Cum să colorați părul gri negru

Părul gri tinde să fie grosier și nervos, făcându-l mai greu să vopsească decât alte culori de păr. Asta înseamnă că dacă vă vopsiți părul, o culoare cu totul, ați putea găsi că firele gri sunt aproape la fel de vizibile ca și ei înainte de a le vopsi! Din fericire, există produse care vă vor ajuta Acoperiți acele gri cu încăpățânare. Utilizați un colorant permanent pentru o opțiune comercială de lungă durată sau încercați un amestec de pulberi de henna și indigo dacă preferați să evitați substanțele chimice.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind vopsea de păr
  1. Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 1
1. Alegeți un colorant permanent care este în limitele a două nuanțe ale culorii dvs. naturale. Pentru cele mai bune rezultate, nu încercați să faceți prea drastic de o schimbare. Dacă părul dvs. nu este în mod natural negru, vopsirea părului că întunericul poate ajunge să se uite într-adevăr sever. Cu toate acestea, dacă părul dvs. este deja întunecat, aceasta poate fi o metodă foarte eficientă pentru a vă ascunde Grays.
  • De asemenea, puteți încerca să utilizați un colorant negru maro închis sau maroniu în loc de negru pur.
  • Coloranții semi-permanenți nu sunt la fel de eficienți la acoperirea griului și chiar vă pot pata părul gri o umbră gălbui. Ele pot fi utile pentru a vă ajuta să vă amestecați Grays cu culoarea părului natural, cu toate acestea.
  • Căutați o formulă de spumă dacă aveți păr foarte gros. Acesta vă va ajuta să vă acoperiți părul mai uniform fără să pictați peste tot.
  • Imaginea intitulată colorant gri Hair negru Pasul 2
    2. Cumpărați o perie dacă kitul pe care îl alegeți nu vine cu unul. O perie este mult mai eficientă la scăderea în rădăcini decât duza pe o sticlă. Dacă alegeți un kit de colorant care nu are o perie, alegeți unul în timp ce faceți cumpărături. Puteți găsi perii destinate coloranților, dar puteți folosi, de asemenea, o pensulă obișnuită sau o perie de meșteșugari dacă doriți.
  • Puteți folosi o spumă sau o perie de stil de păr.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 3
    3. Începeți cu părul neschimbat și uscat. Când aplicați vopsea permanentă, este mai bine să începeți cu părul uscat. De asemenea, dacă puteți, încercați să vă vopiți la 2-3 zile după ultima dată când ați spălat-o. Uleiul natural vă va ajuta să vă protejați scalpul din substanțele chimice din colorant.
  • Unele coloranți pot avea alte recomandări, deci asigurați-vă că ați citit cu atenție instrucțiunile.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 4
    4. Puneți haine vechi și mănuși și puneți pungi de gunoi pe podea. Colorantul poate deveni murdar, deci protejați-vă pielea, hainele și podeaua din jurul vostru. Purtați haine vechi și puneți mănușile din plastic care au venit cu vopseaua voastră. De asemenea, poate doriți să așezați pungi de gunoi pe podeaua din jurul zonei de lucru. Puteți folosi un prosop dacă doriți, dar vopseaua ar putea să vă scurgă și să vă pata podeaua, astfel încât plasticul funcționează cel mai bine.
  • Ia în considerare purtarea unei robe sau a unei cămașă buton-jos. În acest fel, când este timpul să clătiți, nu va trebui să vă trageți cămașa peste cap.
  • O altă opțiune bună este să purtați o capetă de coafură, pe care o puteți achiziționa online sau de la un magazin de aprovizionare de frumusețe.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 5
    5. Frecați jeleu petrolului în jurul liniei de păr, astfel încât colorantul să nu-ți pată pielea. Utilizați o sumă generoasă, tot drumul în jurul părului dvs. și vârfurile urechilor. Aceasta va crea o barieră în jurul părului dvs. pentru a preveni colorarea.
  • De asemenea, puteți utiliza hidratant sau ulei.
  • Imagine intitulată colorant gri negru Pasul 6
    6. Amestecați colorantul și dezvoltatorul într-un castron. În mod obișnuit, colorantul vine cu o sticlă de culoare și o sticlă separată de dezvoltator și amestecați 2. Citiți cu atenție instrucțiunile pachetului, apoi turnați conținutul ambelor sticle într-un castron și amestecați-le împreună cu o lingură de plastic.
  • Instrucțiunile vă pot direcționa să amestecați ingredientele într-o sticlă de aplicator, dar din moment ce utilizați o perie, va fi mai ușor să le turnați într-un castron și să le amestecați împreună.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 7
    7. Face un test de strângere. Înainte de a vă angaja să vopiri griul vizibil, testați culoarea pe un loc inconspicuos, cum ar fi doar deasupra urechii - asigurați-vă că alegeți un loc cu părul gri. Aplicați culoarea la catenă și lăsați-o pe o jumătate de timp recomandată pe cutie. Apoi, ștergeți colorantul cu o cârpă umedă și verificați culoarea.
  • Dacă aveți orice roșeață, mâncărime sau iritare, clătiți imediat firul și nu utilizați restul colorantului.
  • Culoarea ar trebui să fie puțin mai ușoară decât rezultatul pe care îl faceți, dar umbra ar trebui să fie aproape de ceea ce vă așteptați. Dacă este dramatic diferit, este posibil să aveți nevoie să alegeți o vopsea de culoare diferită.
  • Imagine intitulată colorant gri negru Pasul 8
    8. Aplicați colorantul la părul gri cu peria. Îndepărtați vârful periei în castronul de vopsea de păr, apoi vopsiți colorantul pe părul dvs., pornind de la partea din față a părului. Concentrați-vă în principal pe rădăcinile dvs. Dacă griul dvs. încep doar să afișeze sau să aplice colorantul până la lungimea părului dacă este deja total gri.
  • Utilizați vârful unui pieptene sau peria de vopsire a părului pentru a vă împărți părul și aplicați colorantul în secțiuni. În acest fel, nu veți pierde nici o gri.
  • Dacă sunteți preocupat de culoarea colorantului nu se va potrivi culorii dvs. naturale, aplicați culoarea peste părul.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 9
    9. Lăsați colorantul în conformitate cu instrucțiunile pachetului. Utilizați rezultatele testului de strângere și instrucțiunile de pachet pentru a vă ajuta să știți cât timp să vă lăsați vopsirea. Unele produse pot lucra în doar 10 minute, în timp ce altele pot dura mai mult.
  • Dacă testul dvs. de strângere a produs rezultate într-o jumătate de timp, veți ști că nu aveți nevoie să lăsați colorantul pe tot timpul, de exemplu.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 10
    10. Clătiți colorantul cu atenție și condiționați părul. Odată ce ați așteptat timpul recomandat, clătiți-vă părul cu apă rece. Când apa rulează clar, aplicați un balsam adânc în părul dvs. pentru ao ajuta să-l calmeze de la orice daune cauzate de colorant.
  • Cele mai multe kituri de colorare comercială vin cu balsam inclus.
  • Dacă setul dvs. de colorant nu a inclus un balsam, utilizați unul care este formulat pentru părul tratat cu culori, dacă este posibil.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 11
    11. Atingeți numai rădăcinile dvs. după cum este necesar. Când rădăcinile dvs. încep să arate, probabil că veți dori să le dați din nou. De data aceasta, totuși, nu aplicați colorantul tuturor părului dvs., chiar dacă ați vopsit totul pentru prima dată. Care poate fi foarte dăunător părului în timp. În schimb, cu aproximativ 5 minute înainte de timp, pieptenește colorantul prin restul părului, apoi clătiți și condiționați ca normal.
  • Este posibil să trebuiască să atingeți rădăcinile la fiecare 4-5 săptămâni.
  • Metoda 2 din 2:
    Vopsirea cu Henna și Indigo
    1. Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 12
    1
    Amesteca Apă caldă și pulbere de henna într-un castron de plastic. Pentru părul lung, se amestecă 1-2 lingură de apă (15-30 ml) de apă și 1 cană (200 g) de henna împreună într-un castron de plastic. Nu utilizați un castron metalic, deoarece poate reacționa cu henna. Se amestecă amestecul cu o lingură de plastic până când nu există bulgări, iar pasta se referă la consistența batetorului sau iaurtului de clătite. Este posibil să aveți nevoie de mai mult sau mai puțin lichid decât este recomandat, deci aveți la dispoziție suplimentar la fața locului.
    • De asemenea, puteți folosi cafea sau ceai fierbinte, care poate produce o nuanță mai închisă.
    • Achiziționați praf Henna la magazinele de frumusețe selectate sau comanda online.
    • Nu veți avea nevoie de tot amestecul dacă părul dvs. este foarte scurt sau vă acoperiți doar rădăcinile.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 13
    2. Acoperiți amestecul cu folie de plastic și lăsați-l să stea timp de 4-6 ore. Deoarece lucrați cu un produs natural, timpul de reacție iau mai mult decât dacă utilizați substanțe chimice. Acoperiți vasul strâns cu folie de plastic, apoi așteptați 4-6 ore pentru henna să oxideze sau lăsați-o peste noapte.
  • Depozitați amestecul la temperatura camerei.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 14
    3. Se amestecă 1 cană (200 g) de praf de indigo. După ce Henna a avut câteva ore să oxideze, adăugați în pulberea indigo. Pentru a obține coloranți negri, utilizați cantități egale de praf Indigo și Henna.
  • Dacă ați dorit o culoare ușor mai ușoară sau mai roșie, utilizați mai mult Henna și mai puțin indigo.
  • Bacsis: Unii oameni au rezultate mai bune prin ruperea acestui lucru în 2 aplicații separate. În primul rând, faceți o pastă de la pulberea de henna și apă, apoi aplicați amestecul la părul dvs. și lăsați-l timp de 2 ore. Clătiți-o și uscați părul, apoi aplicați o pastă făcută din pulberea indigo. Lăsați-l în încă 2 ore, apoi spălați-l cu un șampon ușor.

  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 15
    4. Frecați jeleu petrolului în jurul liniei de păr, astfel încât colorantul să nu-ți pată pielea. Petrol jeleu formează o barieră, deci dacă obțineți unele din amestecul Henna și Indigo pe piele, este mai puțin probabil să patați. Utilizați degetul sau o cârpă moale pentru a frecați o cantitate generoasă în jurul părului dvs. și vârfurile urechilor.
  • Hidratant, ulei sau balsam de buze pot lucra toate dacă nu aveți petrol jeleu la îndemână.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 16
    5. Protejați-vă pielea, hainele și podeaua în care veți lucra. Henna și Indigo vă pot pata pielea, hainele și podeaua din jurul dvs. dacă se scurge. Pentru a face curățați ușor, purtați haine care pot fi colorate, puse pe o pereche de mănuși subțiri de latex și puneți pungi de gunoi pe podea unde veți lucra.
  • Puteți folosi prosoapele pe podea, dar picăturile mari de vopsea ar putea să se înmoaie și să pata podeaua.
  • Luați în considerare purtarea unei robe sau a unei cămașă buton-jos, astfel încât să nu trebuie să vă trageți deasupra capului când este timpul să vă clătiți părul. De asemenea, puteți să vă acoperiți hainele cu o capetă de coafură.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 17
    6. Utilizați o perie pentru a aplica amestecul henna și indigo pentru a curăța, părul uscat. După cum începeți, concentrați-vă asupra rădăcinilor voastre, mai ales în fața capului și în jurul templelor, unde Grays tind să arate cele mai clare. Odată ce ți-ai acoperit complet garele, răspândiți colorantul rămas prin restul părului.
  • Puteți utiliza orice tip de pensulă pentru acest lucru, de la o perie îngroșată la o perie de ambarcațiune de spumă. Folosind o perie va face mai ușor să obțineți colorantul până la rădăcinile voastre, iar culoarea va fi de obicei mai răspândită pe tot parcursul părului.
  • Imagine intitulată colorant gri Hair negru Pasul 18
    7. Lăsați amestecul să stea pe părul dvs. timp de 2-2 1/2 ore. Este nevoie de timp ca vopseaua să se înmoaie pe părul dvs., așa că va trebui să fiți răbdători pentru această parte. Găsiți undeva confortabil, apoi puneți pe un film, chat cu un prieten, sau să jucați un joc în timp ce așteptați. Încercați să nu vă mișcați prea mult, deoarece nu doriți să transferați accidental colorantul la nimic.
  • Deoarece colorantul poate pata orice atingere, poate doriți să vă acoperiți părul cu un capac de duș în timp ce așteptați.
  • Imagine intitulată colorant Gray Hair negru Pasul 19
    8. Spălați-vă părul cu apă caldă și șampon ușor, apoi condiție. Odată ce timpul este în sus, sunteți gata să clătiți! Utilizați un șampon ușor și spălați-vă bine părul. Clătiți până când apa rulează clar, apoi acoperiți părul într-un balsam. Dacă doriți, puteți lăsa balsamul timp de câteva minute, apoi clătiți-l, de asemenea. Odată ce părul tău este uscat, ar trebui să arate sănătos și negru, fără semn de gri!
  • Cele mai multe șampoane de uz casnic sunt bune, dar evitați să utilizați șampon clarificator sau medicat pentru a clăti părul, deoarece acestea pot trage o parte din culoarea din cuticula părului.
  • Dacă observați o nuanță ușoară verde, nu vă faceți griji - va dispărea în mod obișnuit în 2-3 zile.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind vopsea de păr

    • Vopsea permanentă
    • Perie de colorare
    • Bowl din plastic
    • Mănuși, haine vechi și pungi de gunoi sau prosoape
    • vaselina

    Henna și Indigo

    • 1 cană (200 g) pulbere de henna
    • 1-2 US TBSP (15-30 ml) apă
    • Bowl din plastic
    • Spoon de plastic
    • Folie de plastic
    • 1 cană (200 g) Pulbere indigo
    • vaselina
    • Pensulă sau perie de ambarcațiune de spumă
    • Capac de duș (opțional)

    sfaturi

    Luați în considerare adăugarea de evidențieri la părul dvs. pentru a vă ajuta să se amestece gri, mai degrabă decât să le acoperiți!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar