Cum să obțineți prosoape pufoase

Este blestemul oricărei persoane care investește într-un set de prosoape frumoase: după utilizare repetată, în cele din urmă devin la fel de dură și rigidă ca restul prosoapelor din baie. În timp ce poate fi complicat pentru a obține prosoape înapoi la nivelul original de pufiness, mai multe trucuri diferite fac ușor să restabilească puțină moliciune până la chiar și prosoapele cele mai uzate. Cel mai bun dintre toate, aceste trucuri sunt ușoare - tot ce aveți nevoie sunt consumabilele dvs. de spălătorie (plus câteva ingrediente obișnuite de uz casnic dacă doriți să încercați unele soluții extraordinare).

Pași

Metoda 1 din 2:
Schimbarea obiceiurilor de rufe
  1. Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 1
1. Utilizați mai puțin detergent. Există mai multe motive pentru care un prosop pufos poate deveni rigid. Cu toate acestea, unul dintre motivele cele mai frecvent menționate este utilizarea detergentului excesiv. În timp, substanțele chimice din detergenți se pot construi în fibrele prosopului, făcându-le mai rigide și mai puțin absorbante. Pentru a evita acest lucru, utilizați un pic mai puțin detergent decât ați direcționat să utilizați pentru fiecare încărcătură. Acest lucru face puțin mai ușor pentru mașina dvs. să se spală reziduul de săpun departe cu fiecare ciclu de clătire.
  • Nu vă fie frică să reluați utilizarea detergenților. Cotele sunt, nu veți mai rămâne cu haine murdare - studiile au arătat că majoritatea americanilor folosesc mai mult detergent decât este necesar pentru a-și obține hainele curate. Un beneficiu suplimentar de reducere a utilizării dvs. de detergent este că veți economisi și bani!
  • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 2
    2. Dă-ți prosoapele "cameră de respirație" în mașină de spălat. Dacă căutați prosoape pufoase, rezistă tentației de a face toate rufele dvs. într-o singură încărcătură. Pentru a obține cele mai bune rezultate, veți dori să lăsați o mulțime de spațiu în șaibă pentru ei, astfel încât acestea să poată fi clătite și agitate corespunzător. Asta înseamnă:
  • Folosind sarcini medii-mici, ușor de gestionat. Mașina dvs. ar trebui să fie de aproximativ 1/2 plină de vag haine ambalate. Acest lucru merge pentru uscătorul dvs., precum și pentru mașina de spălat.
  • Spălarea prosoapelor pe cont propriu (fără alte haine în încărcătură). În plus față de aglomerarea mașinii de spălat, hainele cu lucruri precum fermoarurile și butoanele pot purta țesătura prosoapelor.
  • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 3
    3. Utilizați o spălare la cald (și o clătire rece). Dacă mașina dvs. de spălat vă oferă opțiunea de a seta diferite temperaturi de spălare și clătire, utilizați o spălare la cald urmată de un ciclu rece de clătire. Multe surse online recomandă acest lucru. Apa caldă slăbește fibrele prosopului și ajută la îndepărtarea murdăriei, murdăriei și reziduurilor de săpun care pot provoca rigiditate. Apă de clătire rece face fibrele contractului de prosop, făcându-l mai puțin probabil că vor "clopot" împreună.
  • Verificați eticheta de îngrijire pe prosoapele colorate înainte de spălare. Cei mai mulți albi vor fi siguri pentru ciclurile de spălare la cald, dar apă caldă poate face țesături colorate să se estompeze.
  • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 4
    4. Reduceți cantitatea de uscare pe care o faceți. Uscătoarele de uscare pot fi o sabie cu două tăișuri. În timp ce fac prosoapele pufier pe termen scurt, uscarea repetată de uscare poate purta țesături de prosop, ceea ce duce la prosoape care sunt mai puțin pufoase pe termen lung. Din fericire, există mai multe modalități de a evita această problemă:
  • Utilizați setările Gentler în uscător - încălzirea mai mică și viteze mai mici
  • Alternativ între linia-uscare și uscare cu tumble.
  • Prosoape uscate de linie, atunci "împrăștiați-le" cu un ciclu scurt în uscătorul de tambur.
  • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 5
    5. Încercați să adăugați prosoape la șaibă după ce detergentul sa dizolvat. Unele surse online subliniază importanța cunoașterii cand Pentru a vă spăla prosoapele - nu doar Cum să le spălați. Dacă aveți o mașină de spălat de încărcare de top, încercați să adăugați o cantitate mică de detergent, lăsând camera să se umple cu apă și atunci adăugând prosoapele. Evitarea contactului direct dintre detergentul și prosoapele va contribui la reducerea cantității de acumulare de săpun și să păstreze pufiness-ul prosoapelor.
  • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 7
    6. Pliați și atârnați prosoapele pentru pufiness maxim. Nu uitați că procesul de a face rufele nu se termină când prosoapele iese din uscător. Modul în care pliați și depozitați prosoapele dvs. puteți avea și un efect asupra texturii lor. Încercați să utilizați trucurile de mai jos pentru a vă menține prosoapele pufoase.
  • Utilizați pliuri libere pentru a preveni crearea rigidă în țesătura prosopului. Alternativ, rotiți-vă prosoapele. O metodă bună de pliere este după cum urmează:
    Țineți prosopul în lungime (astfel încât marginea scurtă să indice la podea). Pliați prosopul în jumătate pentru a face o bandă lungă, slabă.
    Îndepărtați slăbirea prosopului în treimi. Fărcați o margine spre centru, apoi pliați cealaltă margine peste partea de sus și aliniați marginile, astfel încât acestea să formeze un pachet ordonat.
    Împingeți pachetul în jumătate din nou și depozitați prosopul.
  • Depozitați prosoape pliate lateral (cum ar fi cărți), mai degrabă decât în ​​stive. Acest lucru ajută la prevenirea aplatizată a prosoapelor de jos pe cele de mai sus.
  • Dacă vă agățați prosoapele dintr-un rack, nu atârnați mai multe prosoape în partea de sus unul de celălalt - și acest lucru poate face ca prosopul de fund STIFER.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind soluții neconvenționale
    1. Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 6
    1. Încercați să utilizați bilele în uscător. Dacă aveți prosoape care sunt deja oarecum rigide, o modalitate de a le înmuia este de a arunca o minge de uscător sau două în uscător cu ei. Acțiunea repetitivă a mingea care circulă cu prosoapele va fi treptat "a face exerciții fizice" orice pete rigide, lăsându-vă cu prosoape mai moi. Mingi de uscător comercial pot fi găsite online sau la multe magazine majore pentru prețuri rezonabile - de obicei nu mai mult de aproximativ 5 dolari pe minge.
    • Dacă doriți să economisiți bani, încercați să aruncați câteva bile de tenis în uscător cu prosoapele dvs. în schimb. Acestea funcționează în general la fel de bine.
  • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 8
    2. Încercați să adăugați oțet la ciclul de spălare. Oțetul alb obișnuit de uz casnic vă poate ajuta să obțineți prosoape mai moi. Dacă doriți să faceți acest lucru, adăugați aproximativ 1/2 cană în timpul primului ciclu de clătire (folosind mai multe pentru încărcături mari și mai puțin pentru încărcături mici). Acest lucru ajută la tragerea acumulării chimice de săpun și depozitele de apă tare din fibrele prosopului. Ar trebui să observați prosoape mai ușoare după doar câteva cicluri.
  • Utilizați doar oțet alb pentru această sarcină. Alte vinegari, cum ar fi cidru de mere și în special oțetul balsamic, vă pot pata rufele.
  • Imagine intitulată obține prosoape pufoase Pasul 9
    3. Bicarbonat de sodiu. Un alt aditiv bun pentru obținerea prosoapelor dvs. moi și pufoasă este bicarborarea sifonului. Cum ar fi oțetul, va trage acumularea de murdărie și chimică din fibrele prosopului. Ca beneficiu suplimentar, soda de copt va ajuta, de asemenea, îndepărtarea mirosului de prosoapele mai vechi. Notă, totuși, că soda de copt poate să dispară culori strălucitoare.
  • Multe surse online recomandă să folosească în același timp sifonul de copt și oțet. Aceste substanțe chimice vor reacționa și ne neutraliza (la fel ca în celebrul "Papier-Mâché vulcan" Science Fair Project).
  • Imaginea intitulată obține prosoape pufoase Pasul 10
    4. Încercați borax sau comprimate de înmuiere în apă. "Apă dură" este apa care conține o cantitate mare de minerale dizolvate. Când apa grea este folosită pentru spălarea rufelor, aceste minerale pot construi și pot duce la fibre mai rigide în țesătura prosopului. Cu toate acestea, unele "înmuiere de apă" Produsele pot inversa acest efect. De exemplu, Borax (boratul de sodiu) este un aditiv de spălătorie sigură, accesibil, care poate ajuta la reducerea conținutului mineral în apă tare și vă lasă cu prosoape mai moi.
  • Borax este disponibil online și în "spălătorie" secțiunea cele mai importante magazine departament pentru ieftine - rareori mai mult de 5 dolari pentru o cutie mică.
  • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 11
    5. Îndepărtați fizic apa tare din prosoape înainte de uscare. Nu aveți niciun borax la îndemână? Încercați să scoateți apa tare din prosoapele. Îndepărtați ușor apa din prosoapele pe o chiuvetă sau ieșiți afară și fixați prosoapele pentru a arunca excesul de apă. Apa mai puțin greu din prosoapele dvs. atunci când intră în uscător, cu atât mai puțin acumularea de minerale veți experimenta.
  • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 12
    6. Reduceți-vă dependența de balsamurile de țesături și pe foile de uscător. În timp ce produsele de înmuiere a țesăturii pot părea ca un non-brainer, multe surse recomandă nu folosind ele pentru prosoape. În timp ce pot da rezultate moi, pufoase pe termen scurt, în timp, substanțele chimice din aceste produse se pot construi în țesături dense și interconectate ale celor mai multe prosoape (la fel ca mulți detergenți). De-a lungul timpului, acestea vor face ca prosoapele să fie mai rigide și mai puțin pufoase. Această problemă se înrăutățește prin utilizarea încărcărilor prea mari și utilizând prea mult produs.
  • sfaturi

    Rețineți că toate sugestiile de mai sus au tendința de a funcționa cel mai bine cu prosoape de înaltă calitate. Prosoapele ieftine pot deveni rigide în timp, indiferent de tehnicile de îngrijire pe care le utilizați.
  • Materiale precum bumbacul egiptean și bambus tind să fie printre cele mai înalte și cele mai pufoase.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar