Cum să cumpărați o chitară acustică bună

Cumpărarea unei chitară acustică este o propunere descurajantă dacă nu știți ce căutați. Există un număr de chitară de minte acolo cu diferite caracteristici, dimensiuni și materiale, fiecare revendicată pentru a crea cel mai bun sunet. La sfârșitul zilei, este vorba despre găsirea celei mai bune chitară pentru dvs. și cumpărarea unui acustic bun este mai mult despre preferința personală decât știința exactă.

Pași

1. Redați chitarele într-un magazin de muzică pentru a găsi sunetul dorit cel mai bine. Sunteți de așteptat să jucați o chitară înainte de ao cumpăra, așa că nu fiți timizi. Mai bine, jucați 10 chitare diferite, compararea sunetelor de la unul la altul. Vrei un sunet profund, mare sau vrei un inel mai luminos la notele tale? Joacă câteva coarde și notează în sus și în jos Fretboard pentru a măsura capacitatea de reacție la diferite puncte, precum și ușurința de joc.
  • Dacă nu ați jucat niciodată chitară, s-ar putea să nu fiți înțelepți să renunțați la o mulțime de bani într-o chitară grozavă până când știți că se va lipi. Pentru primele câteva lecții, puneți niște prieteni dacă pot împrumuta o chitară. Odată ce știți câteva coarde și melodii, le puteți testa pe chitare pe care le-ați putea cumpăra.
  • Când sunteți serios despre o chitară, luați-o într-o cameră izolată de sunet pentru a testa. Corzi pe celelalte chitare din cameră vor crea sunet atunci când jucați o chitară (vibrații simpatice), făcând chitara mai bună decât este de fapt. Majoritatea magazinelor muzicale vor avea o cameră Amp în spate.
  • 2. Asigurați-vă că chitara este confortabilă și ușor de jucat. Dacă vă place sunetul, dar nu îl puteți reda, optați pentru o chitară mai mică. Un punct cheie este că canelura inferioară trebuie să se potrivească confortabil pe coapsa dreaptă. Șezând în poziție verticală, ar trebui să vă puteți strâmba cu cotul în unghi drept față de gât, iar încheietura mâinii flexibile. Dar există și alte lucruri mai subtile pentru a verifica și o bună acustică:
  • Actiunea: Cât de sus sunt deasupra frezărilor sunt șirurile? Pe chitare bune, vor fi aproape. Chitarele ieftine au "acțiune înaltă," ceea ce înseamnă că trebuie să împingeți mult mai greu pentru a juca o notă.
  • Grosimea gatului: Cât de ușor puteți ajunge la corzile de top cu mâna voastră?
  • Marimea corpului: Chitarele Dreadnaught sunt mari și au un sunet bogat în mod similar. Un concert acustic este mult mai mic și astfel mai luminos. Dacă jucați singur, așezați-vă, dimensiunea mare poate fi plăcută. Dar dacă sunteți parte dintr-o trupă și vă place să vă mișcați, ați putea dori ceva mai subțire.
  • 3. Selectați o chitară care se potrivește stilului dvs. Diferitele tipuri de chitare acustice sunt cele mai bune pentru diferite genuri. În timp ce descrierile de mai jos sunt generalizări, acestea vor fi de ajutor atunci când se iau o chitară pentru începători:
  • Acoustic tradițional: Aceasta este chitara clasica, cu un corp mare si o gaura de sunet deschisa. Se folosește foarte mult în muzică populară, rock, țară și pop, dar poate fi auzită în aproape orice.
  • Tradițional cu pickup: Dacă vedeți un panou cu butoane și o mufă de intrare cu trimestru, acest lucru înseamnă că puteți conecta chitara într-un AMP fără a sacrifica tonul acustic bogat. Dacă intenționați să jucați cu o bandă, acestea sunt foarte recomandate. Foarte versatil.
  • Electric-acustic: Aceste chitari hibride sunt folosite în muzica de jazz și mondială și pot fi testate corespunzător numai printr-un amplificator. În general mai specializate.
  • 4. Cunoașteți diferența dintre chitarele laminate și solide. Cel mai important lucru pentru sunetul chitara dvs. este bucata de lemn pe partea de sus. Există o mulțime de păduri folosite pentru diferite chitare, în funcție de sunetul dorit, dar cel mai important lucru de observat este dacă este sau nu laminat sau solid-topped. Dacă nu știți, sau nu spune, întrebați un funcționar al magazinului.
  • Solid: Aceasta este una sau două bucăți potrivite de lemn, aliniate cu cerealele din chitară. Produce un sunet mai clar, mai bogat decât laminat, dar este mai scump.
  • Laminat: Este de 4-5 bucăți de lemn subțire presat împreună, de obicei placaj. Are o calitate mai mică a volumului și a tonului, dar este încă o opțiune bună pentru o primă chitară mai ieftină.
  • 5. Verificați construcția în sus și în jos pe chitară pentru a vă asigura o chitară bine construită. Dacă ați jucat chitara, iubiți sunetul și simțiți-vă că se potrivește stilului și confortului, atunci este probabil o chitară bună. Există un set final de verificări, totuși, care vă asigurați că este bine construit și gata să cumpere:
  • Piele de reglare sunt ușor de schimbat.
  • Nu există exces de lipici, chipsuri sau mărci de alte construcții.
  • Toate piesele se simt bine fixate, fără wiggle sau mișcare.
  • Există o tijă de fixare reglabilă. Întrebați funcționarii magazinului dacă nu îl puteți găsi.
  • Gâtul (nu fretonul de pe partea superioară a gâtului) este aproximativ chiar și cu vârful chitara.
  • Înălțimea șirului este scăzută, mai ales la prima frete.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă sunteți începător, aveți o etichetă de prietenie cu experiență și să vă ajutați la chitară cu dvs.
  • Înainte de a lua o decizie finală, nu ar face rău să citească câteva recenzii online.
  • Asigurați-vă că aveți destui bani pentru a cumpăra unul. O chitară bună ar trebui, cel puțin, să costă 150 de dolari SUA.
  • Încercați să nu vă bazați pe opinii de vânzări - simțiți chitara ca și cum ați fi una cu ea.
  • Avertizări

    Sunetele de buzunare pot apărea chiar dacă este o chitară bună. Uneori nu este o chestiune despre cât de bună este o chitară, dar dacă este înființată. O nouă chitară nu vine de obicei din fabrică în formă de joc perfectă. Are nevoie de ajustări. Unele lucruri pe care le puteți ajusta (cum ar fi ajustarea podului), dar alte lucruri sunt cele mai bune de un profesionist. Deci, dacă doriți ca noul Gibson (sau orice altceva) să joace cel mai dulce, să-l duceți la un pro la un magazin real muzical și să le fixați pentru dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar