Cum de a efectua un sondaj de proprietate

Un sondaj de proprietate este folosit pentru a evalua în cazul în care limitele unei minciuni ale proprietății. Dacă intenționați să cumpărați sau să vindeți o proprietate sau să vă planificați construcția pe una, va trebui să angajați un inspector profesionist pentru a efectua sondajul. Cu toate acestea, dacă sunteți pur și simplu curios în cazul în care linia dvs. de proprietate juridică este, puteți efectua un studiu de proprietate aproximativ cu un pic de cercetare, măsurare și muncă.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia de a efectua un sondaj de proprietate
  1. Imagine intitulată conduce un sondaj de proprietate Pasul 1
1. Determinați dacă aveți nevoie să cercetați terenul. Scopul principal de a efectua un sondaj de proprietate este de a preveni litigiile despre liniile de proprietate. Gardul sau clădirile unui vecin ar putea fi pe proprietatea dvs. sau viceversa, fără să știți despre asta. Sondajele sunt adesea efectuate înainte de vânzarea unei proprietăți, începutul construcției pe o clădire sau un gard, sau când o proprietate este subdivizată pentru vânzare. În esență, un sondaj de proprietate vă oferă posibilitatea de a ști exact unde se termină proprietatea dvs. legal și începe proprietatea adiacentă.
  • Numai sondajele de proprietate profesionist sunt legalizate legal.
  • Image denumită conducerea unui sondaj de proprietate Pasul 2
    2. Să înțeleagă că limitele existente nu pot fi corecte. În multe cazuri, în special pentru proprietățile rurale, ar putea fi cazul în care limitele existente nu sunt limitele reale, juridice ale unei proprietăți. Tu și vecinul tău pot avea un gard sau o limită naturală, ca un șanț sau creek, împărțind țara ta. Cu toate acestea, fapta dvs. poate specifica o altă linie care trebuie utilizată la determinarea limitelor reale ale proprietăților.
  • Imagine intitulată conduce un sondaj de proprietate Pasul 3
    3. Decide să studieze tine însuți. Terenul de supraveghere este o sarcină relativ dificilă și consumatoare de timp, așa că așteptați să plătiți între 350 de dolari și 500 de dolari, dacă nu mai mult, dacă alegeți să aveți terenul de teren chestionat profesional.Dacă nu doriți să plătiți pentru aceasta, puteți cerceta singur terenul. Cu toate acestea, rețineți că acest lucru nu vă va oferi aceleași beneficii ale unui sondaj profesionist.
  • Un sondaj amator nu poate fi utilizat în instanță, ca parte a informațiilor solicitate de bancă într-o vânzare de proprietăți sau ca o modalitate de a muta markerii de proprietate existenți pentru a le face mai precis.
  • Un sondaj amator poate fi folosit pentru a obține o aproximare educată a liniei dvs. de frontieră și vă poate ajuta în disputele de proprietate de natură non-juridică (cum ar fi vecinul dvs. care pretinde că construiești un gard pe pământul său).
  • Anchetatorii profesioniști vă pot oferi, de asemenea, informații care ar avea dificultăți în a obține pe cont propriu, cum ar fi goluri sau suprapuneri cu proprietăți vecine - servitori - drepturi de proprietate asupra caracteristicilor dvs. de apă - relații cu proprietatea vecină (consolidați, Encioarme etc.) - infrastructură publică sau drepturi de utilitate - puncte de acces - și probleme de zonare.
  • Imagine intitulată conduce un sondaj de proprietate Pasul 4
    4. Închiriați un profesionist dacă aveți nevoie de una. Efectuarea unui sondaj de proprietate de către dvs. poate fi o modalitate mai rentabilă de a merge, dar poate să vă aducă probleme. Dacă vă aflați chiar de o mică marjă și construiți ceva pe o proprietate vecină, vecinul dvs. vă poate duce în instanță, ceea ce ar putea ajunge să vă costă mii. Luați în considerare costurile de a face o greșeală înainte de a decide să nu petreacă câteva sute de dolari pentru a avea terenul dvs. de teren chestionat profesional.
  • Dacă angajați un profesionist, asigurați-vă că sunt licențiați, asigurați și au ani de experiență.
  • Alegeți un profesionist licențiat care este specializat în sondaje de proprietate, mai degrabă decât un antreprenor general sau un handyman care uneori face studii pe partea laterală.
  • Partea 2 din 3:
    Planificați ancheta dvs
    1. Imagine intitulată conduce un sondaj de proprietate Pasul 5
    1. Achiziționați documente de proprietate. Pentru a determina unde se află granițele dvs. juridice, veți avea nevoie de cel puțin un document legal care descrie terenul dvs. Fapta către pământ ar trebui să aibă o secțiune numită "Descrierea legală" care descrie limitele și relațiile dintre ele. Un alt document util este harta inspectorului dvs. a terenului dvs., numită și o plată. Spre deosebire de fapta ta, plat va afișa o hartă reală a frontierelor proprietății și a zonelor înconjurătoare.
    • Localizarea unei plăți pentru țara dvs. poate fi dificilă sau imposibilă. Uneori sunt incluse cu fapta. Alteori pot fi prezente în înregistrările orașului sau ale județului. Verificați-vă cu orașul sau sala județului pentru a verifica dacă aceste înregistrări există acolo.
    • Dacă nu puteți localiza o plată, încercați să localizați pe cei pentru proprietățile înconjurătoare. Acest lucru vă poate ajuta să identificați granițele comune.
    • O hartă anterioară a sondajului poate fi nesigură, mai ales dacă este foarte veche. Țineți minte, de asemenea, că nu toate terenurile au fost chestionate.
  • Imagine intitulată conduce un sondaj de proprietate Pasul 6
    2. Citiți și înțelegeți documentele dvs. de proprietate. Plasa ar trebui să fie destul de ușor de înțeles, deoarece arată locația liniilor de graniță și a markerilor și, uneori, are alte informații utile, cum ar fi coordonatele sau informațiile de triangulare. Cu toate acestea, descrierea legală privind fapta va fi scrisă într-o limbă mai confuză și va utiliza unul dintre cele două sisteme de descriere a liniilor de graniță: mete și limite sau sistemul public de teren (PLS).
  • Metele și limitele sunt un sistem care utilizează un rulment (sau direcție) și lungime (sau distanță) între puncte pentru a descrie proprietatea. Lagarele sunt descrise utilizând o notație specifică care convertește compasul azimuth (marcajele de gradul pe o busolă) la notația rulentă. Aceasta înseamnă adăugarea unui număr (0 pentru NE, 90 pentru SE, 180 pentru SW sau 270 pentru NW) la măsurarea listată pentru a găsi compasul de potrivire Azimuth.
  • De exemplu, descrierea ar putea lista un punct de plecare, apoi un marker următor la 200 de metri la S50W de la acel punct. Aceasta înseamnă că următorul marker este la 200 de metri distanță și aproximativ la sud-vest. S50W ar fi de 230 de grade (50 +180) folosind sistemul azimut (sau aproape exact din sud-vest).
  • Alternativ, terenul dvs. poate fi descris de limitele originale ale PLS-urilor. Acest sistem aproape de 200 de ani împărțit teren în secțiuni de 640 de acri. Apoi a împărțit acele secțiuni în sferturi, iar acele sferturi în alte trimestre și așa mai departe. Secțiunile sunt numerotate și apoi părți ale acestor secțiuni sunt descrise cu fracțiuni.
  • De exemplu, NW 1/4 din NW 1/4 din secțiunea 4 ar fi partea de sus, stânga-cea mai nouă / 16 din secțiunea 4.
  • Imagine intitulată conduce un sondaj de proprietate Pasul 7
    3. Strângeți uneltele. Veți avea nevoie de o metodă de a vă asigura că ați urmat corect poziția spre următorul marker și măsurați în mod eficient progresul. Majoritatea inspectorilor aleg să utilizeze o busolă și o măsură foarte lungă de bandă în acest scop. De asemenea, trebuie să vă asigurați că ați adus hărțile și documentele cu dvs. În cele din urmă, aduceți o metodă de marcare a markerilor de proprietate, cum ar fi steagurile sau postările culorilor luminoase.
  • Imagine intitulată conduce un sondaj de proprietate Pasul 8
    4. Localizați un colț cunoscut. Pentru a începe, veți avea nevoie de un punct de plecare. Descrierile juridice specifică de obicei un punct de plecare pentru a măsura, care poate fi orice. De exemplu, poate spune "50 de picioare SW de drum" sau ar putea începe la o caracteristică de copac sau rock. Acest punct poate fi localizat pe proprietatea dvs. prin căutarea locației descrise pentru un marker. Alternativ, puteți utiliza coordonatele PLS și hărțile pentru a localiza un colț de pornire.
  • Hărțile Google și hărțile topografice USGS sunt ambele surse gratuite, online pentru hărți care vă pot ajuta să localizați un colț de pornire. Prin aceste servicii, puteți obține o copie virtuală a unei hărți aeriene gratuit. Este posibil să trebuiască să măriți sau să distingeți liniile limită.
  • Colțul cunoscut poate fi, de asemenea, marcatorul unui vecin sau intersecția drumului. Cu toate acestea, nu conta pe utilizarea piețelor cum ar fi copacii, gardurile sau rocile, deoarece acestea au fost mutate de-a lungul anilor.
  • Partea 3 din 3:
    Realizarea sondajului de proprietate
    1. Imagine intitulată Conduce un sondaj de proprietate Pasul 9
    1. Începeți la colțul cunoscut. Luați-vă consumabilele și copiile hărților și ieșiți spre proprietate. Căutați în colțul pe care l-ați descoperit prin cercetarea dvs. pentru un marker de proprietate existente. Dacă nu există un marker existent, marcați-vă colțul dvs. în ceea ce privește capacitatea dvs. cu informațiile pe care le aveți.
    • Când localizați monumentele sondajului, asigurați-vă că sunteți sceptici dacă obiectele pe care le găsiți sunt monumente reale sau doar junk pe terenul dvs. Doar dacă nu se potrivesc perfect cu harta sau cu descrierea faptei, pot să nu fie ceea ce căutați.
    • Dacă nu sunteți sigur de locația sau existența unui astfel de monument, angajați un inspector profesional.
  • Imagine intitulată conduce un sondaj de proprietate Pasul 10
    2. Utilizați compasul pentru a identifica locația colțului următor. Începeți la colțul dvs. și mutați busola pentru a găsi rulmentul la următorul marker. Plantați măsura de bandă la primul colț și începeți mersul pe jos, menținându-vă poziția busolă. Este mai întâi să identificăm un punct de reper în această direcție, astfel încât să știți că rămâneți pe curs. La măsurarea distanței, știți că distanța descrisă nu este în raport cu topografia terenului. Adică distanța este doar distanța orizontală, nu peste obstrucție sau dealuri. Determinarea acestei distanțe reale poate necesita găsirea unei modalități de a păstra exact măsurați nivelul exact în timp ce măsurați.
  • Dacă nu puteți trece direct o anumită zonă, mișcați exact perpendicular pe rulment până când puteți trece obstrucția, treceți înainte spre marcator, apoi mutați înapoi pe curs atunci când puteți trece prin deplasarea perpendiculară în direcția opusă în direcția opusă.
  • Imagine intitulată conduce un sondaj de proprietate Pasul 11
    3. Marcați colțul când ați ajuns la ea. Când credeți că ați ajuns la colțul următor, căutați markerul descris. Dacă nu o puteți găsi, poate fi îngropată sau lipsă. Încercați să utilizați un detector de metal pentru a localiza dacă ar trebui să fie o tijă de metal sau o spike. De asemenea, puteți utiliza busola ca detector de metal, ținându-l foarte aproape de solul din apropierea unde credeți că ar putea fi un marker metalic. Când subliniază în jos spre pământ și rotiri, ați găsit ceva metal subteran, care ar putea fi marcatorul dvs.
  • Markerii pot fi orice. Marcatorii moderni sunt tije sau stalpi metalici, dar piețele vechi pot fi cioburi de sticlă, roci grave, mize de lemn, grămezi de cărbune sau orice altceva.
  • Unii markeri pot fi imposibil de localizat cu exactitate. Încercați să localizați colțul următor dacă nu puteți găsi unul. Localizarea celor două colțuri învecinate vă pot ajuta să identificați unul care lipsește.
  • Image denumită conducerea unui sondaj de proprietate Pasul 12
    4. Repetați pentru celelalte colțuri. Marcați colțul pe care tocmai l-ați găsit. Aproximați-l dacă nu ați găsit un marker existent. Apoi repetați celelalte colțuri ale proprietății, asigurându-vă că marchează fiecare colț de-a lungul drumului. De asemenea, puteți alege regulat linia de proprietate în timp ce mergeți. Acest lucru vă poate ajuta să vă retrageți calea la o dată ulterioară, dacă este necesar. După acest proces, sperăm că veți ajunge înapoi la punctul de plecare cu un teren complet marcat în spatele dvs. Dacă nu, va trebui să vă retrageți pașii pentru a identifica ceea ce a mers prost.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă vă supravegheați proprietatea, deoarece doriți să vă construiți pe ea, asigurați-vă că ați verificat legile locale de zonare pentru a vedea cât de mult din terenul pe care îl puteți utiliza.

    Avertizări

    Asigurați-vă că ați verificat legile locale, poate fi ilegal să utilizați un sondaj de proprietate pe care l-ați făcut în scopuri oficiale.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar