Cum de a construi un incendiu într-un încălzitor de lemn

Iluminarea unui incendiu într-un încălzitor de ardere a lemnului este, în general, văzută ca o sarcină ușoară. Din acest motiv, unii oameni pot uita câțiva pași cheie în procesul care i-ar ajuta să se bucure de focul lor mai bine, ducând la ceea ce ar fi putut fi o noapte frumoasă de către foc cu ușurință de a deveni o cameră plină de fum. Acest articol explică o metodă recomandată care, dacă este urmată, ar trebui să vă ajute să vă plăceți focul de la început.

Pași

Metoda 1 din 2:
Pornirea unui foc cu un grătar
  1. Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 1
1. Verificați că amortizorul este deschis. Amortizorul este un dispozitiv care controlează cantitatea de aer care curge prin fum. Fuziul este pasajul sau conducta pentru fum într-o lovitură sau coș de fum. Ar trebui să existe o pârghie pe care o puteți încerca să vă mișcați într-un fel sau altul. O direcție va închide amortizorul, celălalt o va deschide - verificați pentru a vedea că amortizorul este deschis, sau altfel fumul va turna înapoi în cameră. Acest lucru este mult mai ușor de făcut inainte de ilumina un incendiu acolo. Odată ce ați stabilit că amortizorul este deschis, sunteți gata să începeți.
  • Imagine intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 2
    2. Dacă încălzitorul dvs. de lemn are uși de sticlă, deschideți ușa cu 30 de minute înainte de a vă aprinde focul. Acest lucru va permite interiorul șemineului să vină la temperatura camerei. Aerul rece este mai greu decât aerul cald, așa că dacă exteriorul este prea rece, poate crea un râu de aer rece care curge în jos pe Stovepipe sau Chimney, în aragazul de lemn, lăsându-l prins acolo lângă ușă. Prin deschiderea ușilor și permițând un aer cald din camera dvs. să crească coșul de fum, poate fi suficient pentru a începe proiectarea în sus în sus.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 3
    3. Verificați proiectul. Lumina un meci lângă deschiderea fumului și a vedea dacă proiectul coboară sau se ridică. Dacă încă mai coborâți, trebuie să găsiți o modalitate de a inversa proiectul și de a ajunge să urce. În nici un caz nu poți aprinde focul cu proiectul coborât. O metodă este de a utiliza un bloc de start (Starterlogg este o brand - descompuneți un sfert de baston) sau un jurnal de ceară comercială (cum ar fi Duraflame sau Munte de pin). Acestea se vor aprinde și vor rămâne aprinse, creând o căldură în interiorul încălzitorului de lemn și ajută la pornirea pescuitului în sus și ard cu un fum mic:
  • Închideți amortizorul. Acest lucru va opri aerul să coboare și să împingă aerul în zona dvs. de living. Cele mai multe sobe de lemn, în plus față de un amortizor, au un aerisire care limitează aerul care intră în încălzitorul de lemn, astfel încât să puteți folosi acest lucru în loc de amortizor pentru a controla fluxul de aer.
  • Puneți blocul pe spatele lopei de șemineu, aprindeți-l și puneți-l în interiorul încălzitorului de lemn, lângă deschiderea gazelor de evacuare. Ceea ce încercați să faceți este să încălziți partea superioară a încălzitorului.
  • Când l-ați încălzit (va trebui să utilizați procesul și eroarea pentru a determina cât timp este acest proces), deschideți încet amortizorul și cu noroc și abilități veți găsi că căldura și focul din blocul mic vor forța aerul șemineu. Când proiectul sa inversat complet (veți auzi aerul care sugerează focul și căldura de la blocul de pornire), vă puteți aprinde în siguranță focul.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 4
    4. Configurați baza focului cu ziarul și alte legături. Ziarul sau legătura vor ajuta la aprinderea focului și să creeze o mulțime de flăcări la început.
  • Îndepărtați patru sau cinci pagini de ziar în fascicule ușoare și plasați-le pe grătar ca lenjerie de pat. Nu utilizați prea mult, sau veți genera o mulțime de fum inutil.
  • Dacă nu aveți ziar, puteți folosi altele Tinder pentru a crea flăcări. Tinder este un material uscat, cum ar fi mușchiul uscat, paie, crengi mici sau ziarul care ia o scânteie. Tinder este aprins mai întâi și arde foarte repede. Cheia este de a obține suficientă bandă sub aprindere, astfel încât aprinderea să înceapă să ardă.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 5
    5. Stack Kinding pe Tinder într-o rețea, creând o bază stabilă pentru jurnalele dvs. mai mari. Aprinderea captează focul mai ușor decât busteni mari, ajutând să generați o flacără mai mare la început și să susțineți focul pentru o perioadă mai lungă de timp.
  • Asigurați-vă că vă stivuiți aprinderea orizontală. Aceasta înseamnă că o așezați în jos, fără a fi în picioare la sfârșit. În plus, lăsați lacune pentru a trece prin aer. Aerul este combustibil la un incendiu.
  • Stack-l în straturi, criss-traversate. Stack două sau trei bucăți mai mari de aprindere pe ziarul și apoi două sau trei bucăți deasupra celor, la un unghi perpendicular, creând un fel de grilă. Continuați să stivuiți bucăți mai mici de aprindere pe grilă, fiecare nivel nou perpendicular pe ultimul.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 6
    6. Stivă una sau două bușteni mai mari pe partea de sus a bazei dvs. de aprindere. În funcție de plasarea dvs. de aprindere, este posibil să puteți potrivi câteva busteni peste aprinderea dvs. în siguranță.
  • În general, optați pentru bușteni mai mici peste cele mai mari. Logurile mai mari pot arăta mai frumos și pot fi mai distractive pentru a arde, dar au zone mai mari de suprafață, făcându-le mai tare pentru a prinde focul. Două busteni care sunt egale în dimensiune este aproape întotdeauna preferabilă.
  • Stack lemnul la cel mult două treimi din înălțimea de foc. Nu vrei ca focul tău să se prăbușească de la control atunci când îl luminezi.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 7
    7. Aprinde mai întâi ziarul. Aprinderea se va aprinde de la asta. Urmăriți cu atenție fumul pentru prima jumătate de oră. Fumul ar trebui să fie aproape nedetectabil dacă se redactează în sus.
  • Dacă fumul de la coșul de fum devine negru, focul nu primește suficient oxigen. Folosește-ți șemineul Poker pentru a ridica cu atenție stack-ul de lemn - doar un pic, ca și cum ai lua o mașină. Aveți grijă aici - tot ce trebuie să faceți este să permiteți ca un aer să se înțeleagă. Dacă patul dvs. de cărbuni de sub grătar este prea mare, utilizați pokerul pentru a le răspândi sub foc, lăsând o pereche de centimetri de spațiu aerian.
  • Dacă fumul este gri, majoritatea materialelor combustibile scapă prin coșul de fum în loc de ardere.

  • Probabil că nu ați aprins focul de sus.
  • S-ar putea să fi folosit lemn umed.
  • Focul devine prea mult oxigen. Da, acest lucru este confuz - focul este un echilibru delicat de aer și combustibil. Când există prea mult oxigen, focul are un timp greu de a prinde combustibilul și poate face mai mult fum decât normal.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 8
    8. Deschideți ușor o fereastră. Dacă încă mai aveți probleme cu obținerea unui proiect bun pe șemineu și fumul se întoarce în cameră, încercați să deschideți o fereastră despre un centimetru (2.5 cm). Acest lucru funcționează cel mai bine dacă fereastra se află pe un perete opus încălzitorului de lemn, cu puține obstacole - nu veți dori ca oamenii să fie așezați între fereastră și încălzitor. Uneori, acest lucru sparge un fel de "Blocarea vaporilor" în cameră și permite fumului să se ridice la coșul de fum.
  • Dacă oamenii se află între încălzitorul și fereastra, ei vor fi răciți, deoarece încălzitorul de lemn va începe să suge aer. Acesta va începe să tragă din greu din fereastră, ceea ce va crea un curent de aer rece care rulează între fereastră și încălzitor de lemn.
  • Stați departe de drum și lăsați-l să meargă - uneori dacă coșul de fum nu este suficient de înalt, aceasta este singura modalitate de a obține cursa de funcționare bine și de a păstra fumul din cameră. Restul camerei ar trebui să rămână cald - este doar calea proiectului care va fi puțin rece.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 9
    9. Adăugați busteni mai mari. Dacă încercați să vă bucurați de o seară, vă puteți asigura că focul va merge un timp fără a fi sincer construirea corectă a începe cu. Odată ce focul merge bine, ar trebui să începeți să vedeți niște cărucioare roșii, strălucitoare sub foc.
  • Pe măsură ce capturile de lemn mai mici și focul arde fierbinte, apucați o bucată mai mare de lemn. Puneți-o cu atenție în partea de sus a focului, fiind cât mai sigur posibil ca stiva să nu se încline în partea laterală a oricărei direcții.
  • Lemnul mai mare durează un timp pentru a prinde foc, dar odată ce o face, va arde o lungă perioadă de timp fără să vă ridicați și să o agitați sau să o mutați în jur. Grinzile strălucitoare vor păstra lucrurile fierbinți și ar trebui să fii frumos și toasty pentru câteva ore în acest fel.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 10
    10. Amestecați lemnul în jos cu cel puțin o jumătate de oră înainte de ao dori să iasă. Întrerupeți-l cu pokerul dvs. și încercați să-l răspândiți cât de mult puteți în fața zonei de foc. Cel mai subțire este răspândit, cu atât mai repede va arde și va ieși. Verificați după ce focul este să se asigure că cărbunele și primii sunt morți. Dacă este așa, închideți amortizorul, astfel încât să nu pierdeți căldura de acasă valoroasă prin coșul de fum toată ziua.
  • Metoda 2 din 2:
    Pornirea unui foc fără un grătar
    1. Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 11
    1. Puneți două busteni mari - cu atât mai mare cu atât mai bine - în paralel aproximativ 15 inci (38 cm). Asigurați-vă că sunt perpendiculară pe geamul ușilor închise sau deschiderea cutiei de incendiu. Aceste bușteni mari vor fi patul incendiului și vor conține căproarurile pentru al hrăni.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 12
    2. Plasați un bar încrucișat în cele două bușteni mari. Acest jurnal ar trebui să fie despre diametrul antebrațului dvs. și ar trebui să se odihnească paralel cu geamul ușii de sticlă sau de deschiderea șemineului, mai aproape de deschiderea focului de pompieri.
  • Această bară încrucișată va ține celelalte lemn de foc și va păstra aerul de aer liber în cazul în care focul poate atrage aerul proaspăt pentru al hrăni de dedesubt.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 13
    3. Ziare de plumb (nu hârtie lucioasă) pe fundul șemineului. Alternativ, utilizați alte legături, cum ar fi crengii uscate sau rasurile de lemn ca bază.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 14
    4. Puneți niște aprindere pe partea de sus a ziarului. Nu puneți încă mai multe jurnale sau combustibil mai mare. Dacă vă puteți stivui aprinderea într-un mod de rețea, lăsând o mulțime de spațiu între timp pentru a trece prin aer.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 15
    5. Aprindeți focul din ziar sau din tinder. Asigurați-vă că Kindle începe să ardă - veți dori să auziți zgomote.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 16
    6. Plasați câteva bușteni între buștenii mari deasupra barei încrucișate. Din nou, aceste jurnale ar trebui să fie de aproximativ jumătate din diametrul antebrațului, odihnindu-se paralel cu bara transversală. Păstrați acest aranjament în orice moment: două busteni, o bară încrucișată pe partea de sus și lemn de foc deținută de bara transversală.
  • Imaginea intitulată Construiți un incendiu într-un încălzitor de lemn Pasul 17
    7. Terminat.
  • sfaturi

    Verificați viteza vântului. Dacă este de peste 20 mph (32 kmh), închideți ușile pe șemineu. Aerul rece se va scufunda în coșul de fum, provocând circulația aerului cald și aerul rece, fără a permite să se dezvolte focul.
  • Asigurați-vă că utilizați lemn de foc bine condimentat pentru focul dvs. Lemnul umed sau nerezonabil este mai greu de ars. (Aceasta voi arde, totuși, deci dacă este o urgență, îl poți arde umed.)
  • Asimplu trick pentru a încălzi coloana de aer rece, conectarea șemineului / aragazului este o minge de bucătărie sau o hârtie igienică. Puneți-l pe o farfurie sau pe o folie de aluminiu. Se toarnă o cantitate sensibilă de alcool peste el și plasați-o (folosiți o pereche de clești pentru a evita atenuarea degetelor cu alcool) pe partea de sus a lemnului dvs. cât mai aproape de coșul de ardere (conducta de fum). Setați-l și închideți fereastra sau lidul de sobă. După puțin timp, când flaconul este cald, puteți să aprindeți focul definitiv, pornind de la partea de jos a malurilor de ziare cu bile de o singură coală.
  • Dacă încă mai aveți probleme cu proiectul, este posibil ca coșul dvs. să nu fie suficient de mare. Dacă aveți un coș de fum, încercați să obțineți câțiva extensori - de obicei le puteți obține de la magazinele de șemineu sau locurile în care vinde consumabile de zidărie. Utilizați niște patch-uri de acoperiș pentru a le lipi de coșul de fum. De asemenea, puteți încerca să scoateți autostradă - uneori vârfurile sunt plasate prea aproape de partea închisă. Utilizați o plasă, cum ar fi hardcloth peste partea de sus a deschiderii pentru a prinde scânteile mai mari și căpriile, dar lăsați partea de sus. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, o situație dificilă de situație.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că proiectul funcționează corect înainte de a aprinde focul.
  • Fiți foarte atenți atunci când utilizați un accerant de foc pentru a lumina un incendiu, există întotdeauna un risc de explozie, foc de case și pericole fizice.
  • Investiți într-o pereche de mănuși ignifugă (mănuși de sudură vor funcționa) în cazul în care o bucată de lemn arzător cade și trebuie să o preluați imediat.
  • Nu lăsați un incendiu care arde în încălzitorul de lemn nesupravegheat. Tot felul de lucruri neașteptate se pot întâmpla - poate exista un buzunar de umiditate sau SAP în interiorul unui jurnal care îl poate face să apară cu căldura. Dacă apare violent, ar putea compromite ușa încălzitorului și vă puteți trezi la o surpriză urâtă.
  • Asigurați-vă că încălzitorul dvs. STovepipe / fum și lemn sunt curățate și întreținute corespunzător. Verificarea fisurilor O dată pe an vă va asigura că nu aveți nici un foc care scapă și nu aprindeți cadrul casei dvs.Care nu ar fi bine. Eliminarea construirii creazoților (funingine uleioasă) din interiorul ariei vă va împiedica să suferiți un foc de coș, care este un lucru teribil - foarte greu de scos și foarte distructiv. Vedeți cum să inspectați un coș de șemineu.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ca ziarul
    • Surcele
    • Lemn
    • Un dispozitiv pentru a începe incendiile (meciuri, mai ușoare etc.)
    • Instrumente de șemineu (poker, lopată, clești etc.)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar