Cum să vă curățați camera (adolescenții)

Se poate simți ca o chora plictisitoare pentru a vă curăța camera, sau poate fi atât de dezordonată încât nici măcar nu știți de unde să începeți. În timp ce nu pare distractiv, curățați-vă în mod regulat camera, astfel încât veți fi mai confortabil în spațiul dvs. Începeți prin alegerea muzicii distractive și setarea cronometrilor, astfel încât să se simtă Mai multă distracție Înainte de a începe să curățați podelele, rafturile și mesele. Odată ce ați curățat suprafețele, organizați-vă lucrurile pentru a scăpa de ceea ce nu aveți nevoie. Cu un pic de timp și motivație, camera dvs. va arăta și miroase mai bine decât a făcut-o înainte!

Pași

Partea 1 din 3:
Făcând curățarea plăcută
  1. Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 1
1. Puneți haine confortabile, astfel încât să vă simțiți relaxați în timp ce curățați. Alegeți o cămașă confortabilă și pereche de pantaloni că nu vă deranjează să vă murdări când curățați. Găsiți ceva care se potrivește, astfel încât să puteți mișca ușor și curățați locurile greu accesibile în camera dvs., cum ar fi sub patul dvs. sau în spatele unui dresser. Evitați purtarea unor haine strânse care vă împiedică să vă îndoiți sau să îngenuncheați pentru a ajunge la ceva ce trebuie să ridicați.
  • De exemplu, puteți purta un tricou de potrivire liber sau o bluză mare ca un vârf și alegeți sweatpants sau pantaloni scurți atletici ca fund.
  • Evitați să vă purtați pantofii de stradă în camera dvs., deoarece ați putea urmări mai multă murdărie.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 2
    2. Redați muzică pe care doriți să o faceți mai multă distracție. Puneți în căști sau redați muzică pe difuzoare din camera dvs., astfel încât să vă puteți distra și să dansați în timp ce curățați. Alegeți o listă de redare cu muzică optimă pe care vă place să o ascultați, astfel încât să rămâneți motivați să continuați curățarea. Păstrați muzica care joacă întreaga perioadă de curățare pentru a face să meargă repede.
  • Nu vă distrați prea distras de a alege muzica pe care doriți să o ascultați sau altfel veți procratra curățarea camerei dvs.
  • Bacsis: Faceți o listă de redare care este o anumită perioadă de timp. În acest fel, puteți face un scop de a termina curățarea camerei dvs. până când se face playlistul dvs. de redare.

  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 3
    3. Setați cronometrele în timp ce curățați pentru a vă motiva să terminați rapid. Obiectivele vă pot ajuta să terminați curățarea camerei dvs. mai repede și să o faceți, astfel încât să nu cheltuiți toată ziua. Utilizați o aplicație temporizator pe telefon sau setați un cronometru de bucătărie timp de 30-60 de minute și începeți să curățați imediat. În acest fel, puteți lucra rapid și eficient.
  • Puteți seta cronometre mai scurte pentru sarcini specifice dacă doriți. De exemplu, vă puteți da 5 minute pentru aspirarea camerei dvs. sau 10 minute pentru a vă sorta hainele.
  • Nu vă simțiți graniți dacă nu sunteți în stare să curățați totul înainte ca cronometrul să se stingă. Încercați să fiți mai eficienți sau să vă oferiți câteva minute suplimentare, data viitoare când vă curățați.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 4
    4. Deschideți-vă ferestrele pentru a lăsa aerul proaspăt în camera dvs. Dacă aveți o fereastră în camera dvs., lumina soarelui și aerul proaspăt vă pot motiva să vă curățați mai repede, astfel încât să puteți ieși afară. Ferestrele deschise, de asemenea, ajută mirosurile rău să scape dacă aveți ceva mirositor în camera dvs. Păstrați blind-urile sau nuanțele deschise și păstrați fereastra deschisă tot timpul când vă curățați.
  • Nu vă deschideți fereastra dacă există vreme rea sau dacă vă încălziți / răciți casa.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 5
    5. Alegeți o recompensă pentru a vă oferi când ați terminat. Curățarea camerei dvs. poate fi o mulțime de muncă, astfel încât să vă tratați la ceva când ați terminat vă poate face să vă simțiți realizați. Puteți alege ceva de genul o gustare dulce, atârnând cu un prieten sau petrecând timp în afara. În acest fel, aveți ceva de așteptat când terminați curățarea.
  • De asemenea, puteți seta recompense pentru completarea sarcinilor. De exemplu, puteți lua o pauză de 5 minute după ce ați terminat să vă sortați hainele sau să mâncați o bucată de bomboană după ce organizați un raft.
  • Partea 2 din 3:
    Podele și suprafețe de curățare profundă
    1. Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 6
    1
    Fa-ti patul Când începeți curățarea. Un pat fabricat poate face imediat camera dvs. să pară mai curată și se simte mai confortabil să urci noaptea. Trageți foile și mângâierea, astfel încât să acopere bine patul. Apoi organizați pernele, astfel încât acestea să se așeze la capul saltelei dvs.
    • Stripați foile de pe pat o dată pe săptămână, astfel încât să le puteți spăla și să le păstrați curate.
    • Asigurați-vă că foile libere sunt ascunse sub saltea pentru a vă face patul să arate mai curat.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 7
    2. Aruncați toate gunoiul situat în jurul camerei dvs. Transportați o pungă de gunoi prin camera dvs. și căutați ambalaje alimentare, hârtii libere pe care nu mai aveți nevoie și containere goale. Căutați articole pe podea, birou, rafturi și dresser pentru a vă asigura că ați găsit totul. Umpleți sacul de gunoi cu orice gunoi pe care îl aveți înainte de a pune într-un bin mare în aer liber.
  • Verificați sub patul dvs. pentru a vă asigura că gunoiul nu a ajuns dedesubt. Dacă nu puteți vedea ușor patul dvs., utilizați o lanternă pentru a vă ajuta să găsiți deșeuri.
  • Dacă aveți o cutie de gunoi în camera dvs., asigurați-vă că ați goliți-o și schimbați linia interioară.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 8
    3. Puneți dezordinea de pe podea deasupra patului tău. O mulțime de adolescenți părăsesc haine, rucsacuri, ziare și multe alte elemente pe podea și poate crea o mizerie mare dacă nu au fost curățate într-o vreme. Scoateți o armă a lucrurilor pe care le aveți pe podea și le-ați pus pe pat. Continuați să curățați elementele de pe podea și să le puneți pe pat, astfel încât acestea să fie mai ușor de sortat și să ridice mai târziu.
  • Punerea obiectelor de pe podea pe pat vă forțează să organizați și să vă curățați sau altfel nu veți putea să vă culcați când este timpul să dormiți.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 9
    4. Curata Windows și Oglinzi cu cleaner de sticlă. Verificați în jurul casei dvs. pentru spray-ul de curățare a sticlei și aplicați câteva squirturi pe ferestrele dvs. Ștergeți curățătorul de sticlă în spate și înapoi cu un prosop de hârtie pentru a șterge dungi și orice praf. Apoi repetați procesul cu orice oglinzi pe care le aveți în camera dvs.
  • Utilizați numai dispozitivul de curățare a sticlei pe ferestre și oglinzi, deoarece alte soluții de curățare ar putea lăsa dungi.
  • Dacă nu aveți nici un dispozitiv de curățare din sticlă, ștergeți ferestrele și oglinzile cu un prosop de hârtie umed urmat de o cârpă uscată, astfel încât să nu se strecoare.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 10
    5. Curățați mesele lipicioase sau scurgerile cu un detergent multifuncțional. Dacă aveți reziduuri blocate, cum ar fi băuturi sau inele vărsate de la cești de băut, va trebui să le curățați. Pulverizați un curățător multifuncțional pe o cârpă până când este umed și lucrați în mișcări circulare pentru a curăța reziduul. Testați din nou spotul cu degetul pentru a vedea dacă se simte încă lipicios și continuați curățarea până când este curată.
  • În viitor, curățați scurgerile pe măsură ce le faceți astfel încât să nu lase un reziduu lipicios.
  • Dacă nu aveți un curățător multifuncțional, încercați să utilizați apă cu o săpun de săpun.
  • Imagine intitulată Curățați camera (adolescenții) Pasul 11
    6
    Praf și ștergeți suprafețele plate din camera dvs. Folosiți un strat de pulverizare poloneză sau de praf cu o cârpă curată, fără scame, când vă pulverizați. Aplicați câteva izbucniri ale pulverizării de pulverizare la cârpă și ștergeți suprafețele plate, cum ar fi tablele, rafturile și grescătorii. Curățați cu o altă parte a cârpăi cu fiecare ștergere, astfel încât să nu puneți praf înapoi pe suprafață.
  • De asemenea, puteți utiliza un Duster Microfiber pentru a ajuta la ridicarea prafului.
  • Luați articolele de pe mese sau rafturi în timp ce le pulverizați astfel încât să le puteți curăța complet.
  • Dacă aveți un ventilator de tavan, stați pe pat și ștergeți partea superioară a lamelor, deoarece pot colecta cu ușurință praful.
  • Ștergeți vârfurile plăcilor de bază de-a lungul pereților, precum și partea superioară a cadrului de ușă.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 12
    7
    Mătură sau vid Podelele tale. Dacă aveți podele dure în camera dvs., apoi le curățați cu o mătură și praf. Dacă aveți covoare, utilizați în schimb un vid. Începeți în colțul camerei cel mai îndepărtat de ușă și lucrați spre ușă. În acest fel, nu primiți murdărie în zone pe care le-ați curățat deja. Utilizați atașamentul furtunului vidului dvs. pentru a lucra în colțuri strânse, astfel încât să puteți curăța complet camera.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să lucrați la vid, să întrebați un părinte sau un tutore pentru a vă arăta cum funcționează.
  • Încercați să măturați și vid sub patul tău, de asemenea, deoarece murdăria și praful pot colecta acolo.
  • Dacă există pete pe covor, adresați-vă părintelui sau tutorelui cum să le spălați.
  • Bacsis: Dacă aveți podele dure, puteți alege și MOP-le cu un amestec de soluție de apă caldă și de curățare.

  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 13
    8. Utilizați odorienți de aer pentru a vă face să miros mai bine. Dacă camera dvs. are un miros rău, poate doriți să pulverizați un spray de împrăștiere a aerului pentru ao face să miroasă mai bine. Alegeți un odorizant de aer care ucide și bacteriile sau altfel poate masca mirosul. Pulverizați odorizantul de aer spre tavan, astfel încât acesta să poată pluti la podea.
  • De asemenea, puteți utiliza odornere de aer sau lumânări pentru a vă ajuta să scăpați de mirosurile puternice.
  • Partea 3 din 3:
    Decluttering camera ta
    1. Imagine intitulată Curățați camera (adolescenții) Pasul 14
    1. Sortați grămada de lucruri pe pat în grupuri. Acum că toate lucrurile de pe podea sunt pe patul tău, separați-le în grămezi separate, astfel încât să puteți vedea ce trebuie să curățați. De exemplu, puteți seta consumabile școlare lângă un colț al patului dvs., haine în altul și accesorii undeva în mijloc. Păstrați piloții organizați astfel încât să puteți curăța fiecare grup de articole separat.
    • Dacă nu aveți loc pe pat pentru tot, este bine să puneți niște grămezi pe podea sau pe o masă. Doar asigurați-vă că ați pus lucrurile mai degrabă decât să le lăsați acolo.
    • Alegeți un număr de la 1 la 10. Când ți-ai ales numărul, puneți multe lucruri înapoi unde merg. Repetați până când ați scăpat de o cantitate semnificativă de aglomerație.
  • Imagine intitulată Curățați camera (adolescenți) Pasul 15
    2. Luați toate plăci sau ochelari de băut pe care vă întoarceți la bucătărie. Există o șansă ca să fi mâncat o masă sau o gustare în camera dvs. și ați uitat să aduceți mâncărurile înapoi. Căutați orice obiecte de luat masa sau cupe pe care le aveți în jurul camerei dvs. și le stivuiți. Luați mâncărurile în bucătărie și spala-le cu mâna sau puneți-le într-o mașină de spălat vase.
  • Nu lăsați mâncărurile nespălate în chiuvetă, deoarece părintele sau tutorele dvs. se pot supăra dacă nu le curățați.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 16
    3. Sortați hainele pentru a verifica dacă sunt curate sau murdare. Țineți hainele pe care le-ați luat de pe podea în nas și le miroși. Dacă miroase murdare sau murdare, puneți-le în coșul dvs. de spălare, astfel încât să le puteți spăla. Dacă ei încă miroase curățați, fie să-i împături sau să-i atârnească, astfel încât să le puteți pune departe. Continuați să treceți prin haine până când nu aveți stânga în grămadă.
  • Dacă nu sunteți în stare să spuneți dacă hainele sunt curate sau murdare, atunci puneți-le în coșul dvs. de spălare doar pentru a fi în siguranță.
  • Uită-te la hainele tale pentru a te asigura că nu au pete sau de murdărie vizibilă pe ele înainte să le pui.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 17
    4. Îndreptați-vă dulapul, astfel încât nu se simte aglomerat. Dulapul tău poate fi un loc ușor de ascuns dezordinea, dar trebuie să rămână organizat, de asemenea. Separați hainele agățate în grupuri similare, cum ar fi jachete, jachete, rochii și pantaloni. Dacă sunteți în stare, utilizați un organizator de dulap pentru a stiva pantofi sau haine, astfel încât acestea nu arată ca și cum ar fi aruncat înăuntru. Încercați să clarificați cât mai mult din podeaua dvs. de dulap, așa că nu pare să se agită când o deschizi.
  • Păstrați închiderea ușii de dulap pentru a vă face camera să pară mai curată.
  • Căutați haine pe care nu le purtați adesea și vedeți dacă sunteți în stare să donați sau să le vindeți.
  • Nu aruncați lucrurile în dulapul dvs. fără să le agățați sau îndreptați-le sau altfel va fi doar dezordonat.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 18
    5. Organizați obiectele de pe noptieră sau biroul dvs. Birourile și nopțile pot aduna o mulțime de obiecte aleatorii dacă nu le păstrați curate și organizate. Sortați hârtii și notebook-uri în foldere, astfel încât să le puteți păstra cu ușurință împreună și găsiți un loc într-un sertar sau un dulap pentru ei. Dacă aveți sfaturi aleatorii Knick sau articole mici, păstrați-le în cutii mici sau cutii pe care le puteți scoate atunci când aveți nevoie de ele.
  • Este bine să lăsați câteva lucruri pe biroul dvs. pe care îl utilizați adesea, cum ar fi portofelul, căștile sau un planificator.
  • Imagine intitulată Curățați camera dvs. (adolescenți) Pasul 19
    6. Puneți obiecte libere în organizatori, astfel încât acestea sunt mai puțin probabil să facă o mizerie.Există o șansă ca tu să ai bijuterii, monede, pixuri sau alte tipuri de knick-uri undeva în camera ta care se aglomerează spațiul tău. Utilizați boluri mici sau coșuri pentru a vă păstra articolele astfel încât rafturile și suprafețele să rămână organizate. Puneți elemente care sunt similare în același container, astfel încât să știți exact unde să arătați data viitoare când aveți nevoie de ele.
  • De exemplu, puteți păstra o ceașcă pe un birou pentru a stoca stilouri și creioane sau puteți utiliza un dosar pentru a pune bucăți importante de hârtie.
  • Bacsis: Cutiile de pantofi funcționează excelent pentru depozitarea obiectelor mici și se potrivesc cu ușurință într-un dulap sau pe un raft.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Adresați-vă părintelui sau tutorelui ceea ce se așteaptă de la dvs. când vă curăță camera. Ei pot avea lucruri specifice pe care doresc să le faceți.
  • Să ia timp pentru a vă organiza lucrurile mai degrabă decât să încercați să ascundeți dezordinea într-un dulap sau sertar.
  • Dacă vă puteți curăța puțin mai frecvent, va dura o bucată mai mică de timp și ați putea fi mai înclinată să păstrați o cameră care arată curat! Puteți să o faceți o dată pe săptămână sau chiar zece minute pe zi în timp ce ascultați câteva melodii preferate.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să utilizați un anumit produs de curățare, întrebați un părinte sau tutore.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Căști sau difuzoare
    • Temporizator
    • Sac de gunoi
    • Curățitor sticlă
    • Prosop de hârtie
    • Produs de curățare multifuncțional
    • Spray de pulverizare
    • Curățarea cârpei
    • Mătură sau vacuum
    • Odorizante
    • Boluri sau organizatori
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar