Cum să decideți între tăierea părului sau nu

Obținerea unei tunsori poate fi o modalitate excelentă de a vă schimba stilul, dar este normal să vă simțiți puțin nesiguri de a obține un nou "face, mai ales dacă ați crescut părul pentru o lungă perioadă de timp. Din fericire, există câteva trucuri care vă pot ajuta să decideți, cum ar fi măsurarea distanței dintre urechi și bărbie, privindu-vă forma feței dvs. sau folosind o aplicație pentru a încerca pe diferite coafuri!

Pași

Metoda 1 din 3:
Contemplând o tăietură
  1. Imaginea intitulată arata girly pas 9
1. Uită-te la tine în oglindă și imaginați diferite coafuri. Decizia de a vă tăia sau nu părul este o decizie personală care este diferită pentru toată lumea și nu există nici un răspuns corect sau greșit. În timp ce încercați să decideți, petreceți ceva timp în căutarea în oglindă, gândindu-vă cum ar arăta părul dacă ați tăiat-o.
  • Jucați cu părul în oglindă, prea-o țineți în sus, astfel încât capetele să fie lovite la o lungime mai scurtă decât în ​​mod normal sau să răsturnați capetele părului peste frunte, așa că arată ca niște bretele. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați o idee brută despre ceea ce ați arăta cu o nouă tăiere.
  • Imaginea intitulată Faceți o imagine de memorie foto Pasul 5
    2. Examinați imaginile vechi ale dvs. cu coafuri diferite. Dacă vă gândiți la tăierea părului, întoarceți-vă prin imagini în care aveți coafuri diferite, dacă aveți vreunul. Acordați atenție cât de diferite tăieri vă încadrează fața și gândiți-vă la ceea ce ați făcut și nu vă place la părul dvs. în acel moment.
  • Un alt lucru de căutat este modul în care se uită diferite tunsori atunci când le-ați învățat singur. De exemplu, dacă o tăietură părea grozavă pe tine imediat din salon, dar ai avut probleme cu tăierea buclelor la acea lungime, imaginile vă pot ajuta să vă reamintesc.
  • Imaginea intitulată Fii sigură Pasul 7
    3. Utilizați o aplicație pentru a încerca pe diferite coafuri. Există o serie de aplicații și site-uri web care vă vor permite să încărcați o imagine pentru a încerca pe diferite tunsori. Aceasta este o modalitate distractivă de a experimenta diferite lungimi, stiluri și chiar culori pentru a vedea ce vă place. S-ar putea chiar să descoperiți o tăietură pe care nu ați fi avut-o niciodată luată în considerare înainte!
  • Când faceți o fotografie pentru a încărca la una dintre aceste aplicații, trageți părul departe de fața dvs. și arătați direct în cameră. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că coafurile de probă sunt aliniate corespunzător cu fața dvs.
  • Dacă nu aveți o modalitate de a vă face o fotografie cu dvs., majoritatea acestor aplicații vă vor permite să încercați coafuri pe fața unui model. Încercați să alegeți un model a cărui formă de față seamănă cel mai mult cu a ta.
  • Luați o imagine de ecran sau imprimați o fotografie pentru a vă arăta coafor dacă găsiți un stil pe care îl iubiți cu adevărat.
  • Imaginea intitulată arată fierbinte fără a alcătui pasul 27
    4. Măsura între ureche și bărbie pentru a vedea dacă o scurtă tăietură este potrivită pentru tine. Țineți un creion direct sub bărbie, întinzându-vă spre ureche, apoi țineți un conducător perpendicular pe creion și măsurați distanța dintre creion și urechea dvs.Dacă distanța dintre ureche și bărbie este mai mică de 2.25 în (5.7 cm), caracteristicile dvs. delicate sunt potrivite pentru o tăietură mai scurtă. Dacă este mai lungă decât atât, o tunsoare mai lungă va fi mai măgulitoare pentru caracteristicile dvs.
  • Testul creionului este o orientare dezvoltată de John Frieda.
  • Pentru a determina lungimea exactă a tăierii, stilistul dvs. ar trebui să ia în considerare forma feței, textura părului și stilul personal.
  • Imaginea intitulată decide între tăierea părului sau nu Pasul 11
    5. Du-te scurt dacă trăiești într-un climat fierbinte, umed. Umiditatea de summertime vă poate face părul frizzy și greu, lipind pe frunte și făcându-vă să vă simțiți mai fierbinți în vreme caldă. Părul scurt cântărește mai puțin și se va usca mai repede dacă veți obține un pic transpirație într-o zi fierbinte, ajutându-vă să rămâneți mai răciți.
  • Stiluri scurte, cum ar fi culturile sau pixii, sunt modalitatea perfectă de a rămâne rece într-o zi fierbinte.
  • Dacă părul tău este foarte gros și frizzy, poate fi mai greu de stil dacă este tăiat foarte scurt. În schimb, ați putea dori să lăsați o lungime, dar optați pentru o subcotare, unde o porțiune din părul dvs. lângă gât este tăiată scurt pentru a pierde un volum.
  • Imaginea intitulată decide între tăierea părului sau nu pasul 9
    6. Stick la o ornament Dacă vă gândiți la alte mari schimbări în viața voastră. Dacă vă gândiți să vă lăsați slujba sau să vă despărțiți de partenerul dvs., poate fi tentant să ieșiți și să vă tăiați tot părul ca o modalitate de a trezi lucrurile în sus. Cu toate acestea, dacă ceea ce doriți cu adevărat este să faceți o schimbare în viața voastră, tăierea părului ar putea fi o decizie cu erupție pe care o veți regreta.
  • De asemenea, trebuie să evitați să faceți o schimbare dramatică a părului dacă aveți un eveniment major, ca o nuntă sau o prezentare mare. Dacă nu vă place cum se pare, sau dacă nu sunteți familiarizați cu părul scurt, acesta ar putea adăuga stres suplimentar în ziua cea mai mare.
  • Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă împuternici, tăiați părul vă poate ajuta să vă simțiți că aveți control asupra alegerilor dvs!
  • Imaginea intitulată arată fierbinte fără a alcătui pasul 26
    7. Nu vă tăiați părul doar pentru că altcineva vă dorește. Nu este nimic în neregulă cu luarea de sfaturi de la prieteni și de familie despre faptul că ei cred că o anumită tunsoare va arăta bine pe tine, dar nu trebuie să-ți taie părul pentru că te simți presat. Fie că este mama ta, cel mai bun prieten al tău sau persoana cu care te întâlnești, părul tău aparține și tu ar trebui să-l taie numai dacă vrei.
  • Același lucru este adevărat dacă vă simțiți presați să vă lăsați părul lung, dar doriți să îl tăiați. Tu ești singura persoană care ar trebui să facă această decizie.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea tăierii corecte pentru forma feței
    1. Imaginea intitulată decide între tăierea părului sau nu pasul 2
    1. Determinați forma fata ta. Dacă nu știți deja forma feței, stați îndreptată spre o oglindă cu părul tras drept înapoi și privi la unghiurile feței tale, în special în jurul frunții, cheekbone și maxilar.
    • Dacă aveți nevoie, trageți conturul feței dvs. pe oglinda din ruj sau crema de ras pentru a vă ajuta să vă dați seama de forma.
  • Imaginea intitulată decide între tăierea părului sau nu pasul 3
    2. Du-te cu straturi pe partea de sus sau o lungime mai lungă dacă aveți o formă de față rotundă. Oamenii cu fețe rotunde crede adesea că nu pot scoate părul scurt, deoarece își vor face fața prea largă. Cu toate acestea, atâta timp cât alegeți o tăietură cu volum suplimentar pe partea superioară, poate ajuta la echilibrarea feței rotunde, făcând-o să arate mai mult.
  • De exemplu, dacă aveți bucle strânse, ați putea încerca un stil Faux-Hawk cu o mulțime de lift pentru a vă slăbi caracteristicile rotunde.
  • Dacă părul tău este drept, ai putea alege un pixie cu straturi choppy în jurul coroanei.
  • Evitați tăieturile care au lovit la cele mai complete părți ale obrazului sau chiar la linia ta. Chiar sub bărbie este o lungime bună dacă cauți un stil scurt mai feminin.
  • Imaginea intitulată decide între tăierea părului sau nu pasul 4
    3. Optați pentru valuri de măturat pentru a înmuia o față pătrată. Dacă aveți o maxilară ascuțită și o frunte largă, straturi, valuri sau bucle vă pot ajuta să vă înmuiați caracteristicile. Stiluri populare pentru această formă de față includ straturi moi, tăieturi asimetrice și bretonuri laterale.
  • Dacă preferați să evidențiezi linia ta puternică, alegeți o tăietură clară clasică care este tăiată închisă pe spate și laturi, cu o textură mică în partea de sus.
  • Imaginea intitulată decide între tăierea părului sau nu pasul 5
    4. Țineți părul puțin mai mult dacă aveți o față în formă de inimă. Fețele în formă de inimă, numite și fețe în formă de triunghi, sunt mai largi de-a lungul frunții și mai înguste la bărbie. Reducerile scurte vor accentua lățimea frunții, deci este mai bine să vă purtați părul puțin mai mult. Dacă preferați o scurtă tăiere, adresați-vă stilistului să-l păstrați aproximativ 3 în (7.6 cm) mult timp în jurul valorii.
  • Încercați o subcuză în stil de 90 de ani sau un bob cu bang lungi pentru a-ți echilibra fața în formă de inimă.
  • Imaginea intitulată decide între tăierea părului sau nu pasul 1
    5. Alegeți aproape orice tăietură dacă aveți o față ovală. Fețele ovale sunt cele mai echilibrate și aveți distincția de a arăta bine cu aproape orice stil de păr. Indiferent dacă vă decideți să vă lăsați părul lung sau să-l distrugeți, șansele sunt că veți trage aspectul ca nimeni altcineva!
  • Imagine intitulată arata etapa 8
    6. Amintiți-vă că un stilist bun vă poate ajuta să găsiți tăierea potrivită pentru dvs. Dacă vă gândiți la o tăiere, dar nu sunteți sigur în ce direcție să mergeți, programați o întâlnire de consultare cu stilistul dvs. Aduceți câteva fotografii de inspirație și întrebați ce cred că va arăta bine pe tine. Stylistul drept va ști cum să vă ajute să alegeți o tăietură care va lucra cu forma feței și textura părului, deci dacă doriți părul scurt, nu vă fie frică să mergeți pentru el!
  • Metoda 3 din 3:
    Fixarea problemelor părului cu o tunsoare
    1. Imagine intitulată Bleach Pasul dvs. Pasul 21
    1. Examinați capetele părului pentru varfuri despicate. Țineți o secțiune a părului în fața feței dvs. și uitați-vă la capete pentru a vedea dacă puteți observa margini, împrăștiați sau mici pete albe în care părul dvs. sa despărțit. Odată ce părul începe să dezvolte capete împărțite, ruperea va călători în sus a părului de păr până când o tăiați, deci veți avea nevoie de cel puțin o ornamentare pentru a remedia problema.
    • Alte semne de deteriorare includ uscăciunea, frizul sau aspectul asemănător cu paie.
    • Cu atât mai multe daune părul dvs. are, cu atât mai scurtă va trebui să o tăiați.
  • Imaginea intitulată arata ca o pui de rock pas 8
    2. Optați pentru o tăietură mai scurtă dacă aveți păr subțire, limpezi. Părul, părul drept tinde să se uite plat atunci când îl purtați lung. Alegerea unei tăieri mai scurte va adăuga corp, făcând părul să pară mai plin și mai sănătos. Un Pixie stratificat, Bob Choppy sau o recoltă fosta sunt toate modalitățile excelente de a adăuga volumul.
  • Cu cât este mai scurt părul tău, cu atât mai mult li se pare că va avea.
  • Imaginea intitulată arata ca o prințesă Pasul 7
    3. Lăsați suficient pentru o coadă de calibru dacă nu vă stilului părul dvs. în fiecare zi. Părul scurt este o întreținere redusă, dar trebuie să cheltuiți cel puțin câteva minute de styling în fiecare zi. Dacă sunteți tipul de a vă baza pe o coadă de cal de coadă sau pe un bun mizerie pentru zilele la sfârșit, o coafură scurtă ar putea fi mai mult decât ați obișnuit.
  • Cutile scurte necesită, de asemenea, excursii mai frecvente salonului. Veți avea nevoie de o decupare la fiecare 4-6 săptămâni, mai degrabă decât cele 3 luni sau astfel încât să puteți merge între TURS dacă aveți păr mai lung.
  • Dacă deja stilul tău părul în fiecare zi, o scurtă tăietură vă poate economisi timp în timpul rutinei zilnice!
  • Imaginea intitulată arata ca un model de pas 13
    4. Du-te pentru ca Big Chop dacă vă confruntați cu pierderea părului. Desigur, dacă doriți să vă tăiați părul sau nu este o decizie foarte personală, dar dacă vă confruntați cu pierderea părului, tăierea părului scurt poate face procesul mai ușor. Fie că se datorează eredității, chimioterapiei sau unei alte afecțiuni, părul scurt vă poate face ca pierderea părului să fie mai puțin evidentă pe măsură ce treceți prin proces.
  • Lungimea pe care o alegeți depinde de dvs., dar o cultură apropiată este adesea populară pentru persoanele care se confruntă cu pierderea părului.
  • Evitați să vă radeți capul până la un aparat de ras, mai ales dacă pierderea părului dvs. se datorează unei boli. Dacă vă tăiați în timp ce vă bărbați, puteți avea un risc crescut de infecție.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă, părul va crește înapoi! Dacă vrei să încerci o privire nouă, du-te doar pentru asta!
  • Nu vă tăiați părul înainte de un eveniment mare, cum ar fi nunta sau o călătorie de afaceri. Dacă nu vă place cum se dovedește, va adăuga stres suplimentar la ocazie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar