Cum de a construi un panou solar

Energia solară este o sursă de energie regenerabilă care nu numai că vă aduce beneficii, dar și mediul înconjurător. Cu efortul pe care l-ați pus în a face un panou solar de casă, puteți ajuta la prevenirea poluării mediului prin reducerea utilizării combustibilului fosil. Ceea ce este chiar mai bine este că veți economisi bani pe factura electrică. Pentru a vă construi propriul panou solar, va trebui să asamblați bucățile, să conectați celulele, să construiți o cutie de panou, să fiți înfășurați panourile, sigilați caseta și apoi montați în cele din urmă panoul solar complet.

Pași

Partea 1 din 6:
Asamblarea pieselor
  1. Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 1
1. Achiziționați celulele. Există câteva tipuri diferite de celule solare pentru a cumpăra, iar cele mai bune opțiuni sunt făcute fie în Statele Unite, China sau Japonia. Cu toate acestea, cea mai bună opțiune cost-la-eficiență este cel mai probabil celulele policristaline. Numărul de celule pe care ar trebui să-l cumpărați depinde de cantitatea de energie pe care o căutați să o producați. Specificațiile trebuie să fie enumerate atunci când achiziționați celulele.
  • Asigurați-vă că ați cumpărat extras. Aceste celule sunt extrem de fragile.
  • Celulele pot fi cumpărate cel mai ușor online prin intermediul site-urilor precum eBay, dar este posibil să puteți achiziționa unele din magazinul dvs. de hardware local.
  • Poate fi necesară curățarea ceară a celulelor, dacă producătorul le expediază în ceară. Pentru a face acest lucru, dați-le în fierbinte, dar nu fierbeți, apă.
  • Fiecare celulă nu ar trebui să costă mai mult de $ 1.30 per watt.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 2
    2. Măsurați și tăiați o placă de sprijin. Veți avea nevoie de o placă subțire realizată dintr-un material ne-conductiv, cum ar fi sticla, plasticul sau lemnul, pentru a atașa celulele la. Așezați celulele din aranjamentul pe care îl veți folosi, apoi măsurați dimensiunile și tăiați o placă la acea dimensiune.
  • Lăsați un inch suplimentar sau două la ambele capete ale plăcii. Acest spațiu va fi utilizat pentru firele care conectează rândurile împreună.
  • Lemnul este un material mai comun de susținere pentru a alege, deoarece este mai ușor să se scurgă. Va trebui să gătiți găuri în el pentru ca firele de celule să treacă prin.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 3
    3. Măsurați și tăiați toate sârmă de tabbing. Când vă uitați la celulele dvs. policristaline, veți vedea un număr mare de linii mici care merg într-o direcție (distanța lungă) și două linii mai mari care merg în altă direcție (distanța scurtă). Va trebui să conectați firul de tabbing pentru a rula în jos cele două linii mai mari și pentru a vă conecta la partea din spate a următoarei celule din matrice. Măsurați lungimea acelei linii mai mari, dublați lungimea și apoi tăiați două bucăți pentru fiecare celulă.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 4
    4. Flux zona de lucru. Folosind un stilou de flux, executați 2-3 linii de flux în jos lungimea fiecărei benzi celulare sau a unui grup de trei pătrate. Asigurați-vă că faceți acest lucru pe partea din spate a celulelor. Acest lucru va păstra căldura lipirii de la oxidare.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 5
    5. Lipiți tabbingul. Utilizați un fier de lipit pentru a topi un strat subțire de lipire pe spatele benzilor celulare.
  • Acest pas nu este necesar dacă achiziționați tabbing pre-lipit, care este adesea o opțiune mai bună, deoarece tăie timpul în jumătate, încălzește celulele o singură dată, și deșește mai puțin lipire. Cu toate acestea, este mai scump.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 6
    6. Lega firul la celule. Încălziți prima jumătate a unei bucăți de sârmă de tabbiere cu un fier de lipit. Apoi, legați capătul firului la o celulă. Repetați acest proces de legare pentru fiecare celulă.
  • Partea 2 din 6:
    Conectarea celulelor
    1. Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 7
    1. Lipiți celulele la bord. Puneți o cantitate mică de adeziv în partea din spate a celulelor și apoi apăsați-le în poziție pe placă. Firul de tabou ar trebui să funcționeze într-o singură linie dreaptă prin fiecare rând. Asigurați-vă că capetele cablului se apropie între celule și sunt libere să se miște, cu doar cele două piese care se lipesc între fiecare celulă.
    • Rețineți că un rând va trebui să ruleze în direcția opusă celui de lângă el, astfel încât firul de depozitare se stinge la capătul unui rând și pe partea opusă a următoarei.
    • Ar trebui să planificați să puneți celulele în rânduri lungi, cu un număr mai mic de rânduri. De exemplu, trei rânduri fiecare constând din 12 celule plasate lateral lung până la lung.
    • Nu uitați să lăsați un inch suplimentar (2.5 cm) la ambele capete ale plăcii.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 8
    2. Lipiți celulele împreună. Aplicați fluxul la lungimea celor două linii groase (plăcuțele de contact) pe fiecare celulă. Apoi, luați secțiunile libere ale firului tabbing și lipiți-le pe întreaga lungime a tampoanelor.
  • Sârma de tablă conectată la partea din spate a unei celule trebuie să se conecteze la partea frontală a următoarei celule în fiecare caz.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 9
    3. Conectați primul rând cu ajutorul firului de autobuz. La începutul primului rând, sârmă de fixare de lipire în partea din față a primei celule. Firul de tabou ar trebui să fie de aproximativ un centimetru (2.5 cm) mai mult decât este necesar pentru a acoperi liniile și ar trebui să se extindă spre spațiul suplimentar de pe placă. Lipirea celor două fire împreună cu o bucată de fire de autobuz, care are aceeași dimensiune ca distanța dintre liniile groase ale celulei.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 10
    4. Conectați al doilea rând. Conectați sfârșitul primului rând la începutul celui de-al doilea cu o bucată lungă de fire de autobuz care se extinde între firul de la marginea panoului și firul care este cel mai îndepărtat în rândul următor. Va trebui să pregătiți prima celulă a celui de-al doilea rând cu sârmă suplimentară tabbing, așa cum ați făcut-o cu prima.
  • Conectați toate cele patru fire la acest fir de autobuz.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 11
    5. Continuați să conectați restul rândurilor. Continuați să conectați rândurile cu firele lungi de autobuz până când ajungeți la capăt, unde îl veți conecta cu un fir de autobuz scurt.
  • Partea 3 din 6:
    Construirea cutiei de panouri
    1. Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 12
    1. Măsurați panoul celular. Măsurați spațiul preluat de panoul pe care ați plasat celulele dvs. Veți avea nevoie de caseta pentru a fi cel puțin atât de mare. Adăugați 1 inch (2.5 cm) în fiecare parte, pentru a permite spațiul pentru părțile laterale ale cutiei. Dacă nu va fi un gratuit de 1 inch cu 1 inch (2.5 cm x 2.5 cm) la fiecare colț după adăugarea panoului, lăsați, de asemenea, loc pentru acest lucru.
    • Asigurați-vă că există suficient spațiu pentru firele de autobuz la sfârșit.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 13
    2. Tăiați spatele plat. Tăiați o bucată de placaj la dimensiunea pe care ați măsurat-o în pasul anterior, plus spațiul pentru părțile cutiei. Puteți utiliza un ferăstrău de masă sau un jigsaw, în funcție de ceea ce aveți la dispoziție.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 14
    3. Formează lateral. Măsurați două 1 inch cu 2 inch (2.5 cm x 5 cm) bucăți de scânduri neconductoare la lungimea laturilor lungi ale bazei casetei. Apoi, măsurați încă două 1 inch cu 2 inch (2.5 cm x 5 cm) se potrivește între aceste bucăți lungi, finalizând caseta. Tăiați aceste piese pe care le-ați măsurat și le fixați împreună cu ajutorul șuruburilor de punte și îmbinări la cap.
  • Este important ca părțile laterale să nu fie prea înalte, deoarece atunci pot umbra celulele când soarele vine dintr-un unghi ascuțit.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 15
    4. Atașați laturile. Folosind șuruburi de punte, înșurubați partea superioară a părților laterale și în bază pentru a fixa părțile laterale în partea inferioară a cutiei. Numărul de șuruburi pe care le utilizați pe parte va depinde de lungimea laturilor, dar indiferent de lungime, nu ar trebui să utilizați mai puțin de trei.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 16
    5. Vopsea cutia. Puteți picta caseta indiferent de culoarea preferați. Luați în considerare utilizarea culorilor albe sau reflectorizante, deoarece acest lucru va păstra răcitorul cutiei, iar celulele funcționează mai bine atunci când sunt răcoroase. Panoul dvs. va dura mai mult dacă utilizați vopsea destinată utilizării în aer liber. Acest tip de vopsea va ajuta la protejarea lemnului din elemente.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 17
    6. Atașați unitatea solară la cutie. Lipiți unitatea solară la cutia completă. Asigurați-vă că este sigur și că celulele sunt orientate în sus și pot obține lumina soarelui. De asemenea, ar trebui să existe două găuri în panou pentru capetele firului de autobuz pentru a trece prin.
  • Partea 4 din 6:
    Cablarea panoului
    1. Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 18
    1. Conectați firul final de autobuz la o diodă. Obțineți o diodă un pic mai mare decât amperajul panoului și conectați-l la firul de autobuz, fixându-l cu unele silicon. Capătul luminos colorat al diodei trebuie să indice spre locul în care se ajunge la capătul negativ al bateriei. Celălalt capăt trebuie să fie conectat la capătul negativ al panoului.
    • Acest lucru împiedică călătoria energiei înapoi prin panoul solar de la baterie atunci când nu se încarcă.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 19
    2. Conectați celelalte fire. Conectați un fir negru la diodă și executați-l într-un bloc de borne pe care va trebui să-l montați pe partea laterală a casetei. Apoi conectați un fir alb de la firul de autobuz scurt de pe partea opusă la blocul terminalului.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 20
    3. Conectați panoul la un controler de încărcare. Achiziționați un controler de încărcare și conectați panoul la controler, asigurându-vă că conectați corect corect și negativ. Rulați firele de la blocul de borne la controlerul de încărcare, utilizând sârmă codată de culoare pentru a urmări încărcăturile.
  • Dacă utilizați mai mult de un panou, este posibil să doriți să conectați toate firele pozitive și negative împreună folosind inele, pentru a vă asigura că ajungeți cu două fire.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 21
    4. Conectați controlerul de încărcare la bateriile dvs. Cumpărați baterii care vor lucra cu dimensiunea panourilor pe care le-ați construit. Conectați controlerul de încărcare la bateriile conform instrucțiunilor producătorului.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 22
    5. Utilizați bateriile. Odată ce aveți bateriile conectate și încărcate de pe panou sau panouri, puteți rula electronica de pe bateriile, în funcție de cantitatea de putere de care aveți nevoie pentru ele.
  • Partea 5 din 6:
    Etanșarea casetei
    1. Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 23
    1. Obține o bucată de plexiglas. Achiziționați o bucată de plexiglas, care este tăiată pentru a se potrivi în interiorul casetei pe care ați făcut-o pentru panou. Puteți obține acest lucru dintr-un magazin de specialitate sau de la magazinul dvs. de hardware local.
    • Asigurați-vă că obțineți plexiglass și nu sticlă, deoarece sticla este predispusă la ruperea sau chippingul.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 24
    2. Atașați blocurile blocului pentru sticlă. Tăiați 1 inch cu 1 inch (2.5 cm x 2.5 cm) blocuri de lemn pentru a se încadra în colțuri. Acestea ar trebui să fie suficient de mari pentru a se potrivi deasupra blocului terminal, dar suficient de scăzute pentru a se potrivi sub buza cutiei. Lipiți aceste opriri în poziție folosind adezivul din lemn.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 25
    3. Introduceți plexiglasul. Se potrivesc cu plexiglasul pe cutie, astfel încât sticla se sprijină pe partea de sus a blocurilor. Folosind șuruburile corespunzătoare și un burghiu, înșurubați cu atenție plexiglasul în blocuri.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 26
    4. Sigilați caseta. Utilizați un material de etanșare silicon pentru a sigila marginile casetei. De asemenea, sigilați orice lacune pe care le puteți găsi, astfel încât caseta să fie cât mai etanșă posibilă. Utilizați instrucțiunile producătorului pentru a aplica în mod corespunzător materialul de etanșare.
  • Partea 6 din 6:
    Montarea panourilor
    1. Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 27
    1. Montați panourile pe un cărucior. O opțiune ar fi construirea și montarea panourilor pe un cărucior. Acest lucru ar plasa panoul într-un unghi, dar vă permite să schimbați ce direcție se confruntă panoul pentru a crește cantitatea de soare pe care o primește într-o zi. Acest lucru va cere totuși să ajustați panoul de 2-3 ori pe zi.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 28
    2. Montați panourile pe acoperiș. Aceasta este o modalitate populară de a monta panourile deoarece acestea tind să primească cea mai mare lumină solară și să fie în afara drumului. Cu toate acestea, unghiul va trebui să fie în concordanță cu calea soarelui și cu timpul de încărcare maximă. Acest lucru vă va limita doar pentru a obține o expunere maximă în anumite momente ale zilei.
  • Această opțiune este cea mai bună dacă aveți un număr mare de panouri și un spațiu foarte mic la sol pentru a le plasa.
  • Imagine intitulată Construiți un panou solar Pasul 29
    3. Montați panourile pe un stand satelit. Standurile utilizate de obicei pentru a monta mâncăruri prin satelit pot fi de asemenea utilizate pentru a monta panouri solare. Ele pot fi chiar programate să se miște cu soarele. Cu toate acestea, această opțiune va funcționa numai dacă aveți un număr foarte mic de panouri solare.
  • Avertizări

    Dacă nu sunteți sigur de a lucra în jurul energiei electrice, contactați un profesionist. Nu vă electrocute!
  • Fii atent cu toate instrumentele.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Celule solare
    • Sârmă de tabel (preferată pre-lipit)
    • Sârmă de autobuz
    • Flux Pen
    • Soldul de argint (mic)
    • Ciocan de lipit
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar