Cum se calculează varianța în excel pe pc sau mac

Toți te-ai cum să selectați o gamă de date în Excel și să calculați variația, utilizând un computer.

Pași

  1. Imagine intitulată Calculați variația în Excel pe PC sau MAC Pasul 1
1. Deschideți fișierul Excel pe care doriți să îl editați. Găsiți fișierul Excel pe care doriți să îl editați pe computerul dvs. și să îl deschideți.
  • Imagine intitulată Calculați variația în Excel pe PC sau MAC Pasul 2
    2. Faceți clic pe o celulă goală. Găsiți o celulă goală pe foaia în care doriți să faceți calculele dvs. și faceți clic pe el.
  • Imagine intitulată Calculați variația în Excel pe PC sau MAC Pasul 3
    3. Apasă pe FX buton. Acest buton este situat lângă bara de formula din colțul din stânga sus al foii de calcul. Acesta va deschide panoul Formula Builder din partea dreaptă a ecranului.
  • Imagine intitulată Calculați variația în Excel pe PC sau MAC Pasul 4
    4. Derulați în jos și faceți dublu clic Var.P. Această funcție calculează variația bazată pe întreaga populație. Dublu-clic va introduce funcția de variație goală în celula selectată.
  • Alternativ, puteți selecta Var.S. Această funcție estimează variația bazată pe o probă în loc să calculeze o variație a populației întregi.
  • Imagine intitulată Calculați variația în Excel pe PC sau MAC Pasul 5
    5. Selectați gama de date pe care doriți să o conectați la formula. Faceți clic pe primul punct de date de pe foaia de calcul și trageți mouse-ul până la sfârșitul setului de date. Acest lucru va conecta toate valorile din intervalul selectat în formula dvs. de variație.
  • Imagine intitulată Calculați variația în Excel pe PC sau MAC Pasul 6
    6. Lovit introduce sau reveniți pe tastatură. Acest lucru va procesa setul de date selectat și va calcula varianța. Rezultatul numeric va apărea în celula selectată.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar