Cum de a construi un organizator de dulap

Dacă aveți probleme cu găsirea de lucruri în dulapul dvs. sau continuă să se agreeze, un organizator de dulap este o modalitate excelentă de a vă curăța spațiul. În timp ce puteți cumpăra kituri pentru un organizator de dulap dintr-un magazin de îmbunătățire la domiciliu, vă puteți construi propria dvs. din placaj sau fibre de densitate medie (MDF). Odată ce ați venit cu un aspect pentru organizatorul dvs., construiți rafturile și instalați o tijă de haine, astfel încât să puteți stoca articolele. Când ați terminat, dulapul dvs. va fi frumos și organizat, astfel încât să puteți găsi totul cu ușurință!

Pași

Partea 1 din 4:
Proiectarea organizatorului de dulapDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 1
1. Curățați totul de la dulapul dvs. Îndepărtați orice haine, pantofi și alte elemente pe care le aveți în dulapul dvs. și păstrați-le într-un dulap sau zonă diferită în timp ce lucrați. Păstrați articolele la fel de organizate, astfel încât să le puteți găsi mai târziu. Dacă doriți să începeți de la zero, îndepărtați rafturile existente sau tijele de haine din dulapul dvs., astfel încât spațiul să fie complet deschis.
  • Donează sau aruncați toate elementele pe care nu le mai utilizați în timp ce vă curățați dulapul. În acest fel, aveți mai puțin dezordine după ce instalați Organizatorul.
  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 2
    2. Determinați cât spațiu aveți nevoie pentru elementele din dulapul dvs. Anulați tot ce doriți să păstrați în dulapul dvs. și scrieți cum doriți să stocați totul. Dacă aveți haine sau încălțăminte pliate, poate doriți să le păstrați pe rafturi. Dacă aveți rochii lungi, jachete sau haine frumoase pe care nu doriți să le încredințați, utilizați o tijă de haine în organizatorul dvs.
  • Nu există modalități specifice de care aveți nevoie pentru a construi un organizator, deci alegeți caracteristicile de care aveți nevoie pentru stocarea articolelor dvs.
  • Puteți include caracteristici suplimentare în organizatorul dulapului, cum ar fi sertare, dulapuri sau rafturi culisante. Asigurați-vă că includeți toate modelele suplimentare la planurile originale înainte de a începe să vă construiți organizatorul.
  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 3
    3. Măsurați dimensiunile dulapului dvs. Utilizați o măsură de bandă pentru a găsi înălțimea, lățimea și adâncimea dulapului. Măsurați din 3 locuri diferite de pe perete, cum ar fi partea de sus, mijlocul și partea de jos, deoarece pereții dvs. nu pot fi perfect drept. Utilizați cele mai scurte măsurători pe care le-ați găsit pentru înălțime, lățime și adâncime pentru a determina dimensiunea rafturilor pe care le puteți utiliza.

    Bacsis: Dulapurile pot varia în funcție de dimensiune, deci asigurați-vă că verificați întotdeauna dimensiunile dulapului înainte de a proiecta orice plan.

  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 4
    4. Planificați designul pe care doriți să-l faceți pe peretele dulapului folosind banda pictorului. Ripați lungimile benzii pictorului și aplicați-o la peretele din spate al dulapului dvs. Testați diferite layout-uri de rafturi pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru stocarea articolelor. Faceți fotografii și măsurători ale fiecărui aspect pe care îl faceți, astfel încât să puteți alege care este favoritul dvs.
  • Uită-te online pentru proiectare și inspirație layout pentru organizatorul dvs.
  • Etichetați designul cu ce elemente doriți să păstrați în acele zone, astfel încât să aveți un plan mai târziu.
  • Luați în considerare ceea ce utilizați camera când faceți organizatorul dulapului. Dacă este un dormitor, este posibil să aveți nevoie de spațiu mai vertical pentru a închide hainele, dar dacă este un dulap de aprovizionare, este posibil să aveți nevoie de mai multe rafturi pentru a vă stoca articolele.
  • Partea 2 din 4:
    Construirea rafturilorDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 5
    1. Tăiați rafturile și părțile laterale ale organizatorului dvs. din placaj sau MDF. Transferați măsurătorile din aspectul pe care l-ați ales și trageți-le pe o foaie de placaj sau MDF utilizând o simplă. Tăiat de-a lungul liniilor pe care le-ai atras cu a Fierăstrău circular Până când aveți toate piesele de care aveți nevoie pentru rafturi. Puteți tăia părțile laterale cât de înalt trebuie să fie, dar au scopul de aproximativ 12-14 inci (30-36 cm) adânc dacă doriți să stocați haine pliate pe ele.
    • Purtați ochelari de protecție ori de câte ori lucrați cu unelte electrice.
    • Puteți face rafturile la fel de largi sau înguste pe cât doriți, atâta timp cât stochează elementele de care aveți nevoie.
    • Adresați-i angajaților în care ați cumpărat placajul sau MDF pentru a vedea dacă îl pot tăia la dimensiune pentru dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 6
    2. Marcați unde doriți să puneți rafturi de-a lungul lungimii pieselor laterale. Așezați una dintre părțile laterale ale organizatorului dvs. pe suprafața de lucru și măsurați unde doriți să plasați rafturi pe baza aspectului pe care l-ați desenat. Scopul de a lăsa cel puțin 12-15 inci (30-38 cm) între rafturi, astfel încât să puteți stoca cu ușurință grămezi de haine sau stive de articole din interior. Desenați o linie dreaptă pe lateral cu un creion. Asigurați-vă că liniile dvs. sunt aceleași pe fiecare parte a organizatorului, astfel încât rafturile dvs. atârnă nivelul.
  • Verificați că toate liniile dvs. sunt drepte și nivel atunci când vă construiți organizatorul sau altfel rafturile ar putea atârna strâmb.
  • Reglați distanța dintre rafturi pe baza numărului de spațiu pe care îl aveți în dulapul dvs. și ce articole pe care le stocați pe ele.
  • Dacă aveți elemente specifice pe care doriți să le păstrați pe rafturi, să le măsurați pentru a vedea cât de înalți sunt, astfel încât să puteți spațiu rafturile în consecință.
  • Imagine intitulată Construiți un organizator de dulap Pasul 7
    3. Prezice găuri prin părțile laterale ale organizatorului. Utilizați un burghiu care este despre /8 în (0.32 cm) mai mici decât șuruburile pe care le intenționați să le utilizați pentru a ține organizația împreună. Face găuri la fiecare 5 inci (13 cm) de-a lungul liniilor pe care le-ai desenat pe laturi. DRILL prin laturile complet, astfel încât lemnul nu cip sau se rupe când îl înșelați împreună.
  • Dacă nu predați piesele laterale, șuruburile sunt mai susceptibile de a merge strâmb sau cipul suprafața organizatorului.
  • Dacă nu doriți ca șuruburile să fie vizibile atunci când organizatorul dvs. este construit, puteți folosi în schimb găurile de buzunar. În caz contrar, puteți utiliza Filler de lemn pentru a ascunde șuruburile.
  • Bacsis: Fixați împreună cele 2 bucăți laterale împreună și găuriți-le pe ambele în același timp pentru a vă asigura că găurile dvs. sunt în același loc pe fiecare piesă.

  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 8
    4. Atașați rafturile în părțile laterale ale organizatorului cu șuruburi de construcție. Țineți partea laterală a organizatorului, astfel încât marginea lungă se sprijină pe suprafața muncii dvs. și să aliniați o piesă de raft de-a lungul uneia dintre semnele pe care le-ați tras. Puneți un șurub de construcție într-una din găurile pe care le-ați forat și folosiți o șurubelniță electrică pentru ao strânge. Țineți piesa de raft în siguranță în timp ce forați, astfel încât nu se mișcă în jur. Continuați înșurubarea în toate rafturile de pe o parte a organizatorului înainte de a atașa a doua parte în același mod.
  • Verificați rafturile cu un nivel înainte de a le înșurubați în piesa a doua parte pentru a vă asigura că acestea nu sunt strâmbe.
  • Du-te încet în timp ce atașați șuruburile, astfel încât să nu cipați accidental sau să rupă rafturile.
  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 9
    5. Utilizați paranteze metalice pentru a ține organizatorul împotriva pereților dulapului. Înșurubați cel puțin 2 paranteze metalice pe fundul rafturilor de sus și de mijloc. Găsiți știfturile pe partea din spate a peretelui dulapului și folosiți șuruburi pentru a monta parantezele pe pereți. În acest fel, organizatorul dvs. nu va cădea înainte dacă devine prea greu.
  • Puteți avea fie ca un dulap să se odihnească pe podea, fie că îl puteți monta de pe pământ. Dacă montați-o de pe sol, asigurați-vă că parantezele sunt evaluate pentru a susține greutatea organizatorului și a elementelor pe care le puneți.
  • Este posibil să aveți nevoie de mai multe paranteze în funcție de cât de greu sunt elementele din organizatorul dvs.
  • Partea 3 din 4:
    Instalarea unei tije de haineDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Construiți un organizator de dulap Pasul 10
    1. Spațiu tija ta destul de departe de pereții tăi, astfel încât să poți potrivi umerase pe ea. Țineți colțul unui cuier pe spatele dulapului dvs. pentru a determina cât de mult spațiu aveți nevoie. Scopul de a avea 1-2 în (2.5-5.1 cm) decalaj între colțul cuierului și peretelui. Marcați-vă peretele sau organizatorul în cazul în care cârligul cuierului este, așa că știți unde să vă instalați tija. Asigurați-vă că mărcile dvs. sunt la nivelul unii cu alții, astfel încât tija să nu stea strâmbă.
    • Nu aveți nevoie să instalați o tijă de haine dacă nu doriți unul.

    Bacsis: Puteți fie să atârnați o tijă între părțile laterale ale organizatorului, fie puteți să o atașați în exteriorul organizatorului, astfel încât tija să alerge spre perete.

  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 11
    2. Tăiați sau ajustați tija de îmbrăcăminte, așa că este /8 în (0.32 cm) mai scurte decât spațiul. Măsurați distanța spațiului pe care doriți ca tija de perdea să semene. Dacă utilizați o tijă de lemn, utilizați o ferăstrău sau o ferăstrău circular pentru a tăia tija. Multe tije de haine cumpărate de magazin sunt reglabile, deci urmați instrucțiunile pentru a schimba lungimea. Păstrați tija /8 în (0.32 cm) mai mică decât distanța pe care ați măsurat-o, astfel încât să aveți loc pentru a instala parantezele. I
  • Reutilizați vechea tijă din dulapul dvs. dacă a avut unul și nu planificați să o utilizați din nou.
  • Imagine intitulată Construirea unui organizator de dulap Pasul 12
    3. Instalați un suport de montare a tijei pe o parte a organizatorului. Un suport de montare a tijei are, de obicei, un cârlig sau un slot unde puteți seta cu ușurință în tija de haine. Line centrul consolei de montare cu marca pe care ați făcut-o pe perete sau organizator și utilizați o șurubelniță pentru ao fixa în poziție.
  • Puteți cumpăra paranteze de montare a tijei de la magazinul dvs. de hardware local.
  • Tijele de îmbrăcăminte preambalate vor veni cu paranteze care se potrivesc tijei lor.
  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 13
    4. Montați celălalt suport direct de la prima. Aliniați centrul brațului cu marca pe care ați făcut-o pe perete. Utilizați un nivel pentru a vă asigura că brațele de montare sunt în linie cu un alt moment final înainte de ao fixa în poziție. Utilizați o șurubelniță electrică pentru a fixa a doua suport în poziție.
  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 14
    5. Puneți tija în parantezele de montare și asigurați-le dacă aveți nevoie. Ridicați tija și fixați un capăt al tijei într-una din paranteze. Apoi ghidați cealaltă parte a tijei în a doua suport. Unele paranteze țin tija în timp ce alții pot să-ți înșurubați tija. Verificați parantezele de montare și înșurubați tija dacă aveți nevoie.
  • Odată ce tija este în poziție, este gata să folosească.
  • Utilizați mai multe tije de haine dacă doriți să vă organizați în continuare hainele agățate. De exemplu, ați putea folosi una din tijele pentru cămăși formale sau rochii și cealaltă pentru blugi casual.
  • Partea 4 din 4:
    Adăugând caracteristici suplimentareDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată construi un organizator de dulap Pasul 15
    1. Construi sertare Dacă doriți să scoateți cu ușurință articolele. Marchează ce rafturi doriți să instalați sertare și să măsurați interiorul compartimentelor lor. Instalați diapozitivele sertarului pe părțile laterale ale rafturilor, astfel încât să puteți scoate sertarele.Construiți cadrele pentru sertare și atașați celelalte laturi ale diapozitivelor la ele. Împingeți sertarele în rafturi, astfel încât diapozitivele să se prindă unul pe altul.
    • Sertarele lucrează excelent pentru a stoca lucruri care ar putea cădea cu ușurință de rafturi, cum ar fi șosete.
    • De asemenea, puteți utiliza diapozitive sertare pentru a face rafturi deschise pentru pantofi sau pantaloni.

    Bacsis: Utilizați cuburi de depozitare pliabile dacă nu doriți să vă construiți sertarele proprii.

  • Imagine intitulată construi un organizator de dulap Pasul 16
    2. Puneți ușile de cabinet pe organizatorul dvs. pentru a vă ascunde lucrurile. Puteți utiliza ușile de cabinet pre-obișnuite, fie le puteți face singur. Tăiați ușile la dimensiunea rafturilor, astfel încât acestea să acopere întreaga deschidere. Instalați balamalele pe părțile laterale ale rafturilor, astfel încât să puteți atârna cu ușurință ușile. Asigurați-vă că ușile sunt la nivelul atunci când le atașați la rafturi sau altfel pot fi strâmbe.
  • Puteți instala orice manșoane pe care le doriți pe ușile dulapurilor pentru a se potrivi cu restul decorărilor camerei dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un Closet Organizator Pasul 17
    3. Adăuga cârlige în partea laterală a organizatorului dvs. dacă doriți să atârnați cu ușurință pălării sau legăturilor. Căutați cârlige care se potrivesc cu restul corpurilor din camera dvs. și obțineți cât de multe de mai multe ori aveți nevoie pentru articolele dvs. Spațiu cu cârligele în mod egal, astfel încât să puteți atârna elementele pe care le doriți, fără ele să se ciocnească unul în celălalt. Înșurubați cârligele în exteriorul organizatorului dvs., astfel încât să puteți lua obiectele cu ușurință.
  • Utilizați cârlige de montare a adezivului dacă doriți o opțiune ieftină și amovibilă.
  • Imagine intitulată Construiți un organizator de dulap Pasul 18
    4. Instalați o placă de călcat de tracțiune, astfel încât să puteți netezi hainele încrețite. Uită-te la magazinul dvs. local de bunuri de origine sau online pentru montarea pe perete Plăci pliabile de călcat și vezi dacă se va potrivi în interiorul dulapului tău. Așezați placa de călcat fie pe partea laterală a organizatorului, fie pe peretele din spate al dulapului dvs., astfel încât să puteți accesa cu ușurință. Când trebuie să o utilizați, dezactivați placa de călcat de pe perete și călcați hainele.
  • Unele plăci de călcat montate pe perete vin cu dulapuri unde puteți să vă depozitați cu ușurință fierul și alte consumabile.
  • sfaturi

    Dimensiunile dulapului variază între camere și case, deci măsurați întotdeauna dulapul pe care doriți să-l construiți pentru organizator.
  • A picta organizatorul dvs. de dulap dacă doriți să se potrivească cu restul camerei dvs.
  • Avertizări

    Fii atent în timp ce lucrezi cu uneltele electrice, astfel încât să nu vă rănești.
  • Purtați ochelari de siguranță ori de câte ori lucrați cu unelte electrice.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ruletă
    • Banda pictorului
    • Placaj sau MDF
    • Fierăstrău circular
    • Burghiu
    • Șuruburi de construcție
    • Șurubelniță electrică
    • Nivel
    • Suporturi de perete metalice
    • Îmbrăcăminte de îmbrăcăminte
    • Parantezele de montare a tijei
    • Filler de lemn
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar