Cum să curățați vopseaua pe bază de ulei

Indiferent dacă vă pictați camera de zi sau lucrați la un peisaj care să stea peste mantie, vopseaua pe bază de ulei oferă un aspect bogat și neted, care este greu de bătut. Problema cu ea, totuși, este, de obicei, mult mai dificil de curățat că vopselele pe bază de apă. Cu toate acestea, dacă cunoașteți produsele și procedurile potrivite, puteți efectua mult mai ușor vopselele de ulei. Utilizarea produselor care pot fi tăiate prin ulei este cheia, astfel încât doriți să scoateți vopseaua de pe perii, pielea sau țesătura, aveți nevoie de un agent de curățare care îl va sparge, astfel încât să îl puteți clăti departe.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndepărtarea vopselei pe bază de ulei din perii
  1. Imagine intitulată Curățați vopsea pe bază de ulei Pasul 1
1. Adăugați spirite minerale la un castron mic non-plastic. Pentru a ajuta la subțire vopseaua de ulei pe perii dvs., veți avea nevoie de un solvent de vopsea. Spiritele minerale inodore funcționează bine, astfel încât umpleți un sticlic mic sau un castron ceramic cu o cantitate mică de lichid și puneți-o în chiuvetă unde intenționați să curățați perii.
  • De asemenea, puteți utiliza terebentină pentru a elimina vopseaua pe bază de petrol din perii. Cu toate acestea, are un miros extrem de puternic, deci este important să vă asigurați că lucrați într-o zonă bine ventilată.
  • Imagine intitulată Vopsea pe bază de ulei Pasul 2
    2. Îndepărtați peria în spiritele minerale și alergiți înapoi pe mâna dvs. Când sunteți gata să curățați peria, scufundați-l în castronul spiritelor minerale pentru a vă asigura că toate părul murdar sunt acoperite. Apoi, frecați peria înainte și înapoi împotriva mâinii pentru a lucra spiritele minerale în peri.
  • Asigurați-vă că frecați ambele părți ale periei peste mâna dvs. pentru a vă asigura că lucrați spiritele mineralelor în toate petele de vopsea pe bază de ulei.
  • Imagine intitulată Curățați vopsea pe bază de ulei Pasul 3
    3. Se toarnă niște săpun de spălat vase pe perie și să-l freci. După ce ați lucrat spiritele mineralelor în perie, strângeți o cantitate mică de săpun lichid de spălat vase pe păr. Utilizați degetele pentru ao freca viguros în perie.
  • Orice săpun lichid de spălat vase care este comercializat ca fiind capabil să taie prin grăsime va funcționa pentru curățarea perii.
  • Cantitatea exactă de săpun de spălat vase pe care o veți avea nevoie va depinde de cât de mare este peria și cât de murdar sunt. Scopul unui dollop de 1 până la 2 inci (25-50 mm) al lichidului.
  • Imagine intitulată Vopsea curată pe bază de ulei Pasul 4
    4. Strângeți lichidul din perie. Odată ce ați lucrat lichidul de spălat vase în perie, utilizați degetele pentru a stoarce cu atenție toate excesul de lichid de pe păr. Încercați să îndepărtați cât mai multă vopsea, spiritele minerale și reziduurile de săpun de spălat vase de la perie posibil, pe măsură ce îl îndepărtați.
  • Imagine intitulată Vopsea pe bază de ulei Pasul 5
    5. Clătiți peria sub apă fierbinte. După ce ați îndepărtat cât mai mult lichid de pe perie, așa cum puteți, întoarceți apa în chiuvetă și lăsați-o să ruleze timp de 30 de secunde până când este fierbinte. Rulați peria sub apă pentru a clăti curăța și strângeți-o din nou pentru a vă asigura că eliminați toate reziduurile persistente.
  • Dacă peria este extrem de murdară sau petele de vopsea sunt vechi, este posibil să fie nevoie să repetați toate acești pași de două sau mai multe ori pentru a elimina toate vopselele.
  • Imagine intitulată Curățați vopsea pe bază de ulei Pasul 6
    6. Îndepărtați peria în spiritele minerale și adăugați din nou săpun de spălat vase. Când ați eliminat toată vopseaua pe care o puteți de la perie, scufundați-o din nou în spiritele minerale. Apoi, squirt o cantitate de dimensiuni de masă de lichid de spălat vase pe ea și să lucreze atât în ​​spirite, cât și săpun în păr cu degetele.
  • După ce ați lucrat cu curățarea în perie de data aceasta, nu le clătiți afară.
  • Imagine intitulată Vopsea pe bază de ulei Pasul 7
    7. Așezați peria pe prosopul de hârtie pliată și strângeți excesul de lichid. Cu spiritele mineralelor și lichidul de spălat vase încă pe perie, puneți-l în jos pe o bucată pliată de prosop de hârtie. Stoarce prosopul de hârtie în jurul părului pentru a îndepărta orice lichid rămas. Lăsați peria să se usuce complet complet.
  • Lăsând filmul de spirite de minerale și lichid de spălat vase pe perie până la uscat, va ajuta la menținerea părului moale, așa că este ca nou când îl folosiți data viitoare.
  • Metoda 2 din 3:
    Spălați vopsea pe bază de ulei de pe piele
    1. Imagine intitulată Vopsea pe bază de ulei Pasul 8
    1. Combinați uleiul esențial de lămâie și uleiul de nucă de cocos. Pentru a crea un curățitor pentru a scoate vopseaua de pe piele, adăugați o mică scoică de ulei de nucă de cocos și 2 până la 3 picături de ulei esențial de lămâie într-un castron. Amestecați bine ingredientele pentru a vă asigura că acestea sunt combinate temeinic.
    • Puteți utiliza orice tip de ulei, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de jojoba sau uleiul de canola, pentru a ajuta la distrugerea vopselei pe bază de ulei. Uleiul de nucă de cocos funcționează, de obicei, cel mai bine, deoarece este solid la temperatura camerei, astfel încât nu va face ca o mizerie cât mai mare pe care o frecați în piele.
    • Cantitatea de ulei de nucă de cocos pe care o aveți depinde de cât de multă vopsea este pe piele. Începeți cu o cantitate mică și adăugați mai multe dacă vopseaua nu vine.
    • Adăugarea uleiului esențial de lămâie este opțională. Cu toate acestea, se crede că este un produs de curățare extrem de eficient, astfel încât să ajute vopseaua să se desprindă mai ușor.
  • Imagine intitulată curată vopsea pe bază de ulei Pasul 9
    2. Frecați amestecul peste pielea afectată. După ce ați amestecat uleiul de nucă de cocos și uleiul esențial de lămâie, utilizați degetele pentru a aplica amestecul în zonele în care vopseaua a colorat pielea. Masați uleiul de nucă de cocos în piele până când vopseaua se descompune și vine.
  • Dacă toată vopseaua nu va ieși, adăugați un ulei puțin mai puțin de nucă de cocos pe piele pentru a vă ajuta să desființați vopseaua rămasă.
  • Imagine cu titlu curat vopsea pe bază de ulei Pasul 10
    3. Spălați pielea cu săpun și apă. După ce ați scos vopseaua cu uleiul de nucă de cocos, utilizați mana obișnuită sau săpunul corpului și apă pentru a curăța reziduul de pe piele. Pat pe pielea uscată și urmați o loțiune de hidratare pentru a vă menține pielea de la uscare.
  • Dacă aveți o mulțime de vopsea pe piele, este posibil să fie necesar să repetați procesul de curățare de două sau mai multe ori pentru a elimina toate acestea.
  • Metoda 3 din 3:
    Obținerea petelor de vopsea pe bază de ulei din țesătură
    1. Imagine cu titlu curat vopsea pe bază de ulei Pasul 11
    1. Răzuiți de pe vopsea și ștergeți țesătura. De îndată ce observați că ați primit vopsea pe bază de ulei pe țesătură, utilizați un cuțit utilitar, un cuțit din plastic sau chiar o bucată de carton robust pentru a-l îndepărta. Apoi, ștergeți patul de vopsea cu o cârpă albă curată sau o cârpă pentru a absorbi orice umiditate excesivă din pata de vopsea.
    • Este important să folosiți o cârpă albă pentru a șterge pata de vopsea pentru a vă asigura că nu există transferare a colorării de la cârpă la țesătura pe care o curățiți.
  • Imagine intitulată Vopsea curată pe bază de ulei Pasul 12
    2. Clătiți pata cu apă. După ce ați răzuit și a șters vopseaua din țesătură, utilizați apă caldă sau fierbinte pentru a clăti zona. Puteți stoarce excesul de umiditate din țesătură după aceea, dar nu lăsați-l să se usuce complet.
  • Verificați instrucțiunile de îngrijire pentru țesătura pe care o curățați. Utilizați cea mai tare apă adecvată pentru a clăti patul de vopsea.
  • Imagine intitulată Vopsea pe bază de ulei Pasul 13
    3. Blot zona afectată cu terebentină. Odată ce ați clătit țesătura, plasați-o pe un prosop alb curat. Utilizați o cârpă albă curată pentru a șterge zona cu terebentină pentru a ajuta la ridicarea patei de vopsea din material.
  • Turpentina poate provoca decolorarea unor țesături. Testați o zonă mică, inconspicuoasă a țesăturii pentru a vă asigura că nu va fi deteriorată.
  • Dacă nu doriți să utilizați terebentină pentru a șterge pata, puteți utiliza spiritele mineralelor.
  • Este posibil să fie necesar să ștergeți pete cu terebentină de mai multe ori pentru a elimina toate vopselele.
  • Imagine cu titlu curat vopsea pe bază de ulei Pasul 14
    4. Aplicați lichidul de spălat vase în pete și lăsați-l să stea peste noapte. După ce ați șters pata cu terebentina, frecați o cantitate mică de lichid de spălat vase peste pată rămasă. Apoi, plasați țesătura este o cadă sau o găleată umplută cu apă caldă și lăsați-o să se înmoaie peste noapte.
  • Utilizați un lichid de spălat vase, care este conceput pentru a tăia grăsimea.
  • Puteți să înmuiați țesătura într-o chiuvetă dacă preferați.
  • Imagine intitulată Vopsea pe bază de ulei Pasul 15
    5. Clătiți țesătura. Când ați terminat înmuiați țesătura peste noapte, scoateți-o din cadă sau cu găleată. Utilizați apă caldă pentru a clăti lichidul de spălat vase din pată din chiuvetă.
  • Imagine intitulată curată vopsea pe bază de ulei Pasul 16
    6. Spălați articolul ca de obicei. După ce ați clătit tesatura, spălați-vă mașina de spălat. Utilizați detergentul de rufe obișnuit și cea mai tare setare de apă potrivită pentru țesături. Când elementul și-a terminat ciclul, uscați-l așa cum ați fi în mod normal.
  • Dacă pata rămâne după spălarea elementului în mașina de spălat, tratați zona cu o pată de preîncălzirea produsului și spălați-o din nou.
  • Cum pot curăța o rolă de vopsea?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Patrick CoyePatrick Coypainting Specialist

    sfaturi

    Indiferent dacă curățiți vopsea pe bază de ulei de perii, pielii sau țesăturii, este important să tratați petele de îndată ce le observați. Este mai ușor să eliminați vopsea proaspătă decât să coborâți petele uscate.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea perii

    • Un fel de mâncare fără plastic
    • Inodor spirite minerale
    • Lichidul de spălat vase
    • Apa fierbinte
    • Prosop de hârtie

    Curățarea pielii

    • Ulei de cocos
    • Petrolul esențial de lămâie
    • Săpun de mână sau corp
    • Apă

    Fabric de curățare

    • Cuțit utilitar, cuțit din plastic sau bucată de carton
    • Cârpe albe
    • Apa calda
    • Terebentină
    • Lichidul de spălat vase
    • Găleată sau cadă
    • Detergent de rufe
    • Mașină de spălat
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar