Cum să obțineți bine la desen

Desenul este o abilitate pe care mulți oameni cred că provinează pur din talentul natural. De fapt, nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr! Cu un ochi atent și o mulțime de practici, oricine poate deveni un sertar mai bun.

Pași

Partea 1 din 3:
Îmbunătățirea desenelor
  1. Imaginea intitulată obține bine la desenul pas 1
1. Trage zilnic. Practică, practică, practică. Aceasta este mantra de artiști celebri din întreaga lume, iar practica este modul sigur de a vă îmbunătăți desenele. Chiar petreceți câteva minute pe zi pe schiță vă angajează creierul cu arta dvs. și vă ajută să învățați noi tehnici.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul 2
    2. Aduceți o schiță cu dvs. peste tot. Dacă aveți întotdeauna un mic notebook cu dvs., atunci deschideți posibilitatea de a desena ceva - de la oameni din autobuz, scenele de natură la orizontul orașului inspirat. Trebuie să practici să fii un sertar mai bun, așa că te-ai pus în practică oricând.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul 3
    3. Achiziționați o varietate de creioane. Creioanele vin într-o varietate de ratinguri care vă spun cât de greu sunt și grosimea mărcii. Creioanele etichetate "H" devine progresiv mai greu și lăsați linii fine, slabe, în timp ce cele etichetate "B" sunt bune pentru linii groase și mai întunecate.
  • Un set decent de creioane starter, disponibil la orice magazin de artă, poate include un 4H, 3H, 2H, H, HB, B, 2B 3B și 4B.
  • Redați-vă cu creioanele dvs. noi pentru a testa modul în care se simte fiecare. Rețineți diferențele din linii și încercați să includeți diferite creioane în diferite desene.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 4
    4. Experimentați cu textura, culoarea și amestecarea. Utilizați câteva pagini din schița dvs. pentru a experimenta modul în care creioanele dvs. scade culoarea, modul în care degetele sau țesuturile se amestecă împreună și cum să umblați sfere simple. Trebuie să înțelegeți cum funcționează materialele dvs. pentru a vă îmbunătăți desenele și pentru a utiliza creionul drept pentru liniile potrivite.
  • Faceți 3-4 templuri și tranziții practice. Cum puteți folosi fiecare pix pentru a umbla linia de la negru complet la alb?
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pas 5
    5. Luați o clasă de artă locală sau o teorie a artei de studiu. În timp ce mulți tineri artiști se simt ca ei se pot învăța cum să atragă, există o varietate de tehnici care pot fi transmise numai de un profesor cu experiență. Petreceți timp practicând perspectivă, proporții și desenate din modelele live. Timpul petrecut într-un studio de artă cu un profesor de artă vă poate ajuta să găsiți greșeli și să le reparați mult mai repede decât ați putea pe cont propriu. Cu toate acestea, nu este nevoie să mergeți la cursuri, puteți Găsiți multe clase diferite online. Deci, dacă vă place să vă atrageți în confortul casei dvs., online poate fi ieftin, scump sau chiar gratuit.
  • Verificați magazinul de artă locală, departamentul de parcuri sau colegiul comunitar pentru clase locale de desen.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 6
    6. Trageți din imagini sau alte desene. În timp ce nu ar trebui să urmăriți niciodată o lucrare a altui artiști și să o revendicați ca pe propria dvs., puteți învăța tehnici valoroase prin copierea fotografiilor sau desenelor pe care le admirați cu mâna. Deoarece o imagine este deja 2-dimensională, luați stresul perspectivei de învățare și concentrați-vă exclusiv pe linii și unghiuri.
  • Practicați de recrearea desenelor clasice pentru a învăța de la maeștri - da Vinci a fost regele anatomiei umane, iar desenele lui au multe de învățat.
  • Niciodată nu urmează - nu practicați desenul, faceți doar linii.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 7
    7. Trageți cu susul în jos. Desenul cu susul în jos pentru a uita de încercarea de a face desenul să arate drept și în schimb desenați ceea ce vedeți de fapt. Puteți obține rezultate similare prin desenarea printr-o oglindă sau practicarea cu imagini distorsionate sau fotografiate.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 8
    8. Studiați materialul sursă. Desenul contururilor precise necesită mai mult decât pur și simplu căutați o imagine online. Cei mai buni artiști și profesori de artă se toarnă peste cărți, exemple de viață reală și studii de a înțelege liniile pe care le fac. În timp ce acest lucru depinde de tipul de desen pe care lucrați. Toți artiștii pot beneficia de timp de la schiță de fiecare dată și apoi.
  • Dacă desenați oameni, investiți într-o carte ilustrată de anatomie umană sau înscrierea pentru clase de desen cu un model live.
  • Dacă desenați animale, petreceți o zi cu schița dvs. la grădina zoologică sau cumpărați un manual ilustrat pe anatomia animalelor.
  • Dacă desenați peisaje sau scene de oraș, ar trebui să investiți într-o carte despre perspectivă pentru a vă ajuta să creați cu precizie profunzime în desenele dvs.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 9
    9. Cumpărați o păpușă de artă din lemn. Aceste mari păpuși mici au o varietate de articulații pe care le puteți mișca în poziție și proporții umane perfecte. Ca atare, ele pot fi utile atunci când încearcă să deseneze poziții complexe. Pur și simplu puneți păpușă în poziția corectă și utilizați-o pentru a schița desenul dvs., adăugând detaliile caracterului dvs. mai târziu.
  • Dacă nu puteți obține un model, utilizați un schelet de la departamentul de biologie al școlii pentru a învăța proporții.
  • Ele fac, de asemenea, modele anatomic corecte de mâini, capete și sistemul scheletic, deși sunt adesea mai scumpe.
  • Păpușile din lemn sunt un instrument foarte util pentru desen, ele sunt un mod minunat și ieftin de a învăța cum să atragă corpul.
  • Partea 2 din 3:
    Perfecționarea desenului conturului
    1. Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 10
    1. Știți că desenul conturului constă numai din linii. Contururile sunt contururile desenelor dvs. Nu există nici o amestecare sau umbrire, doar linii. Desenarea liniilor de contur bune este esențială pentru desenul final, deoarece acesta este locul în care vă dați tragerea formei și proporțiilor sale.
    • În general, liniile de contur sunt primul lucru pe care îl faceți într-un desen.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 11
    2. Dați-vă linii de ghidare. Acest lucru este adesea trecut cu vederea de la începutul artiștilor care se scufundă chiar în lucrare, dar este incredibil de important să obțineți desene exacte. De exemplu, dacă desenați o scenă mare, începeți cu linii slabe care încalcă derularea în treimi atât pe orizontală, cât și pe verticală. Ar trebui să aveți nouă casete mici pe pagina dvs. Acestea vă vor ajuta să vă încadrați desenul și să puneți totul în cazul în care ar trebui să fie, oferindu-vă punctele de referință pe măsură ce lucrați.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 12
    3. Concentrați-vă mai întâi la proporții. Proporția este diferența de dimensiune între două obiecte. Dacă vă trageți brațele și picioarele din proporție, de exemplu, desenul dvs. va arăta crud și lopsided. Închideți un ochi și liniați creionul cu subiectul. Brațul dvs. ar trebui să fie complet extins. Utilizați creionul ca conducător și marcați lungimea obiectului cu degetul mare. Puteți compara această distanță cu alte obiecte de pe pagina dvs. sau chiar utilizați creionul pentru a marca distanța specifică pe pagină pentru desenul dvs.
  • De asemenea, puteți utiliza liniile directoare pentru a vă ajuta. Ce "caseta" a orientărilor dvs. se încadrează în subiect? Ei iau întreaga pagină sau o treime din ea?
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pas 13
    4. Schițați elementele de bază ale fiecărui desen înainte de a vă deplasa. Nu există nici un sentiment mai rău decât să se facă la jumătatea drumului cu un desen și realizând că brațul personajului tău este mult prea scurt. Sertare bune știu cum să evite acest lucru blocând desenul în prealabil. Utilizați forme simple pentru a marca proporțiile fiecărui obiect. De exemplu, faceți o ovală pentru capul unei persoane, un dreptunghi rotunjit pentru torsiune și coate mai lungi pentru fiecare braț și picior. Continuați să ajustați aceste blocuri până când vă simțiți încrezători în poziția și proporțiile fiecărui element.
  • Asigurați-vă că faceți aceste semne ușor, astfel încât să le puteți șterge cu ușurință mai târziu.
  • Faceți un mic cerc sau punct pentru fiecare articulație pentru a vă ajuta să "mutați" brațele și picioarele în poziții exacte.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 14
    5. Adăugați încet în detaliile la contururile dvs. Adăugați un strat de complexitate cu fiecare proiect. Mai întâi este îndrumări și figuri de stick. Apoi adăugați în forme de bază și poziții. Apoi, adăugați în linii permanente peste conturul dvs., conectarea articulațiilor, adăugând caracteristici faciale etc. Gândiți-vă să faceți conturul final al corpului prin conectarea articulațiilor, astfel încât să aveți o formă recunoscută.
  • Odată ce sunteți mulțumit de noile dvs. linii, ștergeți-vă marcajele de contur de lumină de la noul desen.
  • Lucrați încet, făcând fiecare linie cu atenție și ștergeți atunci când sunteți nefericită. Aveți nevoie de conturul dvs. pentru a fi exacte pentru a îmbunătăți desenul final.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 15
    6. Trageți de la cel mai mare obiect până la cel mai mic. Nu începeți niciodată un desen la detalii. Odată ce ați terminat contururile de bază, este timpul să treceți la detalii. Aici au fost prinși majoritatea artiștilor, petrecând tot timpul și energia pe detaliile mici, neglijând proporțiile mai mari.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 16
    7
    Practica perspectivei pentru a da scene o adâncime realistă. Perspectiva este motivul pentru care obiectele departe apar mici și cele din apropiere apar mari. Pentru a obține desene exacte, trebuie să aveți o perspectivă exactă. O modalitate de a practica este de a folosi un punct de perspectivă. Gândiți-vă la acest punct cel mai îndepărtat al orizontului, ca și soarele chiar înainte de a se stabili. Desenați linii drepte din acest punct pentru a vă potrivi desenele - ceva mai aproape de punct este mai departe și, astfel, mai mic și ceva departe de punctul este aproape de dvs.
  • Desenați două linii diagonale care vin departe de punct. Orice care se potrivește între cele două linii este aceeași dimensiune în viața reală, deși perspectiva face ca acestea să fie diferite.
  • Partea 3 din 3:
    Perfecționarea umbririi
    1. Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 17
    1. Știți că umbrirea dau adâncimii obiectelor. Umbrirea este ceea ce face ca un desen pop și o împiedică să se simtă plat. O mare parte a iluziei a trei dimensiuni în desene bune este umbrirea. Dar umbrirea este greu de stăpânit, mai ales când încercați să umblați ceva din imaginația sau memoria.
    • Umbrirea poate implica și linii. Gândiți-vă la cele două crestături mici dintre nas și buza superioară. În timp ce ați putea desena linii pentru ei, asta le-ar face să se pronunță nerealist. Încercați să le umbriți în schimb, întunecând zonele din jurul lor ușor pentru a le face "apar" în mijlocul patch-urilor întunecate.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pas 18
    2. Gândiți-vă la sursele de lumină. Umbrele sunt create deoarece sunt expuse la mai puțină lumină, apoi alte părți ale scenei. De unde vine lumina, ce tip de lumină este, și chiar timpul zilei va afecta toate umbrele voastre. Umbrele sunt create pe laturile opuse ale luminii. De exemplu, dacă puneți o minge în jos și străluciți o lumină pe ea din dreapta, partea stângă a minge va apărea mai întunecată. Aici ați umbri dacă ați desenat mingea.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 19
    3. Rețineți marginile umbrei. Marginea umbrei este cât de repede dispare. Gândiți-vă să încercați să faceți o păpușă de umbră - când mâna ta este aproape de lumină și de perete, există o margine grea în cazul în care umbra și lumina se întâlnesc - dar când mâna ta este mai departe, umbra încet se estompează în lumină. Rețineți totuși, toate umbrele au o margine ușor moale. Diferența dintre umbrirea și desenul conturului este decolorarea la margini.
  • Lumină directă, cum ar fi reflectoarele și zilele clare, însorite, creează umbre dramatice cu margini grele.
  • Lumină indirectă, lumini ușoare îndepărtate, lumini multiple sau zile tulbure, creează umbre mai moale, cu margini decolorate.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 20
    4. Harta umbririi înainte de a începe. Faceți linii moi, blânde în jurul marginilor umbrelor înainte de a le începe, astfel încât să știți unde veți merge.
  • Hartă evidențiază: unde este lumina cea mai puternică? Există vreun strălucire?
  • Schița de umbrire: Unde începe umbra pe fiecare obiect începe și se oprește?
  • Contur orice umbre dure. Există forme întunecate create de lumină, ca o umbră a unei persoane în soare?
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 21
    5. Concentrați-vă pe tranziții treptate. Umbrirea este arta schimbării treptate a cantității de lumină de la o zonă la alta. Începeți ușor, umbrirea în întregul obiect cu cele mai ușoare curse de creion. Continuați să treceți peste desen, completând în zonele mai întunecate, o umbră la un moment dat.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 22
    6. Amestecați umbrele. Aceasta este cea mai bună modalitate de a face umbre realiste și treptate asupra oricărui desen. Folosind un țesut, degetul sau marcajele luminoase cu creionul dvs., amestecați zonele mai întunecate în cele mai ușoare prin frecare de la întuneric la lumină. Cele mai multe creioane se vor amesteca ușor, în timp ce desenul cu cărbune vă permite să vă amestecați dramatic umbrele cu degetele.
  • Imaginea intitulată obține bine la pasul 23
    7. Practicați umbrirea obiectelor simple. Configurați o "viață statică" de bază pentru a practica umbrirea. Pur și simplu plasați câteva obiecte comune, ușor de tras (o minge, cutii mici, sticle de apă etc.) sub o lumină strălucitoare și porniți-o. Trageți contururile obiectelor, apoi practicați-le să le umbli în exact cum le vedeți.
  • Pe măsură ce primiți mai avansate, adăugați obiecte clare, forme complexe sau oa doua lumină pentru a practica tehnici mai dificile de umbrire.
  • Umbra într-o carte de colorare a copiilor vechi, care sunt de obicei simple linii de contur, pentru practică avansată.
  • Imaginea intitulată obține bine la desenul pasului 24
    8. Aflați diferitele tipuri de umbrire. În timp ce cea mai realistă formă de umbrire este o combinație egală ("netedă"), există o varietate de stiluri de umbrire pentru diferiți artiști și stiluri de muncă. De exemplu, multe desene animate folosesc ecroscing sau puncte pentru a indica umbrirea. Principiul de bază, totuși, este același - mai multe mărci sunt egale cu umbre mai întunecate. Testați-ne mai multe tipuri de umbrire pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • Hatching: linii single, drepte creează umbre. Mai multe linii fac umbre mai întunecate.
  • Cross-Hatching: CrisScrossing Diagonal Lines alcătuiesc umbrele. În afară de liniile sunt, cu atât este mai ușoară umbra. Acest lucru funcționează bine atunci când umbriți ceva cu linii, cum ar fi părul sau blana.
  • Stinging: o colecție de puncte mici și negre face umbrele. Adăugarea de puncte face să pară mai întunecată, până la punctul în care este posibil să nu puteți spune că există puncte pe marginile întunecate.
  • Umbrirea circulară: făcând niște cercuri mici, suprapuse cu creionul dvs., vă urmăriți umbra. Cu cât petreceți mai mult într-o zonă care se suprapun în cercuri, cu atât mai întunecată va deveni. Acesta este adesea cel mai bun mod de a umbri cu creioane colorate.
  • sfaturi

    Experimentați cu greșeli. Poate că un accident greșit pe care l-ați făcut ar putea face ca desenul să arate mai bine mai târziu! Compromiterea cu arta dvs., este o modalitate bună de a descoperi tehnici care vă vor ajuta să vă stăpâniți abilitățile în viitor.
  • Vizitați o galerie de artă și verificați artiștii care vă plac online pentru inspirație.
  • La desenarea animalelor, ar trebui să începeți prin tragerea formelor geometrice care fac animalul în sus. De exemplu, o girafă va avea nevoie de o mulțime de dreptunghiuri pentru picioare și gât, în timp ce o pasăre va fi mai multe ovale.
  • Nu faceți o judecată prea curând. Așteptați ziua următoare pentru a vă oferi operei de artă o a doua privire și apoi vedeți cum arată.
  • Au încredere în ceea ce desenezi și încercați să nu comparați prea mult de ceilalți. Ele sunt diferite de tine și sunteți diferit de ei.
  • Se distrează în timp ce desenați și evitați să vă supărați sau frustrați.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Creioane
    • Hârtie sau carte de schiță
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar