Cum să se ocupe de o tunsoare proastă

Obținerea unei tunsori proaste poate fi dezamăgitoare și frustrant - Cu toate acestea, există câteva modalități ușoare de a vă ajuta să vă simțiți mai bine prin fixarea sau ascunderea zonelor problematice. Puteți alege să vă fixați părul într-o tăietură care vă place mai bine sau puteți lăsa părul să crească în timp ce faceți câteva lucruri pentru a ascunde ceea ce nu vă place despre asta.De asemenea, puteți lua unele măsuri preventive pentru a evita o tunsoare cu care vă aflați nemulțumiți în viitor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea părului fixat
  1. Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 1
1. Vorbește până la stilistul tău în timpul tunsoarei. Cea mai bună modalitate de a ajuta o tunsoare proastă este să lași stilistul tău să știe momentul în care fac ceva ce te simți inconfortabil. Un stilist bun vă va asculta preocupările și va pune mai multe întrebări despre ceea ce doriți în loc de ceea ce încep să facă.
  • Spune politicos ceva de genul: "Nu cred că vreau toate acele straturi. Puteți să le înmoaie, astfel încât nu sunt atât de vizibile?"
  • Nu vă fie frică să vă răniți sentimentele stilistului, mai ales dacă vă simțiți că ați exprimat în mod clar ceea ce ați vrut.
  • Încercați să oferiți o explicație mai detaliată, inclusiv cât de mult timp să decolați și să indicați locurile în care doriți straturi sau dispare.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 2
    2. Dă-ți părul pe săptămână să se adapteze. Părul poate arăta neobișnuit imediat după o tunsoare pur și simplu pentru că cuticulele au fost expuse și au nevoie de timp să se stabilească. Aspectul pe care l-ați dus poate începe să apară după 1-3 șampoane în timpul săptămânii.
  • Încercați să evitați să cereți opiniile de la prietenii sau partenerul dvs. imediat dacă nu sunteți sigur că vă place tunsoarea dvs. Permiteți părului și dvs., timp să vă liniștiți înainte de a decide să întrebați pe alții ce cred ei.
  • După o săptămână, dacă tunsoarea dvs. este încă nesatisfăcătoare pentru dvs., puteți lua mai mulți pași spre a fi fixat.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 3
    3. Sunați salonul și cereți-vă să vă fixați părul gratuit. Dacă v-ați exprimat nefericirea în timpul tăierii, fie în timpul tăierii, fie după aceea, puteți apela salonul și explicați că nu vă puteți păstra părul așa cum este. Spune-le că ați încercat să vă ajustați, dar nu este deloc ceea ce ați vrut.
  • Spune: "Nu cred că stilistul a înțeles cu adevărat ceea ce am vrut. Pot explica cum vreau sa arate daca cineva o poate repara gratuit."Încercați să fiți cât mai specifice cu privire la ceea ce doriți să faceți altfel.
  • Văzând același stilist poate fi benefică deoarece vă cunosc părul și au experiență recentă cu ea. Ați putea dori, de asemenea, să încercați un nou stilist (sau chiar să vizitați un salon nou) pentru a vedea dacă altcineva vă poate oferi o tunsoare mai mult în concordanță cu ceea ce vă așteptați.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 4
    4. Explicați exact cum vă simțiți în legătură cu tunsoarea dvs. Când te întorci la salon, spuneți stilistului atât ceea ce vă place și ce nu vă place de tunsoarea voastră. Poate fi tentant să vă concentrați doar pe rău, dar acest lucru poate provoca stilistul să schimbe și unele lucruri pe care le place de fapt despre tăietură dacă nu sunteți clar despre ceea ce vă place.
  • Spune: "Lungimea totală este bună, dar pare atât de plată. Putem forma mai mult pentru a adăuga mai multe sări la el?"
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 5
    5. Fii clar cu stilistul tău despre ce trebuie să fie fixat. Dacă problema dvs. cu părul dvs. este că straturile arată prea aglomerată, explicați-i acest stilist. Spune: "Speram pentru straturi mai ușoare și mai subtile. Puteți să le subțire puțin?"
  • Dacă părul vă pare că există prea mult păr în spate pentru a se potrivi cu frontul, cereți stilistului dvs. pentru "subțierea internă."Aceasta va lua o parte din grosimea din interior, fără a scoate lungimea și a ajuta meciul din față și înapoi mai bine.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 6
    6. Cereți o tăietură mai scurtă pentru straturi prea subțiri. Dacă stilistul a trecut peste straturi și arata prea subțire și stravește în partea de jos, va trebui să explicați acest lucru stilistului. Spune-le că vrei ca straturile tale să fie afară și amestecate cu restul părului tău.
  • O tunsoare care este deja prea scurtă, are doar o singură opțiune - pentru a lăsa să crească înapoi. Din fericire, există modalități ușoare pe care le puteți ascunde ceea ce nu vă place într-o tunsoare prea scurtă.
  • Metoda 2 din 3:
    Ascunderea unei tunsori proaste
    1. Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 7
    1. Ascunde straturile rele cu cleme, pălării sau un bun. Clipurile și alte accesorii cum ar fi banda de cap vin la îndemână dacă încercați să ascundeți și straturile rele. Trageți piesele pe care doriți să le ascundeți sub alt păr și asigurați-le cu un știft bobby sau o bandă de cap. Sau, puneți-vă tot părul sub o pălărie pentru a ascunde straturile în întregime.
    • Pentru a face un bun, aplicați un seric de netezire în părul dvs. și trageți-l înapoi într-o coadă de cal. Înfășurați părul în jurul ponei într-un cerc pentru a crea un bun și fixați-l împreună cu un scrunchie. Utilizați știfturile de seric și bobby pentru a fixa piesele de zbor în poziție.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 8
    2. Utilizați o eșarfă sau o bandă de cap pentru a ascunde bangurile nedorite. Dacă stilistul vostru ți-a dat breton sau margini în față, pe care nu-ți place, folosește o eșarfă sau o bandă de cap pentru a le împușca până când vor crește. Când sunteți gata să obțineți restul părului dvs. mai scurt, lăsați stilistul dvs. să știe că doriți ca bretonul să fie amestecat cu restul părului.
  • Slick Back Brets cu gel de păr. Dacă nu doriți întotdeauna să purtați o eșarfă sau bandă de cap, aplicați gel de păr la breton și împingeți-le înapoi în stilul dorit. Acest lucru funcționează bine cu ponei, chifle sau coafuri scurte.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 9
    3. Utilizați clipuri pentru a ascunde piesele din afara locului. În timp ce aștepți o tăietură prea scurtă pentru a crește, încercați să vă distrugeți tăierea cu cleme sau alte barrete drăguțe. Secțiuni sigure strategic pe care doriți să le ascundeți sub alte secțiuni ale părului.
  • Luați această idee mai departe prin răsucirea unor bucăți de păr departe de față și asigurați-le cu cleme în față sau pe laturi. Finalizați aspectul cu o atingere de hairpray pentru ao ține.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 10
    4. Ieșiți din fier curling pentru a ascunde inegalitatea. Dacă vă aflați blocați cu o tunsoare asimetrică pe care nu ați cerut-o, creați niște valuri în părul dvs. cu un fier curling pentru a ascunde inegalitatea. Părul tău mai clar este, cu atât mai multe fire neuniforme vor ieși.
  • Utilizați un ser solumizant sau de ridicare sau spray pentru a ține buclele în poziție.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 11
    5. Utilizați un fier plat pentru părul prea scurt. Pentru o tunsoare care este puțin prea scurtă pentru plăcerea dvs., puteți adăuga apariția lungimii prin eliminarea oricăror valuri naturale în părul dvs. cu un fier plat. Cea mai bună păr este, cu atât mai mult va arăta.
  • Aplicați un dispozitiv de protecție împotriva căldurii părului înainte de ao îndrepta și un seric de netezire după aceea pentru a păstra orice valuri de la formare.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 12
    6. Încercați prelungiri clip-in pentru păr care este prea scurt. Dacă părul tău a fost tăiat atât de scurt încât ești supărat de ideea de a aștepta să crească, să găsească câteva extensii de păr la un magazin de frumusețe care se potrivește cu culoarea părului și textura. Adu-i în stilistul tău și le-ai tăiat extensiile, astfel încât ei se amestecă cu părul tău.
  • De fiecare dată când utilizați extensiile, tachinează părul 1 inch (2.5 cm) de mai jos, unde le veți clipi și utilizați niște spray de păr pentru a le face să rămână în poziție.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 13
    7. Luați în considerare o culoare nouă sau evidențiază pentru a vă trage împreună. Dacă doriți să vă dezvoltați părul până când tăierea poate fi rezolvată, o altă opțiune bună este culoare sau pune in evidenta parul tau. Acest lucru va ajuta la atragerea atenției de la părțile tăierii pe care nu le place.
  • Vedeți stilistul dvs. sau un nou stilist, despre opțiunile de culoare care ar arăta bine pe tine.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea viitoarelor tunsori rele
    1. Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 14
    1. Magazin pentru un stilist solicitând recomandări. O modalitate bună de a găsi un stilist de încredere este să întrebați familia și prietenii pentru recomandări. Ar trebui să evitați doar să mergeți într-un salon și să vedeți prima persoană care este disponibilă - că stilistul nu poate avea nici o întâlnire, deoarece sunt fie foarte bune, fie că sunt încă foarte lipsite de experiență.
    • Dacă un prieten, membru al familiei sau colegii au făcut recent părul într-un mod pe care îl iubiți, întrebați-i la cine au mers. Ei pot chiar să obțină o reducere de recomandare pentru trimiterea la un anumit salon.
    • Dacă nu găsiți pe nimeni să vă dau recomandări, uitați-vă la recenzii online pentru saloanele locale.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 15
    2. Au o consultare cu stilistul înainte de a începe. Dacă sunteți nemulțumit de tunsoarea curentă sau vă vedeți pentru prima dată un stilist, rezervați o întâlnire de consultare înainte de tunsoarea dvs. Acest lucru poate fi chiar înainte de timpul de tunsoare și vă oferă timp să discutați cu stilistul dvs. fie de ce vă aflați nemulțumiți de tunsoare sau de ceea ce căutați într-o nouă tunsoare.
  • Stylistul vă va putea spune despre tăieturi care arată cel mai bine cu tipul de păr și caracteristicile faciale și ceea ce vă puteți aștepta la angajamentele de styling pe baza tipului de tăiere pe care doriți.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare proastă Pasul 16
    3. Aduceți o revistă sau o imagine pe Internet cu dvs. Cea mai bună modalitate de a evita comunicarea necorespunzătoare cu stilistul dvs. despre ceea ce doriți este să oferiți o vizuală a tăierii pe care o căutați. Căutați revistele de frumusețe sau online pentru tunsori care vă place și alegeți preferatul dvs. pentru a aduce la salon.
  • Un stilist bun vă va spune pe baza imaginii cum poate fi tăietura să fie diferită de tine decât pe persoana din imagine, pe baza caracteristicilor faciale și a tipurilor de păr.
  • Având această conversație va ajuta la evitarea oricăror surprize dacă tăierea nu arată exact la fel, așa cum a făcut-o pe persoana din imagine.
  • Imagine intitulată Deal cu o tunsoare rea Pasul 17
    4. Comunicați cu stilistul dvs. despre modul în care vă purtați în mod normal părul. Dacă nu puneți în mod normal o mulțime de timp și efort în stil, spuneți stilistului dvs. acest lucru astfel încât să nu vă dau o tăietură care necesită o mulțime de stil pentru a arăta bine. Pe baza descrierii sau a imaginii dvs., stilistul vă poate spune dacă această tăietură exactă este o idee bună pentru dvs. sau dacă o ușoară variație ar fi mai bună.
  • Dacă timpul de styling și efortul nu este o problemă pentru dvs., aveți mai multe opțiuni pentru tăierea dorită. Asigurați-vă că obțineți instrucțiuni exacte de la stilist despre pașii de styling în timp ce vă styază părul după tăiere.
  • Ajutați la comunicarea cu stilistul dvs

    Modalități de a vă întreba pe coafura dvs. pentru a face peste

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Modalități eficiente de a explica ce coafura doriți

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Încercați să evitați furtuna dintr-un salon dacă ați avut o tunsoare proastă. Cereți să vorbiți cu managerul salonului și să explicați ceea ce ați vrut de la tăietura voastră față de ceea ce ați primit. Spuneți că simțiți că acest lucru este inacceptabil și ați dori fie o rambursare, fie o altă întâlnire pentru a repara tăierea liberă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar