Cum să fixați un ventilator de tavan

Fanii de tavan fac multă muncă - în timp, pot fi cântăriți de praf și încep să facă sunete enervante când sunt pornite. Din fericire, cele mai multe scânteieri pot fi ușor tratate printr-o mică curățare și întreținere generală! Prafarea lamelor și șuruburile libere de retrasare pot fi adesea remedierea sunetului, dar există și câteva probleme mai avansate pe care le puteți depana dacă acest lucru nu rezolvă problema.

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățarea și menținerea ventilatorului tavanului
  1. Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 1
1. Opriți ventilatorul și lăsați-l să ajungă la o oprire completă înainte de a lucra la el. Nu încercați niciodată să lucrați la un fan în timp ce se mișcă încă - ați putea să vă rănești cu adevărat! Lăsați fanul să se oprească în mod natural, mai degrabă decât să apucă o lamă pentru ao încetini. Apucându-i sau jerking lamele ventilatorului le-ar putea scoate din aliniere și pot provoca mai multe probleme..

Bacsis: Pentru curățarea și întreținerea generală, nu trebuie să opriți alimentarea.

  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 3
    2
    Curățați lamele ventilatorului cu un prosop microfibră uscat. Utilizați o scară sau scară pas pentru a ajunge în siguranță la ventilatorul tavanului. Ștergeți partea superioară și inferioară a lamelor cu o cârpă de microfibră. Apoi, pulverizați ușor lamele cu un dispozitiv de curățare cu totul și ștergeți-le ușor cu o nouă cârpă microfibră, fie cu prosoape de hârtie.
  • Greutatea excesului de praf poate face ca ventilatorul să scaphe! De aceea curățarea este unul dintre primii pași pentru a vă menține ventilatorul de plafon.
  • Utilizați o presiune ușoară atunci când curățați lamele ventilatorului și evitați să puneți prea multă greutate pe ele.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 2
    3. Încercați să vă răsuciți fiecare lamă și să strângeți toate acestea. În timp ce stați în siguranță pe scara dvs., încercați să răsuciți fiecare lamă ventilatoare pentru a vedea dacă vreunul dintre ele trebuie să fie strâns. Dacă lama este fixată în siguranță, nu ar trebui să se miște deloc. Dacă se rătăcește de la o parte la alta sau în sus, utilizați șurubelnița Phillips pentru a strânge șuruburile până când nu se mai mișcă.

    Bacsis: Lamele libere pot provoca sunete ciudate, deci verificați-le la fiecare 6 luni pentru a vedea dacă trebuie strânse orice șuruburi.

  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 4
    4. Verificați becurile pentru a vă asigura că sunt înșurubate strânse. Dacă ventilatorul de tavan are lumini, verificați fiecare bec pentru a vă asigura că acestea sunt complet înșurubate. Dacă fanul tău a fost pe un timp înainte să-l dezactivați, atingeți ușor becurile pentru a vă asigura că nu sunt prea calde.
  • Loosebulbul de lumină pot provoca sunete de scârțâire atunci când filetul șurubului de contact a contactat în interiorul bazei.
  • Acesta este, de asemenea, un moment minunat Schimbați bebelușurile care au ars.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 4
    5. Inspectați globul de pe setul de lumină dacă există unul. Unii ventilatoare de tavan au un glob sau o cupolă care înconjoară bebelușul sau setul de lumină. Verificați dacă este strâns fixată în poziție. Dacă este necesar, utilizați șurubelnița Phillips pentru a strânge acele șuruburi, care vor fi cele pe care trebuie să le eliminați când trebuie să modificați un bob de lumină.

    Bacsis: Crăpăturile din glob ar putea fi, de asemenea, cauza scânteilor. Dacă dvs. este crăpată, este posibil să doriți să luați în considerare înlocuirea acestuia.

  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 5
    6. Examinați șuruburile care leagă ventilatorul pe suportul tavanului. Muntele de tavan este partea ventilatorului care se atașează la tavan și leagă cablajul la corpul ventilatorului. Examinați vizual suportul tavanului pentru a vedea dacă există șuruburi libere. Dacă da, utilizați șurubelnița Phillips pentru a le strânge.
  • Șuruburile care leagă ventilatorul pe suportul tavanului pot începe să se rătăcească în timp, ceea ce poate face ca ventilatorul să scoată.
  • Ocazional șuruburi se pot rupe. Dacă există un șurub lipsă sau deteriorat în ventilatorul tavanului, înlocuiți-l.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 6
    7. Testați ventilatorul pentru a vedea dacă sunetul scârțâit este plecat. Dacă ventilatorul dvs. are mai multe setări de viteză, testați ventilatorul pe fiecare setare timp de câteva minute. Dacă scufundarea a dispărut, asta e minunat! Acum știi cum să-ți mențină fanul. Dacă scârțâia persistă, poate exista o problemă mai complexă.
  • Puteți încerca să depanați singur problema complexă sau ați putea apela la un electrician certificat.
  • Metoda 2 din 2:
    Depanarea unei scânteie persistentă
    1. Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 8
    1. Opriți alimentarea la cutia de întrerupere dacă lucrați în apropierea firelor. Înainte de a face orice lucrare care are loc în apropierea cablajului ventilatorului, mergeți la cutia de întrerupere și opriți comutatorul care trimite puterea în cameră în care lucrați. Când vă întoarceți în cameră, testați ventilatorul pentru a vă asigura că alimentarea este într-adevăr oprită.

    Bacsis: Dacă nu veți lucra sub stratul de plafon al ventilatorului (de exemplu, dacă doar reechilibrați lamele), nu aveți nevoie să opriți alimentarea.

  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 7
    2. Utilizați un kit de echilibrare pentru a reeca lamele dvs. de ventilator. Plasați clema de echilibrare între baza și vârful unei lame de ventilator. Rulați ventilatorul pentru a vedea dacă este încă scârțâit. Repetați acest lucru pe fiecare lamă. Odată ce găsiți locul care trebuie să fie echilibrat, se coace adezivul uneia dintre greutățile de echilibrare și puneți-o pe partea superioară a lamei, direct de la clema de echilibrare. Apoi puteți scoate clipul.
  • Puteți achiziționa un kit de echilibrare ieftin din magazinul dvs. de hardware local pentru aproximativ 20 de dolari.
  • Reechilibrarea lamelor ventilatorului poate elimina scârțâit dacă cauza a fost de la lamele rătăcite și neuniforme.
  • Căutați tutoriale online pentru a vedea un test Kit de echilibrare în acțiune.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 10
    3. Uleiuri lagăre pentru a lubrifia motorul.Dezasamblați întregul fan (Asigurați-vă că alimentarea este oprită!) și scoateți motorul din interior. Localizați rulmenții și aplicați 2-3 picături de ulei lubrifianți pe fiecare. Rotiți motorul înainte și înapoi pentru a dispersa uleiul. Repetați acest proces pe partea opusă a motorului. Reasamblați ventilatorul, întoarceți alimentarea și verificați dacă scânteia este plecată.

    Notă: Rulmenții sunt ceea ce ajută ventilatorul să se rotească. Dacă se usucă sau se rugau, pot provoca zgomote ciudate.

  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan cu scârțâit Pasul 11
    4. Contactați un electrician licențiat dacă nu puteți repara sunetul scânteierii. Dacă curățarea și întreținerea generală și verificarea numărului de probleme mai avansate nu rezolvă problemă, Este posibil ca problema să se afle mai adânc în componenta structurală a ventilatorului. Verificați online pentru recenzii ale diferitelor companii și căutați întotdeauna cuvintele "Licențiat, legat și asigurat."
  • Apelați mai multe electricieni pentru a obține o estimare pentru cât de mult va costa să vină o inspecție și să compare acest lucru cu costul pentru a costa Înlocuiți ventilatorul pentru a ajuta la luarea unei decizii despre modul în care doriți să continuați.
  • Când angajați un electrician, întrebați despre ce fel de garanții sau garanții pe care le oferă. Dacă sunetele scârțâitoare revine la câteva săptămâni după ce ați plătit-o fix, vor reveni gratuit pentru a aborda problema?
  • sfaturi

    WD-40 este un lubrifiant versatil care poate fi folosit pentru a fixa scânteile de tot felul.
  • Dacă în orice moment tehnicile necesare pentru a fixa ventilatorul nu sunt în timonerie, nu vă fie frică să apelați un electrician - asta fac ei!
  • Avertizări

    Utilizați precauție atunci când utilizați o scară sau scaun pas.
  • Deconectați alimentarea înainte de a dezasambla ventilatorul, în special cele echipate cu lanțuri de tragere, deoarece tensiunea este prezentă chiar și atunci când sunt oprite.
  • Nu încercați niciodată să reglați sau să manipulați un ventilator de plafon în timp ce rulează.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea și menținerea ventilatorului tavanului

    • Cârpă de microfibră sau prosoape de hârtie
    • All-scop Cleaner
    • surubelnita Phillips
    • Scară sau scaun pas

    Depanarea problemelor complexe

    • Scară sau scaun pas
    • Kit de echilibrare
    • Ulei lubrifiant
    • surubelnita Phillips
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar