Cum de a desena un cerc dat trei puncte

Un cerc este definit de orice trei puncte non-colinear. Aceasta înseamnă că, având în vedere oricărui trei puncte care nu sunt pe aceeași linie, puteți desena un cerc care trece prin ele. Este posibil să construiți acest cerc folosind doar o busolă și o stradă.

Pași

Partea 1 din 3:
Configurarea punctelor
  1. Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 1
1. Desenați cele trei puncte. Dacă aveți coordonatele punctelor, hartă-le pe un plan de coordonate. Dacă nu lucrați cu puncte specifice, vă puteți desena pe o bucată de hârtie.
  • De exemplu, ați putea desena puncte A, B și C în orice poziție pe care doriți.
  • Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 2
    2. Determinați dacă punctele dvs. sunt noncollinear. Noncollinear înseamnă că nu sunt pe aceeași linie. Puteți desena un cerc din orice trei puncte, atâta timp cât nu se află pe aceeași linie.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă punctele sunt colinear, puneți un stradă peste ele. Dacă straturile trece prin toate cele trei puncte, punctele sunt colinear și nu le puteți folosi pentru a desena un cerc.
  • Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 3
    3. Desenați două segmente de linie între orice două seturi de puncte. Utilizați un stradă de a conecta toate punctele.
  • De exemplu, puteți desena segmente de linie AB și BC.
  • Partea 2 din 3:
    Desenarea bisericii perpendiculară
    1. Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 4
    1. Desenați un arc centrat la primul punct final al primului segment de linie. Pentru a face acest lucru, plasați vârful compasului pe primul punct final. Deschideți busola la un pic mai mult decât la jumătatea segmentului de linie. Desenați un arc pe segmentul de linie.
  • Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 5
    2. Desenați un arc centrat la al doilea final. Fără a schimba lățimea busolei, puneți vârful compasului pe al doilea punct final. Desenați un al doilea arc pe segmentul de linie.
  • Cele două arcii ar trebui să se intersecteze deasupra și sub linia.
  • Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 6
    3. Desenați o linie care leagă intersecțiile arcului. Aliniază o apropiere cu intersecția arcelor de deasupra liniei și intersecția arcelor sub linia. Desenați o linie care leagă aceste două puncte. Linia pe care o desenezi este un bisector perpendicular. Bisculează linia la un unghi drept.
  • Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 7
    4. Desenați Bisericul perpendicular al celui de-al doilea segment de linie. Utilizați o busolă și stradge pentru a construi bisectorii așa cum ați făcut cu primul segment de linie. Extindeți bisectorii suficient de lungi încât se intersectează. Punctul de intersecție este centrul cercului.
  • Partea 3 din 3:
    Desenarea cercului
    1. Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 8
    1. Setați lățimea busolei la raza cercului. Radiusul unui cerc este distanța de la centru la orice punct de pe marginea cercului. Pentru a seta lățimea, puneți vârful busolei în centrul cercului și deschideți compasul la oricare dintre punctele originale.
    • De exemplu, ați putea seta vârful busolei pe centrul cercului și să ajungeți la creion la punctul B.
  • Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 9
    2. Trageți cercul. Leagăn compasul în jur de 360 ​​de grade, astfel încât acesta atrage un cerc complet. Cercul ar trebui să treacă prin toate cele trei puncte.
  • Imagine intitulată Desenează un cerc dat trei puncte Pasul 10
    3. Ștergeți liniile directoare. Pentru un cerc curat, asigurați-vă că vă ștergeți segmentele de linie, arce și biserici perpendiculari.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar