Cum să faceți un proiect de investigație științifică

Un proiect de investigație științifică (SIP) utilizează metoda științifică pentru a studia și a testa o idee despre cum funcționează ceva. Aceasta implică cercetarea unui subiect, formulând o teorie de lucru (sau ipoteză) care poate fi testată, efectuarea experimentului și înregistrarea și raportarea rezultatelor.Probabil că va trebui să urmați această procedură dacă intenționați să introduceți un proiect într-un târg științific școlar, de exemplu.Cu toate acestea, știind cum să facă o SIP este utilă pentru oricine interesat de științe, precum și pentru oricine dorește să-și îmbunătățească abilitățile de rezolvare a problemelor.

Pași

Partea 1 din 2:
Utilizând metoda științifică
  1. Imagine intitulată Faceți un proiect de investigație științifică Pasul 1
1. Pune o intrebare. Adesea, cea mai dificilă parte a unui SIP este imaginarea a ceea ce doriți să investigăm.Ia-ți timpul în alegerea, pentru că toți pașii ulteriori se vor baza pe ideea pe care o selectați.
  • Gândiți-vă la ceva care interesele, surprizele sau vă confundă și vă gândiți dacă este ceva ce puteți investiga în mod rezonabil pentru un proiect.Formulați o singură întrebare care sumează pe care doriți să o examinați.
  • De exemplu, spuneți că ați auzit că puteți face un cuptor solar simplu dintr-o cutie de pizza.Cu toate acestea, puteți fi sceptici cu privire la faptul că acest lucru poate fi făcut sau făcut cel puțin consecvent.Prin urmare, întrebarea dvs. ar putea fi:"Poate fi făcută un cuptor solar simplu care funcționează în mod constant în diferite condiții?"
  • Asigurați-vă că subiectul pe care îl selectați este gestionabil în intervalul dvs. de timp, la buget și la nivelul de calificare și că nu sparge regulile pentru atribuire / târg / competiție (de exemplu, fără testare pe animale). Puteți căuta idei online dacă aveți nevoie de ajutor, dar nu copiați doar un proiect pe care îl găsiți acolo - acest lucru va fi, de asemenea, împotriva regulilor și este neetic.
  • Cu toate acestea, puteți modifica un proiect existent pentru a testa o ipoteză diferită sau pentru a examina o întrebare care nu a fost răspunsată de experimentele anterioare. Aceasta nu este o încălcare etică și poate face adesea rezultate interesante și discuții.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect de investigație științifică Pasul 3
    2. Cercetați-vă subiectul. Puteți face acest lucru prin citirea cărților de referință și știință, căutând online sau discutarea cu oameni cunoștinți. Cunoașterea subiectului dvs. în profunzime vă va ajuta să vă construiți SIP-ul.
  • Fiți conștienți de cerințele pentru proiectul dvs.Multe târguri științifice solicită să aveți cel puțin trei surse academice renumite, cum ar fi publicațiile revistei de la egal la egal la egal pentru a utiliza ca referințe.
  • Sursele dvs. vor trebui să fie imparțiale (nu sunt legate de un produs de vânzare, de exemplu), în timp util (nu o enciclopedie din 1965), și credibil (nu un comentariu anonim pe un post blog).Sursele web care sunt susținute de o organizație științifică sau de un jurnal sunt un pariu bun.Adresați-vă profesorului sau directorului de proiect pentru îndrumare dacă aveți nevoie de ea.
  • De exemplu, interogarea căutării "Cum să faci un cuptor solar dintr-o cutie de pizza" va produce o recompensă de surse, unele mai științifice (și astfel fiabile) decât altele.Hit pe un articol pe subiect într-o periodică recunoscută, rentabilă ar trebui considerată o sursă valabilă.
  • Pe de altă parte, postările de blog, articole anonime și materialele provenite cu mulțimea, probabil, nu vor face tăierea.La fel de valoroasă o resursă ca este, este posibil să nu fie considerată o sursă validă pentru SIP-ul dvs. Cu toate acestea, poate fi util să vă prezentați experimentul ales și să vă îndreptați spre mai multe surse academice. Alegerea articolelor bine dezvoltate cu numeroase note de subsol (acea legătură cu sursele solide în sine) vor îmbunătăți șansele de acceptare, dar discută problema cu instructorul dvs., Organizator echitabil etc.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect de investigație științifică Pasul 4
    3
    Formează o ipoteză. Ipoteza este teoria dvs. de lucru sau predicția, bazată pe întrebarea pe care ați cerut-o și cercetarea ulterioară.Trebuie să fie exactă și clară, dar nu trebuie să fie dovedită corectă pentru ca SIP să aibă succes (experimentele eșuate sunt la fel de importante ca cele de succes în știință).
  • Este adesea util să vă transformați întrebarea într-o ipoteză gândindu-vă "daca atunci" termeni.Poate doriți să vă încadrați ipoteza (cel puțin inițial) ca "Dacă [fac asta], atunci [acest lucru se va întâmpla]."
  • Pentru exemplul nostru, ipoteza ar putea fi:"Un cuptor solar realizat dintr-o cutie de pizza poate încălzi în mod constant alimentele în orice moment acolo este un soare abundent."
  • Imagine intitulată face un proiect de investigație științifică Pasul 8
    4. Proiectați experimentul.După ce ați formulat ipoteza dvs., este timpul să testați dacă este valabil sau nu.Experimentul pe care îl proiectați ar trebui să se concentreze exclusiv pe confirmarea sau refuzarea ipotezei dvs.Amintiți-vă, nu este important dacă aveți dreptate, este important modul în care efectuați procesul.
  • Luarea în considerare a variabilelor este esențială pentru configurarea experimentului.Experimentele științifice au trei tipuri de variabile: independente (cele schimbate de dvs.) - dependente (cele care se schimbă ca răspuns la variabila independentă) - și controlate (cele care rămân aceleași).
  • Când vă planificați experimentul, luați în considerare materialele pe care le veți avea nevoie. Asigurați-vă că acestea sunt ușor disponibile și accesibile sau chiar mai bune, utilizează materiale care sunt deja în casa dvs.
  • Pentru cuptorul nostru solar de pizza, materialele sunt ușor de achiziționat și asamblate.Cuptorul, elementul gătit (s`mores, de exemplu) și de soare complet vor fi variabile controlate.Alte condiții de mediu (timp sau zi sau ora anului, de exemplu) ar putea fi variabila independentă și "Done-nesss" a elementului variabila dependentă.
  • Imagine intitulată face un proiect de investigație științifică Pasul 5
    5. Conduceți experimentul.Odată ce pregătirea și planificarea dvs. sunt complete, timpul va ajunge în cele din urmă când puteți testa validitatea ipotezei dvs.
  • Urmați îndeaproape pașii pe care ați planificat să vă testați experimentul. Cu toate acestea, dacă testul dvs. nu poate fi efectuat așa cum este planificat, reconfigurați pașii sau încercați materiale diferite. (Dacă chiar vrei să câștigi Târgul științific, acesta va fi un pas mare pentru tine!)
  • Este o practică obișnuită pentru târgurile științifice că va trebui să efectuați testul de cel puțin trei ori pentru a vă asigura un rezultat valabil din punct de vedere științific.
  • Pentru cuptorul nostru de pizza, atunci, să spunem că vă decideți să vă testați cuptorul dvs. solar, plasându-l în soare direct pe trei zile similare, de 90 de grade Fahrenheit, în iulie, la trei ori pe zi (10 am, ora 14:00).
  • Imagine intitulată face un proiect de investigație științifică Pasul 2
    6. Înregistrați și analizați rezultatele. Chiar și testul cel mai interesant și iluminat va fi inutil la SIP dacă nu înregistrați cu precizie și analizați rezultatele.
  • Uneori datele dvs. pot fi înregistrate cel mai bine ca un grafic, diagramă sau doar o intrare de jurnal.Cu toate acestea, înregistrați datele, asigurați-vă că este ușor să examinați și să analizați.Păstrați înregistrările corecte ale tuturor rezultatelor dvs., chiar dacă nu se dovedesc așa cum ați sperat sau planificați.Aceasta este, de asemenea, parte a științei!
  • În conformitate cu testele cuptorului solar la ora 10 dimineața, ora 14:00 și 6:00 în trei zile însorite, va trebui să vă utilizați rezultatele.Prin înregistrarea faptului că s`moresul dvs. s`mores (prin modul în care a topit ciocolata și marshmallow, de exemplu), puteți constata că numai plasarea a 2-a a fost în mod constant de succes.
  • Imagine intitulată face un proiect de investigație științifică Pasul 7
    7. Faceți-vă concluzia.Acum că ați efectuat experimentul dvs. și ați confirmat sau ați refuzat ipoteza dvs., este timpul să vă precizați în mod clar și cu precizie constatările.În esență, răspundeți acum la întrebarea pe care ați întrebat inițial.
  • Dacă ați început cu o întrebare simplă, clară și directă și o ipoteză similară, ar trebui să fie mai ușor să vă configurați concluzia.
  • Amintiți-vă, concluzionând că ipoteza dvs. a fost complet greșită nu vă face să faceți o eșec.Dacă faceți constatări clare, bazate științifice și prezentați-le bine, poate și va fi un succes.
  • În exemplul cuptorului solar al cutiei de pizza, ipoteza noastră a fost "Un cuptor solar realizat dintr-o cutie de pizza poate încălzi în mod constant alimentele în orice moment acolo este un soare abundent."Concluzia noastră, totuși, ar putea fi:"Un cuptor solar făcut dintr-o cutie de pizza poate fi în mod constant de succes în încălzirea alimentelor în soarele de la jumătatea zilei într-o zi fierbinte."
  • Partea 2 din 2:
    Explicarea și prezentarea proiectului dvs
    1. Imagine intitulată face un proiect de investigație științifică Pasul 9
    1. Știți cum va fi evaluat proiectul dvs.Indiferent dacă este vorba despre o misiune de clasă științifică, proiectul de știință Fair sau altceva, este important să fii conștient de criteriile care vor fi folosite pentru a evalua SIP-ul.
    • Pentru un târg științific, de exemplu, judecătorul ar putea fi bazat pe următoarele criterii (adăugând până la 100%): Lucruri de cercetare (50%) - Prezentare orală (30%) - afiș de afișare (20%).
  • Imagine intitulată Evitați probate Pasul 6
    2. Creați un rezumat.Mai mult decât probabil, vi se va cere să scrieți un scurt rezumat al SIP-ului dvs., cunoscut ca un rezumat.Trebuie să precizeze clar ideea dvs., ipoteza și cum ați testat-o ​​și concluzia la care ați ajuns.
  • SIP Rezumatele sunt adesea limitate la o pagină în lungime și poate 250 de cuvinte.În acest spațiu scurt, concentrați-vă pe scopul experimentului, procedurilor, rezultatelor și al oricăror aplicații posibile.
  • Imaginea intitulată deveni un agent imobiliar Pasul 3
    3
    Scrieți o lucrare de cercetare.Dacă abstractul oferă informațiile de bază, hârtia de cercetare oferă detaliile și analiza substanțială a SIP-ului.Este ușor de gândit că experimentarea în sine sau posterul pe care o creați este mai importantă (poate pentru că sunt mai distractivi de făcut), dar lucrarea de cercetare este adesea cea mai importantă componentă în evaluarea proiectului dvs.
  • Utilizați instrucțiunile furnizate de către profesorul dvs. sau directorul Fair Științific pentru informații despre cum să vă construiți hârtia de cercetare.
  • Ca un exemplu, hârtia dvs. poate fi necesară defalcate în categorii cum ar fi: 1) pagina de titlu- 2) Introducere (în cazul în care identificați subiectul și ipoteza dvs.) - 3) Materiale și metode (unde descrieți experimentul) - 4) Rezultate și descoperiri (unde identificați concluziile dvs.) - 5) Concluzii și recomandări (unde vă aflați "Răspuns" Ipoteza dvs.) - 6) Referințe (în cazul în care listați sursele dvs.).
  • Imagine intitulată Fii un broker de stoc Pasul 14
    4. Pregătiți-vă prezentarea orală.Timpul alocat și detaliat așteptat de la prezentarea orală a SIP-ului dvs. (dacă este necesar) poate varia foarte mult.Este posibil să trebuiască să vorbiți timp de 5 minute sau 20.Să fie clar cu privire la cerințele în prealabil - de exemplu, dacă se așteaptă prezentări PowerPoint.
  • Scrieți mai întâi hârtia de cercetare și utilizați-o ca ghid în construirea prezentării dvs. orale.Urmați un cadru similar în a vă prezenta ipoteza, experimentele, rezultatele și concluziile.
  • Concentrați-vă pe claritate și concizie.Asigurați-vă că toată lumea înțelege ceea ce ați făcut, de ce ați făcut-o și ce ați descoperit în a face acest lucru.
  • Imaginea intitulată devine faimoasă pas 3
    5. Face un ajutor vizual.Cele mai multe târguri științifice încă mai solicită a Prezentarea posterelor din proiectul dvs.Acesta va fi, în esență, să fie o afișare vizuală a lucrării dvs. de cercetare.
  • Târgurile științifice utilizează în mod obișnuit o dimensiune standard, un tablou de afișare cu trei panouri, aproximativ 36 de centimetri înălțime de 48 de centimetri lățime.
  • Ar trebui să vă așezați posterul ca pagina frontală a unui ziar, cu titlul dvs. în partea de sus, ipoteză și concluzie frontală și centru și de susținere a materialelor (metode, surse etc.) plasate în mod clar în rubrici de pe ambele părți.
  • Utilizați imagini, diagrame și altele asemănătoare pentru a molid apelul vizual al posterului dvs., dar nu sacrificați conținutul pentru vizual pizzazz.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar