Cum să găsiți cărți într-o bibliotecă

Astăzi, majoritatea bibliotecilor folosesc un sistem electronic pentru catalogul de cărți. În timp ce procesul de căutare a unei cărți poate varia ușor de la bibliotecă în bibliotecă, majoritatea bibliotecilor utilizează Biblioteca Sistemului de clasificare a Congresului pentru a-și organiza cărțile. Pentru a localiza o carte, căutați mai întâi catalogul bibliotecii. Odată ce ați identificat o carte, utilizați numărul de apel pentru a găsi cartea. Dacă nu puteți găsi cartea dvs., adresați-vă unui bibliorian să vă caute sau să solicitați un împrumut interbibliotecar dacă cartea lipsește.

Pași

Partea 1 din 3:
Căutarea catalogului
  1. Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 1
1. Găsiți un computer în bibliotecă. Astăzi, majoritatea bibliotecilor au cataloage electronice disponibile pe terminalele de calculator din întreaga bibliotecă. Găsiți un computer și accesați pagina de pornire a bibliotecii. Pe pagina de pornire ar trebui să fie o opțiune de căutare pentru cărți, articole, reviste, ziare și editoriale. Acesta este situat de obicei în partea de sus a paginii web.
  • Computerele ar trebui să aibă setul de pornire al bibliotecii ca pagină de pornire a computerului. Dacă nu, introduceți adresa web a bibliotecii în browserul de Internet al computerului.
  • Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 2
    2. Faceți o căutare de titlu. Faceți acest lucru dacă știți titlul cărții pe care îl căutați. Introduceți titlul cărții în caseta de căutare. Omiteți orice A sau al lui la începutul titlului când îl introduceți în caseta de căutare.
  • De exemplu, dacă titlul cărții este "căderea Imperiului Roman", apoi introduceți "căderea Imperiului Roman."
  • Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 3
    3. Căutați de autor. Faceți acest lucru dacă nu vă puteți aminti titlul exact al cărții, dar știți numele autorului. Autorii sunt, de obicei, listați de numele lor de familie, fie de tipul întregului nume al autorului, fie doar numele de familie. Toate lucrările scrise de autor pe care le-a disponibilă biblioteca vor fi listate.
  • În plus față de cărți, articole de ziare, conferințe și alte cărți asociate autorului vor fi listate. Puteți restrânge rezultatele căutării prin filtrarea listei. Filtrați rezultatele făcând clic pe cărți.
  • De asemenea, puteți utiliza această metodă dacă sunteți interesat de alte cărți de către un anumit autor. Introduceți numele autorului și căutați prin cărțile care apar în motorul de căutare.
  • Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 4
    4. Face o căutare de subiect. Faceți acest lucru dacă nu aveți în vedere o carte sau un autor specific, dar sunteți interesat de un anumit subiect. Când căutați după subiect, utilizați cuvinte cheie pentru a vă restrânge căutarea.
  • De exemplu, dacă sunteți interesat de imigrație, introduceți caseta de căutare "U.S. imigrația "," imigrația europeană "sau" imigranții mexicani."
  • Partea 2 din 3:
    Colectarea de informații importante
    1. Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 5
    1. Faceți clic pe titlul cărții. Faceți acest lucru odată ce ați găsit o carte. Veți fi redirecționat către o nouă pagină care conține informații specifice despre cartea dvs., cum ar fi statutul cărții și unde este localizat. Pentru a accesa aceste informații, este posibil să fie necesar să introduceți un ID și o parolă dacă vă aflați într-o bibliotecă privată, ca o bibliotecă universitară. Dacă sunteți student la universitate sau membru al bibliotecii, introduceți informațiile dvs.
    • Dacă vă aflați într-o bibliotecă publică, este posibil să nu aveți nevoie să introduceți un ID și o parolă. Dacă faceți acest lucru, adresați-vă bibliotecarului aceste informații.
  • Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 6
    2. Notați locația cărții, numărul apelului și starea. Acestea sunt cele mai importante trei informații de informare pe care trebuie să le scrieți. Aceste informații vă spun unde este localizată cartea în bibliotecă și dacă este disponibilă.
  • De exemplu, notați, locația: stive Biblioteca Anderson, număr de apel: QA 600.K57 2009 și Status: disponibil / indisponibil.
  • Dacă cartea dvs. este situată în "stivele," Apoi este o carte circulantă care poate fi verificată pentru o anumită perioadă de timp ca patru săptămâni.
  • Dacă cartea dvs. este în "rezerve", o carte de referință sau în "colecții speciale", atunci poate fi verificată, totuși, nu poate fi luată în afara bibliotecii.
  • Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 7
    3. Utilizați ghidul numărului de apeluri. Faceți acest lucru dacă cartea dvs. este disponibilă (nu este verificată sau lipsă). Identificați primele două litere ale numărului de apel. Apoi găsiți-le pe ghid. Ghidul vă va spune care aripă a bibliotecii Cartea este în și pe ce etaj.
  • De exemplu, o carte începând cu QA poate fi în aripa albastră la etajul al patrulea.
  • Căutați un număr de apeluri Ghiduri în jurul computerelor sau la biroul principal al bibliotecii.
  • Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 8
    4. Uită-te la harta bibliotecii. Faceți acest lucru dacă nu sunteți sigur în cazul în care aripa albastră este, de exemplu. Puteți găsi hărți la biroul principal al bibliotecii. Harta va conturiza cum să ajungă la diferitele aripi ale bibliotecii, utilizând biroul principal ca punct de referință.
  • Alternativ, puteți solicita unui membru al unui personal să vă direcționeze la aripă.
  • Partea 3 din 3:
    Găsirea cărții
    1. Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 9
    1. Uită-te la etichetele de la sfârșitul rafturilor. Etichetele de rafturi sunt organizate în ordine alfabetică. Utilizați aceste etichete pentru a localiza care rafturile dvs. este pe cartea dvs. Etichetele conțin în mod obișnuit o serie de litere și numere, de exemplu, QA 100.74.B50 la QA 300.70.A30. Dacă numărul de apel al cărții dvs. se încadrează în interval, începeți să căutați acest raft.
    • De exemplu, dacă numărul de apel al cărții dvs. este QA 200.86.S50, atunci se încadrează în intervalul și cartea dvs. este situată pe acel raft.
  • Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 10
    2. Uită-te la numerele de pe coloana vertebrală a cărților. Cărțile sunt, de asemenea, organizate în ordine alfabetică, utilizați numărul de apel pentru a localiza cartea. Numărul de apel este de obicei amplasat în partea de jos a coloanei vertebrale a cărții. Numărul de apel al cărții ar trebui să se potrivească cu numărul de apel din sistem identic.
  • Deoarece cărțile sunt organizate de subiect utilizând Biblioteca Sistemului de clasificare a Congresului, încercați să navigați pe celelalte cărți din secțiunea Ați găsit cartea dvs. în cazul în care doriți mai multe cărți pe acest subiect.
  • Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 11
    3. Adresați-vă unui membru al personalului. Faceți acest lucru dacă nu puteți găsi cartea, dar sistemul spune că este disponibil. Cartea poate fi deplasată sau poate că sunteți în căutarea în locul greșit. La urma urmei, majoritatea bibliotecilor sunt uriașe și este ușor de confundat. Membrul personalului va merge și va căuta cartea pentru dvs.
  • Spuneți membrilor personalului, "M-am dus să caut o carte în aripa albastră, dar nu am găsit-o. Sistemul a spus că este disponibil, dar nu a fost acolo când m-am dus să-l caut. Ai putea verifica pentru mine?"
  • Imaginea intitulată Localizați o carte într-o bibliotecă Pasul 12
    4. Solicitați un împrumut interbibliotecar. Dacă bibliotecarul confirmă faptul că cartea lipsește sau indisponibilă, atunci solicitați un împrumut interbibliotecar. Tu sau bibliotecar va trebui să completați un formular de solicitare care detaliază numele cărții, autor și an a fost publicat, precum și informațiile dvs. de contact. De obicei durează cinci până la șapte zile pentru ca o carte să ajungă.
  • Un împrumut interbibliotecar vă permite să verificați o carte dintr-o altă bibliotecă în care este disponibilă cartea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar