Cum să găsiți părți de vorbire în text

Probabil că vă confruntați cu o alocare a temelor școlare în cazul în care trebuie să găsiți părțile de vorbire într-un text. Învățați cum să identificați părțile de vorbire într-o propoziție vă va ajuta să înțelegeți mai bine modul în care funcționează limba engleză. A face părți de exerciții de vorbire vă va oferi o înțelegere mai puternică a gramaticii adecvate, un vocabular mai dezvoltat, iar abilitățile necesare pentru a compune o propoziție corectă.

Pași

Partea 1 din 2:
Înțelegerea părților de vorbire
  1. Image denumită găsiți părți de vorbire în etapa 1
1. Identificați cele două părți de bază ale discursului într-o propoziție. Există două părți de bază ale discursului care vor apărea într-o propoziție: un substantiv și un verb.
  • Un substantiv este numele unei persoane, a unui loc, a unui lucru sau a unei idei. De exemplu: "Femeie", "Montana", "Pen", "Tristețe". Un substantiv apare adesea după un articol, cum ar fi "" "," A "sau" A ", într-o propoziție. Substantive pot fi, de asemenea, singulare sau plural și pot funcționa diferit într-o singură propoziție.
  • De exemplu: "Tânărul mi-a dat un cadou rar de la Montana și apoi mi-a spus calm că a apreciat fericirea mai presus de toate."În această propoziție, substantivele sunt:" Omul "," Gift "" Montana "și" Fericirea ".
  • Un verb exprimă o acțiune sau "a fi". De exemplu: "Run", "Înot", "Salt", "Sit", "Gândiți". Într-o propoziție, există un verb principal și uneori unul sau mai multe verbe care ajută la propoziție. Verbul din sentință trebuie să fie de acord cu subiectul său, astfel încât dacă subiectul este singular, verbul trebuie să fie singular și dacă subiectul este plural, verbul trebuie să fie plural. Verbele pot apărea, de asemenea, în diferite timpuri (trecut, prezent, viitor).
  • De exemplu: "Tânărul mi-a dat un cadou rar de la Montana și apoi mi-a spus calm că a apreciat fericirea mai presus de toate."În această propoziție, verbele sunt:" a dat "" a spus "și" evaluat ".
  • Imagine intitulată Găsiți părți de vorbire în etapa textului 2
    2. Aflați despre adjective și adverbe într-o propoziție. Odată ce înțelegeți cele două părți de bază ale discursului, extindeți-vă cunoștințele către părți mai complexe de vorbire: adjective și adverbe.
  • Un adjectiv descrie sau modifică un substantiv sau un pronume. De exemplu: "drăguț", "nou", "roșu", "puternic". Un adjectiv va răspunde la întrebări: care unul, ce fel sau câte. Țineți cont de articole, cum ar fi "A", "A", "The", sunt clasificate ca adjective.
  • De exemplu: "Tânărul mi-a dat un cadou rar de la Montana și apoi mi-a spus calm că a apreciat fericirea mai presus de toate."În această propoziție, adjectivele sunt:" tineri "și" rare ".
  • Un adverb descrie sau modifică un verb, un adjectiv sau un alt adverb. Cu toate acestea, adverbele nu modifică niciodată un substantiv. Adverbs se termină de obicei în "Ly". De exemplu: "calm", "profund", "cu atenție", "clar".
  • În propoziția de exemplu: "Tânărul mi-a dat un cadou rar de la Montana și apoi mi-a spus calm că a apreciat fericirea mai presus de toate," adverbul este: "calm".
  • Imaginea intitulată Găsiți părți de vorbire în etapa 3
    3. Identificați rolul pronumei într-o propoziție. Un pronume este un cuvânt folosit în locul unui substantiv într-o propoziție.De exemplu: "Ea", "ea", "noi", "ei", "ea".
  • În propoziția de exemplu: "Tânărul mi-a dat un cadou rar de la Montana și apoi mi-a spus calm că a apreciat fericirea mai presus de toate," pronumele sunt "eu" și "el". "El" înlocuiește "omul" în sentință.
  • Imagine intitulată Găsiți părți de vorbire în etapa 4
    4. Înțelegeți rolul prepositionului și a conjuncției într-o propoziție. Prepositionul și conjuncția într-o propoziție sunt termenii mai mici care cad în principalele părți ale propoziției (substantivul, verbul și adjectivul).
  • O preposition apare inainte de un substantiv sau un pronume. Acesta va modifica substantivul sau pronumele într-o propoziție. De exemplu: "Prin", "cu", "fără", "despre", "până", "de la".
  • În propoziția de exemplu: "Tânărul mi-a dat un cadou rar de la Montana și apoi mi-a spus calm că a apreciat fericirea mai presus de orice altceva", prepositionul în sentință este "de la".
  • O conjuncție conectează cuvinte, fraze sau clauze. De asemenea, îi spune cititorului despre relația dintre două cuvinte, fraze sau clauze. De exemplu: "și", "dar", "sau", "pentru că", deși ".
  • În propoziția de exemplu: "Tânărul mi-a dat un cadou rar de la Montana și apoi mi-a spus calm că a apreciat fericirea mai presus de toate," conjuncția este "atunci".
  • Partea 2 din 2:
    Identificarea părților de vorbire într-un text
    1. Imagine intitulată Găsiți părți de vorbire în etapa 5
    1. Utilizați propozițiile de practică. Testați-vă cunoștințele despre părțile de vorbire într-un text, practicând cu propoziții de exemplu. Introduceți propoziția pe computer sau scrieți-o în jos. Apoi, utilizați Highlighters, stilouri colorate sau instrumentul de evidențiere de pe computer pentru a identifica fiecare parte a vorbirii.
    • Există mai multe propoziții de exemple pe care le puteți accesa online și puteți practica părți ale foilor de testare a vorbirii pe care le puteți utiliza pentru a vă testa cunoștințele. Puteți încerca să folosiți propoziții simple pentru a identifica părțile de bază ale discursului, cum ar fi substantivul sau verbul și propoziții mai complexe pentru a identifica părți mai complexe de vorbire, cum ar fi adverbul sau prepositionul.
  • Imagine intitulată Găsiți părți de vorbire în textul Pasul 6
    2. Identificați substantivul în propoziție. Alegeți o culoare de lider pentru substantive și încercați să o localizați substantivul într-o propoziție simplă, cum ar fi: "M-am dus la magazin."În această propoziție, substantivul este obiectul," magazin ". "El mănâncă să-și lupte împotriva anxietății sale."În această propoziție, substantivul este sentimentul," anxietatea ".
  • După ce vă simțiți confortabil cu localizarea substantivului într-o propoziție simplă, încercați o propoziție mai complexă: "Fetița mi-a scăpat brusc păpușa nouă și a alergat de mine la magazin."
  • Utilizați-vă mai evidența pentru a găsi toate substantivele în această teză: "Girl", "Doll", "magazin".
  • Imagine intitulată Găsiți părți de vorbire în etapa 7
    3. Găsiți verbul în propoziție. Alegeți o altă culoare de lider pentru verbe și găsiți verbul într-o propoziție simplă, cum ar fi: "Merg la stație."În această propoziție, verbul este cuvântul de acțiune," plimbare ". "A băut toată sucul."În această propoziție, verbul este cuvântul de acțiune," bea ".
  • Încercați să găsiți verbele într-o propoziție mai complexă și mult mai lungă: "Fetița mi-a scăpat brusc păpușa nouă și a alergat de mine la magazin."
  • Utilizați-vă mai evidența pentru a găsi toate verbele din această propoziție: "a scăzut", "Raced".
  • Imagine intitulată găsi părți de vorbire în etapa 8
    4. Localizați adjectivul în propoziție. Alegeți o altă culoare mai evidentă pentru adjective și evidențiați adjectivele într-o propoziție simplă, cum ar fi: "Mama mea a scăzut vasul albastru."În această propoziție, adjectivul este descriptorul" albastru ". "Tatăl meu cântă Opera italiene în duș". În această propoziție, adjectivul este descriptorul "italian".
  • Căutați adjectivele într-o sentință mai complexă și mult mai lungă: "Fetița mi-a scăpat brusc noua păpușă și a alergat de mine la magazin."
  • Utilizați-vă mai evidența pentru a găsi toate adjectivele în această propoziție: "Little", "nou".
  • Imagine intitulată Găsiți părți de vorbire în etapa textului 9
    5. NOTĂ Orice adverbe și pronume din propoziție. Alegeți o culoare de lider pentru adverbe și găsiți adverbele într-o propoziție scurtă, simplă, cum ar fi: "Am vorbit cu calm."În această propoziție, adverbul" calm "este modificarea verbului" a vorbit ".
  • Identificați adverbele într-o propoziție mai lungă: "Fetița mi-a scăpat brusc păpușa nouă și a alergat de mine la magazin."
  • Evidențiați adverbul în această propoziție, "brusc".
  • Alegeți o altă culoare de lider pentru pronume și identificați pronumele într-o proporție simplă: "L-am ales la prânz."În această propoziție, pronumele este" el ".
  • Localizați pronumele într-o propoziție mai lungă: "Fetița mi-a scăpat brusc păpușa nouă și a alergat de mine la magazin."
  • Evidențiați pronumele din această propoziție: "ea" și "eu".
  • Imagine intitulată Găsiți părți de vorbire în textul Pasul 10
    6. Identificați propozițiile și conjuncțiile din propoziție. Practica de identificare a prepozițiilor într-o propoziție simplă: "Am mers cu ea la magazin."În această propoziție, prepositionul este" cu ".
  • Practicați găsirea prepozițiilor într-o sentință mai complexă: "Fetița mi-a scăpat brusc păpușa nouă și a alergat de mine la magazin."Prepositionul din această propoziție este" prin "pe măsură ce modifică" la magazin ".
  • Încercați să găsiți conjuncțiile într-o propoziție simplă: "Am mâncat pizza și înghețată". Conjuncția în această propoziție este "și" deoarece conectează două substantive împreună, "pizza" și "înghețată".
  • Încercați să identificați conjuncția într-o propoziție mai complexă: "Nu am vrut să merg la spectacolul în acea noapte pentru că știam că va fi acolo."În această propoziție, conjuncția este" pentru că ", deoarece conectează prima jumătate a propoziției la a doua jumătate a propoziției.
  • Imagine intitulată găsi părți de vorbire în etapa 11
    7. Practicați cu alte exemple de propoziții și întrebări. Odată ce ați fugit prin mai multe propoziții, simple și complexe, utilizați culorile dvs. de mai sus pentru a identifica părțile de vorbire într-o singură propoziție sau întrebare.
  • De exemplu: "De ce ați ajuns la spectacolul târziu fără mine?"Folosiți culorile dvs. de mai sus pentru a găsi substantivul, verbul, adjectivul, pronumele și prepositionul în această propoziție.
  • Poate doriți să încercați să evidențiezi părțile de vorbire a propozițiilor și întrebărilor practice cu un partener, astfel încât să vă puteți examina reciproc pe părțile de vorbire.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar