Cum să schimbați cheile muzicale pe un pian

Este posibil să trebuiască să schimbați cheile muzicale pe un pian pentru a găzdui un anumit vocalist sau un instrument - un proces cunoscut ca transpunerea unei melodii. Puteți transpune muzica de foaie sau la ureche. Dacă utilizați acorduri, puteți, de asemenea, să transpuneți acordurile fără a fi nevoie să știți cum să citiți muzică.

Pași

Metoda 1 din 3:
Transpunerea muzicii pentru vocaliști
  1. Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pas de pian 1
1. Identificați intervalul vocalist. Gama unui vocalist constă în toate notele dintre cele mai mari și cele mai mici note pe care le pot cânta. În acest interval de ansamblu, aceștia pot avea anumite zone sau chei în care sunt cele mai confortabile cântând.
  • Vocalistul dvs. ar trebui să vă poată oferi aceste informații. Dacă nu sunt siguri, este posibil să trebuiască să vă bazați pe proces și să faceți o eroare pentru a găsi cea mai bună transpunere.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pian Pasul 2
    2. Găsiți intervalul dvs. Găsiți nota cea mai mare sau cea mai mică, oricare dorește dificultatea vocalistului. Reglați nota în sus sau în jos până când se încadrează în intervalul vocalistului. Apoi numărați numărul de pași sau jumătăți între nota originală și nota nouă.
  • Dacă aveți note mari și mici, care sunt în afara domeniului vocalist, este posibil să trebuiască să transpuneți melodia în două taste diferite pentru a face acest lucru.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pas de pian 3
    3. Scrieți noua dvs. semnătură cheie. Cheia în care se joacă cântecul va fi transpusă la fel ca notele. Dacă transpuneți într-o anumită cheie, veți ști deja ce cheie este. Dacă vă deplasați doar un pas sau două, va trebui să o faceți.
  • Dacă nu sunteți sigur de cheia, puteți utiliza un cerc cromatic pentru a găsi relația dintre taste. Acestea sunt ușor disponibile online. Deplasați în sens invers acelor de ceasornic în jurul cercului dacă mutați notele în sus și în sensul acelor de ceasornic dacă mutați notele în jos.
  • De exemplu, dacă ați început în D major și ați urcat un pas întreg, cântecul dvs. transpus este în e major.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pian Pasul 4
    4. Deplasați notele în noua cheie. Pentru a transpune melodia, trebuie să mutați fiecare notă în același interval. Dacă cântecul are alți obiecte ascuțite și apartamente care nu sunt legate de semnătura cheie originală, ignorați-o acum - dar marcați unde este.
  • Transpuneți o notă cu un accidental ascuțit sau un apartament de unde ar fi în mod normal în cheia originală. De exemplu, presupuneți că nota B este naturală în cheia originală. Dacă cântecul are un apartament accidental, ați muta nota de la B - nu de la B-plat.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pian Pasul 5
    5. Ajustați accidentele. Odată ce ați transpus întregul cântec, reveniți la scorul original și căutați orice obiecte ascuțite sau apartamente. Elaborați cât de departe sau în jos originalul accidental a mutat nota și apoi ajustați acest număr de pași din melodia transpusă.
  • De exemplu, presupuneți că nota B este naturală în cheia originală. Dacă melodia are un accident B Sharp, ceea ce înseamnă că natura naturală a fost mutată într-o jumătate de etapă.
  • Găsiți această notă în melodia dvs. transpusă și mutați nota transpusă și jumătate de pas, marcând noul accidental.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pas de pian 6
    6. Redați cântecul transpus. După ce ați terminat transpunerea, este o idee bună să jucați prin cântec și să verificați pentru a vă asigura că ați mutat corect notele. Vocalistul dvs. poate dori, de asemenea, să încerce cântecul afară și să vadă dacă este acum mai confortabil pentru ca ei să cânte.
  • Metoda 2 din 3:
    Transpunerea muzicii pentru instrumente
    1. Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pas de pian 7
    1. Determinați motivul pentru a transpune muzica. Dacă transpuneți pur și simplu muzica pentru a facilita ca muzicianul să joace pe instrumentul lor, procesul de transpunere este același ca și cum ați transpune muzica pentru un vocalist.
    • Unele melodii sunt mai ușor de jucat pe unele instrumente într-o singură cheie decât în ​​altul. Muzicienii începători pot juca adesea cântece mai complexe dacă sunt transpuse la o cheie mai ușoară.
    • Dacă jucați cu un muzician care joacă a "Transpunerea instrumentului," Cu toate acestea, procesul este un pic diferit. Instrumentele de transpunere sunt cele cum ar fi clarinetul, pentru care un c ar părea ca un plat B când a fost jucat.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pian Pasul 8
    2. Identificați cheia instrumentului. Dacă transpuneți o melodie pentru un instrument de transpunere, cheia instrumentului vă va spune cât de mulți pași sus sau în jos trebuie să transpuneți cântecul. Intervalul dvs. este numărul de pași dintre cheia originală a melodiei și cheia instrumentului de transpunere.
  • De exemplu, dacă aveți o melodie scrisă în C, că trebuie să transpuneți un clarinet B-Flat, ar trebui să mutați toate notele în întregime, deoarece B-plat este un întreg pas în jos de la c.
  • De asemenea, puteți utiliza o diagramă de transpunere, care vă va spune exact ce transpunere aveți nevoie dacă doriți ca melodia să sune chiar pe instrumentele de transpunere.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pian Pasul 9
    3. Deplasați notele în sus sau în jos. Acum că știți că intervalul de care aveți nevoie, toate notele din melodie trebuie să fie mutate același interval. Marcați orice obiecte ascuțite sau apartamente care nu fac parte din semnătura cheie, astfel încât să vă puteți întoarce la ei.
  • Mutați accidentele în sus sau în jos de la același ton, nota ar fi avut în semnătura cheie originală. De exemplu, dacă melodia are un C-Sharp și C este în mod normal natural în cheia originală a cântecului, doriți să transpuneți de la Natural C.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pian Pasul 10
    4. Găsiți noua cheie pentru cântec. Cu toate notele mutate și fără accidente, ar trebui să fiți capabili să lucrați la ce cheie este melodia acum. Dacă nu sunteți puternic pe cheile dvs., există diagrame disponibile online care vă vor spune.
  • Dacă lucrați la muzică de foaie, veți dori să vă prezentați semnătura cheie la începutul cântecului.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pas de pian 11
    5. Fixați-vă accidentele. Acum că întreaga melodie este transpusă în noua cheie, va trebui să vă deplasați, de asemenea, orice obiecte ascuțite sau apartamente care au apărut în cântec și nu au făcut parte din semnătura cheie.
  • Du-te înapoi la melodia originală și găsiți accidentele. Elaborați cât de departe a mutat accidental nota de unde ar fi în mod normal semnătura cheie cheie.
  • De exemplu, dacă melodia dvs. are un C-Sharp și C este în mod normal natural în cheia originală a cântecului, accidentalul a mutat nota o jumătate de pas. Găsiți că nota pe melodia dvs. transpusă și mutați-o și într-o jumătate de pas, marcând accidental în consecință.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pian Pasul 12
    6. Ascultați melodia jucată pe instrumentul de transpunere. Dacă ați transpus corect melodia, când este redat pe instrumentul de transpunere, acesta va suna exact la fel ca atunci când este jucat pe un instrument diferit.
  • Metoda 3 din 3:
    Transpunerea cordurilor
    1. Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pas de pian 13
    1. Găsiți cheia țintă. Puteți să vă transpuneți coarde la o melodie fără să fiți în mod necesar să citiți muzica de foaie. Această metodă este ideală dacă doriți să faceți o melodie mai ușoară de a juca pe un alt instrument, cum ar fi o chitară.
    • Această metodă funcționează, de asemenea, dacă doriți să mutați o melodie în sus sau în jos pentru a găzdui mai bine un vocalist.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pas de pian 14
    2. Figurați intervalul. Uită-te la cheia originală Cântecul este în. Numărul de jumătate de pași dintre tasta originală și cheia dorită ca melodia să fie în intervalul dvs. Va trebui să mutați toate coardele din melodie același interval în sus sau în jos.
  • De exemplu, dacă cântecul original este în C și doriți să-l transpuneți la E, va trebui să mutați fiecare coardă în melodie până la patru jumătăți de pași.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pas de pian 15
    3. Utilizați un cerc cromatic. Cercul cromatic arată relația dintre toate coardele. Deplasați-vă de-a lungul cercului numărul corespunzător de jumătate de trepte în sensul acelor de ceasornic, dacă mutați coardele în sus sau în sens invers acelor de ceasornic dacă mutați coardele în jos.
  • De asemenea, ați putea folosi o masă de transpunere, care vă spune exact ce coarde de utilizat. Este posibil să puteți obține unul la un magazin de muzică sau puteți căuta un mesaj online.
  • Imagine intitulată Schimbarea cheilor muzicale pe un pas de pian 16
    4. Redați cântecul transpus. Odată ce ați terminat să mutați toate coardele în sus sau în jos pentru a transpune cântecul, jucați-l prin o dată pe pian. Dacă aveți în cele din urmă să jucați melodia pe o chitară sau pe un alt instrument, poate doriți să o jucați pe acel instrument, de asemenea, pentru a vă asigura că sună bine.
  • Chiar dacă va fi într-o cheie diferită, cântecul ar trebui să sune în esență același. Dacă se pare că ceva se pare, s-ar putea să fi transpus incorect o coardă.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar