. Imagine intitulată colorant substratul părului dvs. Pasul 1
1. Spălați-vă părul cu o zi înainte de ao culca. De obicei, ar trebui să evitați spălarea părului chiar înainte de ao culca. Scalpul dvs. va fi mai sănătos dacă este protejat de vopsea cu unele dintre uleiurile sale naturale și spălați noaptea înainte de a vă va permite acelor uleiuri pentru a construi înapoi. În plus, majoritatea mărcilor de colorant de păr recomandă aplicarea produsului la părul uscat.
  • Unele coloranți semi-permanenți funcționează cel mai bine pe părul curat sau chiar necesită spălarea părului chiar înainte de ao vopsi, citiți astfel instrucțiunile care au venit în cutia de vopsea pentru a fi siguri.
  • Dacă părul tău este prea murdar, vopseaua nu poate să-ți pătrundă în mod egal, așa că nu încercați să vă culcați părul dacă a fost mai mult de 2-3 zile de la ultima dată când l-ați spălat.
  • Imagine intitulată colorant substratul părului Pasul 2
    2. Puneți haine vechi pe care nu vă deranjează colorarea. Vopselele de păr poate fi dezordonat, chiar dacă sunteți atent. De când veți vopsi părul din spatele capului, va fi chiar mai greu pentru a evita dopul de picurare. Pentru a evita distrugerea hainelor frumoase, puneți pe o cămașă veche și câteva pantaloni scurți sau sweatpants. În acest fel, dacă un pic de vopsea se scurgă pe hainele tale, nu vei fi îngrijorat de asta.
  • De asemenea, puteți cumpăra o capetă de coafură de a purta hainele dvs.
  • Bacsis: Dacă aveți unul, luați în considerare purtarea unei cămașă veche buton-jos. În acest fel, nu va trebui să vă trageți cămașa peste cap când este timpul să clătiți vopseaua din părul vostru.

  • Imagine intitulată vopsea substratul părului Pasul 3
    3. Pregătiți-vă stația de lucru cu prosoapele, clipurile de păr, temporizator și un pieptene. Odată ce mâinile (sau mănușile) sunt acoperite în vopsea, va fi cu adevărat incomod să căutați ceva. Configurați zona în care doriți să vă vopiți părul cu tot ce aveți nevoie în timpul procesului. Răspândiți prosoapele sau ziarele pe podea sau contor. De asemenea, păstrați unele prosoape în apropiere pentru curățarea ușoară dacă apare o scurgere sau un splatter.
  • Dacă kitul dvs. nu a venit cu mănuși, veți avea nevoie de acei asemenea.
  • Procesul va fi mai ușor dacă o faceți în baie și aveți 2 oglinzi, cum ar fi o oglindă montată pe perete și o oglindă handheld, astfel încât să puteți vedea spatele capului. Utilizați contorul de chiuvetă ca stație de lucru.
  • Imagine intitulată vopsea substratul părului dvs. Pasul 4
    4. Pieptenești părul cu atenție pentru ao detașa. Snagurile și tanurile ar putea provoca vopseaua să vă saturați părul neuniform, deci luați timp pentru a îmbina înainte de a începe procesul de vopsire.
  • De asemenea, va fi mai greu să obțineți o parte perfect netedă dacă părul dvs. este înnilat.
  • Imagine intitulată colorant substratul părului dvs. Pasul 5
    5. Utilizați un pieptene pentru a crea o parte orizontală chiar în spatele fiecărui ureche. Pentru a separa substratul, trageți o linie care începe în spatele unei urechi, apoi se duce în jurul capului capului și la cealaltă ureche, care este zona NAPE a gâtului. Utilizați cele 2 oglinzi pentru a vedea această zonă.
  • Dacă doriți ca un puțină păr să fie colorat, mutați linia puțin mai mare, ca la vârfurile urechilor. Dacă doriți să vopiți mai puțin păr, coborâți partea.
  • Puteți face chiar o parte circulară dacă doriți să includeți substratul bretonului.
  • Imagine intitulată vopsea substratul părului Pasul 6
    6. Puneți partea superioară a părului din cale. Utilizați un clip de păr sau un suport pentru coadă pentru a fixa stratul superior de păr deasupra capului. Asigurați-vă că îl trageți destul de strâns încât partea este vizibilă, dar nu atât de strânsă încât este incomodă.
  • Dacă doriți, puteți înfășura partea superioară a părului într-o eșarfă, dar asigurați-vă că este unul pe care nu vă deranjează colorarea accidentală.
  • Dacă aveți bucăți mici de păr lângă părul părului, fixați-le din calea cu Bobby Pins.
  • Imagine intitulată vopsea Substratul părului Pasul 7
    7. Aplicați jeleu petrolier de-a lungul părului dvs. pentru a vă menține vopsirea de pe piele. Îndepărtați degetul în jeleu de petrol și scoateți o cantitate generoasă. Apoi, acoperiți-vă toată linia de păr în partea din spate a gâtului, dintr-o parte a părții la altul. Aceasta va forma o barieră protectoare care vă va ajuta să vă protejați pielea de decolorare dacă vreunul dintre coloranți vă va face.
  • Dacă doriți, puteți aplica chiar și un mic petrol pe părul chiar deasupra părții dvs. Cu toate acestea, nu-l aplicați la părul pe care doriți să-l vopiți.
  • Imagine intitulată vopsea substratul părului Pasul 8
    8
    Bleachați-vă părul Mai întâi dacă utilizați vopsea luminoasă sau pastelă. Cu excepția cazului în care părul dvs. este în mod natural foarte ușor, va trebui să-l înălbiți mai întâi dacă doriți să vă vopiați părul o culoare strălucitoare sau pastelă, cum ar fi Teal, Pink sau Violet. În timp ce este, de obicei, o idee bună să vizitați un salon pentru a-ți alba părul, puteți face-o singură prin achiziționarea unui kit de înălbire și urmăriți cu atenție instrucțiunile incluse în pachet.
  • Consultați un stilist înainte de a încerca să înălbiți părul care a fost colorat anterior. Bleachul poate reacționa prost cu niște coloranți, provocând deteriorarea severă a părului.
  • Partea 2 din 2:
    Aplicarea colorantului
    1. Imagine intitulată vopsea substratul părului dvs. Pasul 9
    1. Se amestecă colorantul conform instrucțiunilor pachetului. Multe mărci de vopsea permanentă de păr vin cu o sticlă de dezvoltator și o sticlă de vopsea. Pentru a le activa, trebuie să amestecați împreună cele două sticle. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați citit foarte atent instrucțiunile, chiar dacă v-ați vopsit părul înainte, deoarece tehnica exactă poate varia între branduri sau chiar linii de produse din cadrul aceluiași brand.
    • Dacă utilizați un colorant semi-permanent, care include cele mai multe nuanțe de curcubeu și pastel, este posibil să nu aveți nevoie să amestecați nimic.
  • Imagine intitulată vopsea substratul părului Pasul 10
    2. Puneți mănuși înainte de a aplica colorantul la părul dvs. Vopselele de păr poate fi foarte iritant pentru pielea ta. Cu toate acestea, chiar dacă utilizați un produs care nu este la fel de dur, mâinile dvs. ar putea fi încă colorate dacă nu purtați mănuși.
  • Cele mai multe kituri de colorare a părului comercial vin cu mănuși, dar puteți cumpăra o pereche la un magazin de aprovizionare de frumusețe sau un magazin de droguri dacă dvs. nu a venit cu niciunul. De fapt, ați putea dori să cumpărați o pereche suplimentară, chiar dacă kitul dvs. a venit cu mănuși, în cazul în care prima pereche ia o lacrimă în ele.
  • Imagine intitulată vopsea substratul părului Pasul 11
    3. Aplicați colorantul utilizând sticla aplicator sau un castron și perie. Dacă kitul dvs. a venit cu o sticlă, puteți amesteca colorantul în asta, apoi aplicați-l direct la părul dvs. Cu toate acestea, veți avea mai mult control asupra aplicației dacă amestecați mai întâi colorantul într-un castron, apoi periați-l cu o perie de colorant.
  • Puteți cumpăra o perie de colorare la orice magazin de aprovizionare de frumusețe, dar puteți folosi o perie de burete de la un magazin de ambarcațiuni, de asemenea.
  • Imagine intitulată colorant substratul părului Pasul 12
    4. Aplicați colorantul la rădăcinile dvs. și lucrați în jos. Odată ce vopseaua este amestecată și vă purtați mănușile, puteți începe distracția cu aplicarea colorantului! Saturați mai întâi rădăcinile părului dvs., deoarece vor lua cele mai lungi pentru culoarea să se dezvolte. Apoi, secțiunea de lucru pe secțiune, acoperirea fiecărei bucăți de păr de la rădăcină până la sfaturi. Dacă aveți nevoie, utilizați degetele pentru a lucra în vopsea în părul dvs.
  • Asigurați-vă că acoperiți partea superioară și inferioară a subsolului.
  • Cu excepția cazului în care părul dvs. este foarte lung, probabil că nu va trebui să utilizați întregul recipient de vopsea, deoarece doar colorați substratul.
  • Bacsis: Dacă doriți un efect cu 2 tone sau vopsite, vopsea o culoare mai întunecată pe vârfurile părului dvs., apoi adăugați o culoare mai deschisă pe restul subsolului, până la rădăcinile dvs. Asigurați-vă că amestecați zona în care se întâlnesc cele două culori pentru a evita crearea unei linii dure între cele două culori.

  • Imagine intitulată vopsea substratul părului Pasul 13
    5. Înfășurați un prosop în jurul umerilor și setați cronometrul. Odată ce ați terminat aplicarea culorii în păr, alunecați un prosop pe umeri pentru a vă proteja pielea de la colorant. Citiți instrucțiunile de pachet pentru a afla cât timp să părăsiți colorantul, apoi setați cronometrul și așteptați.
  • Nu fixați părul colorat până la restul părului sau colorantul se va transfera.
  • Nu lăsați vopseaua pe părul mai mult decât instrucțiunile recomandă!
  • Dacă doriți, puteți utiliza removerul de machiaj pentru a curăța orice vopsea care a intrat pe piele în timp ce așteptați.
  • Imagine intitulată vopsea substratul părului Pasul 14
    6. Clătiți colorantul cu apă rece până când apa rulează clar. După ce cronometrul se stinge, clătiți părul în apă rece pentru a scoate colorantul. Lucrați degetele prin părul dvs. pentru a vă asigura că nu pierdeți pete. Continuați clătirea până când apa rulează complet clar și nu puteți simți mai mult vopsea în părul tău.
  • Nu utilizați niciun șampon și evitați utilizarea apei calde, deoarece acestea pot ridica cuticula de pe păr și pot clăti colorantul.
  • Imagine intitulată vopsea substratul părului Pasul 15
    7. Aplicați un balsam adânc în părul dvs. Dacă kitul dvs. a venit cu un balsam adânc, aplicați-l la părul dvs. și lăsați-l să stea pentru perioada recomandată de timp. Dacă nu ați făcut-o, utilizați în schimb balsamul preferat și lăsați-l pe timp de aproximativ 5 minute înainte de a le clăti.
  • Balsamul vă va împiedica părul tratat chimic și va ajuta la sigilarea închiderii cuticulei, ceea ce ar putea ajuta vopseaua dvs. să dureze mai mult.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Vopsea de par
    • Haine vechi
    • Pieptene
    • 2 oglinzi
    • Clip de păr, suport de coadă, etc
    • vaselina
    • Bowl și Brush sau Sticla Aplicatorului
    • Prosop
    • Temporizator
    • Mănuși
    • Duș
    • Condiții adânci

    sfaturi

    Această tehnică de colorant apare cel mai bine pe părul stratificat, dar îl puteți face cu orice coafură.

    Avertizări

    Face a Testul Strandului Pentru a vedea cum părul tău va reacționa la colorant.
  • Dacă obțineți vopsea de păr în ochi, spălați-le cu apă rece.
  • Nu lăsați vopsea pe părul mai mult decât se recomandă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar