Cum să ai grijă de o plantă hibiscus

VIDEO

Plantele Hibiscus sunt arbuști tropicali cunoscuți pentru floarele lor mari și colorate. Ei se bucură de temperaturi calde și, de obicei, nu vor supraviețui unui îngheț - Dacă climatul dvs. este pe partea rece, cresc plantele Hibiscus în interior în containere. Când sunt cultivate în aer liber, înflorirea ochilor lor vor atrage hummingbiți și fluturi. Asigurați-vă că plantele dvs. primesc câteva ore de lumină directă a soarelui în fiecare zi pentru a le menține înflorit din primăvară până la cădere.

Pași

Metoda 1 din 2:
Îngrijirea plantelor de hibiscus interior
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 01
1. Creșteți plantele Hibiscus în ghiveci, sol ușor. Plantele Hibiscus nu sunt acele lucruri despre mixul lor de sol, dar preferă materialul ușor, cum ar fi mușchiul de turbă și turbă. O pungă obișnuită de sol de ghiveci va funcționa de obicei bine. Puteți crea condițiile ideale ale solului prin amestecarea unei luturi de grădină de 1 parte, 1 parte mușchi de turbă și 1 parte nisip fin sau coaja.
  • Un amestec de un turbier grosier, o coajă compusă de 1 parte și 1 piesă compusă de grajd amestecat cu un pic de Leca și Vermiculite este, de asemenea, un amestec mare de sol pentru hibiscusuri.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 02
    2. Asigurați-vă că plantați sau containerul se scurge bine. Lovia Solul oferă un drenaj bun, dar este, de asemenea, important să crească hibiscusurile în recipiente sau plante care au o mulțime de găuri de drenaj. După o udare, mediul trebuie să se scurgă complet pentru a preveni putregaiul rădăcinii. Apă planta, apoi urmăriți ca apa să iasă din găurile de drenaj. Lăsați apa să se scurgă în tava de plastic de dedesubt.
  • Dați rădăcinilor timp pentru a absorbi apa în exces, dar dacă apa este încă în tavă după 12 ore, aruncați-o afară.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 03
    3. Păstrați solul umed, dar niciodată soggy. Aceste plante au nevoie de o mulțime de apă, mai ales în timpul celor mai calde luni când înflorește. Verificați umiditatea solului în fiecare zi atingând partea superioară a solului. Dacă se simte uscat, planta dvs. trebuie să fie udată. Dacă se simte umed și ușor spongios, solul este suficient de umed.
  • Overwateringul poate provoca putregaiul de rădăcină, astfel încât să atingeți întotdeauna solul înainte de udare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pas 04
    4. Dă-ți plantele Hibiscus apă caldă. Nu folosiți niciodată apă rece pe plantele Hibiscus. Le place ca apa lor să fie de aproximativ 95 ° F (35 ° C). Utilizați un termometru sau atingeți apa cu mâna înainte de a le administra pentru a verifica temperatura. Evitați să utilizați apă mult mai fierbinte decât 95 ° F (35 ° C), deoarece nu-i plac nici apa prea caldă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 05
    5. Puneți-le acolo unde pot obține mai multe ore de lumină directă a soarelui zilnic. Hibiscusurile vor crește fără lumina directă a soarelui, dar nu vor înflori fără cel puțin 1 până la 2 ore de lumină directă în fiecare zi. Plasați plantele Hibiscus într-o fereastră însorită. Păstrați plantele 1 în (2.5 cm) la 2 în (5.1 cm) departe de geamul ferestrei, deoarece sticla fierbinte își poate deteriora frunzele și înfloririle.
  • Cu o cantitate adecvată de lumina soarelui, plantele Hibiscus vor înflori din primăvara până la cădere.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 06
    6. Fertilizați-le săptămânal în timpul perioadei de creștere. Plantele Hibiscus Floarea de la primăvară până la cădere, iar fertilizarea săptămânală va avea ca rezultat mai multe flori abundente. Aplicați un îngrășământ cu eliberare lentă (cum ar fi 20-20-20 sau 10-10-10) sau un îngrășământ de hibiscus special în jurul bazei plantei. Căutați un îngrășământ cu oligoelemente cum ar fi fier și magneziu, care susțin creșterea și înflorirea.
  • De asemenea, puteți amesteca o soluție slabă de îngrășământ solubil în apă (jumătate de forță sau mai puțin) și dați plantele cu un îngrășământ puțin de fiecare dată când le apariți.
  • Evitați excesul de fertilizare deoarece prea mult fosfor poate ucide plantele Hibiscus.
  • Metoda 2 din 2:
    Cultivarea plantelor Hibiscus în aer liber
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 07
    1. Plante hibiscusuri după ce toate pericolele de îngheț a trecut. 75 ° F (24 ° C) este temperatura ideală de înflorire pentru plantele Hibiscus, deși pot rezista la temperaturi mai calde și mai reci. Nu ar trebui să existe pericol de îngheț după plantarea hibiscusurilor. Dacă temperatura scade sub 45 ° F (7 ° C), plantele nu se pot recupera.
    • Hibiscusurile nu pot supraviețui înghețului sau a temperaturilor de îngheț.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 08
    2. Hibiscusurile plantelor într-o zonă care primește lumina soarelui. Puteți planta hibiscusurile în afara primăverii, vara sau căderea în climă temperată. Ele sunt plante tropicale, astfel încât preferă umiditatea, temperaturile calde și 8 până la 10 ore de lumină directă în fiecare zi. Plantele vor crește în continuare în umbră parțială, dar vor fi mai puțin sănătoși și vor înflori mult mai puțin frecvent în acest mediu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 09
    3. Asigurați-vă că solul se scurge bine înainte de plantarea plantelor Hibiscus. Hibiscusurile au nevoie de soluri bine drenate pentru a prospera, iar solul de scurgere săracă va provoca putregaiul de rădăcini. Pentru a testa drenajul solului, săpați o gaură care este de aproximativ 12 în (30 cm) lățime și 12 în (30 cm) adâncime. Umpleți gaura cu apă. Dacă apa se scurge în 10 minute sau mai puțin, solul se scurge bine. Dacă durează o oră sau mai mult pentru a se scurge, drenajul este slab.
  • Pentru a îmbunătăți drenajul, se amestecă în materie organică, cum ar fi gunoi de grajd bine putrezit, compost sau mușchi de turbă.
  • Dacă solul se scurge bine, nu trebuie să adăugați nimic altceva.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 10
    4. Săpați o gaură care este aproximativ aceeași adâncime ca și mingea rădăcină. Verificați dimensiunea mingelor de rădăcină a plantei, apoi săturați o gaură care are aceeași adâncime. Faceți gaura de cel puțin 2 sau 3 ori mai mare decât mingea rădăcină. Scoateți ușor planta din recipientul său și puneți-o în gaură. Adăugați solul în jurul plantei până când gaura este pe jumătate umplută. Apa gaura bine, lasa sa scurge, si apoi umple restul gaura cu sol.
  • Apă plantele cu atenție după ce le-au pus în pământ.
  • Hibiscusuri de plante 3 ft (91 cm) la 6 ft (180 cm).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 11
    5. Apă plantele de la 3 la 4 ori pe săptămână cu apă caldă. Plantele Hibiscus au nevoie de multă apă și ca solul lor pentru a fi umed în mod constant, dar niciodată soggy. Puteți verifica umiditatea solului atingând-o. Dacă se simte uscat și crud, plantele dvs. trebuie să fie udate. Dacă solul se simte moale și umed la atingere, nu aveți nevoie să apăsați plantele în acea zi.
  • Atingeți apa înainte de ao turnați pe plante. Ei nu-i plac apa rece, astfel folosesti apa care se simte cald, dar nu se caldeaza niciodata la atingere.
  • Hibiscusurile au nevoie de minimum 1 din (2.5 cm) de apă în fiecare săptămână.
  • Aceste plante preferă apa de ploaie, dar se vor face bine cu apa orașului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 12
    6. Fertilizați hibiscusurile la fiecare 2 săptămâni în timpul perioadei de înflorire. Utilizați un îngrășământ solubil în apă sau lichid pentru cele mai bune rezultate. Un îngrășământ echilibrat de 10-10-10 va funcționa foarte bine. Alegeți un soi organic care conține elemente de urmărire cum ar fi potasiul, fierul și magneziu. Aplicați îngrășământul la baza fiecărei plante la fiecare 2 săptămâni.
  • Nu utilizați îngrășăminte chimice pe plantele Hibiscus.
  • Dacă puteți găsi un îngrășământ cu o cantitate foarte mică de fosfor în el, ca un 10-4-12 sau 9-3-13, mergeți cu asta.
  • Evitați excesul de fertilizare deoarece prea mult fosfor poate ucide plantele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 13
    7. Verificați plantele săptămânale pentru afide, whiteflies și acarieni de păianjen. Acești dăunători particulari pot fi o problemă pentru plantele de hibiscus în aer liber. Verificați plantele săptămânale pentru semne de infestare. Dacă descoperiți o infestare, aplicați un ulei horticultural sau un săpun insecticid la zonele afectate pentru a scăpa de problemă.
  • Evitați insecticidele care conțin ingredientul imidacloprid de când acest ingredient poate agrava infestările acarialei de păianjen.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hibiscus Pasul 14
    8. Prune plantele dvs. de hibiscus în toamnă. Tăierea va păstra plantele dvs. să privească sănătoase și să stimuleze înflorirea. Prune o dată pe sezon, în toamnă, deși tăierea poate fi făcută cu succes în primăvară, dacă este necesar. Păstrați 3 până la 4 ramuri principale robuste pe fiecare plantă. Tăiați aproximativ o treime din ramurile rămase. Îndepărtați toată creșterea slabă și orice ramuri care cresc în lateral.
  • Video: Cum să aveți grijă de o plantă Hibiscus

    Ceas
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar