Cum de a colecta roci

Dacă sunteți pe vânătoare pentru un hobby interesant, nu căutați mai departe decât pământul de sub picioarele voastre! Rock Colection este o distracție incredibil de distractivă care vă poate duce în întreaga lume în timp ce vă învățați tone de lucruri noi despre natură. Chiar mai bine, colectarea de rock este incredibil de ușor de intrat și necesită puțin mai mult decât timpul tău.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea locurilor de căutare
  1. Imagine intitulată colecta roci Pasul 1
1. Porniți colecția cu roci din cartierul dvs. Când începeți mai întâi, încercați să căutați roci în curtea din spate, în jurul cartierului dvs. și în alte locuri pe care le frecventați. Căutați specimene care au caracteristici interesante și, cel mai important, apel la gusturile dvs. personale.
  • În acest timp, instruiți-vă pentru a observa roci unice pe care le veți trece în mod normal.
  • Țineți-vă ochii decojiți pentru paturi vechi, șanțuri, tăieturi rutiere și alte zone cu o mulțime de roci expuse.
  • Imagine intitulată colecta roci Pasul 2
    2. Vizitați site-urile naturale pentru a vă extinde colecția. Deși căutând roci în zona dvs. imediată poate duce la unele descoperiri minunate, veți ieși din noi specimene destul de repede. Având în vedere acest lucru, va trebui să vizitați o varietate de site-uri naturale pentru a vă extinde colecția în continuare.
  • Unele locuri populare de a căuta roci includ game montane, plaje, câmpii inferioare, stânci naturale, outcrops și cariere.
  • O hartă a site-urilor populare de colectare.
  • Imagine intitulată Colecta roci Pasul 3
    3. Cereți înainte de excavarea rocilor din proprietate privată sau conserve de natură. Înainte de a sapa rocile pe proprietatea privată a cuiva sau într-un parc sau rezervă deținută de guvern, obțineți permisiunea proprietarului sau a unui agent guvernamental autorizat. Fără permisiune explicită, sapa rocile din aceste site-uri este ilegală și poate duce la taxe de furt sau vandalism.
  • Pentru unele parcuri și monumente, cum ar fi Grand Canyon, aveți nevoie de un permis geologic complet pentru a excava probe de rock.
  • Imagine intitulată Colecta roci Pasul 4
    4. Achiziționați sau comercializați specimene la un club de stâncă. Spre deosebire de minerale și pietre prețioase, rocile nu au o piață deosebit de mare. Ca atare, cea mai bună modalitate de a achiziționa exemplare noi sau de a face swap-uri de rock este vizitarea unui club de rockhound și amestecarea cu membrii săi.
  • Chiar dacă nu au roci de vânzare, cluburile RockHound vă pot îndrepta în direcția unor site-uri interesante de excavare.
  • Partea 2 din 3:
    Găsirea și excavarea rocilor
    1. Imagine intitulată Colecta roci Pasul 5
    1. Căutați anumite tipuri de roci. Rock-urile vin în 3 forme primare: igneous, metamorfic și sedimentar. Fiecare dintre aceste forme are caracteristici unice care vor apela la diferite tipuri de persoane. Nu există nici o modalitate "corectă" de a colecta roci, deci nu ezitați să mergeți după ce oricare alt stil vă place cel mai mult.
    • Rock-urile ignetice sunt specimene firme, cristaline formate din magmă. Variantele populare includ bazalt, obsidian și gabbro.
    • Rochiile sedimentare sunt specimene stratificate formate de apă, gheață sau vânt. Variantele populare includ gresie, calcar și șist.
    • Rochiile metamorfice sunt roci igne și sedimentare care au fost transformate și aplatizate de căldură extremă. Variantele populare includ ardezie, marmură și gneiss.
  • Imagine intitulată Colecta Rocks Pasul 6
    2. Căutați roci care sunt unice pentru zona pe care le găsiți. Acest lucru poate însemna că roci sunt disponibile numai în anumite locuri, cum ar fi novaculită și jadeite sau roci standard care arată unic datorită proceselor naturale care le-au format.
  • Dacă mergeți la o destinație populară de colectare, cum ar fi Appalacienii, căutați online pentru ghiduri de rocă specifice regiunii pentru a vedea ce specimene există în zonă.
  • Imagine intitulată Colecta Rocks Pasul 7
    3. Rock-uri de excavare cu ciocanul geologului, dacă este necesar. Deși puteți găsi niște roci pur și simplu situate pe pământ, alții vor necesita un ciocan geolog pentru a excava corect. Aceste instrumente vin cu un capăt blunt, pe care îl puteți utiliza pentru a întrerupe exemplarele noi și un capăt alegeți, pe care îl puteți utiliza în specimenele de chiseli dintr-o față de rocă.
  • Înainte de a vă folosi ciocanul, puneți ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii de resturi.
  • Puteți achiziționa ciocane geologice din cele mai multe magazine de îmbunătățire a casei.
  • Imagine intitulată Colecta roci Pasul 8
    4. Etichetați fiecare rocă de îndată ce o excavați. Ori de câte ori luați un nou specimen, scrieți zona pe care ați găsit-o într-o etichetă adezivă și atașați-o la rocă. Apoi, depozitați roca într-o zonă în care nu se va amesteca cu alte specimene. Făcând acest lucru vă va ajuta să vă catalogați rocile odată ce ajungeți acasă.
  • Dacă puteți, faceți o imagine a locului exact de care obțineți fiecare piatră de la. În acest fel, dacă aveți probleme cu identificarea unei stânci mai târziu, puteți să vă uitați la fotografia sa pentru alte indicii.
  • Partea 3 din 3:
    Stocarea colecției dvs
    1. Imagine intitulată Colecta roci Pasul 9
    1. Catalogul rocilor. Astfel încât să puteți urmări toate pietrele diferite pe care le aveți, creați un simplu catalog care să includă fiecare dintre specimenele dvs. Pentru fiecare specimen, includeți ce tip de rock este, unde ați găsit-o, când ați ales-o și orice note suplimentare pe care le simțiți relevante.
  • Imagine intitulată colecta roci Pasul 10
    2. Tăiați-vă rocile până la o dimensiune comună a specimenelor. Pentru a economisi spațiu, majoritatea colectoarelor de rock le-au tăiat specimenele la o dimensiune care este suficient de mare pentru a arăta caracteristicile piesei. Deși măsurătorile vor varia în funcție de rock, cele mai frecvente dimensiuni ale specimenelor sunt de 3 până la 4 cu 2 în (7.6 până la 10.2 până la 5.1 cm) și 2 cu 3 până la 1 în (5.1 până la 7.6 până la 2.5 cm).
  • Îți poți tăia rocile folosind capătul picajului unui ciocan geolog, o ferăstrău cu plăci sau o tăietură de tăiere.
  • Imagine intitulată colecta roci Pasul 11
    3. Țineți pietrele într-o cutie liberă. Spre deosebire de multe alte tipuri de colecții, rocile sunt incredibil de durabile și nu au cerințe speciale de depozitare. Ca atare, le puteți păstra în orice container liber, cum ar fi o cutie de pantofi sau o cutie de ouă. Dacă doriți să afișați colecția dvs., luați în considerare achiziționarea unui caz de perete de la un magazin de ambarcațiuni sau imagini.
  • Pentru a vă menține rocile să se amestece, încercați să le sortați după tipul sau locația.
  • Imagine intitulată colecta roci Pasul 12
    4. Curățați roci cu o periuță de dinți atunci când este necesar. Dacă rocile dvs. devin murdărie sau murdărie pe ele, clătiți-le în apă rece, cu o cantitate mică de săpunuri de mâncare sau de detergent de rufe. Apoi, curățați ușor specimenele cu o periuță de dinți.
  • sfaturi

    Luați în considerare achiziționarea unui geam de lupă de 6 până la 10 putere pentru a vă ajuta să vă examinați mai îndeaproape rocile.
  • Pentru a afla mai multe informații despre Rocks, ridică un ghid de colectare a rocilor sau abonați-vă la o revistă minerală.
  • Există kituri minerale disponibile care conțin porțelan neglazat pentru a testa zgârierea, cum-tos despre a afla ce mineralul aveți și unii chiar vin cu roci de pornire! -Camaro6.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar