Cum să curățați dulapul

Curățarea dulapului dvs. poate fi copleșitoare, dar rezultatul final este întotdeauna în valoare de efortul. Odată ce eliminați toate elementele din dulapul dvs., puteți evalua fiecare element de îmbrăcăminte. Apoi veți decide dacă să păstrați, să depozitați, să vindeți sau să donați elementele. Odată ce ați sortat prin toate hainele, puteți organiza apoi dulapul în funcție de culori, stiluri sau sezoane.

Pași

Metoda 1 din 2:
Ștergerea dulapului
  1. Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 1
1. Îndepărtați toate hainele, încălțămintea și accesoriile din dulapul dvs. Luați fiecare element din dulap și lăsați-l pe pat, masă sau podea. Acest lucru vă va permite să examinați toate hainele. Având totul eliminat din dulap, vă va ajuta, de asemenea, să luați decizii mai eficiente cu privire la ceea ce ar trebui să păstrați, să donați sau să vindeți.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 2
    2. Configurați patru grămezi. Pe măsură ce vă curățați dulapul, vă veți împărți hainele în patru categorii - păstrați, depozitați, vinde și donați. După ce încercați și evaluați fiecare element, îl veți pune în grămada respectivă. Luați o pungă de gunoi pentru haine donate, un recipient de depozitare pentru hainele din afara sezonului și o cutie pentru hainele pe care le veți vinde.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 3
    3. Încercați pe fiecare element. Este important să încercați toate hainele și accesoriile dvs. când curățați dulapul dvs. Acest lucru vă va ajuta să luați decizii informate cu privire la faptul dacă ar trebui să păstrați articolul, să donați elementul sau să încercați să vindeți elementul.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 4
    4. Așezați donații într-o pungă de gunoi. Veți avea nevoie de o pungă mare de gunoi pentru haine pe care le decideți să donați. Având unul în apropierea dulapului dvs. va face ca procesul de curățare să meargă fără probleme. Du-te pentru un sac de gunoi extra-mare sau contractor dacă anticipați că veți dona o mulțime de haine. Odată ce decideți să dați un element, puneți-l în sacul de gunoi.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 5
    5. Plasați elementele pe care le veți vinde într-o cutie sau un coș. Când vă curățați dulapul, veți decide ce articole veți încerca să le vindeți. Găsiți o cutie mare în care puteți plasa aceste haine și accesorii. Cutia vă va permite să păstrați hainele îndoite și fără riduri. De asemenea, puteți utiliza un coș de spălătorie în loc de o cutie.
  • Plierea hainei frumos înseamnă că nu va trebui să le fierbe înainte de a vinde.
  • Dacă vindeți online, utilizați această ocazie pentru a face fotografii frumoase ale hainei pentru a posta cu listele dvs. online.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 6
    6. Stocați hainele și accesoriile în afara sezonului. Odată ce ați decis ce să păstrați și ce să renunțați, vă puteți împărți dulapul în grămezi sezoniere. Luați haine care sunt în afara sezonului și le stochează într-un recipient cu un capac, ca un recipient din cauciuc sau un coș. De exemplu, dacă vă curățați dulapul vara, puteți să stocați articole din afara sezonului, cum ar fi pulovere, mănuși și cizme de iarnă.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 7
    7. Luați în considerare toate accesoriile cu atenție. Misiunea dvs. de curățare ar trebui să includă, de asemenea, accesorii cum ar fi centurile, eșarfele și încălțămintea. Încercați fiecare accesoriu cu un costum de coordonare. Dacă este depășită, nu o iubiți, sau nu se potrivește, scapă de ea.
  • Metoda 2 din 2:
    Hotărând ce să păstreze, să doneze sau să vândă
    1. Imagine intitulată Curățați dulapul Pasul 8
    1. Lăsați obiectele care nu se potrivesc. Odată ce aveți elementul, faceți o evaluare cu privire la faptul că vă potrivește cu adevărat. Ar trebui să vă deplasați în jurul valorii de confortabil în element și ar trebui să vă placă figura. Nu trebuie să vă așezați la îmbrăcăminte care este prea mică, prea mare sau nefolositoare. Dacă elementul nu se potrivește, scapă de ea!
    • Dacă vă decideți să obțineți un articol adaptat, asigurați-vă că o faceți în două săptămâni. Dacă nu ajungeți la el, scăpați de element.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 9
    2. Scapi de elemente care nu sunt în stil. În general, nu ar trebui să stai la îmbrăcăminte care nu mai este în stil. Aceste elemente se ocupă de bunuri imobile valoroase în dulapul dvs. De exemplu, dacă dulapul dvs. este umplut cu blugi de mame de la sfârșitul anilor 1990, probabil că ar trebui să le donezi. Puteți folosi apoi spațiul pentru blugi care vă plac figura și sunt în stil.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 10
    3. Urmați regula de un an. Dacă un element se potrivește, va trebui să vă gândiți la ultima dată când ați purtat-o. Dacă nu vă puteți aminti când ați purtat-o, scăpați de ea! Dacă purtați elementul în ultimul an și aveți încă o utilizare pentru aceasta, păstrați-o.
  • Încercați să puneți toate umerasele în aceeași poziție atunci când vă atârnați hainele după curățarea dulapului. După ce purtați un element, răsturnați cuierul în direcția opusă. La sfârșitul anului, scapă de toate hainele care au umeri care nu au fost flipped.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 11
    4. Nu stați la elementele deteriorate. Uitați-vă cu atenție elementul pentru orice semne de daune. Țineți-vă ochii decojiți pentru pete, rupuri și găuri. În funcție de gradul de deteriorare, veți dori să donați, să reciclați sau să aruncați elementul afară. Dacă puteți repara elementul, faceți un plan de a face acest lucru în următoarea săptămână.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 12
    5. Vindem haine de înaltă calitate și accesorii. Puteți vinde îmbrăcăminte care este în formă bună, de înaltă calitate și în stil. Încercați să vindeți îmbrăcăminte de ultimă generație online printr-un site precum eBay, Threpu sau Poshmark. De asemenea, puteți lua haine la magazinele locale de expediere sau aveți o vânzare de curte.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 13
    6. Donați haine și accesorii pe care nu le puteți vinde. Găsiți o caritate locală care acceptă donații de îmbrăcăminte. Puteți lua toate hainele pe care nu le mai doriți și nu le puteți vinde carității. De exemplu, puteți încerca să sunați la adăpostul femeilor locale pentru a afla dacă acestea acceptă în prezent donații de îmbrăcăminte.
  • Nu donați îmbrăcăminte deteriorată semnificativ sau lenjerie de corp.
  • Imagine intitulată Curățați dulapul dvs. Pasul 14
    7
    Organizați hainele și accesoriile pe care le păstrați. Acum puteți organiza hainele din dulapul dvs. Încercați articole suspendate pe umerase subțire de tipul de îmbrăcăminte sau de culoare. De asemenea, puteți utiliza soluții de stocare cum ar fi rafturi de pantofi, rafturi și recipiente de depozitare pentru a face dulapul dvs. mai ușor de utilizat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar