Cum se proiectează o copertă de carte de benzi desenate

Crearea unui capac atractiv de carte de benzi desenate este necesar pentru a atrage oamenii în benzi desenate și pentru a-și captura interesul. Cel mai bun design pentru arta dvs. de acoperire va include elemente de compoziție, psihologie și tehnică. Veți avea nevoie de operele de artă pentru a fi curat, echilibrat, adevărat la conținutul povestii dvs. și, de asemenea, atrăgător. Dar toată munca grea pe care ați pus-o în coperta comicului dvs. vor merita atunci când observați o creștere a cititorului sau a vânzărilor.

Pași

Eșantion de carte de benzi desenate

Eșantion de carte de benzi desenate

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Alegerea hârtiei de artă de acoperire
  1. Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 1
1. Determinați dimensiunile capacului. Deși dimensiunea standard a majorității cărților comice este de 6.625 "cu 10.25 "(16.8 cu 26 cm), dimensiunile personalizate sunt disponibile pentru proiecte sau imprimări speciale.
  • Dacă produceți un roman grafic, există mult mai multă flexibilitate cu dimensionarea, deși dimensiunile cele mai frecvente sunt 5.5 "cu 8.5 "(14 până la 21.6 cm) sau 6 "cu 9" (15.2 până la 22.7 cm).
  • Dacă faceți o manga japoneză, cele mai populare dimensiuni sunt: ​​5.04" cu 7.17" (12.8 până la 18 ani.2 cm) și 5.83" cu 8.2" (14.8 până la 21.0 cm).
  • Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 2
    2. Alegeți cea mai bună finalizare pentru hârtia capacului dvs. Este posibil să fi observat că hârtia utilizată în capacele de carte de benzi desenate este mai grea și de calitate diferită de hârtie pe care ați putea utiliza în imprimanta dvs. de acasă. Aceste tipuri diferite de hârtie permit ca ilustrațiile să fie comunicate pe pagină mai clar pe pagină și în timp ce țineți până la uzură. Cele trei tipuri principale de finisare va trebui să decidă între:
  • Finisaj lucios, care este cel mai strălucitor și mai strălucitor finisaj - ideal pentru evidențierea imaginilor de pe capacul tău.
  • Matte Finish, mai puțin luminos și reflectorizant decât luciul, dar încă reflectă oarecum. Matte vă poate economisi bani pe costurile de imprimare, oferind în același timp o acoperire de calitate.
  • Hârtie neacoperită, care este finisajul cel mai plat din punct de vedere al strălucirii. Are aspect natural și este cel mai frecvent utilizat pentru paginile interioare ale Comic.
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 3
    3. Alegeți greutatea hârtiei. În plus față de sfârșit, grosimea hârtiei va influența durabilitatea comicului dvs. finit. Greutatea standard pentru hârtia de imprimantă este cuprinsă între 20 și 24 lbs (9 - 10.9 kg), deși acest lucru este adesea o greutate prea mare pentru un comic. Hârtia mai subțire riscă să nu aibă suficientă substanță pentru a preveni sângerarea din ilustrațiile conținute în comic.
  • Paginile interioare ale benzi desenate sunt adesea tipărite pe 60 sau 70 lb (27.2 sau 31.8 kg) Hârtie Greutate. Deși nu există un standard setat pentru grosimea ideală a capacului dvs., paginile de acoperire sunt, în general, mai groase decât paginile din interiorul cărții.
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 4
    4. Investigați opțiunile de imprimare. Diferite companii de imprimare se specializează în diferite tipuri de imprimare. O imprimantă standard de afaceri ar putea să nu poată furniza calitatea sau să aibă materialele la îndemână pentru a produce arta dvs. de acoperire în modul în care ați decis, deci sunteți clar despre așteptările dvs. Imprimantele de calitate superioară la domiciliu, pe de altă parte, pot fi o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor pentru proiecte mai mici.
  • Costurile de tipărire variază considerabil între companii. Ar trebui să faceți cumpărături și să obțineți mai multe citate pentru imprimarea dvs. înainte de a decide pe o imprimantă.
  • Partea 2 din 3:
    Planificați-vă acoperirea
    1. Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 5
    1. Planul A "cârlig" pentru coperta ta. Acest lucru poate fi fie în imaginile de pe capac, fie în titlul însuși. În ambele cazuri, veți dori cititorii să fie interesați să cumpere cartea de benzi desenate și o tehnică testată de timp pentru capturarea atenției cititorilor este includerea unei imagini de acoperire care aprinde întrebările de interes sau scânteie.
    • De exemplu, o imagine a eroului dvs. într-o situație dificilă ar putea face ca cititorii potențiali să creadă, "Cum iese din asta?" Pentru a răspunde la întrebări, vor trebui să cumpere cartea dvs!
  • Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 6
    2. Decide asupra unui titlu de montaj. Veți dori un titlu că ambele prinde ochii și transmite cu credință un aspect important al povestii comic. S-ar putea să alegeți un titlu care reflectă acțiunea principală a comicului dvs., ați putea decide asupra unui titlu care indică o conflict mai profund sau turbulențe emoționale sau titlul dvs. ar putea fi potrivit pentru un ceas inteligent.
  • O poveste de revenire ar putea fi intitulată "Renaştere" sau "Phoenixul se ridică."
  • O bătălie epică ar putea fi capturată de titluri cum ar fi "Bătălia de sânge" sau "Skirmish în zăpadă."
  • Liniile de complot emoționale ar putea fi exprimate prin titluri cum ar fi "Conflictul din interiorul" sau "Haosul minții."
  • Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 7
    3. Liniați titlul dvs. cu arta acoperișului. Un titlu care nu pare legat de imaginile din jurul acesteia poate lăsa cititorii potențiali nesigură dacă cartea dvs. este una care sunt interesați să cumpere. Titlul și lucrările de artă ar trebui să colaboreze pentru a rezuma subiectul cărții dvs.
  • De exemplu, un comic intitulat "Luptător" ar trebui să aibă probabil o anumită ordine de luptă descrisă pe coperta sa.
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 8
    4. Corelați tonul și calitatea comicului cu arta de acoperire. O porțiune semnificativă de ton în benzi desenate este transmisă de stilul lucrării de artă. Arta acoperită care este semnificativ diferită de ceea ce este în interiorul comicului dvs. poate lăsa cititorii să se simtă înșelați. Veți dori să vă asigurați că arta dvs. de acoperire corespunde calității și tonului artei din comic.
  • Tonul comicului dvs. poate fi exprimat prin caracteristicile genului. De exemplu, lucrările de artă Noir vor fi pietruite cu umbrele, în timp ce fantezia va fi mai lucioasă și minunată.
  • Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 9
    5. Utilizați contrastul pentru a evidenția conținutul de acoperire. Formele inscripționate pe pagina dvs. de copertă pot scoate contrastul sau pot adăuga încadrarea scenei. Deoarece forma paginii dvs. de copertă va fi cel mai probabil pătrată, forma care oferă cel mai mare contrast este cercul, deși ați putea găsi alte forme stratificate în fundal pot da pop la arta dvs. de acoperire.
  • De asemenea, s-ar putea să luați în considerare utilizarea frontierei paginii pentru a încadra arta capacului, oferind impresia de a privi pe o scenă către cititor.
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 10
    6. Distribuiți caracterele pentru a ilustra rolurile. Dacă, în povestea ta, ai un erou care se confruntă împotriva unui răufăcător, puteți face un clasic "impotriva" Poza, unde puneți cele două caractere într-o poziție antagonistă pe laturile opuse ale paginii.
  • De asemenea, puteți aduna personajele asociate împreună, punerea "bun" caractere pe băieții drepți și răi din stânga, de exemplu.
  • Un alt aspect popular este de a avea eroii în față, iar fața supradimensionată a ticălosului se învârte în fundal în fundal.
  • Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 11
    7. Descrie grupuri mari de caractere pentru a arăta scară. Caracterul de benzi desenate pot face ca acoperirea artei să se simtă supraaglomerate. Dacă intenționați să arătați un grup mare de caractere sau poate chiar și o secvență de luptă armată, pe copertă, este posibil să doriți să trageți cifrele la scară mai mică.
  • În acest fel, puteți da un sentiment de mare a scenei și puteți încorpora mai mult din setare, creând un echilibru mai mare între cifre și împrejurimile lor.
  • Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 12
    8. Plasați o imagine care se află în fundal pentru a crea un ton amenințător. O imagine semi-transparentă în fundal, răsucindu-se peste eroi, a fost folosită în multe benzi desenate pentru a indica ochii vigilei ai unui ticălos. Într-un sens mai general, această tehnică poate adăuga un element de preocupare la arta dvs. de acoperire, care ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.
  • Este posibil să puteți crea această tehnică manuală, dar poate fi mai ușor să o faceți digital cu 2 straturi separate.
  • Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 13
    9. Spargeți cel de-al patrulea perete pentru a da un efect 3D. Folosind umbrirea și perspectivă, vă puteți face personajele dvs. ca și cum ar fi ruperea sau în spațiul paginii dvs. de copertă. Această iluzie de profunzime poate să-ți atragă literalmente cititorii în poveste, făcându-i să se simtă scufundați în povestea ta de la început.
  • Partea 3 din 3:
    Implementarea designului dvs
    1. Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 14
    1. Închiriați un artist sau asistent, dacă este necesar. În cazul în care sunteți ilustratorul comicului, este posibil să nu aveți nevoie să angajați un ilustrator. Cu toate acestea, încă ar putea beneficia de a angaja un asistent, ca un inker pentru a finaliza lucrarea de linie pe care o faceți pe cont propriu. Acest lucru vă poate ajuta să terminați proiectul în cea mai în timp utilă modă posibilă.
    • Unele artiști de carte de benzi desenate le place să facă arta de acoperire mai complicată decât ceea ce se află în interiorul comicului. De exemplu, comicul poate fi în alb-negru, dar capacul poate fi în culoare.
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 15
    2. Adunați-vă materialele. În funcție de mediul în care ați decis să vă atrageți comicul, aceste materiale pot fi drastic diferite. Ar trebui să puteți achiziționa majoritatea consumabilelor la magazinul dvs. de artă locală și o listă de furnizarea de artă comună pe care ați putea include:
  • Creioane colorate (opțional - pentru colorare)
  • Computer (opțional - pentru colorare)
  • Markere (opțional - pentru colorare)
  • Hârtie
  • Creioane
  • Pixuri (pentru inking)
  • Scaner (opțional - pentru colorarea digitală)
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 16
    3. Schiță o schiță brută. O referință pentru designul finit vă va ajuta să vă împiedicați să uitați o parte din ea. Un proiect dur vă va oferi, de asemenea, un sentiment mai bun pentru compoziția scenei, oferindu-vă oa doua șansă de a reechilibra arta dvs. de acoperire înainte de a lucra la adevăratul lucru.
  • Uneori, poate să nu fie suficient. Creați mai multe proiecte brute, apoi alegeți cel care arată cel mai bun.
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 17
    4. Creionați-vă caracterele de artă și titlul. Luați hârtia și creionul și faceți o schiță preliminară a personajelor dvs. Odată ce designul dur pentru panoul de acoperire este pe pagină, puteți începe să curățați liniile și creionarea în detalii.
  • În acest stadiu, ați putea dori, de asemenea, să includeți numele dvs. și numele altora implicate în proiectul dvs.
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 18
    5. Dă-ți fundalul pentru scena de acoperire. S-ar putea să fi ales o setare chiar din paginile interne ale povestii dvs., dar puteți utiliza, de asemenea, setările sugerate în dialogul comic. În același mod ca și personajul tău, schițele preliminare, veți:
  • Desenați imaginile de fundal dur
  • Curățați liniile pentru a crea o imagine curată.
  • Adăugați detalii și completați ilustrația.
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 19
    6. Cerneală liniile cu pensii. Echipele profesionale de producție comice au adesea unul sau mai mulți indivizi dedicați acestei sarcini. În timpul procesului de incidență, va trebui să utilizați cerneala pentru a finaliza lucrarea liniei penciled. Dincolo de asta, în timp ce tu ar trebui să:
  • Corectați orice erori sau inconsecvențe în penisare.
  • Utilizați tehnicile de umbrire Pentru a crea o interacțiune de umbră și lumină în compoziție.
  • Imagine intitulată Design O copertă de benzi desenate Pasul 20
    7. Colorați arta acoperișului. Aceasta este de obicei etapa finală a procesului de creație de benzi desenate. Mulți artiști contemporani vor scana designul inked și vor folosi un computer pentru colorare, dar unii artiști încă preferă mass-media fizică. Obiectivul dvs. cheie în acest moment este de a crea colorarea care nu diminuează munca de linie.
  • Dacă vă colorați în mod tradițional lucrările de artă, mai degrabă decât digital, este posibil să trebuiască să mergeți peste o parte din arta dvs. de linia dvs. din nou pentru a face mai ascuțită.
  • Imagine intitulată Design O copertă de carte de benzi desenate Pasul 21
    8. Imprimați munca dvs. finalizată. Traseul pe care îl luați în imprimare va depinde de faptul dacă ați decis să vă trimiteți cartea dvs. unei agenții de imprimare profesionale sau să faceți singur. O imprimantă de calitate la domiciliu, o muncă grea și o investiție semnificativă de timp vă pot economisi bani, dar o agenție de tipărire are procesul necesar pentru o mai bună coerență și proiecte la scară mai mare.
  • Unele agenții de tipărire pot solicita să furnizați o copie digitală pentru imprimare. În acest caz, poate fi necesar să faceți o scanare de înaltă rezoluție a artei dvs. de acoperire.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar