Cum să faceți un test de strângere înainte de a vă vopsi părul

Când vă voporați părul la domiciliu folosind un kit de vopsire din magazin, este foarte important să efectuați mai întâi un test de strângere. Testul de strângere vă ajută să determinați rezultatul final al culorii, astfel încât să nu existe surprize când vopsiți capul complet al părului. De asemenea, vă permite să încercați pentru orice reacție alergică pe care o puteți avea la ingredientele din colorant. Rețineți că acestea sunt orientări generale pentru efectuarea unui test de strângere, dar trebuie să urmați întotdeauna instrucțiunile specifice furnizate cu kitul dvs. de vopsire atunci când este posibil.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea colorantului pentru testare
  1. Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 1
1. Pus pe mănuși de unică folosință. Trageți mănușile din plastic prevăzute în kitul de vopsire pentru a vă proteja mâinile de la substanțele chimice din colorant. Ar trebui să lăsați aceste mănuși pe tot parcursul testului.
  • Dacă nu aveți mănuși incluse în materialele de vopsire, cumpărați mănuși alternative de la magazin sau latex de unică folosință din magazin.
  • Este important să evitați contactul cu pielea cu pielea. Multe produse conțin agenți de vopsire care sunt toxici și pot pata pielea. Dacă obțineți vopsea pe piele, clătiți cu apă caldă cât mai curând posibil. Pentru mai multe pete încăpățânate, utilizați ulei de măsline, ulei de copil sau un săpun blând sau detergent de rufe.
  • Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 2
    2. Amestecați dezvoltatorul și vopsirea într-un castron. Strângeți 1 linguriță de culoare și 1.5 linguriță de a dezvolta cremă într-un castron de plastic și se amestecă împreună cu o lingură de plastic sau o perie aplicator dacă aveți unul.
  • Cel mai bine este să folosiți un castron de unică folosință sau o lingură, deoarece colorantul poate pata în mod permanent vasul și ustensile.
  • Urmați instrucțiunile specifice de vopsire dacă sugerează diferite cantități de culoare și dezvoltator. Aveți nevoie doar de o sumă foarte mică pentru o singură parte a părului.
  • Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 3
    3. Returnați capacele la sticle și stocați. Înșurubați capacele înapoi în sticlele de culoare și de dezvoltatori și păstrați-le într-un loc răcoros și uscat până când le folosiți pentru colorarea completă a părului.
  • Nu amestecați restul vopsea înainte de timp. Vopselele mixte trebuie folosite pe păr imediat și nu este stocată.
  • Curățați orice deversare cu apă caldă și săpun sau ulei, dacă este necesar, pentru a îndepărta complet picături de vopsea pe o chiuvetă, contor sau alte suprafețe din apropiere.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicând colorantul la o componentă
    1. Imagine intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 4
    1. Izolați un fir neobișnuit de păr. Separați o catenă a părului dvs. care nu arată adesea în orice stil pe care îl purtați cel mai frecvent părul în. Clipul înapoi părul înconjurător, astfel încât să nu ajungă în cale sau să fie vopsit accidental.
    • Încercați o secțiune lângă ureche pentru o catenă ușor accesibilă și adesea ascunsă. De asemenea, puteți alege o catenă lângă spatele capului, dar evitați alegerea unui undeva evident ca vârful capului.
    • Separați un strad care este cel puțin o lățime de centimetru pentru o reprezentare mai precisă a ceea ce va arăta o cantitate mai mare de păr ca odată vopsit. Alegeți o firmă care include câteva fire de păr gri dacă intenționați să acoperiți Grays cu acest colorant.
    • Puteți efectua acest test prin tăierea unui fir mai mic de păr pentru a vă șterge, dar rețineți că acest lucru va testa doar rezultatele culorilor, nu reacții alergice.
  • Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 5
    2. Aplicați colorantul mixt la catenă. Utilizați o perie de aplicator, pieptene sau vârfurile degetelor pentru a aplica colorantul de păr mixt de la castron la firul separat de păr.
  • Asigurați-vă că ați lucrat prin colorantul prin părul părului de la rădăcină la vârf, după cum ați vopsi în mod normal și conform instrucțiunilor dvs. Încercați să aplicați la rădăcini cât mai aproape de scalp, fără a obține vopsea direct pe pielea scalpului.
  • Dacă aceasta este prima dată când vă vopsiți părul, aplicați vopsea în mijlocul firului de păr și lăsați-l în 15 minute înainte de a vă aplica rădăcinilor și se termină. Colorantul procesează mai repede la rădăcinile părului datorită căldurii din scalpul dvs., precum și la capete datorită uscăciunii, astfel încât această aplicație să vă ajute să creați mai multă culoare.
  • Dacă v-ați vopsit părul anterior, aplicați colorantul curent la firul de păr la rădăcinile în jos până la culoarea dvs. de colorare anterioară și lăsați-o în timp de 15 minute înainte de a adăuga culoarea la restul lanțului. Acest lucru va ajuta chiar și posibilele diferențe de culoare între părul vopsit anterior și rădăcinile nedorite.
  • Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 6
    3. Lăsați colorantul pe fir timp de aproximativ 30 de minute. Așteptați aproximativ o jumătate de oră sau orice durată instrucțiunile specifice vă recomandăm.
  • Aveți grijă să păstrați firul vopsit să atingeți orice alt păr, pielea sau hainele în acest timp.
  • Puteți înfășura firul vopsit în tinfoil sau folie de plastic pentru ao proteja dacă doriți. Rețineți că acest lucru poate accelera și procesul de vopsire și poate duce la o culoare mai puternică datorită termoizolului izolat în interiorul.
  • Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 7
    4. Clătiți și uscați firul. Clătiți colorantul de pe firul dvs. de păr cu apă caldă până când apa rulează clar, apoi arde uscat sau lăsați-l să se usuce la aer.
  • Nu utilizați șamponul pe părul dvs. imediat, dar puteți utiliza o cantitate mică de condiționare după clătire dacă doriți.
  • Încercați să păstrați strandul izolat în timpul clătirii și uscarea, astfel încât să puteți compara și determina mai precis rezultatele.
  • Partea 3 din 3:
    Determinarea rezultatelor
    1. Imagine intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 8
    1. Așteptați 24 de ore pentru cele mai bune rezultate. Așteptați încă 24 de ore după ce stradul se usucă pentru a determina rezultatele testului. Acest lucru va permite ca reacțiile alergice să se dezvolte pe deplin și să vă permită să respectați culoarea catenei vopsite în diferite lumini. Acordați atenție culorii părului, precum și calității părului după ce este vopsit.
    • Dacă știți că nu sunteți alergic la ingredientele din colorarea dvs. particulară, puteți efectua colorantul complet pe restul părului imediat după testul lanțului, deși așteptarea unei zile complete poate fi benefică pentru a vă ajuta să obțineți o idee mai bună culoarea.
    • În perioada de 24 de ore, testați starea părului dvs. simțindu-vă textura în comparație cu părul dvs. ne-vopsit și întinzând un păr individual pentru a vedea cum se comportă. Părul deteriorat se va simți uscat sau mai gros decât în ​​mod normal și nu va relua forma sau lungimea normală după ce a fost trasă.
    • Pentru a face un test de alergie mai precis, ar trebui să efectuați un test de patch-uri separate prin aplicarea unei cantități mici de coloranți la cotul dvs. interior și observând pielea după 48 de ore. Dacă observați orice roșeață, mâncărime, umflături sau dureri cu un test de strângere sau patch, ar trebui să spălați imediat colorantul și să nu îl utilizați din nou.
  • Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 9
    2. Observați dacă culoarea este prea întunecată. Uită-te la firul vopsit atunci când este complet uscat. Dacă culoarea este mai închisă decât ați vrut, lăsați colorantul pentru o perioadă mai scurtă de timp sau selectați o umbră mai deschisă când vă vopiați capul complet al părului.
  • Culoarea de pe firul de păr se poate întoarce mai întunecată dacă părul este uscat și fragil de la expunerea excesivă de căldură sau coloranți anteriori. Poate doriți tratați părul uscat pentru câteva săptămâni sau luni înainte de a face un colorant complet.
  • Culoarea se poate dovedi mai întunecată dacă părul dvs. este în prezent o nuanță mai deschisă sau dacă ați aruncat anterior sau percepția.
  • Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 10
    3. Vedeți dacă culoarea este prea ușoară. Observați firul de păr complet uscat pentru a vedea dacă culoarea nouă este mai ușoară decât doriți sau așteptați. Dacă da, lăsați colorantul pentru mai mult sau selectați o nuanță mai închisă de vopsea atunci când tratați capul complet al părului.
  • Părul tău poate să nu ia culoarea, de asemenea, dacă a fost recent șamponare sau dacă ați colorat anterior părul cu Henna, care poate lăsa un reziduu care împiedică colorarea de la muncă. Poate doriți să vă lăsați culoarea părului dvs. și să o aplicați când părul nu a fost spălat în câteva zile.
  • De asemenea, vopseaua de păr nu se poate lega de părul dvs., de asemenea, dacă luați anumite medicamente, cum ar fi tratamentele tiroidiene, anumite terapii hormonale sau chimioterapie. Ar trebui să aplicați coloranți atunci când nu luați aceste medicamente, dacă este posibil, consultați un medic sau farmacist pentru a vă asigura că coloranții de păr nu vor interfera cu performanța oricăror medicamente.
  • Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 11
    4. Determinați dacă culoarea este altfel neașteptată. Uită-te la firul vopsit de păr atunci când este uscat pentru a vedea dacă este un ton diferit sau culoare decât așteptați. Va dori probabil să achiziționați o nuanță diferită pentru colorarea completă a părului dacă acesta este cazul.
  • Dacă culoarea este prea roșie, galbenă sau "Brabsy", încercați un colorant cu "cenușă" în numele umbrei (cum ar fi "Blonde de Ash" sau "cenușă maro") pentru ao neutraliza. Puteți amesteca umbra de cenușă cu umbra curentă pentru a obține culoarea dorită. Poate doriți să faceți un alt test al catenei după amestecarea celor două nuanțe.
  • Dacă culoarea nu acoperă părul gri, este posibil să fie necesar să părăsiți colorantul pentru o perioadă mai lungă de timp (consultați instrucțiunile specifice de colorare) sau aplicați o acoperire sau căldură la părul în timp ce vopseaua se află.
  • Imaginea intitulată Faceți un test de strângere înainte de a vă usca părul Pasul 12
    5. Continuați cu colorantul complet sau cu un alt test al catenei. Replicați procesul exact în timpul testului catenei când utilizați întreaga cantitate de colorant pe restul părului.
  • Dacă nu ați fost mulțumit de culoarea stradului, faceți un alt test al catenei cu o nouă umbră, amestec de nuanțe sau o altă perioadă de timp / aplicație de căldură pentru a obține rezultatele dorite.
  • Dacă faceți un alt test al catenei, izolați un alt fir de păr decât cel pe care l-ați folosit pentru primul test.
  • sfaturi

    Faceți acest test de fiecare dată când vă vopiați părul, chiar dacă utilizați aceeași culoare ca înainte. Condițiile părului și schimbarea de colorare în mod natural în timp, ca și sensibilitățile alergice.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Kit de colorant de păr
    • Mănuși de plastic / latex de unică folosință
    • Bowl de plastic de unică folosință și lingură
    • Peria de aplicator / pieptene (opțional)
    • Tinfoil sau folie de plastic (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar