Cum se taie părul curat în straturi

Adăugarea straturilor la părul curat poate face ca coafura să fie springi și mai vibrantă. Tăierea lor singur vă puteți salva o mulțime de bani, dar oferindu-vă o tunsoare poate fi intimidantă. Nu este atât de greu, dacă începeți cu instrumentele potrivite. Amintiți-vă să tăiați părul curat în timp ce este uscat, astfel încât să puteți vedea forma tunsoarei pe măsură ce mergeți. Lucrați încet în secțiuni pentru a adăuga straturi care vă transformă complet aspectul!

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea părului gata să fie tăiată
  1. Imagine intitulată Tăiați părul curbat în straturi Pasul 1
1. Găsiți niște foarfece ascuțite și un pieptene de dinți. Nu utilizați doar foarfece - găsiți niște foarfece făcute în special pentru tăierea părului, deoarece acestea vor fi suficient de ascuțite pentru a evita ruperea capetelor părului când o tăiați. Un pieptene cu undă larg este, de asemenea, important atunci când lucrați cu părul curat. De fapt, mai larg cu atât mai bine! Acest lucru vă va dezacheta părul și nu va întinde părul la fel de mult și va ajuta la prevenirea frizelor.
  • Asigurați-vă că ați folosit vreodată foarfecele pentru tăierea părului. Folosindu-le pe alte obiecte, le face să devină plictisitoare mai repede.
  • Stați departe de a folosi aparate de ras dacă aveți păr curat. Acest lucru vă poate deteriora părul și poate promova Frizj.
  • Imagine intitulată Cut Curly Hair în straturi Pasul 2
    2. Spălați, starea și deșurubați-vă părul. Adăugați balsam și dezghețați complet părul. În funcție de tipul de condiționare pe care îl utilizați, îl puteți îmbraci sau aplicați-l și spălați-l. Deconectarea părului vă va permite să lucrați cu ea mai ușor. Asigurați-vă că părul dvs. este hidratat corespunzător vă va ajuta să identificați mai bine ce părul este deteriorat și trebuie să mergeți, uneori capetele părului să apară deteriorate când, de fapt, sunt doar uscate.
  • Imagine intitulată Cut Curly Hair în straturi Pasul 3
    3. Usuca-ti parul. Aeriant-usura-ti parul, sau uscati-l cu un prosop microfibru, care este mai blând pe parul tau. Uscarea cu aer sau uscarea cu prosoape blândă va permite buclelor dvs. să-și reia forma și lungimea lor obișnuită. Tăierea părului în timp ce este uscat vă permite să vedeți imediat ce va fi tăiat finală. Mai mult, buclele izvorăsc și devine mai scurte pe măsură ce se usucă, așa că sunteți în pericol de a vă tăia straturile prea scurte dacă le tăiați în timp ce sunt umede.
  • Este în regulă dacă părul tău este puțin umed, atâta timp cât nu este umed.
  • Decuparea părului uscat vă oferă mai puțin control asupra acestuia, deci dacă îl găsiți prea greu pentru a gestiona secțiunea și tăierea părului complet uscat, puteți să-l umezi ușor cu o sticlă de pulverizare.
  • Partea 2 din 3:
    Eliminarea lungimii totale
    1. Imagine intitulată tăiată păr curly în straturi Pasul 4
    1. Împărțiți-vă părul în jumătate în două secțiuni. Faceți o parte în jos în centrul capului, începând din mijloc de frunte și continuând până la calea gâtului. Trageți secțiunile înainte peste umeri.
  • Imagine intitulată Cut Curly Hair în straturi Pasul 5
    2. Puneți legăturile de păr pe fiecare secțiune în care doriți să faceți o tăiere. Legați o bandă de păr pe întreaga secțiune și glisați legăturile în jos până când sunt chiar deasupra unde doriți ca lungimea finală să fie.
  • Dacă aveți păr mai scurt, utilizați cleme pentru a vă înscrie părul în două sau mai multe bucăți și plasați un clip chiar deasupra unde doriți să tăiați.
  • La început, scopul de a tăia un inch sau două mai puțin decât intenționați să reduceți în cele din urmă. Probabil că va trebui să tăiați mai mult pe măsură ce chiar și pe lungime, și nu doriți să ajungeți cu păr prea scurt. Puteți să vă îndepărtați mai târziu mai târziu.
  • Imagine intitulată tăiată păr curly în straturi Pasul 6
    3. Tăiați secțiunile sub cravată de păr. Tăiați părul într-o linie dreaptă. Utilizați mai multe tăieturi pentru a obține tot drumul prin secțiune. Acest lucru vă va lăsa cu capetele tăiate.
  • Dacă doriți să vă strângeți capetele părului și să le faceți să pară mai amestecate, tăiați în sus în fiecare secțiune, într-un unghi ușor.
  • Imagine intitulată Cut Curly Hair în straturi Pasul 7
    4. Anulați secțiunile și ordonați lungimea. Scoateți legăturile de păr sau clemele și evaluați vizual părul. Dacă vedeți niște fire lungi, dați-le o lovitură rapidă. Utilizați două oglinzi pentru a privi partea din spate a părului dvs. și îndreptați marginile neuniforme.
  • Asigurați-vă că părul dvs. are aceeași lungime pe ambele părți ale capului. Trageți firele de păr din fiecare parte înainte și verificați dacă acestea sunt la aceeași lungime. Este posibil să aveți nevoie să vă puneți părul înapoi în secțiuni și să tăiați puțin mai mult de o parte.
  • Dacă întâmpinați dificultăți în a obține toate părul dvs. pentru a fi una uniformă, puteți încerca, de asemenea, să vă adunați tot părul într-o coadă de soare deasupra capului și tăierea capetelor. Acest lucru va adăuga și unele straturi în părul dvs., de asemenea. Utilizați clipuri dacă părul este prea scurt pentru o coadă de cal.
  • Partea 3 din 3:
    Tăierea straturilor în părul tău
    1. Imagine intitulată tăiată păr curl în straturi Pasul 8
    1. Împărțiți-vă părul în patru secțiuni. Partei părul în jos de la mijloc din față în spate până când părul este împărțit în jumătate. Apoi, împărțiți aceste jumătăți, făcând o parte din ureche care se mișcă înapoi spre partea de mijloc.
    • Pentru a vă împărți părul, puteți desena vârful unui pieptene peste scalp. Alternativ, puneți vârful degetelor la fiecare capăt al locului în care doriți ca partea să fie și trageți degetele unul spre celălalt până când se întâlnesc.
    • Pentru a face coafura terminată să arate mai naturală, utilizați o formă zig-zag atunci când vă împărțiți părul. Diferitele secțiuni se vor amesteca împreună mai ușor.
    • Odată ce ați separat fiecare secțiune, asigurați părul cu un clip pentru ao menține în poziție.
    Sfat de experți
    Christine George

    Christine George

    Părul profesional Stylistchristine George este un coafor principal, colorist și proprietar al salonului Luxe, un salon de boutique premier cu sediul în zona Los Angeles, California. Christine are peste 23 de ani de styling de păr și experiență de colorat. Ea este specializată în tunsori personalizate, servicii de culori premium, expertiză balayage, evidențierea clasică și corectarea culorilor. Ea a primit gradul de cosmetologie din școala de frumusețe din Newberry.
    Christine George
    Christine George
    Stilist profesionist de păr

    Tăierea straturilor în păr curbat ajută la echilibrarea acestuia. Când adăugați straturi la părul curat, acesta va elimina o mulțime de greutate de la lungime. Care ajută la menținerea vârfului părului de aplatizare, iar buclele dvs. vor fi mai ușoare și bounciarii.

  • Imagine intitulată Cut Curly Hair în straturi Pasul 9
    2. Trageți secțiunea de mijloc frontală în sus peste cap. Anulați clema care păstrează secțiunea în poziție și întinde-o vertical, perpendicular pe podea. De asemenea, puteți să-l scoateți ușor la un unghi departe de cap.
  • Pentru straturile mai scurte, țineți părul drept peste cap.
  • Dacă preferați straturi mai lungi, țineți părul direct, departe de cap, paralel cu solul. Dacă utilizați această metodă, straturile de sus vor fi mai lungi și mai aproape de straturile de jos.
  • Imagine intitulată Cut Curly Hair în straturi Pasul 10
    3. Apucați capetele părului între indexul și degetele mijlocii. Cu mâna dvs. care nu ține foarfecele, utilizați primele două degete pentru a apuca secțiunea de păr la baza sa, cea mai apropiată de scalpul dvs. Glisați degetele în sus lungimea părului până când ajungeți la punctul în care doriți să faceți o tăiere.
  • Căutați daune la capetele părului. Dacă vedeți frizz sau spargere, încercați să eliminați toate acestea când vă tăiați straturile.
  • Unghi-ți degetele astfel încât să taie părul pentru a fi mai scurt în față și mai mult în spate. Acest tip de tăietură vă va ajuta să vă împingeți părul departe de fața dvs.
  • Îndepărtați doar o cantitate mică de păr la început. Puteți întotdeauna să vă întoarceți mai târziu și să luați mai mult, dar poate fi greu să fixați o tunsoare dacă tăiați prea mult. Cu toate acestea, rețineți că va trebui să renunțați la aproximativ 1 din (2.5 cm) de la capete pentru a observa straturile care formează.
  • Imagine intitulată tăiată păr curly în straturi Pasul 11
    4. Tăiați părul deasupra degetelor. Utilizați mai multe cotlete mici până când ați tăiat întregul păr. Apoi, unghi-ți foarfecele, astfel încât acestea sunt aproape paralele cu părul tău și tăie de câteva ori în părul tău pentru a subțiri încet.
  • Imagine intitulată Cut Păr Curly în straturi Pasul 12
    5. Repetați procesul din secțiunea următoare. Scoateți una dintre secțiunile de lângă prima. Trageți părul drept în sus sau la același unghi exterior pe care l-ați folosit când ați tăiat prima secțiune. Utilizați prima secțiune ca un ghid pentru a determina cât de mult părul pentru a tăia ambele bucăți de păr unul lângă celălalt și tăiați noua secțiune pentru a avea aceeași lungime ca și primul.
  • Când trageți secțiunile în sus pentru a le tăia, încercați să utilizați aceeași tensiune, astfel încât o secțiune să nu ajungă mai scurtă decât alta.
  • Imagine intitulată Cut Curly Hair în straturi Pasul 13
    6. Continuați să ridicați și să tăiați fiecare secțiune în același mod. Aduceți fiecare secțiune și înainte la același punct imaginar deasupra capului înainte de a face tăierea.Deoarece părul de pe fundul capului dvs. a continuat să călătorească atunci când este ridicat deasupra capului, va ajunge să fie mai lungă decât părul deasupra capului.
  • Nu încercați să utilizați acest proces pentru secțiunile de jos la nivelul gâtului. Dacă lăsați aceste persoane neachitate, acestea vor oferi un strat puternic, greu de fundal. Dacă le împrăștie, capetele părului tău ar putea părea prea subțire.
  • Imagine intitulată Tăiați părul curl în straturile Pasul 14
    7. Finalizați tăierea tăiată prin tăierea oricăror zone care se lipesc. Odată ce ați terminat tăierea straturilor de bază, lăsați-vă părul să cadă în mod natural în jurul capului, ca și cum ați purta în mod normal. Dacă există bucăți care arată prea mult sau care se lipesc prea departe de restul părului, dați-le o tăiere rapidă.
  • Forma generală a părului dvs. ar trebui să fie echitabil chiar și simetrică. Dacă buclele de pe o parte a capului vă lipsesc mult mai departe decât sunt pe cealaltă parte, reinfectați părul mai lung și tăiați fiecare dintre aceste secțiuni pentru a fi puțin mai scurt.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Foarfece ascuțite
    • Pieptel cu o lățime mare
    • Duș
    • Balsam
    • Spray sticla de apa
    • Mirror de perete
    • Oglindă handheld

    sfaturi

    Îndepărtați părul la fiecare 3-6 luni. Este important să tăiați în mod regulat părul mort sau deteriorat pentru a vă menține părul general în căutarea și creșterea sănătății. Închideți-l mai des dacă tratați părul cu substanțe chimice sau dacă vă expuneți în mod regulat părul la căldură.
  • Ia un prieten să se uite la părul din spatele capului tău pentru a vedea dacă e chiar și. Le-au subliniat buclele care sunt prea lungi.
  • Dacă tunsoarea dvs. arată foarte neuniformă sau nu este ceea ce vă așteptați, nu încercați să păstrați tăierea din ce în ce mai mult păr. Faceți o întâlnire la un salon și aveți un ajutor profesional pe care îl fixați.
  • Avertizări

    Evitați curățarea buclelor. Periajul părului face mai probabil să se spargă, ceea ce la rândul său o face să fie frigizier. Dacă părul tău trebuie să fie desenat, spălați-l și condiționați-l, iar în timp ce balsamul este încă înăuntru, rulați un pieptene de dinți largi prin părul tău. Acest lucru este util dacă aveți bucle strânse sau pierdute.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar