Cum să lumineze o cameră întunecată

VIDEO

Dacă există o cameră în casa dvs., care este un pic diminuată, există multe trucuri pe care le puteți utiliza pentru ao străluci imediat. Schimbarea iluminatului și a culorii va face o diferență dramatică, iar alegerea mobilierului și decoratiunile mai ușoare pot ajuta, de asemenea, o cameră să se simtă spațioasă și strălucitoare. Dacă doriți să faceți o investiție mai mare, adăugarea de ferestre și înlocuirea pardoselii vă va schimba camera de la o peșteră la un paradis.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea creativă cu iluminare și culoare
  1. Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 1
1. Vopsea tavanul alb. Dacă tavanul camerei este pictat o culoare întunecată sau are grinzi de lemn întunecate, probabil ar fi turnarea unui pall pe întreaga cameră. Cumpărați o cutie sau două de vopsea albă și dați plafonul un strat proaspăt. Albul strălucitor va reflecta lumina în loc să o absoarbe și veți fi uimiți de ce face o diferență pe care o face.
  • Dacă preferați să utilizați culoarea în loc de alb simplu, încercați un galben pal, o mentă sau o cremă palidă.
  • Chiar dacă nu pictați zidurile albe, pictura albului alb va face o mare diferență.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 2
    2. Limitați culorile accentuate. S-ar putea să fiți tentați să pictați camera dvs. preferată bogată, profundă, dar este mai bine să salvați culori luminoase și îndrăznețe pentru zidurile de accent sau tăiate. Într-o cameră întunecată, o culoare profundă nu va arăta strălucitoare - va adăuga doar la simțul întunecat al spațiului. Dacă absolut trebuie să utilizați albastru închis, verde, roșu sau o altă culoare bogată, alegeți un zid mic pentru a picta și vopsi restul într-o culoare mult mai ușoară.
  • Un alt mod de a încorpora o anumită culoare fără a face ca spațiul mai întunecat să adauge un decor de accent stenciled de-a lungul tavanului. Cumpărați sau faceți un stencil într-o formă care se potrivește cu gustul dvs. - flori, frunze și design abstract sunt populare - și utilizați culoarea voastră preferată pentru a face un model frumos.
  • Pictura panourilor de bază și a ușii o culoare contrastantă este o altă modalitate de a adăuga o atingere festivă în cameră fără a face prea întunecată.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 3
    3. Utilizarea completă a luminii naturale. Dacă lucrați cu o cameră întunecată, șansele nu aveți o mulțime de lumină naturală, dar este important să profitați la maximum de ceea ce aveți. Dacă ferestrele dvs. sunt acoperite cu nuanțe întunecate sau blind-uri, blocați cea mai bună șansă pentru a străluci camera. În loc să vă păstrați blind-urile închise, încercați următoarele:
  • Alegeți acoperirile de ferestre aerisite, care nu blochează complet lumina. De exemplu, perdelele de lenjerie de culoare crem sau panza vor oferi intimitate în timp ce permiteți soarelui să filtreze în cameră.
  • Dacă preferați jaluzele, căutați blind-uri de pânză într-o țesătură ușoară care nu este complet opacă. Evitați blind-urile din lemn sau din plastic care blochează toată lumina.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 4
    4. Înlocuiți luminile aeriene cu lumini de perimetru moale. Iluminarea puternică deasupra capului poate evidenția de fapt faptul că o cameră este în mod natural întuneric. În loc să inundă spațiul cu iluminare fluorescentă, alegeți cu atenție iluminarea artificială, astfel încât să pară cât mai natural și plăcut posibil.
  • Pista de iluminat poate lumina cu adevărat un spațiu fără a crea o atmosferă dură.
  • Utilizați o mulțime de lămpi de podea strategic, cu nuanțe de culoare deschisă pentru a difuza lumina în toată camera.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 5
    5. Utilizați iluminarea difuză.Dacă aveți un colț întunecat sau o cameră în care nu există nici un dispozitiv de tavan, utilizați mai multe lumini îndreptate spre tavan și pereți.Această lumină reflectată oferă o strălucire moale, care minimizează umbrele dure.
  • Lumanari nu ar trebui să fie trecute cu vederea ca o sursă plăcută de lumină suplimentară. Când doriți să creați o atmosferă deosebit de strălucitoare, veselă, luminează unele lumânări în plus față de utilizarea iluminării artificiale.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 6
    6. Adăugați iluminare personalizată.Dacă efectuați frecvent anumite activități în cameră, luați în considerare adăugarea unor lumini specifice pentru a vă ajuta să lucrați.Unele lumini de montare sub dulapuri și peste contoare, iar altele pot fi utile pe biroul de cusut sau la pian.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 7
    7. Utilizați bulbi mai luminoase. Înlocuiți becurile cu becuri mai mari de intensitate a luminii, cum ar fi becuri fluorescente compacte (CFLS) ale unei puteri mai mici, dar o ieșire de lumină mai mare. O putere mai mare nu înseamnă un nivel mai ridicat al luminii.
  • De asemenea, puteți experimenta colorarea subtilă a luminilor.Bulbi care sunt clasificate ca "lumina zilei" De obicei, scoateți lumina cu o temperatură în jurul celui de lumina directă a soarelui și oferă un răcitor, bluer, mai viu."Albul alb" Becurile au o temperatură ușoară mai mică, ceea ce oferă o lumină mai caldă și mai galbenă.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 8
    8. Du-te cu întuneric și confortabil ca o alternativă. Dacă nu există doar în jurul valorii de faptul că camera în cauză este întunecată, ați putea întotdeauna să sugerați sugestiile pentru strălucirea camerei și să mergeți cu simt natural al camerei. Vopsea o culoare profundă și folosiți decorațiuni bogate și grele pentru a crea simțul unui salon de modă veche. Culori precum carbune și albastru de ardezie sunt alegeri populare pentru camerele care trebuie să aibă o senzație de senzație.
  • Metoda 2 din 3:
    Aspirarea accesoriilor și a mobilierului
    1. Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 9
    1. Evaluați-vă decorațiunile și accesoriile. Uită-te la tine Artă, Knicknacks, Colecția de carte și alte decorațiuni din cameră În cazul în care încercați să vă lumineze. Este orice adăugând la sentimentul că spațiul este prea dim? Ar putea fi timpul să opriți acea imprimare veche alb-negru pentru ceva mai plin de viață și mai luminos. Dacă aveți stive de cărți, o colecție de păpuși vechi sau un zid de plante verde adânc, ar putea fi timp pentru ca aceștia să meargă și ei. Dacă sunteți angajat să vă lumineze spațiul, este posibil să trebuiască să luați câteva decizii dure despre ce să păstrați.
    • Alegeți primele 10 cărți preferate și afișați-le artă, mai degrabă decât să aveți întreaga dvs. colecție să ia un perete în camera întunecată. Spațiul care a fost acoperit anterior cu cărți poate fi acum strălucit cu ceva mai vesel.
    • Dacă sunteți un iubitor de plante, gândiți-vă să scăpați de plante mari și întunecate și să le înlocuiți cu plante care sunt mai ușoare în culoare. Afișarea câtorva suculenți sau ferigi este o atingere atractivă, dar având rafturi de plante poate face o cameră să se simtă mai întunecată.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 10
    2. Adăugați oglinzi. Acum că ați eliminat un spațiu, încercați să adăugați câteva oglinzi în cameră. Vor reflecta ce lumina se scurge în cameră și o face să pară cel puțin puțin mai strălucitoare. Alegeți oglinzi cu cadre de culoare deschisă care adaugă la simțul aerisit al camerei.
  • Oglinzile agățate într-o cameră are avantajul suplimentar de a face să se simtă mai mare.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 11
    3. Modificați-vă mobilierul întunecat. Aveți rafturi din lemn de podea la tavan care adaugă la camera întunecată a camerei dvs? Ce zici de un dulap TV de cireș întunecat sau un pat mare de lemn cu posturi bogate și întunecate? Mobilierul greu poate face chiar și cea mai strălucitoare cameră arată un pic cam groaznic. Dacă doriți să luminezi lucrurile, alegeți mobilier cu lemn mai ușor.
  • De asemenea, puteți picta sau refinnisi mobilierul dvs. existent pentru a le oferi un makeover de cameră.
  • Cumpărați slipcovers colorați luminos pentru canapele și scaunele.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 12
    4. Păstrați firele ascunse. Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, aveți încurcături de fire și cabluri care s-au strecurat pe podea. Firele negre pot contribui la o cameră care se simte întuneric și aglomerată. Încercați să le păstrați în mod obișnuit și asigurați-vă cu o bucată de velcro. De asemenea, puteți banda firele pe placa de bază folosind bandă electrică de culoare deschisă pentru a le menține în afara drumului. Veți descoperi că această schimbare aparent trivială face o mare diferență.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 13
    5. Instalați rafturile montate pe perete. Un alt truc pentru a face o cameră pare mai luminos este să elimini nevoia de o mulțime de mobilier. În loc să aibă o grămadă de rafturi și mese, încercați să instalați rafturi montate pe perete care sunt compuse din lemn de culoare deschisă sau alb pictat. Utilizați-le pentru a vă stoca cărțile și câteva decorațiuni. Acum ați eliminat umbrele exprimate de mesele suplimentare și alte mobilier.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând schimbări structurale
    1. Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 14
    1. Luminează podelele. Dacă aveți podele colorate întunecate, cea mai rapidă fixare este să cumpărați un covor de aruncare luminos pentru a le acoperi. Cu toate acestea, investiții puțin mai mult timp și bani pentru a pune în podea nouă sau pentru a refinniza ceea ce ați meritat pe termen lung. Dacă doriți cu adevărat să vă lumineze camera, luați în considerare următoarele:
    • Dacă ați pictat podele din lemn de esență tare, refinnează podelele pentru a expune lemnul ușor dedesubt. S-ar putea să luați în considerare și pictura podelei o culoare mai luminoasă, cum ar fi perla gri.
    • Podelele din beton sunt robuste și practice și vin în multe culori diferite. Betonul finit este lustruit până când este neted și strălucitor.
    • Placile de culoare viu sunt o alegere bună pentru bucătării și băi.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 15
    2. Înlocuiți ușa cu un pahar. Atât ușile interne, cât și cele externe oferă oportunități pentru mai multă lumină pentru a intra în camera în cauză. Dacă este posibil, înlocuiți ușile cu ușile franceze din sticlă. De asemenea, ați putea lua în considerare obținerea unei uși cu o fereastră mare pentru a lăsa mai multă lumină. Dacă aceste opțiuni nu sunt practice, pur și simplu pictați ușile dvs. o culoare mai deschisă va ajuta la luminarea camerei.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 16
    3. Vedeți dacă puteți elimina pereții suplimentari. Camera dvs. ar putea avea o senzație închisă, întunecată dacă există un zid suplimentar care blochează lumina. Dacă este posibil, luați în considerare scoaterea peretelui suplimentar pentru a deschide lucrurile puțin. Acest lucru se face în mod obișnuit în cazul în care un perete blochează o cameră de la un hol, de exemplu. Dacă peretele nu conține grinzi care țineau plafonul, baterea ei nu ar trebui să fie o problemă.
  • Veți dori să angajați un antreprenor pentru a arunca o privire la cameră înainte de a decide să bateți singur un perete. În unele cazuri, peretele ar putea servi un scop structural. În case și apartamente vechi, este, de asemenea, important să vă asigurați că peretele nu conține plumb sau azbest înainte de a încerca să-l bateți în jos.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 17
    4. Luați în considerare adăugarea de ferestre. Aceasta este ultima fixă ​​pentru o cameră întunecată și ar putea fi mai ușor decât crezi. Înainte de a exclude posibilitatea ca fiind prea multă întreprindere, un antreprenor face o evaluare a camerei pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine opțiunile dvs. Dacă locuiți într-un loc pe care îl planificați să păstrați ceva timp, s-ar putea să meritați să faceți acest lucru în spațiul strălucitor și vesel pe care îl doriți. Lărgirea ferestrelor existente și a ușilor pot lăsa, de asemenea, mai multă lumină.
  • Imaginea intitulată luminează o cameră întunecată Pasul 18
    5. Instalați un luminator sau un tub solar.Luminatoarele au lăsat în lumina naturală și o mulțime de ea.Există luminatoare care pot fi instalate între capete, făcându-l un proiect relativ ieftin. Tuburi reflectorizante care necesită puțin mai mult decât o gaură de dimensiuni bune în coloana și acoperișul sunt o altă posibilitate. Unele luminatoare pot fi chiar deschise pentru ventilație.
  • Video: Cum să lumineze o cameră întunecată

    Ceas

    sfaturi

    Unele becuri fluorescente compacte mai noi au o culoare mult mai caldă și se încălzesc mai repede decât becurile mai vechi. Mai mult, ei folosesc mai puțin de jumătate din energia electrică a unui bec cu incandescență pentru o cantitate echivalentă de lumină.
  • Aprinde pereții.Pereții lumini nu reflectă doar lumina și contribuie la "luminozitatea" generală a unei încăperi, dar și vă fac să vă simțiți mai confortabil folosind întregul spațiu.Zidurile întunecate și colțurile întunecate au ca rezultat imagini neutilizate.Faceți camera dvs. să se simtă mai mare, mai strălucitoare și mai primitoare.
  • Spălați-vă ferestrele! Ferestrele de curățare permit mai multă lumină.
  • Nu excludeți cu întunericul. Unele activități, cum ar fi coaserea, citirea și scrierea necesită o mulțime de lumină, dar dacă utilizați camera pentru o activitate neexuală intensă, luați în considerare Iluminatul de dispoziție, accent iluminat sau chiar lumânări Pentru a da camera o strălucire blândă.
  • Pe măsură ce intenționați să ajustați iluminatul, gândiți-vă la modul în care utilizați camera și unde vor fi umbrele (inclusiv ale dvs.). Lămpile portabile sunt bune pentru a experimenta diferite aranjamente până când găsiți o configurare dorită.
  • Lumini! aparat foto!Dramă!Prin crearea de contrast între lumină și întuneric vă dați interesul spațial și adăugați un "simț înalt". Evidențiați mai multe puncte într-o cameră.Prin pur și simplu concentrarea luminii pe aceste puține obiecte, aceasta dă impresia că tocmai ați crescut nivelul luminii ambientale.Utilizați luminile spot direcționale (piesă sau lumină reglabilă încastrată) cu LED-uri MR16.Alegeți un optic de fază de 10, 15, 25 sau 60 de grade care se potrivește cu dimensiunea distanței și a obiectului pe care doriți să o iluminați.Regula generală este: Montați lumina de deasupra obiectului și 3 picioare (0.9 m) departe.Reglați sau înclinați, lumina la un unghi de 30 de grade și alegeți o optică a fasciculului care iluminează cel mai bine caracteristicile obiectului (nu neapărat întregul obiect în sine).
  • Luați în considerare adăugarea unui tip de decor de perete, cum ar fi picturi viu colorate sau zicații stenciled - poate ridica starea de spirit în cameră destul de puțin!
  • Avertizări

    A arde lumânări în siguranță și nu le lăsa niciodată nesupravegheați.
  • Aveți grijă la instalarea lămpilor și lucrați cu energie electrică. Consultați un electrician dacă apar dificultăți.
  • Aruncați în mod corespunzător becurile fluorescente.Ele conțin mercur, care este considerat toxic pentru oameni și alte organisme vii.Cele mai multe magazine de uz casnic vor lua becuri fluorescente și vor dispune de ele pentru dvs. Dacă vă rupeți accidental unul, aveți grijă când vă curățați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar