Cum de a alege o rolă de vopsea

O rolă de vopsea bună poate face un proiect de pictură rapid și ușor. Petreceți puțin mai mulți bani pentru a cumpăra un roller de înaltă calitate care va aplica fără probleme vopselele. O rolă bună nu va absorbi cât mai multă vopsea și nu va părăsi fibrele în vopsea. Se potrivesc dimensiunea rolei în zona proiectului și alegeți o lungime de pui în funcție de luciul vopselei. Odată ce ați terminat pictura, curățați imediat cilindrul dacă intenționați să o utilizați din nou.

Pași

Metoda 1 din 4:
Selectarea unei lungimi de pui
  1. Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 1
1. Găsiți o /4 inch (0.64 cm) NAP pentru pictura suprafețelor netede, cum ar fi lemnul sau metalul. Alegeți o rolă scurtă dacă pictați o suprafață foarte netedă care ar putea arăta dungi sau imperfecțiuni, cum ar fi lemnul, pereții sau metalul. De asemenea, trebuie să selectați un pui de somn scurt dacă pictați gips-carton neted sau o suprafață cu textura ușoară.
  • Pentru o rolă de unică folosință, utilizați o rolă de spumă în loc de unul cu țesut sau țesături. Spuma va aplica vopseaua fără a lăsa dungi sau scame.
  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 2
    2. Alegeți a /4 la /8 inch (0.64 la 0.95 cm) Nap pentru suprafețele texturate medii. A /8 inch (0.95 cm) Nap este o dimensiune standard NAP, ceea ce face o alegere bună pentru majoritatea proiectelor de pictură. Dacă pictați plafoanele sau pereții interiori, utilizați această dimensiune, deoarece va ridica mai multă vopsea decât o rolă cu un pui de somn mai scurt și va umple o suprafață ușor texturată.
  • Dacă încă nu sunteți sigur de faptul că PNA este corect pentru proiectul dvs., începeți cu A /8 inch (0.95 cm) somn. Dacă rola se ridică prea multă vopsea pentru lucrare, deplasați-vă la A /4 inch (0.64 cm) somn.
  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 3
    3. Alegeți un 1 până la 1/4 în (2.5 până la 3 ani.2 cm) Puneți-vă dacă pictați suprafețele aspre. Un pui de somn lung este minunat pentru a obține vopsea în fisuri sau crevări de suprafețe aspre. Căutați un 1 până la 1/4 în (2.5 până la 3 ani.2 cm) cilindru NAP dacă pictați:
  • Cărămidă
  • Stuc
  • Zidărie
  • Tencuială texturată
  • Metoda 2 din 4:
    Alegerea unui material cu role
    1. Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 4
    1. Selectați o rolă de spumă Dacă pictați o suprafață netedă cu vopsea lucioasă mare. Suprafețele foarte netede pot arăta dungi dacă utilizați un roller tricot sau țesut. Pentru a aplica vopsea fără a lăsa scame sau o textura bubbled, cumpărați o rolă de spumă. Acestea sunt minunate pentru pictura ușilor metalice, dulapuri sau ornamente.
    • Deoarece rolele de spumă nu durează foarte bine după utilizarea și spălarea lor, majoritatea sunt considerate a fi single-utilizare.
  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 5
    2. Cumpărați o acoperire cu role sintetice sau amestecate pentru vopselele latex sau acrilice. Capacele din poliester, nailon sau Dacron funcționează bine cu orice vopsea pe bază de latex, acrilică sau pe bază de ulei. Pentru o acoperire de lungă durată, alegeți una care este un amestec de poliester și lână. Lana ajută ruloul să ridice mai multă vopsea, în timp ce poliesterul împiedică rola să poarte repede.
  • Capacele sintetice nu ridicați cât mai mult vopsea ca o capac de lână, dar durează mult timp când sunt îngrijiți corect.
  • Bacsis: Deși puteți folosi o acoperire amestecată pentru vopsea de ulei, este bine să utilizați un capac natural realizat din mohair sau de oaie. Acestea sunt mai scumpe și nu pot fi folosite cu vopsea de latex, dar aplică bine vopsea de ulei.

  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 6
    3. Simțiți-vă cilindrul și cumpărați unul care are o țesătură strânsă. Periați degetele peste materialul cu role și acordați atenție cât de liber sau pufos se simte. Materialul ar trebui să se simtă strâns țesut dacă este o rolă bine făcută. Nu cumpărați o rolă care eliberează scame sau fibre atunci când o periați, deoarece acestea vor ajunge în vopsea.
  • Rețineți că este mai ușor să curățați și să reutilizați rolele de calitate superioară, deoarece materialul cu role nu va cădea de la cilindru la fel de ușor.
  • Metoda 3 din 4:
    Alegerea unei dimensiuni ale rolei
    1. Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 7
    1. Cumpărați o rolă de 9 în (23 cm) pentru majoritatea proiectelor de pictură. Un cilindru de 9 din (23 cm) este mai ușor deținut și de utilizat decât unul mai mare. Este, de asemenea, dimensiunea potrivită pentru tăvile de vopsea, ceea ce face încărcarea rolei cu vopsea mult mai simplă. Puteți utiliza un roller 9 din (23 cm) pentru a picta cele mai multe pereți interiori sau exteriori.
    • De asemenea, veți avea mai multe opțiuni pentru capacele cu role dacă utilizați o rolă de vopsea de 9 în (23 cm), deoarece este cea mai comună dimensiune.
  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 8
    2. Alegeți o rolă de până la 18 inci (46 cm) în dimensiune pentru un proiect foarte mare. Dacă aveți nevoie să pictați o suprafață mare, cum ar fi o cameră mare de gips-galben, alegeți o rolă de până la 18 inci (46 cm), astfel încât să puteți aplica o mulțime de vopsea foarte repede.
  • Rețineți că menținerea unei cilindri mari poate fi obositoare după un timp. Dacă aveți multe proiecte mari, luați în considerare utilizarea unui pulverizator de vopsea în schimb.
  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 9
    3. Utilizați 2 până la 3 în (5.1 la 7.6 cm) Cilindru Dacă veți picta în jurul ferestrelor sau marginilor. Poate fi dificil să penesați o rolă standard într-un spațiu îngust, astfel încât să achiziționați o mini-role. Acestea sunt concepute pentru a picta cu ușurință de-a lungul marginilor, în jurul ferestrelor și în spații strânse.
  • Dacă nu doriți să cumpărați o rolă separată pentru tăierea în jurul cadrelor, utilizați o pensiune mică în schimb.
  • Bacsis: Puteți cumpăra rolele de margine speciale din spumă. Acestea sunt tăiate cu un unghi, astfel încât să le puteți rula de-a lungul unei margini drepte pentru a obține o linie dreaptă.

  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 10
    4. Alegeți un cadru cu role de potrivire care se simte confortabil în mână. Dacă pictați o suprafață mare, cum ar fi pereții unei încăperi, veți dori o rolă pe care o puteți ține fără a vă strânge încheietura mâinii. Ridicați un cadru cu role și o practică care o țineți ca și cum ați picta. Nu cumpărați cadrul rolei dacă se vad în mână sau este greu de ținut.
  • Dacă veți înșurubați cadrul pe un pol de extensie, cumpărați un cadru care are filetare în partea de jos.
  • Metoda 4 din 4:
    Îngrijirea rolei dvs. de vopsea
    1. Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 11
    1. Curățați cilindrul imediat după finalizarea proiectului. Luați câteva minute pentru a spăla capacul rolei după ce ați terminat pictura. Acest lucru împiedică uscarea vopselei între fibre, ceea ce face ca curățarea rolei să fie mai dificilă.
    • Dacă ați cumpărat o acoperire cu role de spumă ieftine, este posibil să nu vă puteți spăla și să o utilizați din nou. Spălați numai cilindrul dacă credeți că nu se va dezintegra.
  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 12
    2. Utilizați apă caldă pentru a clăti latexul sau vopseaua acrilică din roller. Utilizați o spatulă din cauciuc pentru a zgomotea excesul de vopsea din cilindru în vopsea sau tava. Acest lucru reduce cantitatea de vopsea pe care o spălați în jos. Apoi, luați cilindrul la o chiuvetă și faceți apă caldă peste ea. Masați ușor cilindrul pentru a slăbi vopseaua. Păstrați clătirea până când apa rulează clar.
  • Nu clătiți vopseaua pe bază de ulei în chiuvetă, deoarece apa nu va elimina vopseaua.
  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 13
    3. Înmuiați cilindrul în vopsea mai subțire înainte de a le clăti dacă ați folosit vopsea pe bază de ulei. Nu puteți clăti pur și simplu rola de vopsea pe bază de ulei în chiuvetă, deoarece vă poate deteriora instalațiile sanitare. În schimb, umpleți o găleată cu vopsea mai subțire și puneți cilindrul în el. Înmuiați cilindrul timp de cel puțin 2 sau 3 ore. Apoi, ridicați rola din diluantul vopselei și clătiți cilindrul sub apă rece până când apa rulează clar.
  • De asemenea, puteți utiliza spirite minerale în loc de vopsea mai subțire, deoarece va elimina, de asemenea, vopseaua pe bază de ulei.
  • Nu turnați vopseaua subțire în jos pe chiuvetă. Urmați instrucțiunile de eliminare a producătorului.
  • Bacsis: Lucrați într-un spațiu bine ventilat, astfel încât să nu respirați fumul de la vopsea mai subțire. Deschideți ferestrele sau lucrați în afara, de exemplu.

  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 14
    4. Rotiți cilindrul pentru ao ajuta să se usuce mai repede. Glisați degetele curate în jos lungimea rolei de vopsea pentru a îndepărta excesul de apă. Dacă aveți un instrument de filare cu role, glisați-l în role și pompați scula în sus și în jos. Se va roti rapid cilindrul astfel încât apa să se rotească.
  • Dacă nu aveți un spinner, puneți capacul rolei pe cadru și folosiți mâna pentru a roti capacul, astfel încât apa zboară.
  • Imagine intitulată Alegeți o rolă de vopsea Pasul 15
    5. Uscați complet cilindrul înainte de ao depozita. Stați rola în poziție verticală, astfel încât să se usuce uniform pe toate părțile. Lăsați-l la temperatura camerei până când este complet uscat. Apoi, glisați rola înapoi în ambalaj și depozitați-l plat până la următorul proiect.
  • Dacă stocați rola în timp ce este încă umedă, materialul poate mucegai sau se blochează împreună.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu doriți să obțineți pe o scară pentru a picta un perete sau un plafon mare, achiziționați un pol de extensie care se încadrează în baza cadrului cu role.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar