Cum de a desena

Învățați cum să atrageți poate părea descurajantă, mai ales când vă uitați la capodopere de către artiștii dvs. preferați. Cu toate acestea, este important să ne amintim că chiar și marii maeștri au fost începători o dată. Începeți prin practicarea unor tehnici de bază de desen, apoi treceți la desene mai complexe pentru a capta persoanele, peisajele, animalele și multe altele. Dacă păstrați la el, probabil că veți fi surprins de cât de repede se îmbunătățesc abilitățile de desen!

Pași

Metoda 1 din 4:
Cum să practici tehnicile generale de desen
  1. Imagine intitulată Draw Pasul 1
1. Începeți prin desenarea liniilor de bază și a curbelor. Dacă învățați doar de a desena, începeți prin trageți cu atenție creionul peste pagină într-o linie dreaptă. Practicați-vă mâna în diferite unghiuri pentru a vedea ce vă oferă cel mai mare control asupra creionului, împreună cu ceea ce se simte cel mai confortabil. Odată ce vă simțiți confortabil desenarea unei linii drepte, practicați rotirea încheieturii mâinii pe măsură ce trageți, ceea ce ar trebui să creeze o curbă. Încercați să faceți o serie de bucle mari pe hârtie, apoi trageți tremurari mici sub asta. Acest lucru vă va ajuta să vă construiți coordonarea manuală a ochiului, astfel încât să puteți crea efectele pe care doriți pe pagină.
  • Practicați linii de desenare de diferite lungimi, grosimi și texturi. Încercați să produceți linii ondulate, linii zig-zag și linii scrible, scribbly.
  • După ce te simți confortabil cu linii și curbe, încercați forme de desen. De exemplu, ați putea încerca să umpleți o pagină cu forme bidimensionale, cum ar fi cercuri, pătrate sau triunghiuri.
  • Pentru mai multe informații despre desenarea unei linii drepte, verificați Cum de a desena linii îngrijite.

Bacsis: Încercați să alegeți un set de creioane de grafit în diferite haltere, astfel încât să puteți experimenta cu cele care se potrivesc cel mai bine cu stilul dvs. de desen. Majoritatea producătorilor de graduri creioane pe o scară variind de la 9h (cel mai greu) la 9b (cel mai moale). HARDER creioane trasează mai subțiri, linii mai ușoare, în timp ce creioanele mai moi fac mai întunecate, curse mai groase.

  • Imagine intitulată Draw Pasul 2
    2. Creați un sentiment de profunzime prin umbrirea într-o formă. Desenați o formă simplă, cum ar fi un cerc și adăugați o sursă de lumină imaginară la pagina dvs. Utilizați un creion pentru a umbri ușor în zonele cele mai îndepărtate de sursa de lumină, lăsând zona cea mai apropiată de sursa de lumină nevăzută. Continuați să construiți umbrirea până când aveți o estimare blândă Aveți un gradient de la cele mai întunecate valori din părțile obiectului cel mai îndepărtat de sursa de lumină la cea mai ușoară din zona cea mai apropiată de sursa de lumină.
  • De exemplu, vă puteți imagina că există o lampă care strălucește din colțul din stânga sus al paginii. În acest caz, zona de sus din stânga a formei dvs. nu ar avea nici o umbră. Chiar sub acea zonă, adăugați umbrirea luminii, apoi progresați la umbre foarte întunecate în colțul din dreapta jos al paginii dvs.
  • Încercați să vă amestecați umbrele cu degetul, o radieră sau o cârpă pentru a le înmuia.
  • Pentru a afla mai multe despre umbrire, verificați Cum să umbli desenele. De asemenea, puteți citi despre tehnici de umbrire mai avansate în Cum să traverseze încrucișate și Cum să stipple.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 3
    3. Face un obiect pare fundamentat în realitate prin adăugarea umbrelor turnate. Imaginați-vă sursa de lumină, apoi trageți o umbră pe partea opusă a obiectului de la lumină. Umbra trebuie să fie aceeași formă ca obiectul, deși poate fi mai lungă sau mai scurtă decât obiectul în sine, în funcție de cât de departe este sursa de lumină și unghiul luminii.
  • De exemplu, dacă aveți un castron de fructe pe masă, masa va arunca o umbră pe podea, castronul va arunca o umbră pe masă, iar fructul va arunca o umbră în interiorul castronului.
  • Utilizați degetul sau o radieră pentru a bloca marginile umbrei, astfel încât pare mai realist.
  • Verifică Cum să atragă o umbră pentru a afla mai multe!
  • Imagine intitulată Draw Pasul 4
    4. Desenați o grilă pe hârtie dacă aveți nevoie de ajutor cu proporțiile. Dacă desenați ceva de la o imagine sursă, trageți mai multe linii verticale și orizontale distanțate uniform pe hârtie pentru a face o rețea. Apoi, desenează aceleași linii pe imaginea sursă. Uită-te la fiecare pătrat individual de pe imaginea sursă și copiați-l în pătratul corespunzător de pe hârtie. Imaginea ta finalizată ar trebui să fie proporțională cu originalul!
  • De exemplu, puteți desena 3 linii verticale și 2 linii orizontale pentru a face o grilă de 4x3.
  • Este în regulă dacă pătratele nu sunt de aceeași dimensiune pe imaginea sursă, deoarece sunt pe hârtie. Veți regla în mod natural dimensiunea pe măsură ce copiați imaginea pe care o vedeți în fiecare rețea. De fapt, această tehnică este adesea folosită pentru a redimensiona un desen.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 5
    5. Arătați dimensiunea unui obiect prin perspectiva învățării. Pentru a începe practicarea perspectivelor, trageți o linie orizontală pe hârtie pentru a reprezenta orizontul. Face un punct mic pe linie. Acesta va fi punctul vostru de dispariție. Apoi, trageți două linii înclinate care se întâlnesc la punctul de dispariție și se întind spre partea de jos a hârtiei. Acest lucru poate reprezenta un drum, un flux, calea ferată sau orice altă cale. Cea mai largă parte a căii, în apropierea fundului paginii, va părea cea mai apropiată de dvs., în timp ce punctul de dispariție va fi foarte departe.
  • Perspectiva înseamnă că obiectele care sunt aproape par a fi mai mari decât obiectele care sunt departe. Desenele de perspectivă simple au doar un punct de dispariție, deși desenele mai complexe ar putea avea două sau chiar trei.
  • Înțelegerea perspectivei va ajuta, de asemenea, umbrele dvs. de umbrire și aruncare arata mai realiste.
  • Aflați mai multe prin verificarea Cum de a atrage perspectiva. De asemenea, puteți citi Cum de a desena o cutie 3D Pentru o altă modalitate de a studia conceptul de perspectivă.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 6
    6. Construiți un obiect din diferite forme. Când ați stăpânit arta de a desena și de a umbri forme de bază, puteți desena obiecte mult mai complexe prin ruperea lor în forme mai simple. Uită-te la ceva pe care vrei să-l desenezi - cum ar fi o figură umană, o mașină sau o mână - și să încerci să schițezi formele de bază care o fac în sus.
  • Puteți practica prin luarea unei imagini - cum ar fi o fotografie dintr-o revistă sau ziare - și scoateți diferitele forme direct pe imagine. De exemplu, luați o imagine a unei mașini și schițați forma dreptunghiulară a parbrizului, formele circulare ale anvelopelor și așa mai departe.
  • Odată ce ați schițat formele care alcătuiesc imaginea dvs., le umblați pentru a crea adâncime.
  • Pentru a crea un desen mai fin, conectați diferitele forme împreună cu linii pentru a construi un întreg coerent. Puteți apoi să ștergeți contururile formelor individuale pe care le-ați schițat.
  • Sfat de experți
    Kelly Medford

    Kelly Medford

    Profesional ArtistKelly Medford este un pictor american cu sediul în Roma, Italia. Ea a studiat pictura clasică, desen și imprimare atât în ​​u.S. și în Italia. Ea lucrează în primul rând aerul EN Plein pe străzile Romei, și călătorește, de asemenea, pentru colectorii internaționali privați la comisie. A fondat schițând tururi de la Roma în 2012, unde predă jurnalitatea de la Roma. Kelly este absolvent al Academiei de Artă din Florența.
    Kelly Medford
    Kelly Medford
    Artist profesionist

    Utilizați o oglindă pentru a practica obiecte de desen. Țineți o oglindă în fața indiferent de ce trageți și examinați reflecția lui. Imaginea inversă va face să arate proaspete și să vă dea o nouă perspectivă, care vă poate ajuta să vă dați seama cum să atrageți mai imaginativ.

  • Imagine intitulată Draw Pasul 7
    7. Încercați un desen contur. Desenul conturului este un exercițiu care vă ajută să învățați să creați contururi complexe și realiste. Alegeți un obiect pentru a desena și urma schițele imaginii cu ochiul în timp ce le trageți în același timp. Încercați să vă păstrați ochiul pe obiectul pe care îl atrageți cât mai mult posibil, în loc să vă concentrați pe mână care face desenul. Nu vă faceți griji dacă desenul nu este perfect - încercați doar să obțineți forma de bază a ceea ce vă uitați la hârtie.
  • Faceți un joc de ea încercând un desen continuu de contur - încercați să conectați toate contururile despre ceea ce vedeți fără a vă ridica mâna de pe pagină sau reveniți peste ceea ce ați desenat deja.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 8
    8. Descrieți mai întâi schița dvs., apoi adăugați detalii pentru a vă menține desenul proporțional. Când luați un desen de la schiță până la lucrările finite, nu vă faceți griji cu privire la detaliile mici imediat. Începeți prin completarea formelor și valorilor de bază, apoi curățați desenul dvs. și adăugați detalii pe măsură ce mergeți. Dacă vă concentrați pe detalii complicate prea în curând, ați putea face o parte din desenul dvs. prea mare sau prea mic, iar lucrarea se va simți în afara echilibrului când ați terminat.
  • De exemplu, dacă trageți o floare, ați putea începe prin schițarea liniilor de petale și tulpină. Odată ce ați făcut acest lucru, puteți începe să adăugați detalii ca centrul florii și curbele frunzelor și petalelor. În cele din urmă, ați adăuga umbrirea și orice detalii complicate care sunt lăsate.
  • Metoda 2 din 4:
    Cum să atragă oamenii și fețele
    1. Imagine intitulată Draw Pasul 9
    1. Schițați o formă ovală mare și o cruce pentru a desena fața unei persoane în sus. Trageți o formă de ouă în jos, care este ușor mai îngustă pe partea inferioară și mai largă pe partea de sus. Apoi, schițați ușor o linie verticală și o linie orizontală care trece prin oval.
    • Aceste linii vă vor ajuta să echilibrați proporțiile feței persoanei. Desenați-le ușor, deoarece nu doriți să arate în desenul finit.
    • Dacă doriți să aflați mai multe, citiți Cum de a desena o față.

    Sfat avansat: Dacă doriți ca capul persoanei să se întoarcă, înclinați fundul ovalului în unghiuri diferite și unghi-o crucea, astfel încât încă se desfășoară din cea mai largă parte a ovalului până la cea mai îngustă.

  • Imagine intitulată Draw Pasul 10
    2. Utilizați liniile pentru a schița caracteristicile faciale ale persoanei. Trageți ochii persoanei de-a lungul liniei orizontale și puneți nasul aproximativ la jumătatea distanței dintre ochi și partea de jos a bărbiei. Schița sprâncenelor deasupra ochilor, apoi adăugați urechile astfel încât fundul urechilor să se alinieze cu fundul nasului, iar vârfurile urechilor se aliniază cu sprâncenele.
  • Imaginați-vă o linie la jumătatea drumului dintre partea inferioară a nasului și a bărbiei, apoi puneți gura deasupra acestei linii.
  • De aici, puteți completa detalii precum genele, elevii și părul persoanei, împreună cu umbrirea și alte detalii.
  • Ștergeți liniile verticale și orizontale când ați terminat.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 11
    3. Desenați un cerc deasupra unui trapez pentru a face silueta unui cap. Dacă trageți o persoană de la un pic mai departe, imaginea va arăta mai realistă dacă creați forma unui craniu. Pentru a face acest lucru, trageți un cerc, apoi trageți o linie orizontală îngustă puțin sub cerc. Creați linia maxilarului prin schițarea liniilor înclinate care vin de pe părțile laterale ale cercului până la locul în care se întâlnesc cu linia orizontală.
  • Femelele tind să aibă o bărbie mai îngustă, în timp ce bărbații au adesea o linie mai largă.
  • Puteți utiliza liniile direcționale încrucișate dintr-un desen apropiat pentru a vă ajuta să păstrați proporția pe măsură ce completați caracteristicile feței persoanei.
  • Desenați aceste linii ușor, astfel încât acestea să nu se prezinte în desenul tău finalizat mai târziu.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 12
    4. Desenați un dreptunghi rotunjit și un oval pentru a crea miezul persoanei. Chiar sub cap, trageți un dreptunghi lung, care va fi trunchiul persoanei. Faceți dreptunghiul foarte îngust pentru o persoană subțire sau mai largă dacă persoana este mare. Apoi, schițați o ovală orizontală care se suprapune în partea de jos a dreptunghiului. Aceasta va fi șoldurile persoanei.
  • Dacă gâtul persoanei va arăta în imagine, trageți un dreptunghi îngust care ajung de la capul persoanei până la miezul lor.
  • Dacă persoana stă în picioare, dreptunghiul trebuie să fie perfect în sus și în jos. Dacă se înclină ușor, înclinați dreptunghiul puțin sau înclinați dreptunghiul dramatic pentru a arăta că o persoană este îndoită deasupra sau în mișcare, ca cineva care este sprint.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 13
    5. Utilizați linii drepte și cercuri pentru a schița membrele persoanei. Utilizați o linie dreaptă pentru a reprezenta fiecare segment al membrelor persoanei, cum ar fi brațele și picioarele lor superioare și inferioare. Apoi, trageți cercuri mici oriunde, persoana se îndoaie, cum ar fi umerii, genunchii, coatele și încheieturile.
  • Trageți ușor liniile și cercurile, deoarece acestea sunt doar menite să vă ajute să vizualizați formularul persoanei. Le veți șterge după ce adăugați detalii la desen.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 14
    6. Completați îmbrăcămintea și alte detalii odată ce corpul persoanei este schițat. După ce ați desenat figura persoanei, este timpul să adăugați detalii. Dacă nu ați atras deja detaliile feței lor, puteți face asta acum, împreună cu caracteristicile ca părul, îmbrăcămintea și mâinile.
  • Amintiți-vă, cu atât mai departe este o persoană, cu atât mai puțin detaliu trebuie să includeți. Concentrați-vă pe siluete dacă trageți un grup mare de oameni.
  • Pentru mai multe sfaturi privind completarea detaliilor, citiți Cum să atragă îmbrăcămintea, Cum să atragă părul realist, Cum de a desena pantofii, și Cum de a desena o mână.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 15
    7. Încercați desene de gest pentru a capta esența pozițiilor și a acțiunilor. Un desen de gest este o schiță de bază care captează atât forma, cât și un sentiment de mișcare. Începeți prin a face câteva schițe foarte rapide (e.G., 30-60 de secunde) cu doar câteva linii simple pentru a captura formele și mișcările pe care le vedeți. Păstrați liniile pierdute, schițe și curbate. Ideea este de a crea ceva care arată dinamic și natural, nu ordonat și lustruit.
  • Dacă trageți o figură umană, încercați să trageți o linie prin centrul figurii, mergând de la vârful capului până la piciorul purtător de greutate. Construi restul cifrei în jurul ei, schițând în alte linii pentru a indica unghiurile șoldurilor și umerilor.
  • Păstrați mâna în mișcare și nu vă faceți griji cu privire la detalii sau precizie.
  • Metoda 3 din 4:
    Cum să capturați peisaje
    1. Imagine intitulată Draw Pasul 16
    1. Utilizați o fotografie de referință sau o vizualizare personală. Găsiți o fotografie a unei scene naturale care vă place sau căutați fereastra și trageți ceea ce vedeți. Când trageți un peisaj, este adesea util să aveți un fel de referință pentru a vă ajuta să obțineți proporțiile dvs., mai ales când începeți mai întâi.

    Bacsis: Dacă nu puteți găsi o imagine care vă place și nu aveți o vedere bună din casa dvs., încercați să luați un schiță la un loc natural ca un parc național sau un refugiu sălbatic în zona dvs.

  • Imagine intitulată Draw Pasul 17
    2. Desenați o linie orizontală pe pagina dvs. pentru orizont. Linia care împarte solul și cerul într-o imagine peisagistică se numește linia de orizont. Deschideți ușor această linie oriunde doriți ca orizontul să cadă. Țineți minte că dacă orizontul dvs. prezintă munți, treetops, clădiri sau alte elemente ridicate, este posibil să nu fie o linie perfectă dreaptă.
  • În funcție de regula treimilor, imaginea dvs. va fi mai interesantă din punct de vedere vizual dacă plasați linia orizontului o treime din calea de jos sau o treime din calea în jos din partea de sus a paginii.
  • Dacă vă desenezi orizontul în continuare pagina, spectatorul va vedea mai mult de la sol, și dacă îl trageți mai departe, vor vedea mai mult cerul.
  • Într-o imagine tipică peisagistică, hârtia este întoarsă, așa că este largă, mai degrabă decât înaltă.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 18
    3. Adăugați un punct focal în imaginea dvs. Pentru a face ca desenul peisajului să fie interesant, adăugați un obiect captivant pentru vizionator să se uite la. Ar putea fi un copac, o clădire, niște roci interesante alături de un curs de apă, un hambar, o cascadă, o bancă, o persoană sau orice altceva vă puteți gândi. În mod tipic, punctul focal este cel mai mare element dintr-o pictură, deși poate fi, de asemenea, un obiect care iese din cauza culorii sau contrastului său.
  • De exemplu, un mic patch de flori galbene strălucitoare la baza unui flux ar prinde probabil ochiul spectatorilor dacă restul culorilor din pictura sunt mai sedate.
  • Un arbust mare în prim-planul unei picturi ar putea acționa ca un punct focal, cum ar putea un munte în fundal în fundal.
  • Este util să încercați să găsiți o fotografie de referință sau un unghi natural cu un punct focal deja inclus. Cu toate acestea, este posibil să fie necesar să selectați doar o porțiune dintr-o imagine mai mare pentru a fi interesantă. De exemplu, s-ar putea să vă concentrați desenul pe o zonă cu un copac vechi, mai degrabă decât să încercați să capturați un parc întreg.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 19
    4. Utilizați perspectiva pentru a vă menține proporțiile. Când vă creați desenul, imaginați-vă un punct de dispariție de-a lungul liniei dvs. de orizont. Orice linii din imagine ar trebui să revină la acest loc. Acest lucru va însemna că trageți elemente în prim plan, astfel încât ele să pară mai mari, în timp ce elementele din depărtare ar trebui să fie mai mici.
  • De exemplu, dacă desenați copaci, vârfurile și fundul copacilor din prim-plan se pot întinde până la marginile hârtiei, dacă vă place. Cu toate acestea, pe măsură ce copacii se retrag în fundal, vârfurile și fundul ar trebui să se alinieze cu o diagonală imaginară care se îndreaptă spre punctul de dispariție.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 20
    5. Simplificați detaliile din desen. Când desenați un peisaj, nu încercați să trageți fiecare frunză pe un copac, fiecare lamă de iarbă sau fiecare cărămidă de pe un drum pavat. În schimb, extrageți forma generală a unui obiect, apoi adăugați detalii la secțiunile mici pentru a oferi spectatorului sugestia texturii și mișcării.
  • De exemplu, s-ar putea să desenezi câteva linii upoase pentru a indica faptul că un brad este acoperit cu ace.
  • Unele detalii sunt în regulă, și acest lucru va varia în funcție de stilul dvs. de desen. Dacă trageți o cale de piatră, de exemplu, ați putea completa detaliile pietrelor din prim-planul imaginii, apoi începeți treptat să le spongezi până când utilizați doar câteva forme circulare distanțate de-a lungul căii.
  • Dacă practicați un stil de desen hiper-realist, puteți alege să includeți cât mai multe detalii cât puteți, și asta e bine. Cu toate acestea, aceasta este o tehnică mai avansată de desen, deci dacă începeți doar, ați putea dori să includeți doar detaliile din punctul focal și să lăsați restul imaginii să fie mai simplu.
  • Metoda 4 din 4:
    Cum să încercați alte desene de bază
    1. Imagine intitulată Draw Pasul 21
    1. Schițați un obiect simplu din viață. Odată ce aveți o idee despre cum să vă controlați liniile și să creați diferite valori ale luminii și întunericului, încercați să trageți un obiect real sau un grup de obiecte. Alegeți ceva relativ simplu pentru a începe cu, ca un castron de fructe, o floare sau o vază. Utilizați o lampă pentru a crea o sursă de lumină puternică. Schiță în contururile a ceea ce vedeți, apoi completați umbrele și detaliile interioare.
    • Încercați să trageți cu adevărat ceea ce vedeți mai degrabă decât ceea ce credeți că ar trebui să pară obiectele. Acest lucru este mai greu decât pare! Pentru a face acest lucru, încercați să evidențiezi spațiile negative în jurul valorii de și între obiecte, mai degrabă decât contururile obiectelor în sine.
    • Acestea se numesc desene statice și sunt utilizate în mod obișnuit în clasele de artă pentru o tehnică de practică.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 23
    2. Încercați mâna la desene animate dacă aveți un stil jucăuș. Desenele de desene animate tind să fie mai simple decât desenele realiste, dar ei deschid și ușa pentru a fi mai creativi. S-ar putea să vă atrageți ca un super-erou, de exemplu, sau ați putea desena un animal de desene animate care merge pe aventuri. S-ar putea chiar să practici un personaj care există deja, cum ar fi eroul dvs. preferat de anime sau carte de benzi desenate.
  • Concentrați-vă mai întâi pe personajul principal, apoi creați fundaluri diferite, suportând caractere și recuzită pentru desene animate pentru a interacționa cu.
  • De asemenea, jucați cu expresii faciale ale personajului dvs. și puneți-vă să transmită diferite emoții și acțiuni.
  • De asemenea, puteți crea desene fanteziste realiste din imaginația voastră. De exemplu, dacă aveți o idee clară în capul dvs. despre cum ar arăta un dragon, ați putea încerca să desenați asta!
  • Pentru mai multe sfaturi, verificați Cum de a desena caracterele de desene animate sau Cum de a desena animalele de desene animate.
  • Imagine intitulată Draw Pasul 22
    3. Desenați o imagine a animalului dvs. preferat pentru a practica detaliile. Găsiți o fotografie de referință a unui animal pe care îl place foarte mult și studiați caracteristicile sale înainte de a începe să desenezi. Apoi, începeți prin schițarea conturului animalului. Odată ce ați făcut acest lucru, completați orice caracteristici majore, cum ar fi fața, aripile sau aripioarele. Apoi, adaugă treptat detalii și umbrite până când sunteți mulțumit de imagine.
  • Desenul animalelor pot fi greu! Acordați atenție luminii și umbrelor dacă doriți să faceți imaginea dvs. să arate realist sau să sublinieze cele mai notabile caracteristici ale animalului, dacă doriți un desen desen animat.
  • Verifică Cum de a desena animalele Pentru o privire mai profundă. Dacă doriți să desenezi un animal specific, încercați să citiți un articol cum ar fi Cum să atragă un câine, Cum să atragă o pisică, Cum să atragă un leu, Cum de a desena un pește, sau Cum să atragă o pasăre.
  • sfaturi

    Nu vă descurajați dacă nu puteți obține imediat ideile dvs. pe hârtie. Desenul ia o mulțime de practici, deci păstrați-vă la ea!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar