Cum să dezactivați o alarmă de incendiu

Alarmele de fum sunt dispozitive importante care vă pot menține în siguranță în cazul unui incendiu. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, o neplăcere dacă defecțiunile de alarmă sau se activează în timp ce faceți lucruri cum ar fi gătitul. În funcție de unitatea dvs. specifică, dezactivarea unei alarme de incendiu poate necesita o apăsare simplă a butonului sau o serie mai complicată de acțiuni.

Pași

Metoda 1 din 4:
Silencarea unui detector de fum alimentat cu acumulator
  1. Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 1
1. Găsiți unitatea activată. Uitați-vă în jurul casei dvs. pentru unitatea de alarmă de incendiu activată. În plus față de sunetul de alarmă în sine, acest lucru este de obicei indicat printr-o lumină roșie care clipește rapid pe partea frontală a unității. Deoarece alarma este liberă în picioare, nu ar trebui să fi activat alte alarme, ceea ce înseamnă că aveți doar să vă faceți griji.
  • Fiți conștienți de faptul că unele alarme de fum alimentat cu baterii pot fi, de asemenea, interconectate fără fir pentru alții sau la un panou de alarmă de incendiu.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 2
    2. Resetați alarma. Pentru majoritatea alarmelor de incendiu modern, puteți face acest lucru apăsând sau menținând un buton din partea frontală a dispozitivului timp de câteva secunde. Dacă aveți un model mai vechi, este posibil să fie necesar să deșurubați alarma de pe perete sau pe tavan și să țineți apăsat un buton pe spate.
  • Pentru unele modele, apăsarea pentru mai mult de două secunde poate declanșa un mod de programare mai degrabă decât un mod de relaxare.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 3
    3. Înlocuiți sau scoateți bateriile dacă alarma nu va fi resetată. Dacă resetarea detectorului nu dezactivează alarma, poate fi o problemă cu bateriile. Deșurubați detectorul de pe perete sau pe tavan și înlocuiți bateriile. Apoi, resetați dispozitivul. Dacă alarma este încă activă, scoateți bateriile în întregime.
  • Alarmele mai noi pot avea o baterie non-amovibilă de 10 ani. Nu încercați să eliminați o astfel de baterie. Va trebui să înlocuiți întreaga unitate, dacă este defectă.
  • Dacă alarma se crăiește ocazional, în loc să ofere o alarmă completă, rapidă, este un semn că bateriile mor sau că unitatea a devenit defectă.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 4
    4. Înlocuiți detectoarele de fum defectuoase. Dacă, după câteva zile, alarma se oprește ori de câte ori ați pus baterii, este posibil să fie timp pentru a obține un dispozitiv nou. Detectoarele de fum alimentate cu acumulator sunt disponibile din cele mai multe supermarketuri și magazine de îmbunătățire la domiciliu. În funcție de calitatea unității, acestea costă de obicei între 10 și 50 de dolari.
  • Multe coduri de incendiu necesită înlocuirea alarmelor de fum rezidențial la intervale nu mai mult de zece ani sau orice timp mai scurt poate fi listat în instrucțiunile producătorului.
  • Verificați cu departamentul dvs. local de pompieri sau Crucea Roșie pentru a vedea dacă oferă detectoare gratuite sau reduse de fum.
  • Asigurați-vă că instalați unități compatibile cu unitățile existente, pentru a evita confuzia, mai ales dacă acestea sunt interconectate fără fir.
  • Metoda 2 din 4:
    Opriți o alarmă de incendiu cu hardwired
    1. Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 5
    1. Resetați fiecare alarmă. Deoarece alarmele de fum cu hardwired pot fi conectate unul la altul, unul plecat poate provoca restul să urmeze exemplul. Pentru a le tăia, va trebui să resetați cel puțin una dintre ele prin apăsarea sau menținerea în jos a unui buton situat pe partea frontală, laterală sau din spate a dispozitivului.Pentru unele modele de alarmă, este posibil să fie necesar să deșurubați unitatea de pe perete sau pe tavan pentru a ajunge la butonul de resetare.
    • Cele mai multe alarme de fum interconectate indică, de asemenea, ce senzor a inițiat alarma, folosind adesea o lumină roșie sau verde intermitentă pe acea unitate. Resetarea alarmei poate duce la pierderea acestor informații, deși unele modele au, de asemenea, un "Memorie de alarmă" funcţie.
    • Dacă este activă o singură alarmă, poate fi un semn că unitatea funcționează defectuos.Un sunet scurt de chirping ar indica o baterie redusă sau "sfârșitul vieții" condiție pe majoritatea unităților.
    • Dacă unitatea dvs. hardwired este controlată de o tastatură, consultați manualul de utilizare pentru un cod de dezactivare.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 6
    2. Flip-ți întrerupătoarele de circuit Dacă resetarea alarmei nu a funcționat. Dacă alarmele dvs. sunt toate direcționate către un întrerupător specific, va trebui doar să răsturnați acea. Dacă nu, este posibil să aveți nevoie să răsturnați mai multe întrerupte corespunzătoare diferitelor părți ale casei dvs.
  • Întrerupătoarele de circuit sunt de obicei găsite într-un garaj, subsol sau un dulap de întreținere.
  • Dacă tăiați puterea în camere întregi, deconectați aparatele din zonă pentru a le menține din experiența unor surse de putere inutile.
  • Unele coduri de incendiu interzic instalarea tuturor alarmelor de fum pe același circuit, asigurând astfel o anumită cantitate de siguranță continuă din partea unităților rămase dacă un întrerupător de circuit este declanșat accidental.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 7
    3. Deconectați fiecare alarmă de fum. Dacă alarmele sunt încă active, este posibil să fie nevoie să le deconectați în întregime. Pentru a scoate o unitate, răsuciți alarma în sens contrar acelor de ceasornic și trageți-o de pe perete sau pe tavan. Scoateți cablul de conectare a unității la casă și, dacă este necesar, eliminați bateriile de rezervă. Repetat pentru fiecare unitate.
  • Multe manuale de utilizare vă instruiesc mai întâi închideți puterea Înainte de a încerca să deconectați dopul de alimentare a unei unități. Acest lucru poate contribui la evitarea riscului de șoc dacă există o problemă cu conectorul sau cablajul de înaltă tensiune.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 8
    4. Sunați la managerul de apartamente sau la departamentul de pompieri, dacă este necesar. Dacă încercați să dezactivați o alarmă de incendiu cu hardwired într-o clădire comercială, un complex de apartamente sau un dormitor, există o șansă foarte bună că nu veți fi în stare sau autorizați să o faceți singur. În aceste cazuri, apelați managerul de apartamente sau linia telefonică non-urgentă a Departamentului de pompieri și cereți-i să o închidă.
  • Deși majoritatea închiderilor de alarmă de sistem se pot face de la distanță, unele clădiri pot necesita o resetare fizică, în persoană.
  • Pentru siguranța altora, unele coduri de incendiu interzic tăcerea alarmelor de către oricine nu este autorizată în mod specific de către Departamentul de pompieri pentru acest incident.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 9
    5. Reparați sau înlocuiți alarmele de fum deteriorate. Dacă alarmele dvs. se stinge când nici un incendiu nu este în jur, este posibil să fie nevoie să înlocuiți unitățile individuale sau să reparați cablajul care le leagă. Unitățile de înlocuire costă, în general, între 10 și 50 de dolari, și le puteți achiziționa de la supermarketuri sau magazine de îmbunătățire la domiciliu. În cazul în care noile dvs. unități defectuos și defectuos, este posibil să trebuiască să angajați un electrician local pentru a inspecta cablajul dvs.
  • Asigurați-vă că unitățile de înlocuire sunt compatibile cu hardwirle sau interconectarea unităților rămase. În caz contrar, înlocuiți toate unitățile în același timp cu același model.
  • Metoda 3 din 4:
    Dezactivarea unui detector de fum inactiv
    1. Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 10
    1. Apăsați butonul de tăcere dacă aveți o alarmă modernă. În ultimii ani, multe companii și-au îmbunătățit alarmele prin adăugarea de butoane de tăcere. Acestea vor dezactiva temporar alarma, permițându-vă să gătiți, să fumați sau să faceți alte acțiuni care, în mod normal, le-ar fi dezactivat. Căutați un buton pe alarma dvs., care este fie nemarcat, fie listat ca "tăcere", "Hush", sau ceva similar.
    • Multe butoane de tăcere sunt combinate cu un buton de alarmă de testare.
    • "tăcere" sau caracteristicile de tăcere nu vor funcționa pe unele modele, cu excepția cazului în care alarma se oprește.
    • Cele mai multe butoane de tăcere dezactivează alarma timp de 10 până la 20 de minute.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 11
    2. Scoateți sursa de alimentare de la alarma pentru ao dezactiva pe deplin. Dacă alarma dvs. nu are un buton de tăcere sau dacă aveți nevoie de ea pentru o perioadă semnificativă de timp, încercați să eliminați sursa de alimentare. Răsuciți alarma în sens contrar acelor de ceasornic, apoi trageți-o de pe baza montată. Dacă detectorul de fum este hardwired, scoateți cablul atașându-l pe perete sau tavan și scoateți toate bateriile de rezervă. Dacă alarma dvs. este o unitate independentă, pur și simplu scoateți bateriile.
  • În unele alarme, bateriile pot fi ascunse în spatele unui panou de alunecare sau cu șurub.
  • Alarmele mai noi pot avea o baterie non-amovibilă de 10 ani. Nu încercați să eliminați o astfel de baterie.Va trebui să înlocuiți întreaga unitate, dacă este defectă.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 12
    3. Consultați manualul de utilizare, dacă este necesar. Fiecare detector de fum este diferit, iar multe sunt proiectate astfel încât să nu puteți dezactiva cu ușurință sau accidental. Dacă nu găsiți butonul de alimentare al alarmei sau sursa de alimentare, căutați informații specifice modelului dvs. în manualul dvs. de utilizare. Dacă nu mai aveți copia fizică, multe companii păstrează manualele de utilizare digitale pe site-urile lor.
  • Metoda 4 din 4:
    Dezactivarea alarmei comerciale de incendiu
    1. Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 13
    1. Localizați panoul de control al alarmei de incendiu. În mod tipic, sistemele de alarmă de incendiu pentru clădirile comerciale mari sunt controlate de un panou primar. Aceste panouri sunt adesea situate într-o cameră de întrerupere sau dulapul unui portar.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 14
    2. Accesați panoul de control. Dacă un panou este acoperit de o cutie de protecție, va trebui mai întâi să utilizați o tastă pentru a deschide caseta și pentru a accesa comenzile. Odată ce comenzile sunt expuse, este posibil să fie necesar să puneți într-un cod de verificare sau să introduceți o tastă de control mică în panou. Acest lucru vă va permite să utilizați de fapt comenzile.
  • Imagine intitulată Dezactivați o alarmă de incendiu Pasul 15
    3. Urmați instrucțiunile panoului pentru a dezactiva alarma de incendiu. Fiecare sistem de alarmă comercială este diferit, ceea ce înseamnă că fiecare va avea un proces unic de închidere. Cu toate acestea, acest lucru va implica în mod obișnuit selectarea unei zone de incendiu sau a unui cap de alarmă adresabil și apăsând un buton "tăcere" sau "resetare".Alte sisteme necesită tăierea întregului sistem.
  • sfaturi

    Termenul "Hardwired" poate însemna că fiecare unitate rulează pe tensiunea gospodăriei, indiferent dacă sunt sau nu conectați unul la altul, ceea ce este numit "interconectate".
  • Unele unități interconectate pot fi alimentate cu baterii și pot comunica între ele folosind frecvențe radio.
  • Unitățile mai noi pot avea baterii nedetectate destinate să dureze timp de 10 ani sau mai mult.O astfel de unitate ar trebui să aibă un comutator pentru ao dezactiva definitiv pentru eliminare.
  • Alarmele interconectate pot utiliza diferite tipuri de semnalizare pentru a arăta care dintre alarmele multiple a fost sursa. Luminile roșii sau verzi clipește rapid sunt tipice.
  • Pot fi dezactivate detectoarele de fum conectate la un sistem de alarmă de incendiu la panoul de control și "îndepărtarea" Orice unitate din perete sau tavan poate fi lipsită de fructe. Pe de altă parte, panoul de control poate avea, de asemenea, o "tăcere" Funcția pentru întregul sistem și a "probleme" Indicație pentru orice senzori care au fost manipulați.
  • Orice alarmă de fum care se stinge ca a "pacoste" ar trebui să fie investigate imediat și deservite sau înlocuite. Alarmele false pot duce la ignorarea potențial a unei alarme reale, pierzând secunde valoroase în timpul unei situații de urgență.
  • Avertizări

    În multe locuri poate fi o încălcare civilă sau o infracțiune penală pentru a dezactiva, elimina sau manipula un detector de alarmă sau fum decât dacă sunteți autorizat de proprietarul proprietății sau de pompierul. De asemenea, puteți deveni răspunzător pentru leziuni sau daune materiale de la un incendiu care ar fi putut fi evitat dacă nu ați dezactivat unul sau mai multe alarme de fum.
  • Alarmele de fum monitorizate de la distanță sau sistemele de detectare a fumului pot declanșa un răspuns automat de la o companie de alarmă sau de la departamentul de pompieri atunci când se detectează manipularea sau altă defecțiune în orice senzor.
  • Înainte de a opri o alarmă activă, asigurați-vă că nu există nici un incendiu prezent. Dacă există, ieșiți din clădire imediat și apelați linia telefonică de servicii de urgență.
  • Unele reglementări de instalare pot necesita existența unui a "rezistent la modificări" captura care împiedică îndepărtarea unei alarme de fum din suportul său de montare, fără a le deteriora permanent.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar