Cum să curățați rolele de vopsea

Tocmai ați terminat să vă pictați casa. Totuși, lucrarea nu este terminată. Curățarea implementărilor vă va permite să le utilizați din nou. Rolele sunt curățate diferit decât perii. În funcție de vopseaua pe care ați folosit-o, va trebui să alegeți o metodă adecvată pentru a scoate vopselele. Tehnicile de curățare vor diferi în funcție de faptul că utilizați o vopsea bazată pe latex sau pe bază de ulei. Atâta timp cât folosiți metoda potrivită, ar trebui să vă puteți curăța complet rolele.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea consumabilelor și spațiului de lucru
  1. Imagine intitulată Rolele de vopsea curate Pasul 1
1. Puneți mănuși. Nu vrei să faci nici o vopsea pe mâini. Pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă, ar trebui să purtați o pereche de mănuși. Mănuși din cauciuc sau latex ambele lucrări. Le puteți găsi la supermarket-ul local. Acestea vă vor păstra mâinile curate și în siguranță.
  • Imagine intitulată Rolele de vopsea curată Pasul 2
    2. Protejați-vă ochii.Substanțele chimice utilizate pentru a scăpa de vopsea pot fi periculoase. Ochelarii de protecție vor împiedica în ochii tăi substanțele chimice. Ochelarii de protecție din plastic ar trebui să funcționeze. De asemenea, puteți purta ochelari de lucru, de asemenea. Puteți obține ochelari de protecție sau ochelari de lucru la un magazin de hardware. Găsiți ochelari de protecție sau ochelari de lucru care se potrivesc cu fața, nu doriți ca ei să cadă!
  • Imagine intitulată Rolele de vopsea curată Pasul 3
    3. Pregătiți zona. Nu vrei să-ți dai spațiul murdar când curățați rolele. Poate doriți să aruncați niște ziare vechi pe podea, unde veți curăța rolele de vopsea. Sau, poate doriți să luați în considerare curățarea rolelor peste tăvi de vopsea. Orice spațiu pe care îl puteți curăța cu ușurință ar trebui să funcționeze, de asemenea. De exemplu, ați putea dori să vă curățați rolele în garaj sau la subsol.
  • 4. Dezasamblați rola. Veți curăța capacul rolei și cuștile sale separat. Prin eliminarea rolei, veți face mai ușor să curățați temeinic aceste părți. Luați capacul rolei din cutia cu role. Puteți face acest lucru peste tava de vopsea. În funcție de tipul de role pe care îl aveți, veți pur și simplu trageți cilindrul din cușcă sau deșurubați-l din cușcă.
  • 5. Păstrați-l. Dacă nu vă veți curăța imediat rolele, atunci trebuie să le păstrați într-un spațiu închis. Pentru a păstra rola proaspătă, așezați cilindrul în folie de plastic și puneți-l în frigider.
  • Prin păstrarea rolelor, puteți evita hassle de curățare. Aceasta este o opțiune bună atunci când completați un proiect multi-zi.
  • Partea 2 din 3:
    Eliminarea vopselei pe bază de latex
    1. Pictați-l.S-ar putea să aveți încă vopsea care picură în afara rolei. Poate că aveți o secțiune care nu a fost complet pictată. Pentru a scăpa de această vopsea, ar trebui să rulați rola peste această secțiune. De asemenea, puteți picta peste o zonă inconspicuoasă.
  • 2. Scoateți vopseaua. Cilindrul dvs. ar putea avea vopsea excesivă pe margini. Țineți cilindrul peste găleata de vopsea pe care ați folosit-o. Utilizați partea curbată a sculei 5-în-1 sau a cuțitului de chit pentru a elimina excesul de vopsea de pe rolă.
  • 3. Pregătiți o soluție de curățare. Umpleți două recipiente cu apă caldă. Veți folosi un recipient pentru spălarea rolei și cealaltă pentru clătire. Adăugați aproximativ o lingură de lichid de spălat vase la recipientul de spălare.
  • 4. Curățați rola. În primul rând, ar trebui să clătiți capacul rolei cu apă caldă. Acum ar trebui să plasați capacul rolei într-un container umplut cu soluție de curățare. Frecați capacul rolei cu ambele mâini până când îndepărtați cât mai multă vopsea posibil. După ce faceți acest lucru, faceți capacul rolei în și din apă. Odată ce simți că capacul este suficient de curat, ar trebui să-l puneți deoparte. Ștergeți apa murdară din container. Umpleți recipientul cu mai multă soluție de curățare. Ar trebui să puneți acum cuticul cu role în recipient. Curățați la cușcă cu o perie până când toată vopseaua a fost eliminată.
  • 5. Clătiți și uscați cilindrul.Așezați capacul rolei spălate în recipientul de clătire și clătiți-l până când este curat. Asigurați-vă că ați clătit până când ați decolat orice săpun sau vopsea rămase. De asemenea, ar trebui să clătiți cușca. Înfășurați capacul rolei într-un prosop curat pentru a îndepărta excesul de apă.Ar trebui să stați capacul cu role până la uscat. Uscați cușca cu prosoape de hârtie.
  • Alternativ, puteți utiliza un furtun de grădină pentru a clăti orice reziduu rămas de la capacul rolei. Puneți cilindrul pe un pol și pulverizați rola cu un furtun până când vopseaua începe să se rotească. Dacă rulați furtunul pe întreaga rolă, vopseaua va fi aspirată cu forța de filare.Apoi puneți fluxul de apă pe marginea rolei și lăsați-o să se rotească repede pentru a părăsi cilindrul aproape uscat, deoarece apa va ieși, de asemenea.
  • Partea 3 din 3:
    Eliminarea vopselei pe bază de ulei
    1. Scapa de exces de vopsea. Puteți picta peste suprafețe cu rola. Alegeți o zonă care nu a fost vopsită în mod corespunzător sau care este destul de inconspicuoasă și rotiți cilindrul pe acea zonă. Este posibil să aveți niște vopsea uscată care este blocată pe rolă. Folosind un instrument cum ar fi 5 în 1 sau un cuțit de chit, răzuiți vopseaua.
  • Imagine intitulată Rolele de vopsea curată Pasul 12
    2. Determinați ce tip de eliminare a vopsea pe care o veți folosi. Consultați eticheta de vopsea. Eticheta ar trebui să precizeze ceea ce este cel mai bun solvent pentru această vopsea. Solvenții obișnuiți sunt spirite minerale, alcool denaturat și diluant vopsea.
  • 3. Pregătiți tăvile de vopsea. Scapă de orice material în exces în tăvile voastre. Umpleți două sau trei tăvi cu removerul de vopsea. De asemenea, ar trebui să umpleți o tavă cu apă caldă.
  • Când umpleți aceste tăvi, ar trebui să se toarnă suficient lichid pentru a acoperi o acoperire și cușcă întregi.
  • 4. Curățați rola. Scoateți capacul rolei de vopsea din cușca cu role și plasați-o în prima tavă de remover. Lăsați-o timp de aproximativ cinci minute. Deplasați ușor capacul rolei de la o parte la alta. Apoi, puneți capacul rolei în următoarea tavă. Lăsați capacul să stea în tavă timp de trei până la patru minute.Acest proces ar trebui să elimine acoperirea cu role de vopsea. Dacă există încă vopsea pe capacul rolei, atunci ar trebui să puneți capacul într-o altă tavă de eliminare a vopselei. Ar trebui să urmați aceeași procedură cu cușca cu role.
  • 5. Clătiți și uscați cilindrul. Pentru a clăti capacul rolei, trebuie să plasați capacul rolei în tava plină de apă caldă. Puteți utiliza prosoape de hârtie pentru a usca capacul rolei. După ce ați uscat capacul rolei, ar trebui să stați capacul cu role într-un loc uscat. Ar trebui să clătiți cușca în același mod în același mod. De asemenea, puteți usca cușca cu role cu prosoape de hârtie.
  • 6. Reciclați. Puneți vopsirea dvs. utilizată printr-o pâlnie în recipientul original și reciclați-l pentru o altă utilizare. Dacă nu doriți să vă reciclați vopseaua de vopsea, atunci va trebui să o eliminați în conformitate cu reglementările din municipiul dvs. Puteți găsi, în general, aceste reglementări pe site-ul municipalității dvs. Dacă municipalitatea dvs. nu are un site web, atunci ar trebui să contactați departamentul de salubritate al orașului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru a recicla o cutie goală de vopsea mai subțire, lăsați pur și simplu recipientul să se usuce și apoi să-l recicleze cu alte metale sau materiale plastice. Reziduul nu va inhiba procesul de reciclare.

    Avertizări

    Dispuneți întotdeauna de vopsea pe bază de apă într-o chiuvetă atașată la un canal sanitar. Nu vărsați niciodată deșeuri vopsea în jos o scurgere de furtună.
  • Verificați ordonanțele locale privind eliminarea vopselei pe bază de ulei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar