Cum de a repara un laptop care nu se încarcă

Toți te-ai dat seama de ce laptopul dvs. nu se încarcă în timp ce conectați. Problemele de încărcare sunt cel mai adesea rezultatul adaptoarelor de alimentare defectuoase, prizelor de alimentare fără funcționare sau a bateriilor rele. Dacă totul verifică bine cu hardware-ul, puteți remedia, de obicei, problemele de putere prin actualizarea setărilor de alimentare a laptopului sau a bateriei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Depanarea hardware-ului
  1. Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 1
1. Conectați laptopul într-o altă priză de alimentare. Deconectați laptopul, așteptați câteva minute și apoi conectați-l într-o priză pe un zid sau o cameră diferită. Dacă laptopul se încarcă când sunt conectate în altă parte, problema nu este computerul sau încărcătorul.
  • Pentru a confirma dacă laptopul se încarcă, verificați luminile de încărcare. Multe laptopuri au o lumină undeva pe mașină, care indică dacă primește energie. Uneori va fi deasupra tastaturii, de altă parte, va fi pe partea sau spatele unității. Dacă utilizați un laptop Mac cu un cablu de încărcare magnetică, veți vedea o lumină la capătul cablului unde se conectează la computer (portocaliu = încărcare, verde = complet încărcat). Alteori veți găsi lumini pe cablul de alimentare, mai ales dacă există a "cărămidă" aspect al cablului.
  • Dacă adaptorul de alimentare funcționează puțin timp, dar apoi se oprește, poate fi interferență cu priza. Deconectați adaptorul de alimentare timp de aproximativ 30 de secunde și apoi încercați din nou.
  • Dacă adaptorul sau computerul se simte neobișnuit de cald, așteptați până când suprafața sa răcit complet înainte de ao conecta într-o sursă de alimentare.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă pasul 2
    2. Inspectați adaptorul de alimentare. Examinați întreaga lungime a cablului de alimentare pentru lacrimi, dents și izolație uzată. Dacă observați orice defecte sau dacă caramida de alimentare este deformată sau miroase ca plasticul ars, cablul este probabil defect. Încercați să aduceți laptopul la un magazin de reparații locale și să solicitați să încercați unul dintre adaptoarele de putere de lucru. În cazul în care un adaptor de lucru verificat-be-be-taritează laptopul dvs., comandați un adaptor de înlocuire.
  • Dacă utilizați un model de PC nou, care acceptă încărcarea USB-C (cum ar fi Huawei Matebook X), asigurați-vă că adaptorul de alimentare este conectat la portul corect de pe laptop. De obicei, numai unul dintre porturile USB-C de la astfel de modele de suport de încărcare, în timp ce celălalt este utilizat numai pentru transferul de date.
  • Verificați garanția înainte de a înlocui orice piese, deoarece costul adaptorului poate fi acoperit.
  • Sfat de experți
    Luigi Oppido

    Luigi Oppido

    Computer & Tech SpecialistLuigi Oppido este proprietarul și operatorul de computere punct de agrement din Santa Cruz, California. Luigi are peste 25 de ani de experiență în domeniul reparațiilor informatice, recuperarea datelor, îndepărtarea virușilor și actualizarea. El este, de asemenea, gazda spectacolului de om! difuzate pe KSQD care acoperă California Centrală de peste doi ani.
    Luigi Oppido
    Luigi Oppido
    Computer & Tech Specialist

    Un adaptor mort este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care laptopul dvs. nu se încarcă. Verificați dacă portul de încărcare face o conexiune bună cu adaptorul și cărămida de încărcare. De asemenea, fișa care intră în laptop ar putea fi uzată din utilizare.

  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 3
    3. Verificați mufa de alimentare de pe laptop. Când adaptorul este conectat la laptop-ul dvs., nu ar trebui să se jiggleze sau să cadă din cric. Dacă conexiunea se simte liberă, ar putea fi un pin îndoit în interiorul cricului de alimentare. De asemenea, este posibil ca întregul mufa sa slăbit de la placa de bază. Luați laptopul la un magazin de reparații pentru un diagnostic adecvat.
  • Pinii îndoiți și alte probleme de alimentare Jack sunt specifice modelului. Puteți căuta modelul dvs. online pentru instrucțiuni de reparații, dar reparația necesită, de obicei, achiziționarea unei noi cricuri de alimentare și lipirea acestuia pe placa de bază. Acest lucru ar putea anula garanția.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se percepe Pasul 4
    4. Porniți laptopul fără o baterie. Opriți computerul, scoateți bateria și conectați computerul în. Dacă laptopul nu se alimentează înainte, ci funcționează fără baterie, este posibil să aveți nevoie de o baterie nouă. O altă metodă poate remedia problema, sau bateria dvs. poate fi moartă și necesită înlocuire.
  • Dacă bateria dvs. de laptop nu poate fi detașabilă, săriți acest pas și încercați metodele de mai jos înainte de a lua laptopul la un magazin de reparații de calculatoare.
  • Metoda 2 din 3:
    Verificarea setărilor de alimentare Windows
    1. Imagine intitulată Fix un laptop care nu se percepe Pasul 5
    1. Deschideți setările Windows
    Imagine intitulată ferestrele.jpg
    . Puteți ajunge acolo făcând clic dreapta pe meniul Start și selectați Setări.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se percepe Pasul 6
    2. Clic Putere și somn În panoul din stânga. Windows vă permite să personalizați anumite setări de alimentare și baterie de pe laptop. Este posibil să existe o alertă de nivel scăzut de baterie, care este prea sensibilă, determinând PC-ul dvs. să se închidă când bateria este scăzută.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 7
    3. Verificați valorile din "Ecran" și "Dormi" meniuri. În special, asigurați-vă că valorile ambelor "Când este conectat" Meniurile nu sunt poziționate prea scăzute.
  • De exemplu, sub antetul somnului, dacă 10 minute este selectat dintre "Când este conectat" Meniu, PC-ul se va opri după 10 minute de inactivitate atunci când este conectat. Ridicați această cantitate pentru a preveni închiderea neașteptată.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 8
    4. Derulați în jos și faceți clic pe Setări suplimentare de alimentare. O listă a planurilor dvs. de alimentare va apărea.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 9
    5. Clic Schimbați setările planului pe planul dvs. actual. Așa cum ați făcut în ultima zonă, asigurați-vă că niciunul dintre setările dvs. nu este configurat să închidă PC-ul în mod neașteptat.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 10
    6. Clic Schimbați setările avansate de alimentare. Este aproape de partea de jos a planului de putere.
  • Odată ce modalitatea rapidă de a repara orice greșeală din această secțiune este să faceți clic pe Restabilirea planului Defaults În colțul din dreapta jos al dialogului, dar acest lucru va șterge orice personalizări de putere pe care le-ați adăugat.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 11
    7. Verificați valorile "Baterie" secțiune. Dacă ați făcut clic pe Restabilirea planului Defaults În pasul anterior, doar săriți la următorul pas. În caz contrar, verificați dacă următoarele setări sunt corecte:
  • Sub "Acțiunea critică a bateriei," a te asigura Nu face nimic este selectat pentru "Conectat în." În caz contrar, computerul dvs. se va opri la un anumit nivel de baterie dacă acesta este conectat la o sursă de alimentare.
  • Sub "Acțiune scăzută a bateriei," de asemenea, selectați Nu face nimic pentru "Conectat în."
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 12
    8. Clic O.K Pentru a vă salva modificările. Acum că ați actualizat setările de alimentare, reporniți PC-ul pentru a vedea dacă problema este rezolvată. Dacă aveți încă probleme, treceți la pasul următor.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 13
    9. Deschideți managerul dispozitivului. Puteți face acest lucru făcând clic dreapta pe butonul Start și selectați Manager de dispozitiv din meniul.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 14
    10. Clic Bateriile. Va apărea o listă a tuturor driverelor legate de baterii. Veți vedea de obicei o intrare pentru adaptorul de ca și altul pentru bateria în sine.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se percepe Pasul 15
    11. Faceți clic dreapta pe driver (e) și selectați Actualizați driver-ul. Dacă vedeți două intrări diferite în baterii, faceți unul după altul. Urmați orice instrucțiuni de pe ecran care par să actualizeze driverele, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 16
    12. Reporniți computerul. Închideți computerul și porniți-l din nou, astfel încât șoferul va intra în vigoare.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 17
    13. Dezinstalați și reinstalați driverul. Dacă încă nu vă puteți încărca laptopul, reveniți la Bateriile Secțiunea Manager de dispozitiv, Click dreapta Metoda de control compatibil Microsoft ACPI, și apoi selectați Dezinstalați. Când procesul este terminat, faceți clic pe Acțiune Meniu și selectați Scanați pentru schimbări hardware. Reporniți computerul odată ce șoferul este reinstalat.
  • Acest pas necesită o conexiune la laptop.
  • Metoda 3 din 3:
    Verificarea setărilor de alimentare Mac
    1. Imagine intitulată Fix un laptop care nu se percepe Pasul 18
    1. Verificați actualizările de software. Uneori Apple lansează noi actualizări care vă pot ajuta computerul să funcționeze bine cu adaptorul de alimentare. Pentru a verifica actualizările, faceți clic pe meniul Apple, selectați Preferințe de sistem, și apoi alegeți Actualizează acum Dacă este disponibilă o actualizare.
  • 2. Vizualizați starea de sănătate a bateriei. Pentru a afla starea bateriei, țineți apăsată tasta Opțiune ⌥ în timp ce faceți clic pe pictograma bateriei din bara de meniu. Aceasta afișează meniul de stare a bateriei, care va afișa unul dintre următoarele indicatoare de stare:
  • Normal: Bateria funcționează corect.
  • Înlocuiți în curând: Bateria funcționează normal, dar nu mai este la capacitate maximă. Acest lucru nu este timpul să se panică, dar ar trebui să verificați cu siguranță starea frecvent pentru a vă asigura că nu se înrăutățește.
  • Înlocuiți acum: acumulatorul funcționează în mod normal, dar capacitatea sa este semnificativ mai mică decât atunci când a fost nouă. Puteți utiliza în continuare laptopul, asigurați-vă că aveți întotdeauna un cablu de alimentare la îndemână până când puteți înlocui bateria.
  • Bateria de serviciu: Bateria nu funcționează corect. Încă ar trebui să utilizați computerul cu un cablu de alimentare conectat, dar bateria nu va funcționa singur. Aduceți computerul la furnizorul de servicii autorizat de Apple cât mai curând posibil.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 19
    3. Verificați setările de economisire a energiei. Dacă computerul se oprește în mod neașteptat, acesta poate fi legat de setările de alimentare incorecte. În meniul Apple, faceți clic pe Preferințe de sistem, Selectați Economizor de energie, și apoi faceți clic pe Adaptor de putere Pentru a vedea verificați ce este setat computerul dvs. atunci când este conectat. Asigurați-vă că "Opriți afișarea după" Glisorul nu este setat să doarmă după o scurtă perioadă de timp inactiv.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 20
    4. Opriți-vă Mac. Dacă aveți în continuare probleme, pașii rămași vă vor ajuta să resetați controlorul de gestionare a sistemului (SMC), care poate ajuta la rezolvarea problemelor de putere. Începeți prin asigurarea că computerul este oprit și nu este conectat la o sursă de alimentare.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă pasul 21
    5. Conectați adaptorul de alimentare în Mac. Nu porniți computerul, conectați-l pentru moment.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 22
    6. apasa si tine apasat Control+⇧ Shift+⌥ Opțiune și butonul de alimentare. După ce țineți butoanele în jos timp de aproximativ 4 secunde, ridicați degetele de pe tastatură.
  • Imagine intitulată Fix un laptop care nu se încarcă Pasul 23
    7. Apăsați o dată butonul de alimentare. Aceasta va alimenta Mac înapoi. Odată ce vine înapoi, SMC va fi resetat, sperăm că eliminarea problemelor reziduale de putere.
  • sfaturi

    Verificați recomandările producătorului laptopului pentru tensiunea adaptorului de alimentare. Un adaptor de alimentare cu tensiunea greșită poate deteriora bateria.
  • Unele modele de încărcător sunt construite prost și vă pot permite să răsturnați accidental curentul electric. Doar pentru a vă asigura, încercați să deconectați adaptorul, rotiți-l cu 180 de grade și puneți-l înapoi.
  • Avertizări

    Unele laptopuri nu au baterii detașabile. Dacă laptopul dvs. este încă acoperit în garanție, nu încercați să eliminați bateria - acest lucru va anula garanția.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar