Cum se termină podele de pin

Pinul poate servi ca o frumoasă pardoseală de rasinoasă în orice casă, indiferent dacă tocmai ați instalat-o singură sau ați făcut-o profesional. Spre deosebire de podele din lemn de esență tare, totuși, lemnul de rasinoase nu vine pre-finalizat. Va trebui să vă terminați pardoseli de pin folosind pete, lacuri sau ulei. Pentru o protecție maximă și durabilitate, dați podeaua 2 straturi de pete sau lacuri și așteptați 24 de ore pentru ca podea să se usuce. Apoi aplicați un strat final de pete, lacuri sau uleiuri.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea și șlefuirea podelei de pin
  1. Imagine intitulată Finisare Pălărie Pasul 1
1. Curățați toate praful și resturile de la podea. Podelele de pin trebuie să fie complet curățate de toate praful, murdăria și rocile mici. În funcție de dimensiunea podelei, executați un mop umed sau o cârpă peste suprafața podelei. Asigurați-vă că ați curățat în colțurile camerei și îndepărtați praful din orice colțuri sau cranii.
  • Dacă podeaua dvs. tocmai a fost instalată, nu va fi acoperită în murdăria exterioară. În schimb, va trebui să ștergeți rumegușul rămas din procesul de instalare.
  • Imagine intitulată Finisaj Puo-uri Pasul 2
    2. Umpleți găurile de unghii cu chituri de întărire. Podelele dvs. de pin va avea multe unghii conduse în fiecare dintre scândurile de lemn. Utilizați un colț al cuțitului de chit pentru a scoate un dollop de dimensiuni de unghii din borcan. Aplicați chipul în gaura de unghii contors, și utilizați marginea apoasă a cuțitului de puțire pentru a netezi gaura cu pardoseli. Găurile umplute vor avea nivelul podelei și vor furniza un finisaj uniform colorat.
  • Puteți achiziționa atât un cuțit de chit, cât și chiturile de întărire la un magazin de hardware local. Dacă magazinul oferă culori diferite de chituri de întărire, selectați culoarea care se potrivește cel mai bine la podea.
  • Imagine intitulată Finisaj Puoiere Pasul 3
    3. Dați chit 3 sau 4 ore să se usuce. Așteptați până când chit-ul este complet uscat înainte de a începe să nisip și să terminați pardoselile. Apăsați ușor pe găurile de unghii rătăcite umplute pentru a vă asigura că chit-ul este ferm.
  • Imagine intitulată Finisare Puo-uri Pasul 4
    4. Nisip podele de pin cu șmirghel de 120 de gresie. Indiferent dacă pardoselile dvs. sunt instalate proaspăt sau a fost în vigoare de ani de zile, este obligat să aibă zgârieturi minore, mărci și zgârieturi pe ea. Ștergeți aceste semne nedorite prin șlefuirea întregului etaj. Nisip pe mâini și genunchi folosind lovituri largi, drepte. Nisip de-a lungul liniilor din lemn de lemn. Șmirghelul grosier de 120 de gresie va elimina semnele nedorite fără a adăuga zgârieturi în lemn de pin.
  • Dacă șlefuiți o zonă mare de podea și preferați să nu vă așezați pe mâini și genunchi, puteți închiria o mașină de șlefuit dintr-un magazin local de hardware.
  • Pentru a vă proteja plămânii de rumeguș produs prin șlefuire, purtați o mască de bandană sau de protecție împotriva gurii.
  • Imagine intitulată Finisaj Puoiere Pasul 5
    5. Curățați podeaua cu o cârpă umedă sau un mop după șlefuire. După ce ați șlefuit podeaua, acesta va fi acoperit cu bucăți mici de praf de lemn. Eliminați-l prin umezind mopul și rulați-l peste podea.
  • Alternativ, ați putea atenua o cârpă curată, fără scame, să o utilizați pentru a curăța podeaua.
  • Partea 2 din 3:
    Selectarea unui finisaj
    1. Imagine intitulată Finisare Pălărie Pălării Pasul 6
    1. Ventilați zona de lucru. Fumurile de la pată sau lac pot fi dăunătoare pentru a respira. Dacă camera lucrați are ferestre externe, deschideți aceste cât mai largi posibil. Dacă doriți să luați o siguranță suplimentară de siguranță, închiriați o respirație evaluată la vapori, îl purtați în timp ce vă colorați podeaua de pin.
    • Puteți închiria un aparat respirator evaluat de vapori la un magazin hardware local sau la magazinul de acasă.
    • De când veți lucra cu ferestrele deschise, este recomandabil să terminați podelele de pin într-o zi caldă și fără ploaie.
  • Imagine intitulată Finish Pine Podele Pasul 7
    2. Alegeți o culoare de pete dacă doriți să întunecați podeaua de pin. Dacă nu sunteți impresionați de culoarea naturală a podelei de pin și doriți să o întunecați, puteți cumpăra o pată pentru a sigila și a întuneca pinul. Vizitați magazinul dvs. local de vopsea și cereți-i să-și perceapă selecția pete.
  • Vorbiți cu personalul de vânzări pentru a determina ce marcă și varietate de pete este cea mai bună pentru podele dvs., având în vedere locația sa în casa dvs. și cantitatea de utilizare pe care o va primi.
  • Imagine intitulată Finisare Pălărie Pălărie Pasul 8
    3. Selectați un lac clar dacă preferați să nu modificați colorarea pinului. Diferența majoră dintre pete și lac este că lacul se va usca clar, în timp ce pata va întuneca culoarea podelei. Deci, dacă preferați culoarea naturală a podelei de pin și doriți doar să o sigilați pentru a proteja împotriva umidității și zgârieturilor, optați pentru un lac.
  • Spre deosebire de ulei, lacul aderă la partea de sus a lemnului, fără a înmuia adânc în cereale. În consecință, puteți elimina lacul dacă vă decideți. Uleiul nu poate fi scos din lemn.
  • Imagine intitulată Finisare Pălărie Pălării Pasul 9
    4. Aplicați un ulei incolor pentru a păstra culoarea naturală a pinului. Uleiul sunt un finisaj tradițional de rasinoase care va pătrunde adânc în podele de pin. Uleiul se termină - spre deosebire de multe lacuri - nu se va coaja sau nu va arăta adesea mai bine cu vârsta. Tipurile de ulei utilizate în mod obișnuit pentru a termina podele de pin includ:
  • Oil de tung, care are un nivel relativ scăzut de strălucire. Acest lucru lasă pinul cu un aspect mai "natural".
  • Ulei de prindere, care este înlăturat și astfel aduce grâul de pin.
  • Lemon sau ulei de nuc, care sunt considerate uleiuri de specialitate și pot fi mai scumpe.
  • Imagine intitulată Finisaj Puo-uri Pasul 10
    5. Testați pata pe un colț mic de pardoseală. Înainte de a pata întregul etaj, testați pata într-un inconspicuos sunt pentru a vă asigura că vă place culoarea. Aplicați pata utilizând 3 în (7.6 cm) PAPING PAPEL. Lăsați pata să se usuce timp de 24 de ore.
  • Dacă vă place aspectul plasturelui de eșantion colorat, puteți continua cu colorarea întregului etaj.
  • Dacă nu vă place aspectul lemnului colorat, selectați o altă pată colorată. Sau, dacă vă dați seama că preferați culoarea naturală a pinului neîntrerupt, optați pentru un lac limpede în loc.
  • Partea 3 din 3:
    Aplicarea finisajului
    1. Imagine intitulată Finisare Pălărie Pălării Pasul 11
    1. Rulați pe un strat gros de pată, lac sau ulei. Se toarnă pata, lacul sau uleiul într-o tavă orizontală de vopsea. Selectați fie o cilindru de vopsea de lână, fie o rolă de vopsea cu un pui de somn mediu. Aplicați un strat greu de pete, lac sau ulei la podelele de pin. Rulați vopseaua pe podea folosind lung, chiar și curse.
    • Asigurați-vă că aplicați un strat greu, lăsând peria cu role să absoarbă o cantitate generoasă de pete, lacuri sau ulei din tava de vopsea.
  • Imagine intitulată Finisare Puoiere Pasul 12
    2. Așteptați 15 minute pentru pată, lac sau ulei pentru a se usca. Așteptarea va da pata, lacul sau timpul suficient pentru a fi absorbit de lemn. Stați în afara camerei în timp ce așteptați. În caz contrar, puteți ajunge cu o amprentă inestetică pe pardoseli finalizate.
  • Imagine intitulată Finisare Pălărie Pălării Pasul 13
    3. Aplicați un al doilea strat mai ușor de pete, lac sau ulei și așteptați încă 15 minute. O dată 15 minute au trecut, aplicați un al doilea strat de pată, lac sau ulei de pe partea de sus a primului. Acest strat ar trebui să fie mai ușor, deoarece pinul nu va absorbi cât mai multă pată nouă. Abia scufundați capul cu perie a rolei în pete, lac sau petrol.
  • Dacă materialul absoarbe prea mult pată, apăsați ușor peria cu role pe partea din spate a tăvii de vopsea pentru a stoarce o pată din materialul absorbant.
  • Așteptați încă 15 minute după aplicarea acestui strat. Acest lucru va da celui de-al doilea timp de acoperire pentru a se usca.
  • Deși haina este mai ușoară, lemnul va fi deja absorbit produsul și va avea nevoie de timp pentru a absorbi a doua acoperire.
  • Imagine intitulată Finisaj Puo-uri Pasul 14
    4. Ștergeți podeaua uscată cu o cârpă curată. După ce a trecut a doua perioadă de 15 minute, luați o cârpă curată, uscată, fără scame și ștergeți întregul pardoseală de pin. Bucurați-vă de orice bătăi personale de pete, lac sau ulei.Dacă observați linii neregulate sau evidente din cursele de perie, utilizați cârpa pentru a freca și a obscura aceste.
  • Când ați terminat ștergeți podeaua, ar trebui să fie complet uscată.
  • Imagine cu titlu Finish Podele de pin Pasul 15
    5. Lăsați pardoselile să se usuce timp de 24 de ore. Dați podeaua de pin o zi întreagă pentru a absorbi pata, lacul sau uleiul. În acest timp, pata, lacul sau uleiul se vor satura complet pardoselii. Dacă este posibil, stați în afara camerei în acest timp. Configurați o poartă sau închideți ușa astfel încât copiii mici și animalele să nu poată intra în cameră.
  • Dacă vremea rămâne plăcută și uscată, lăsați ferestrele deschise pentru cele 24 de ore pentru a asigura o bună ventilație.
  • Imagine intitulată Finisare Pălărie Pălării Pasul 16
    6. Buff podeaua uscată cu șmirghel de 150 de gresie. Această textură va fi ușor mai fină decât șlefuirea de 120 de gresie pe care ați folosit-o inițial la podea. Nu aveți nevoie de nisip riguros - încercați doar să netezi suprafața lemnului finit. Blânde ușor până când podeaua este o culoare uniformă și textura.
  • Ca și înainte, va trebui să nisip pe mâini și genunchi. Buff de-a lungul cerealelor de lemn și aplicați doar o cantitate de presiune ușoară pe măsură ce faceți curse lungi cu șmirghelul.
  • Dacă ați închiriat o mașină de șlefuit pentru șlefuirea inițială, utilizați din nou mașina în acest moment.
  • Imagine intitulată Finisare Puoiere Pasul 17
    7. Ștergeți podeaua cu o cârpă umedă sau un mop după șlefuire. Atenuați mopul sau o altă cârpă liberă fără scame și ștergeți întreaga suprafață a pardoselii de pin pentru a îndepărta praful de șlefuire. Dacă nu curățați podeaua după șlefuirea acestuia, veți ajunge la aplicarea stratului final de pete, lac sau ulei direct pe partea de sus a acestui praf.
  • După ce terminați ștergeți podeaua, așteptați 10 minute pentru ca pinul să se usuce.
  • Imagine cu titlu Finish Pine Podele Pasul 18
    8. Aplicați un strat de lumină finală de pată, lac sau ulei. Se toarnă o cantitate mică de pete, lacuri sau ulei în tava de vopsea și dați-o în capul periei rolei. Împingeți peria cu role în tava de vopsea până când se înmoaie doar o acoperire ușoară. Aplicați acest strat în mod egal pe întregul podea de pin.
  • Imagine intitulată Finisaj Puoiere Pasul 19
    9. Lăsați pata, lacul sau uleiul să se usuce timp de 15 minute înainte de a le șterge. Părăsiți camera în timp ce se usucă pete, lacuri sau uleiuri. Apoi utilizați ultima dintre cârpele curate, fără scame, pentru a șterge și șterge suprafața podelei. Asigurați-vă că ați absorbit și netezi peste orice bătăi persistente de pete, lacuri sau ulei.
  • În acest moment, podeaua este pregătită pentru utilizare.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pata, lac sau ulei
    • Respirator evaluat de vapori (opțional)
    • Mop (opțional)
    • Ragii fără scame
    • 120-grotă și șmirghel de 150 griți
    • Orbital Sander (opțional)
    • 3 în (7.6 cm) PAPING PAPEL
    • Putty de întărire
    • Cuțit de chit
    • Tava de vopsea
    • Cilindru de vopsea cu pui mediu sau cap de lână

    sfaturi

    Podelele de rasinoase sunt mult mai puțin costisitoare decât parchetul din lemn de esență tare, deși este, de asemenea, mai puțin durabil și poate dura doar câțiva ani în zonele cu trafic ridicat. Alte materiale comune de podea din lemn de rasinoase includ brad-ul și molidul.

    Avertizări

    Cârpele înmuiate pete sau în ulei sunt foarte combustibile. Odată ce ați terminat colorarea podelei, uscați cârpele din afară, departe de orice material inflamabil sau de flăcări deschise.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar