Cum să conectați o pedală de chitară

Pedalele de chitară produc o varietate de sunete și efecte diferite care vă pot ajuta să sunați ca un adevărat Rockstar - atâta timp cât le-ați stabilit corect! Indiferent dacă începeți doar cu o singură pedală sau cu câțiva pedale împreună, conexiunea și ordinea corectă sunt importante. Dacă doriți să lansăm mai multe pedale împreună, începeți să vă imaginați ce sunete pedale sună și cum afectează semnalul audio. Odată ce știți că, puteți găsi cu ușurință unde să poziționați fiecare pedală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Atașarea unei singure pedale
  1. Imaginea intitulată Conectați o pedală de chitară Pasul 1
1. Cumpărați 2 cabluri audio de instrumente la cel puțin 10 picioare (3.0 m) lung. Aceste cabluri conectează pedala la chitara și amprenta dvs. Când cumpărați pedala, mergeți și luați și cablurile. Ei nu vin de obicei cu pedala, dar le poți cumpăra separat în același loc. Cablurile lungi sunt cele mai bune pentru aceasta deoarece vă dau loc să se deplaseze cu chitara.
  • Cele mai multe platforme de chitară sunt mono și necesită doar 1 set de 2 cabluri. Dacă executați un amplificator stereo sau 2 amperi, veți avea nevoie de pedale cu mufe stereo și 2 seturi de 2 cabluri, pentru un total de 4 cabluri.
  • Dacă chitara dvs. este deja conectată la amp, aveți doar nevoie doar de 1 cablu suplimentar. Puteți utiliza cablul pe care l-ați folosit pentru a conecta chitara dvs. la amplificarea dvs. pentru a vă conecta chitara la pedală, dar veți avea nevoie de un alt cablu pentru a conecta pedala la amplificare.
  • Imaginea intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 2
    2. Opriți totul în echipamentul de chitară. Nu trebuie să deconectați totul de la putere, dar doriți să îl opriți. Acest lucru împiedică POP-urile puternice și alte feedback. De asemenea, riscați un scurt dacă încercați să conectați un circuit live. Dacă se întâmplă să aveți totul deconectat, este o idee bună să o conectați, astfel încât să vă asigurați că totul este de asemenea dezactivat.
  • Răsuciți volumul, astfel încât să nu ieșiți din cameră accidental atunci când întoarceți totul înapoi.
  • Imagine intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 3
    3. Utilizați 1 cablu pentru a vă conecta pedala la amplificare. Puneți un capăt al cablului în mufa de ieșire a pedalei, apoi puneți celălalt capăt al cablului în mufa de intrare a amprentei dvs. Întindeți cablul astfel încât pedala să poată sta pe podea într-o poziție bună pentru ao folosi în timp ce jucați.
  • Dacă întâmpinați o platformă stereo și pedale stereo, repetați același proces cu al doilea set de cabluri.
  • Imaginea intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 4
    4. Conectați chitara la pedala cu celălalt cablu. Stick un capăt al celui de-al doilea cablu în mufa de intrare a pedalei dvs., apoi conectați-o la mufa de ieșire a chitară. Testați-vă configurarea cu totul încă oprit pentru a vă asigura că pedala este într-o poziție confortabilă pentru a ajunge în timp ce jucați.
  • Pentru setările stereo, faceți același lucru cu celălalt set de cabluri.
  • Imagine intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 5
    5. Porniți chitara, apoi pedala, apoi AMP. Ori de câte ori conectați o pedală nouă, începeți la începutul lanțului de semnal (chitara) și mergeți la capăt. Redați o ling și testați pedala pentru a vă asigura că funcționează corect.
  • Când porniți, inversați această comandă, întoarceți-vă mai întâi Amp off, urmată de pedala, apoi chitara voastră.
  • Dacă utilizați o baterie pentru a alimenta pedala, este o idee bună să scoateți bateria atunci când nu utilizați pedala, astfel încât să nu fie pornită accidental și să vă scurgă acumulatorul.
  • Metoda 2 din 3:
    Încheia mai multor pedale împreună
    1. Imagine intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 6
    1. Cumpărați 2 cabluri audio de instrumente și cabluri de patch-uri audio pentru a conecta fiecare pedală. Obțineți 2 cabluri audio mai lungi pentru a conecta ultima pedală din lanț la amp și prima pedală din lanț la chitară. Apoi, obțineți cabluri de patch-uri pentru a conecta pedalele împreună. Aceste cabluri scurte sunt disponibile oriunde sunt vândute pedalele și de obicei vin în pachete de 4-6.
    • Veți avea nevoie de un cablu mai puțin decât numărul de pedale pe care le aveți. Deci, de exemplu, dacă aveți 3 pedale, veți avea nevoie de 2 cabluri de patch-uri.
    • Cablurile mai scurte împiedică pierderea semnalului care ar apărea dacă utilizați cabluri mai lungi între pedale. De asemenea, vă ușurează să vă organizați pedalele împreună.
  • Imagine intitulată Conectați o pedală de chitară Pasul 7
    2. Așezați pedalele în care doriți să meargă. Localizați mufele de intrare și ieșire pe fiecare pedale și asigurați-vă că toate se întorc în aceeași direcție. Rotiți toate mufele de ieșire în direcția AMP și toate mufele de intrare în direcția în care veți sta și jucați chitara.
  • Plasați un cablu de patch-uri între fiecare pedale, astfel încât să vă puteți asigura că aveți suficient. Apoi, veți avea un cablu mai lung la fiecare capăt pentru a vă conecta lanțul de pedale la amp și la chitara.
  • Imagine intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 8
    3. Obtine o "lanțul Daisy" Alimentare pentru pedalele dvs. Cele mai multe pedale de chitară au o baterie de 9 volți în interior, dar acest lucru poate fi greoi (și scump) pentru a ține pasul cu - și nu ați dori ca o baterie să moară în mijlocul unui concert. Puteți lua o sursă de alimentare cu lanț Daisy proiectată pentru pedale de chitară online sau la orice magazin de muzică sau chitară.
  • Verificați conexiunile de pe sursa de alimentare și asigurați-vă că va funcționa pentru toate pedalele pe care intenționați să le utilizați. Cele mai multe modele enumeră pedalele pe care le lucrează pe pachet sau online.
  • Total cerințele curente electrice (enumerate în ma) ale pedalelor dvs. și asigurați-vă că sunt sub puterea maximă a sursei de alimentare a lanțului margaretă. În caz contrar, veți arde alimentarea cu energie electrică. De exemplu, dacă ați avut 2 pedale de 200mA, le puteți rula atât pe o sursă de alimentare cu 500ma. Dar dacă ați vrut să adăugați o a treia pedală de 200mA, ați avea nevoie de o sursă de alimentare cu o putere maximă mai mare.
  • Imagine intitulată Conectați o pedală de chitară Pasul 9
    4. Opriți amprenta, chitara și toate pedalele dvs. Verificați comutatoarele și asigurați-vă că totul din guitarul dvs. este oprit și setați volumul la scăzut. Puteți lăsa ceva conectat la putere atâta timp cât este oprit. Dacă totul este deconectat, conectați-l astfel încât să puteți testa volumul, apoi asigurați-vă că este dezactivat.
  • Imagine intitulată Conectați o pedală de chitară Pasul 10
    5. Conectați pedalele cu cabluri de patch-uri și conectați-le în sursa de alimentare. Conectați cablul de patch-uri la mufa de ieșire a unei pedale și apoi conectați celălalt capăt în mufa de intrare a următoarei pedale. Continuați până când vă conectați pe toți pedalele împreună.
  • Imaginea intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 11
    6. Conectați ultima pedală în amp și prima pedală în chitara. Conectați unul dintre cablurile mai lungi în mufa de intrare de pe prima pedală din lanț, apoi conectați celălalt capăt în chitară. Apoi, luați celălalt cablu lung și conectați un capăt în mufa de ieșire de pe ultima pedală din lanțul dvs. Conectați celălalt capăt în mufa de intrare a amplificării dvs. și ar trebui să fiți bine să mergeți!
  • Imagine intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 12
    7. Întoarceți totul la începerea cu chitara. Porniți mai întâi chitara, apoi coborâți în jos linia de întoarcere pe fiecare pedale. Verificați dublu volumul și asigurați-vă că este cât mai scăzut posibil, apoi porniți amprenta.
  • Redați un riff pe chitara dvs. și încercați fiecare pedale pentru a vă asigura că funcționează corect. S-ar putea să încercați, de asemenea, să utilizați 2 sau 3 pedale în același timp pentru a vedea dacă trebuie să modificați deloc ordinea pedalelor. Amintiți-vă să întoarceți totul înainte de a schimba comanda.
  • Metoda 3 din 3:
    Punerea pedalelor în ordine
    1. Imagine intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 13
    1. Puneți pedala de tuner în lanț. Dacă utilizați o pedală de tuner, are nevoie de sunetul brut direct de la chitara dvs. pentru a vă menține chitara în ton. Din acest motiv, ar trebui să mergeți întotdeauna mai întâi în lanțul dvs. și să vă conectați direct la chitară.
    • Dacă o puneți după o altă pedală, nu vă va regla chitara.
    • Când nu utilizați pedala de tuner, puneți-o în modul bypass, astfel încât semnalul dvs. să nu călătorească prin ea.
  • Imagine intitulată Conectați o pedală de chitară Pasul 14
    2. Plasați pedalele dinamice, cum ar fi o poartă de zgomot, după tunerul dvs. Poarta de zgomot și pedalele de compresoare funcționează cel mai bine când primesc semnalul audio brut de la chitara dvs., fără efecte. Ei vor ajuta la curățarea semnalului înainte de a trece prin alte pedale. Puneți-le pe "ieșire" Partea tunerului tău.
  • De asemenea, puteți experimenta prin punerea acestor pedale în lanțul dvs., chiar înainte de pedalele pe bază de timp. Cu această ordine, umflarea volumului de asemenea întârziată sau ecou.
  • Imagine intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 15
    3. Aliniați filtrul sau pedalele de schimbare după pedalele dinamice. Primul dintre aceste tipuri de pedale este, de obicei, pedala dvs. EQ, care vă ajustează tonul astfel încât să puteți obține cele mai multe din orice reacție mai departe în lanț. Setați-l pe "ieșire" Partea oricăror pedale dinamice pe care le aveți (sau tunerul dvs., dacă nu aveți pedale dinamice). După aceea, ați putea pune o pedală auto-wah, wah-wah, armonizator sau octave.
  • Distorsiunea, overdrive, fuzz și alte pedale care necesită un câștig înalt funcționează în mod obișnuit după filtrul și pedalele de schimbare, dar puteți să vă jucați și să decideți ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • Imagine intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 16
    4. Includeți efectele de modulație pedalele spre capătul lanțului. Chorusele, flangerii și fazerele sunt toate pedalele de modulare care modifică volumul semnalului dvs. și funcționează în mod obișnuit după ce ați făcut filtrarea sau schimbarea pe care doriți să o faceți. Dacă modulați semnalul și apoi distorsionați după fapt, sunetul poate pierde definiția pe măsură ce efectele smear împreună.
  • Dacă amplificatorul dvs. are o buclă de efecte, puteți, de asemenea, să vă conectați pedala modulatorului direct acolo, mai degrabă decât să o luați cu ceilalți pedale. Acest lucru va da modularea unui sunet mai clar și mai curat.
  • Dacă aveți mai multe pedale modulator, acestea nu trebuie să fie în ordine particulară. Veți folosi în mod obișnuit unul câte unul la un moment dat și tot restul ar fi oprit, astfel încât acestea nu vor afecta semnalul.
  • Imagine intitulată Conectați o pedală de chitară Pasul 17
    5. Terminați lanțul de semnal cu pedale de efecte bazate pe timp. Pedale pe bază de timp, inclusiv reverb, întârziere și ecou, ​​de obicei funcționează cel mai bine atunci când sunt ultimele pedale din lanț și afectează semnalul finalizat. Acest lucru vă permite să repetați sau să întârzieți întregul sunet rece pe care l-ați făcut.
  • Stratificarea altor efecte asupra unei întârzieri sau reverb (punerea altor pedale mai târziu în lanț) În mod obișnuit nu funcționează foarte bine deoarece celelalte pedale nu pot să-și dea seama ce sunet să interacționeze cu.
  • Unii amperi au reverb încorporat, deci este în mod natural ultimul lucru pe care îl atinge semnalul. Dacă amplificatorul dvs. nu are reverb încorporat, face ca pedala să fie ultima în lanțul dvs. pentru a replica același efect.
  • Imagine intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 18
    6. Plasați pedala de looper în funcție de modul în care doriți să vă sune buclă. Looper Pedalele sunt complicate, dar în cele din urmă se referă la ceea ce doriți să înregistrați în buclă. Dacă doriți să jucați peste o buclă terminată cu distorsiuni sau alte efecte deja adăugate, ați pune pedala de looper la sfârșitul lanțului dvs. Cu toate acestea, dacă doriți să modalizați bucla în timp ce ați jucat-o, ați dori-o înainte de oricare dintre aceste efecte.
  • Când utilizați pedala de looper, înregistrează sunetul care vine de la chitara dvs. plus efectele oricăror pedale vin înainte de a fi în lanț.
  • Imaginea intitulată Conectați o pedala de chitară Pasul 19
    7. Redați-vă cu ordinea de bază pentru a găsi sunetul dorit. Ordinea pedalelor de chitară este știința și arta parțială. În cele din urmă, se apropie de modul în care vă place modul în care sunetele dvs. de chitară. Diferiți chitariști jurați prin comenzi diferite - găsiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs!
  • Dacă sunteți curios despre experimentarea cu ordinea pedalelor dvs., dar nu știți cu adevărat de unde să începeți, căutați ordinele de pedale folosite de câțiva chitaristi doriti si incercati-le pentru dimensiune.
  • sfaturi

    Dacă utilizați în mod regulat o mulțime de pedale, luați în considerare investiția într-o pedale. Nu numai că va furniza putere tuturor pedalelor dvs., dar, de asemenea, vă va ajuta să vă păstrați cablurile organizate și să ieșiți din cale și să vă păstrați pedalele sigure.
  • Pedalele pot fi dificil de angajat la momentul potrivit, mai ales dacă începeți doar. Practicați cu orice pedale noi înainte de a le scoate pentru o concert.
  • Avertizări

    Se potrivește tensiunea pedalelor la tensiunea în sursa de alimentare. Folosirea tensiunii greșite ar putea să vă deterioreze pedalele.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar