Cum să faci o voce

Overs de voce sunt omniprezente în videoclipuri de toate felurile. Pur și simplu, o voce peste este doar cineva care vorbește în timp ce un videoclip se joacă, deși persoana nu este, de obicei, direct în scenă. De la reclame la filme cu lungimea caracteristicilor, o voce peste este o modalitate excelentă de a obține informații direct publicului pe care ar putea să nu o preia altfel. Datorită îmbunătățirilor în microfoane, computere și echipamente audio, o voce bună este acum ceva ce oricine poate realiza acasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătiți-vă videoclipul pentru voce
  1. Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 1
1. Scrie un script. Dacă faceți comentarii pe ceva, ca un videoclip YouTube, ar trebui să vizualizați cel puțin videoclipul de mai multe ori pentru a vă simți ceea ce se întâmplă. Pentru toate celelalte schimbări de voce, un script este esențial. Trebuie să știți cât timp trebuie să vorbiți, dacă răspundeți la orice personaje sau indicii din videoclip și ce veți spune. Acest script se poate schimba când se potrivește cu videoclipul final, dar nu puteți merge niciodată în neregulă cu o mică pre-planificare.
  • Imaginea intitulată face o voce peste pasul 2
    2. Înțelegeți rolul vocii dvs. în videoclip. Există, în general, două tipuri de voce care acționează, fiecare folosit pentru două tipuri de videoclipuri foarte diferite. Stilul pe care l-ați ales să urmați va fi dependent de scriptul dvs. și de videoclipul pe care îl fotografiați:
  • Voce de voce de conversație sunt utilizate în animație, filme și unele reclame. Punctul este de a suna clar, dar natural, ca și cum ați face dialogul cu videoclipul / publicul.
  • Voice Voice / Anunțuri sunt folosite în reclame și evenimente și vor vorbi peste oamenii în loc de lor. Vă atrageți atenția și alimentarea informațiilor cheie, iar vocea dvs. este clară și autoritară.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 3
    3. Obțineți un microfon bun și un computer pentru înregistrare. Multe laptop-uri au microfoane încorporate care vor înregistra audio moderat de calitate, dar investiția într-un microfon este întotdeauna cea mai bună idee. Puteți cumpăra MICS USB care cârlig direct în computer sau obțineți un microfon și mixer mai scump pentru opțiunile de înaltă tehnologie.
  • Veți avea nevoie de un program de calculator capabil să înregistreze, de asemenea. Pentru începători, descărcați Audacity, care este gratuit. Dacă intenționați să înregistrați de multe ori, ar trebui să obțineți un program cum ar fi logica sau instrumentele profesionale pentru personalizarea completă a vocii dvs.
  • De asemenea, puteți obține recordere de buzunar, cum ar fi Tracams, pentru înregistrarea audio portabilă și eficientă.
  • Un parbriz, care împiedică aerul din respirația dvs. să ajungă la microfon, este un instrument incredibil și esențial pe care îl puteți obține ieftin online.
  • Imaginea intitulată face o voce peste pasul 4
    4. Practicați-vă partea până când îl cunoașteți jos. Trebuie să tratați vocea la fel ca un concert de acțiune. Fiecare linie pe care o spui este, în esență, cum ar fi livrarea unei linii pentru un film, cu excepția faptului că nu aveți expresii corporale și faciale pentru a vă ajuta să vindeți linia. Cea mai bună modalitate de a practica este să vă înregistrați vocea și să o jucați înapoi, făcând note despre cum să schimbați lucrurile. Mai presus de toate, trebuie să ajungeți la un punct în care sunteți:
  • Clar și concis. Fiecare cuvânt trebuie să fie ușor de auzit și înțeles.
  • Emotive. Trebuie să obțineți emoția sau ideea liniei numai folosind tonul vocii tale.
  • Consistent. Acest lucru este deosebit de important dacă jucați un personaj. Cea mai bună, cea mai unică voce din lume este inutilă dacă vă alunecați la fiecare 3-4 cuvinte.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 5
    5. Aveți grijă de dvs "instrument."" Actorii de voce tratează gâtul lor ca un cântăreț bun tratează a lor. Doriți să vă asigurați că aveți control complet asupra sunetului dvs. atunci când începeți înregistrarea și care vine de la îngrijirea casetei vocale:
  • Evitați să strigați și să țipați ori de câte ori este posibil.
  • Stați hidratat cu un litru sau două apă în fiecare zi.
  • Evitați produsele lactate grele în ziua în care înregistrați, deoarece creează mucus în jurul casetei vocale.
  • Evitați țigările și alcoolul, mai ales o zi sau două înainte de înregistrare.
  • Imaginea intitulată face o voce de succes peste pasul 3
    6. Acordați atenție la pitch și inflexiune. Aceasta se referă la înălțimea și scăderea vocii. Variațiile în pitch sunt numite inflexiune și păstrează publicul angajat (este greu să asculți monotonă foarte mult timp). Gândiți-vă la inflexiune ca melodia discursului dvs. Utilizați inflexiunea pentru a accentua cuvintele-cheie, ținând cont de faptul că accentul afectează interpretarea publicului.
  • Luați propoziția "Mingea este pe masă." " minge este pe masă" transmite un alt sens decât "Mingea este pe masa. Utilizați inflexiunea pentru a vă ajuta să obțineți mesajul dvs. către ascultător.
  • Metoda 2 din 3:
    Înregistrarea unei voce peste
    1. Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 6
    1. Setați imaginile pe care le citiți pe ecranul unui computer. Dacă citiți peste un videoclip pre-shot, asigurați-vă că puteți vedea videoclipul din zona dvs. de înregistrare. De asemenea, puteți înregistra vocea fără videoclip, simplificându-vă slujba și vă permite să vă concentrați asupra vorbirii. Cu toate acestea, dacă trebuie să reacționați la videoclip, atunci este cel mai bine să citiți cu videoclipul din fundal.
    • Ori de câte ori este posibilă redarea jocului pe înregistratorul video și microfon în același timp. Apoi, când începeți înregistrarea, veți fi perfect sincronizat la videoclip.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 7
    2. Stați în timp ce vă livrați liniile. În picioare deschide cavitatea toracică, permițându-vă să vorbiți cu o voce clară și neîncasată. De asemenea, vă permite să fiți mai animați, acționând câteva evenimente, astfel încât să vă scufundați adânc în caracter.
  • Vrei să fii de 8-10 centimetri de la mic. Aproximativ distanța dintre degetul mare și pinky dacă sunt ambii extinși.
  • Imaginea intitulată face o voce peste pasul 8
    3. Asigurați-vă că camera dvs. de înregistrare este silențioasă și liberă de ecou. Dacă nu aveți o cameră izolată de sunet sau Înregistrarea Booth Încă mai poți face una pentru tine. Sunetul de ecou va apărea în înregistrarea dvs. și va păstra vocea de la sunet clar dacă nu luați timp la izolarea fonică. Mulți amatori au descoperit că înregistrarea într-un dulap este ușoară: hainele voastre vor diminua în mod natural sunetul și puteți pune un prosop sau o pătură pe podea și o ușă pentru ao închide complet.
  • Scopul principal este de a scăpa sau de a acoperi orice suprafețe dure, care reflectă sunetul înapoi la microfon.
  • Dacă micul tău are a "modelul hiper-caridic," foloseste-l. Aceasta înseamnă că sunetul se deplasează prin microfon și pe spate în loc de ecou în interior.
  • Practicați sunetul conversational. Ar trebui să sunați ca și cum ați vorbi cu o altă persoană, nu ca și cum ați recitați ceva.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 9
    4. Purtați căști. Trebuie să vă puteți auzi vocea pe măsură ce înregistrați și să vă jucați rapid audio-ul pentru a asculta orice greșeli. Încercați să investiți în căști bune, de preferință asupra urechii, care vor oferi cea mai bună redare a vocii dvs.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 10
    5. Vorbește un pic "mai mare decât viața." Acest loc dulce este greu de găsit, dar este baza tuturor valorilor bune. Vocea voastră tinde să piardă un anumit caracter într-o înregistrare, astfel încât emoțiile și enunțarea excesivă, aduce înapoi energia naturală a vocii tale. Pentru a testa acest lucru, încercați 3-4 linii la începutul înregistrării la diferite niveluri de energie. Redați-le înapoi și ajustați vocea în consecință, găsindu-i pe cel care sună cel mai bine în înregistrare, Nu când spuneți-o cu voce tare.
  • Nu trebuie să vă faceți griji să vorbiți cu voce tare în microfon, fiind clar și emotiv.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 11
    6. Concentrați-vă pe inflexiune puternică, variată. Inflexiunea este ritmul și tonul discursului tău. Mulți începători preferă să înceapă cu toate frazele care se termină "sus" tonuri, cum ar fi întrebări. Bună inflexiune, totuși, este vorba despre variația vocii dvs. la sunet natural și dinamic. O mulțime de asta provine de la "Hotărând în" părțile tale pe măsură ce vorbești. De exemplu, audiențele pot de fapt "auzi" zâmbește, deoarece schimba tonul vocii ușor într-un registru mai fericit.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 12
    7. Nu spune niciodată "Uhm" sau alte zgomote de umplere. Aceste cuvinte au doar un loc în voce-peste dacă scenariul tău îi cere. "Uhm," "Ahh," și "Uhhhh" sunt toate ratate în conversația de zi cu zi, dar vor fi evidente cu strălucire într-o înregistrare, când audiența se concentrează doar pe vocea voastră. Concentrați-vă pe citirea scriptului și nimic altceva. Dacă trebuie să întrerupeți, stați doar tăcut. Aceasta ia practica, dar ascultând propriile înregistrări din nou și din nou va ajuta.
  • Metoda 3 din 3:
    Perfecționarea mașinii de voce
    1. Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 13
    1. Știți că prea multă voce peste ruinează fluxul unui videoclip. Filmele sunt medii vizuale inerent, iar dacă nu puteți spune povestea cu vizuale, este posibil să doriți să luați în considerare utilizarea unui alt formular de artă. Acest lucru nu înseamnă că vocea este rea. Mai degrabă, trebuie să o utilizați pentru a ajunge peste puncte care nu pot fi comunicate prin video în loc să bată publicul peste cap cu expunere.
    • În Kiss Kiss, Bang Bang, Robert Downy Jr.Saratorul oferă un comentariu mare, sarcastic despre locații și completează backstory-ul necesar, permițând filmul să se concentreze asupra comediei, acțiunilor și evenimentelor, în loc să-i spună istoriei tuturor.
    • În documentare naturale cum ar fi Planeta Pământ, Naratorul știe că rămâne tăcut pentru perioade mari de timp, permițând imaginilor superbe să ia etapa centrală.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 14
    2. Încercați citiri multiple de linie. Nu reluați pur și simplu aceleași inflexiuni, pauze și accentuare de fiecare dată când faceți linia. Testați noile lecturi ale liniei, încercând să obțineți 3-4 versiuni ale liniei pe care doriți și să le puteți juca în editare. Acesta este un ajutor imens dacă sunteți editorul și este, de asemenea, un plus neprețuit pentru un director al comercial sau filmului. Acest lucru le oferă flexibilitate atunci când editează și vă ajută să găsiți cea mai bună modalitate de a descrie vocea pe care o acționați.
  • Fi conștient de ritmul tău. Fiți conștienți de viteza la care vorbiți. Face note mentale despre cât de repede crezi că vorbești în timp ce te înregistrezi. Apoi, jucați înregistrarea înapoi. Ai avut dreptate? Amintiți-vă că diferitele supraviețuiri de voce vor necesita diferite pași (gândiți-vă la un club energetic Hip Hop Dance Club comercial vs un mijloc de masaj relaxant).
  • Imaginea intitulată face o voce peste pasul 15
    3. Respirație cât mai în tăcere posibil. Bine respirație pentru voce este similară cu cea bună respirație pentru cântăreți. O respirație mare, audibilă în mijlocul unei propoziții sună neprofesională și este distragătoare, așa cum sunt gaze de aer la începutul fiecărei propoziții. Concentrați-vă pe respirații scurte, controlate, îndepărtați de microfon când trebuie să faceți o respirație mare.
  • Respirația este mult mai ușor de îndepărtat din înregistrări decât a fost, dar încă mai salvează toată lumea pentru a evita înregistrarea acestuia în primul rând.
  • Concentrați-vă pe respirația și ieșirea prin piept, mișcându-vă burta cu fiecare respirație ca o cântăreață.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 16
    4. Adaptați scriptul astfel încât să curgă în mod natural. Uneori liniile de pe pagină nu se traduc bine la microfon. Dacă ați încercat fiecare linie de citire imaginabilă și sună încă ca nămol verbal, încercați să tăiați câteva cuvinte pentru a face să curgă mai ușor. Simțiți-vă liber să vă adaptați, să ajustați sau să editați scriptul în zbor dacă nu sună natural când spuneți acest lucru. Acestea fiind spuse, asigurați-vă că noile dvs. modificări sunt suficient de mici încât obiectivele originale ale scenariului rămâne adevărat.
  • Asigurați-vă că ați citit întregul script înainte de a efectua modificări - nu știți niciodată dacă un detaliu pe care îl credeți că este mic se va întoarce mai târziu.
  • Imaginea intitulată Faceți o voce peste pasul 17
    5. Aflați cum să sune inginer. Aceasta este o abilitate care ia o viață de maestru, dar merită bine pentru o carieră în voce. Trebuie să vă puteți face vocea vocală cea mai bună poate, deoarece se va schimba prin microfon. Sunetul de echilibrare nu este ușor, dar începeți prin utilizarea unui program gratuit, cum ar fi Audacity și căutați tutoriale online, ceea ce vă poate ajuta să găsiți efecte specifice (cum ar fi vocea anunțului de film, comutarea genului etc.).
  • Dacă sunteți serios în legătură cu audio, aveți nevoie de un program ca Pro Tools sau logic pentru a amesteca cu adevărat și sunet principal.
  • Cel puțin, jucați cu EQ și volumul vocii dvs., ceea ce vă permite să echilibrați subtil tonul vocii dvs.
  • sfaturi

    Practicați găsirea dvs "Vocea" ton. Este mare, clar și încă "tu."

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un microfon
    • Un camstudio
    • Un calculator
    • Un videoclip
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar